×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Една и съща майка и зла мащеха - вижте Пиня ЛаПутана, а после се поклонете пред Нургюл Салимова


Една и съща майка и зла мащеха - вижте Пиня ЛаПутана, а после се поклонете пред Нургюл Салимова
Детето-чудо на българския шах е оставено само в Баку да пише история, докато Пиня ЛаПутана си хапна 93 хил. лв. от Фонд "Култура"
21 Август 2023, Понеделник, 15:21 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Пиня ЛаПутана в широк превод от испански означава „Ананасовата ку*ва", а тя явно е много важна за България

Знаете ли България? Това е държавата, обсебена от соросоиден либерализъм и разрастваща се чалга индустрия. България за извратеността е мила майка, за това парите са бол, а за гениалните деца е жестока мащеха и няма и стотинка. И тази неправда ще продължава, докогато ние я търпим.

Вижте хубаво Пиня ЛаПутана, после погледнете към Нургюл Салимова. От едната страна е либерализмът, от другата – тоталното безхаберие…

Пиня ЛаПутана в широк превод от испански означава „Ананасовата ку*ва", която си похапна хубаво с бюджет от 93 000 лева за пийп шоу за травеститите от Фонд "Култура".  

А проверка на журналиста Валерия Велева показа, че детето-чудо на българския шах е оставено само в Баку, и въпреки това пише историята на българския шах.

Нургюл Салимова е сама на турнира в Баку, Азербайджан, а треньорът ѝ Живко Жеков обясни пред БТВ защо:

„Причината е, че тези турнири са скъпи. На вечер стаята ѝ струва по 120 долара. Липсата на средства. Беше ѝ помогнато от един наш добър приятел спонсор, за да отиде и да започне да играе в първия кръг, който е около пет дни. Оттам нататък сама си плаща с наградата, която ще вземе. Това е причината да няма никой с нея там. Когато има успехи, има много желаещи за снимки. Когато търсим пари, срещаме мълчание“, е тъжната равносметка на Живко Жеков.

Нургюл е лицето на България на световния турнир.  Тя е нашето момиче, което ние сме изпратили там.

Жеков обаче обясни, че българската шахматна федерация тази година не получава финансиране от Министерството на спорта. "С лични средства успя да отдели 1000 лева“.

В последните дни президент и премиер се карат за власт, убийствата и кримихрониката заливат медиите - в тази отровна среда едно невероятно дете фокусира всеобщата положителна емоция с таланта, красотата и скромността си, но за съжаление - изоставено от държавата си!

А тя - тя е едно вдъхновение, което ни накара да се почувстваме живи и връща надеждите ни, че не сме изгубени още.

Освен това в България имало не една, а цели ПЕТ федерации по шах, които нямат лиценз и които естествено се карат, а във ФИДЕ сме представлявани от... албанец и румънец.

И нито една институция не може да плати 120 долара за хотела на Нургюл и треньора ѝ на Световното в Баку! Затова тя е там сама, без щаб...

Тъжна картинка за тоталния разпад! Некадърност, алчност и безхаберие, които са завладели държавата ни.

А рускинята, срещу която играе нашето момиче на финала, води със себе си екип от 10 души - треньори, психолози, диетолози, близки и роднини…

И накрая - макар да е трагикомично, че от България в Баку отишъл Делян Пеевски да подкрепи Нургюл Салимова и да си прави овреме кампанията, дал ѝ вече и някой лев. Ми да бяхте отишли Вие, които стоите зад клавиатурата и плюете, за да платите на Нургюл една поне нощувка и да ѝ благодарите. И иначе държавните фирми се бръкнаха дълбоко за пилона на Рожен, така щото любезно ги покани президентът Румен Радев. 

Преди малко вече станало ясно, че Нургюл Салимова ще получи държавна премия и стипендия от своя университет за отличното си представяне на Световната купа по шахмат в Баку. Новината разкрил пред bTV президентът на федерацията Васил Антонов.

"Ние сме млада федерация, която функционира от ноември. Съгласно закона тази година нямаме право на държавно финансиране. Но сме осигурили със собствени средства и с основен спонсор целия спортен календар, в който имаше прекъсване за години. През последните дни се преекспонира темата, че Нургюл е сама в Баку. Тя не е сама - един такъв турнир не се подготвя за броени дни. Да, тя е сама, но поддържа скайп връзка с нейния треньор Живко Жеков, но в същото време тя се подготвя в екип от дълго време с гросмайстор от Азербайджан, а също има и турски секундант. Това е нейната преценка", обяснил Антонов.

Той също така обаче е категоричен, че шахматът е силно недофинансиран, но е получил уверение от спортния министър, че пари ще бъдат преведени. И аз Ви уверявам, че ще проверим това. 

 

 


В категории: Политика , Спорт


Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
30
Коментара по темата
30.
Фройд
22.08.2023 16:12:02
0
7
Ако съм на мястото на това талантливо и умно дете. Няма да дам и едно интервю за българска медия и няма да позволя никоя федерация , политик или какъвто и да е ентусиаст да припознава успеха и като български успех. Който трябва ще чуе за нея и ще се заинтересува.
29.
666
22.08.2023 09:19:21
4
4
Не се тюфкайте толкова, тюфлеци. Това момиче ако продължи да развива сериозно таланта си, няма да вее дълго трибаргеника. Ще я лапне веднага някоя чужда федерация. А условието там какво е....ето ти пари колкото искаш, но ще играеш за нас. Толкоз. А родителите и от село Крепча, да не мислите че няма да изпуснат възможността ?? Това е то. Другото са празни приказки за дебили.
28.
До 26
22.08.2023 08:10:23
0
3
Другарю Дебил дали ще е концлагер или Белене все е лошо. Фашизмът и комунизмът са едно и също чудовище.
Между другото мога да те разкажа кой разруши Варна.
27.
Капабланка 1
22.08.2023 06:55:14
1
4
Споко, скоро тя ще вземе азерски или турски паспорт и ще я затрупат с пачки. Вече са ѝ осигурили азерски треньор и турски секундант. А нашите 5 федерации ще духат супата.
26.
Додо
21.08.2023 22:19:49
6
4
До 22 Ако не беше Русия ,нямаше да те им и теб глупако защото дядо ти щеше да е изсъхнал в някой концлагер! Между другото ще кажеш ли кой разруши София ? Русия ли или тези на които лижеш гъзовете ?
25.
До 22
21.08.2023 18:17:29
14
4
Избърши си пяната от устата и се успокой малко, че заради тая либерастия и гейпарадни проповеди ще получиш инсулт.
24.
Калин
21.08.2023 17:50:47
5
24
ГЕРБ защо не платиха на момичето? Все пак я ползваха като рекламно лице за снимки с един кандидат-кмет, който се кани да управлява града ни за пореден път.
Радост, задай му тези въпроси като го видиш!
23.
Вазраждане - Бургас
21.08.2023 17:48:30
14
4
АКо не беше Сорос, всеки балгарин щеше да е милионер.

То и сега може да е такъв, ако всеки, дето работи в Западна Европа си обърне еврото в рубли.

Да живее Путин!

Като вземем власта, 6те пратим в Сибир всички либерасти.
Балгария = новата Северна Кореа!
22.
Забайтошововреме
21.08.2023 17:45:57
20
21
Пак се говори, че трябвало да сме благодарни на Русия, че ни освободила два пъти. Ето списък на нещата, които нямаше де случат на България, ако не бяха Сталин и СССР.

1. Българският елит нямаше да бъде избит след 9-ти септември 1944-та година. Народният съд нямаше да се състои и нямаше хиляди да са убити без съд и присъда и затворени в лагери. Част от наказаните от Народния съд включват военни, политици и артисти като семейство Вазови
2. В България нямаше да бъде инсталирано марионетно правителство, което да обслужва интересите на Кремъл за сметка на българските граждани. Нямаше да има национализация, колективизация и насилствено изземване на собствеността на българите
3. Хората с българско самосъзнание в България и Македония нямаше да бъдат македонизирани против волята им. Сега България и Македония нямаше да са две отделни държави, които да не могат да се разберат. Българските турци нямаше да бъдат принуждавани да сменят имената си и България нямаше да бъде критикувана за това
4. България нямаше да фалира три пъти заради глупостите на плановата икономика, които СССР изисква. България нямаше да е на последно място във всички европейски класации, защото икономиката й нямаше да е унищожена от комунистите
5. Нямаше да има арести за вицове, репресии и ограничаване на свободата на българските граждани. БКП нямаше да контролира всеки аспект от живота на хората. Хората щяха да пътуват без да бъдат застрелвани по границите
6. Българската история нямаше да бъде фалшифицирана и нямаше да го има мита, че Русия ни е освободила два пъти, когато всъщност ни напада. В българските градове нямаше да има паметници на Червената армия, която е окупирала България
7. България нямаше да участва в смазването на Пражката пролет и да се срамува от историята си, че е нападнала друга страна, която се бори за свобода
8. Българските власти нямаше да крият за избухването на Чернобил. Това е пример за едно от многото предателства и ненавистта на съветския политически елит в България към българите
9. В България нямаше да се налага да има преход, в който ДС да овладее всички икономически и властови позиции чрез насилие, заплахи и рекет
10. Българската политическа система нямаше и до днес да е подвластна на Русия, защото БКП, ДС и престъпността, която те създадоха, нямаше да ги има
Това е приносът на СССР към България. СССР подложи България и българите на системен тормоз, който е по-опасен от геноцид. СССР не се опита да убие българите физически, а се опита да унищожи националната ни идентичност.
Още ли си мислите, че по Байтошово време е било по-хубаво?
21.
Хахаха
21.08.2023 17:26:06
4
18
А за петте федерации по шах и глобата от ФИДЕ, легитимирането на най-комунистическата от всички федерации от Весела Лечева, нещо?
Питайте ги тия пет федерации ‘що не са спонсорирали Нургюл
20.
Мутрафонова
21.08.2023 16:59:06
12
9
Бравос автор статии ,моладць
19.
Ало, ЦПЗ...
21.08.2023 16:48:00
13
6
Радев - слънцето, от трол-истината, Човеко, да не си прегрял от жегата?
18.
истината
21.08.2023 16:34:46
8
21
--Ами ко?- това си е цяла наука -да се дупиш пред камерите- парите дали за шах или дупене - все ще заминат нанякъде- а тази девойка шахматистка -ами скоро може да вземе и друго гражданство- за кво сме и?)) В Нормалните държави такива хора ги поемат в научните среди-тук освен да се дупим -друго не може да И предложим ! Много НПОта трябва да бъдат забранени защото само развращават и унижожават моралът на всички Българи и то явно с помоща на Правителството- А Президентът Радев- КАК МИСЛИТЕ? МОЖЕ ЛИ ДА "ОГРЕЕ" НАВСЯКЪДЕ- КАТО ВСИЧКО Е "ЛЕШ' СЛЕД ГЕРБАДЖИИТЕ и тяхните шарлатани от Канада
17.
Бс
21.08.2023 16:32:03
2
35
Може да няма финансиране, но като се прибере ще има честта да се снима първо с кмета.
16.
4i4o mitko
21.08.2023 16:32:02
4
17
4i4o kmet mnogo obi4a da se hvali s postijeniqta na drugite ama 6to 4i4o kmet ne pusna pari na Nirgul a kar soe4eli samo se se6ta za neq? 4i4o kmet bali mnigo mu puka za burgazlii 6to ne skusa ot globi tiq deto redovno ismurdqvat celiq grad? Flagman nali ste jurnalq ili pak komentara 6te e oremahnat kato neudoben i io-to banbato?
15.
Bbb
21.08.2023 16:28:41
0
40
Това е жалката истина за целия български спорт.От държава в топ 10 в света по брой медали от олимпиади сега сме едно голямо нищо.И още по лошото елитните ни спортисти от близкото минало,които държавата е създала като елит,имала е стратегия и ги е подкрепяла финансово,сега същите участват единствено в реклами на парцали ,букмейкърски къщи и битка за власт в тези федерации.Никаква приемственост и заинтересованост за бъдещето на спорта като цяло.
Спортът е като точните науки,а не както е в политиката г-н спортен министър:демагогии и разтягане на лъкардии.
Цялото министерство на спорта и 99 процента от ръководствата на спортните федерации са вредни за децата и младежите,които се занимават със спорт.
14.
Как да няма пари?!?!?
21.08.2023 16:28:12
7
40
Има пари за субсидии на партиите. Някой обявиха, че са против и щяха да я връщат( но нищо не върнаха), други си купиха къщи във Варна. А простия народ продължава да вика слава росия.
13.
Демократ
21.08.2023 16:28:03
3
40
Опрощават милиони данъци на паразитите от Мюфтийството, Синода и Синагогите, обаче няма пари за Нургюл Салимова. Отврат!
12.
гочо от обеля
21.08.2023 16:26:56
68
5
Нургюл, Нургюл
Вземи моя мамул
ооо Нургюл, Нургюл...
11.
Down
21.08.2023 16:13:20
5
58
15 години хвалехте ГЕРБ, сега се сетили че има проблеми в спорта. Къде бяхте, когато трябваше да задавате тези въпроси?
Сетих се къде- писахте поръчкови статии за кмета-слънце и партията, която го издигна.
10.
местен
21.08.2023 16:12:17
6
65
Нещо като отклоняване на вниманието.
Нургюл е състезателка на бургаски клуб. Кметът си направи снимка с нея, можеше да подпомогне финансово нейното участие, не вярвам някой общински съветник да не гласува подобно предложение. Това също е скандално, както напоително изнесената информация.
9.
Радостина ?!?!
21.08.2023 16:11:51
2
13
Президент на федерацията Васил Антонов:

"Ние сме млада федерация, която функционира от ноември. Съгласно закона тази година нямаме право на държавно финансиране. "
8.
Глупава статия !
21.08.2023 16:08:49
10
43
Общото между ЛаПутана и шахматиската е ... ДИЛЯН ПЕЕВСКИ !
Кой раздава порциите на властта ?
Кой раздава кинтите ?
Делян е Човекът !
Той е лицето-задник на Евро-Атлантизма у нас.

Ама горното не смеете да го напишете.
Не Сорос-Морос а Делян Пеевски.
Той с Б.Б., Христо Иванов и Кирчо и Кокорчо са Хората раздаващи парите ни !
7.
4
21.08.2023 16:08:25
1
91
А къде беше вашата медия да ни информира, че на момичето му трябват пари? Хората не са свидливи, щяха да помогнат. Ама вие само с мутри и силиконки пишете, за зодии и секс пози.
6.
Димо
21.08.2023 16:07:54
9
51
Ми питайте такива като Бойко и Киро защо няма финансиране в шахмата! Питайте и оная свиня Красен Кралев как се нароиха три федерации по шахмат и кой го предизвика. Питай, ако имаш мозък!
5.
Един нормален
21.08.2023 16:05:21
18
35
Не схванах какво иска да каже авторката от Флагман. Не трябва да даряваме за пилона в Рожен, защото за Нюргул нямало финансиране? Така ли?
Това се казва логика на човек, завършил БСУ и професионално "реализирал" се в медия като Флагман.
4.
ППДБЛГБТ++ ДО КОГА???
21.08.2023 16:05:03
13
25
Нещастните ко*елд@ци съсипаха и опропастиха и малкото останала култура на клетата ни държавица. Това ли е бъдещето на България - Голи болни мозъци?!?! Не стига, че им се дава трибуна, ами и се финансират извратените публични изяви...
Докато не се вдигнем народа, това извръщение ще продължи. Дъното на дъното е изкопано и продължават да копаят...

"Българио, за тебе те умряха,една бе ти достойна зарад тях.." ама в днешно време няма кой да брани интересите ти...
3.
аз
21.08.2023 16:01:20
3
26
Травестита е хапнал 100 кура ,да еба неговата майка педераска
2.
тошко
21.08.2023 16:01:07
3
20
В последното изречение е смисъла на статията Браво Радостина още веднъж показваш че си к..ка
1.
ЕХ
21.08.2023 16:00:31
3
38
А за милиардите окрадено ДДС нищо не казахте, Радост! :)
Все траверс шоута са ви в главата :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Вижте милите послания от дъщерите и съпругата му Линда  Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Колеги на Бойко издават, че всичко вече се е променило и той има нова любов в живота си, но още не я е показал на широката общественост  Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори