×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

РЗИ категорично отрече да има замърсяване по плажовете и призова да не се спекулира с темата


РЗИ категорично отрече да има замърсяване по плажовете и призова да не се спекулира с темата
Подобни новини манипулират общественото мнение и нарушават спокойствието на гражданите в разгара на туристическия сезон, отчитат от ведомството
18 Август 2023, Петък, 13:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

От Министерството на здравеопазването не приемат данните от "независимото" проучване, провело се преди месец

Министерството на здравеопазването (МЗ) обяви, че не приема за коректни данните от независимото изследване на Асоциация "Активни потребители" за морската вода. Ведомството излезе с позиция по повод широко коментираните резултати от силно замърсени проби на морската вода на 11 от популярните плажове по нашето Черноморие.

Според МЗ подобни новини манипулират общественото мнение и нарушават спокойствието на гражданите в разгара на туристическия сезон.

МЗ посочва, че не е ясно по каква методика са събрани пробите, нито в каква лаборатория са изследвани. Не било правилно и да се вземат в дни след силни дъждове, защото било известно, че в такива дни има по-силно замърсяване. В такива дни става въпрос за краткотрайно замърсяване.

Държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев кани авторите на изследването да вземат заедно проби и да ги изследват заедно специалистите от РЗИ.

Институции си прехвърлят топката

В същото време от позицията става ясно, че и МЗ отказва да поеме отговорност за трайния проблем с изливане на фекални води в реките и морето. След като тази сутрин екоминистърът Юлиян Попов каза, че проблемът с бактериите Escherichia coli (идващи обичайно от фекални води) в морето не е екологичен, а здравен, МЗ коментира, че изливането на тръбите не е в правомощията на РЗИ-тата и подобни твърдения уронвали престижа на институцията.

Публикуваме пълната позиция на министерството:

Министерството на здравеопазването не приема за коректни данните от изследване по съвместна инициатива между група „Микробиологични рискове в околната среда, проект SUMMIT“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Асоциация „Активни потребители“. Здравното ведомство категорично отрича публично оповестените данни, с които се манипулира общественото мнение и чрез които се дискредитира работата на държавните институции и доверието в тях, нарушавайки спокойствието на гражданите в разгара на туристическия сезон.

Държим да отбележим, че изследователите и авторите на проучването, чието призвание е да са в полза на потребителите, не са сигнализирали Регионалната здравна инспекция (РЗИ) Бургас, предоставяйки своевременно информацията, с която разполагат, за да бъдат предприети адекватни мерки, включващи информиране на обществеността и, в случай на необходимост, временна забрана за къпане. Нещо повече, информацията от страна на изследователите, е предоставена чрез публикация на сайта https://aktivnipotrebiteli.bg и разпространена от медиите на 17.08.2023 г., повече от две седмици след проведеното изследване. Освен това не са предоставени протоколи за реда и начина, по който е проведено пробонабирането.

Съгласно действащото в страната законодателство, РЗИ извършва мониторинг на качеството на водите за къпане по показателите – Чревни ентерококи и Еscherichia coli.

В случай на краткотрайно замърсяване, следва да бъде организирано вземането на една допълнителна проба, за да се потвърди, че инцидентът е приключил. Тази проба не е част от базата данни за качеството на водите за къпане. Когато е необходимо да се замени игнорирана проба, се взема една допълнителна проба седем дни след края на краткотрайното замърсяване. В допълнение, бихме искали да подчертаем, че в периода 30 -31.07 в района на Южното Черноморие е имало обилни валежи, които оказват влияние върху показателите на водата за къпане. Ето защо, РЗИ Бургас периодично дава указания на гражданите, че не се препоръчва влизането в морската вода до два дни след силни дъждове. На всеки постъпил сигнал за лошо качество на водите за къпане, прилежащи към конкретен плаж, РЗИ-Бургас реагира бързо и организира своевременно пробонабиране и анализ на вода от посоченото в сигнала място за къпане, като при излизане на резултатите информира писмено заинтересованото лице и/или институция.

Това изискване ясно очертава компетентността относно мониторинга на водите за къпане и отново подчертава, че възникването на краткотрайно замърсяване, следва да е обект на специално проследяване и при необходимост, предприемане на мерки.

Изпитванията на РЗИ Бургас се извършват в микробиологичната лаборатория на Лабораторно изпитвателния комплекс (ЛИК) на инспекцията. ЛИК е акредитиран по всички национални и европейски стандарти със Сертификат за акредитация № 254 ЛИ, валиден. Тези обстоятелство са видни от публичния Регистър на Българската служба по акредитация (БСА) на адрес: https://www.nab-bas.bg/registar/laboratoren-izpitvatelen-kompleks-pri-rzi-burgas-254-li-10804.html. Следва да се посочи, че в публичния регистър на БСА не се откриват данни за премината процедура по акредитация на лабораторно изпитвателния комплекс при СУ „Св. Климент Охридски“, извършил микробиологичния анализ, визиран в проучването на Асоциация Активни потребители.

Не на последно място пробонабирането се извършва от висококвалифицирани служители на РЗИ Бургас, преминали необходимото обучение.

Във връзка с направени твърдения в публикацията, държим да направим следните уточнения:

„Нашите резултати и тези на РЗИ – Бургас могат директно да бъдат сравнявани“.

Направеното заключение от екипа учени е подвеждащо, тъй като методите на изпитване са различни. Методът на изпитване на ЛИК на РЗИ Бургас е в съответствие с изискванията на Наредба 5 и в обхвата на акредитацията. Резултати, които могат да бъдат сравнявани, са тези, взети по еднотипен начин, по едно и също време и място, а след това са едновременно изпитани в две отделни лаборатории по един и същ метод.

„Установените при това изследване резултати за микробиологично качество на водите за къпане коренно се различават от съобщеното от РЗИ-Бургас за същите локации“.

Провежданият от РЗИ Бургас мониторинг на качеството на водите за къпане е публично достъпен. Регионалната здравна инспекция планира и обявява дати за пробонабиране още в началото на летния сезон. Графикът за вземане на проби за всяка зона за къпане на територията на Южното Черноморие е публикуван официално на интернет страницата на здравната инспекция. Видно от публикуваната информация на „Активни потребители“, пробите на РЗИ Бургас са взети в друг времеви интервал, различен от времето на вземане на пробите, обект на публикацията.

„Основен индикатор за замърсяване на водите за къпане е количеството на бактерията Escherichia coli“.

Посоченото твърдение също е непълно и неточно. Изследователите цитират Наредба № 5. Тя обаче определя два индикатора – Чревни ентерококи и Еscherichia coli. Публикацията не съдържа информация за проведени анализи по показател Чревни ентерококи.

„Лимита за морска вода е 500 клетки (наричани още cfu) за 100 мл“.

В публикацията се посочва, че Escherichia coli не трябва да се открива в 100 мл питейна вода. Такова нормативно изискване има. Това обаче не важи за водите за къпане. Многократно в изследването се говори за „лимит“, какъвто обаче по този показател не е определен нормативно в действащото европейско и национално законодателство за водите за къпане. В Приложение № 1 към Наредба № 5 са определени стойности, които се отнасят за класификацията на водите за къпане, при спазване на критериите, посочени в Приложение № 4 от същата наредба. То изисква оценката на качеството на водите за къпане да се извършва винаги на основата на база данни, получени най-малко от резултатите от 16 взети проби или от 12 проби, при наличие на специфични обстоятелства посочени в приложение № 2 от наредбата.

„Здравните власти трябва да помогнат за откриване и затваряне на каналите и тръбите за отпадъчни води“

Следва да бъде обърнато внимание, че това е извън правомощията и компетентността на регионалните здравни инспекции и подобни неверни твърдения уронват авторитета на институцията пред обществото, което считаме за напълно недопустимо.

Видно от гореизложеното е, че изследователите, публикували информацията, не са запознати с правомощията на компетентните органи по управление на качеството на водите за къпане и прилаганите на национално ниво европейски изисквания в тази област.

Това става ясно и от апела към туристите да сигнализират районите здравни инспекции „когато видите изхвърляне на боклуци в морето, или намерите например тръба с изход във водата“, който е напълно подвеждащ. Органите на държавния здравен контрол нямат правомощия относно изхвърлянето на отпадъци и заустването на отпадни води в Черно море и конкретно в определените зони за къпане. Съгласно изискванията на чл. 17 от Наредба № 5, мерките за предотвратяване, намаляване или премахване на причините за замърсяване на водите в зоните за къпане, се включват в програмите от мерки към плановете за управление на речните басейни, изготвени от съответната басейнова дирекция.

В заключение и във връзка с различни медийни публикации, бихме искали да ви информираме, че данните от ежедневните справки по Наредба 21 към момента сочат, че заболяемостта е в рамките на нормалната за сезона и няма ръст в регистрираните случаи спрямо същия период на миналата година. Нещо повече - за 2023 г. през месец август до момента регистрираните случаи на чревни инфекции са значително по-малко в сравнение със същия период на 2022 г. През периода 01.08 до 17.08.2023г. в областта са регистрирани общо 27 случая на чревни инфекции. За същия период през миналата година регистрираните случаи на чревни инфекции в област Бургас са общо 44. През 2023г. до момента в област Бургас няма регистрирани епидемични и хранителни взривове от чревни инфекции.

Както нееднократно сме заявявали до момента, провеждането на открита и прозрачна дейност от страна на регионалните здравни инспекции, е била водещ принцип в нашата работа.

Отправяме покана до изследователите да бъдат организирани съвместни действия по пробонабиране и провеждане на лабораторни анализи за установяване на обективните факти.


В категории: Здраве


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
44
Коментара по темата
44.
Еврото
22.08.2023 20:51:54
0
1
20 милиона лева евросредства по плана за развитие?!?
И Боже РЗИ- та,Паздеров и не знам кой още виновен?!?!?
Че и всички много се вълнуват…
43.
Студентът
19.08.2023 19:41:08
0
1
Като разбрах,че тестовете били лесни/не трябват УЧЕНИ/,взех че направих един тест БЕЗПЛАТНО ,без дарения и установих ,че в коментарите има повече фекалии и бактерии,отколкото в морето.Призовавам медиите и властите да вземат отношение,моля!
42.
ЕМ
19.08.2023 19:11:02
0
1
Тука все едно се намирам в кв.Акациите!?)/
Ама дали не съм там?!?…
Ааа ко става бе?!,.:-“
41.
До 26 Бургас
19.08.2023 14:19:45
0
1
Аз съм.
А Ти как работиш?Заммисляш ли се?
40.
ДД
19.08.2023 14:03:28
0
1
Абе щом се лапа в РЗИ що има обявени незаети места?Където има лапане- няма припарване…
39.
До 37
19.08.2023 13:51:31
1
1
Благодаря Ви, че ми казахте- не знаех!
А Вие какъв сте,знаете ли?
Аз не зная- попитайте някой друг!
38.
Асо
19.08.2023 13:45:45
0
1
Лайнари…лапачи…некадърници…,а ние сме най- хубавите,най- кадърните…
Чета и си мисля какви хора сме ние, които пишем тук инкогнито,в сянка срещу “познатите си”,а нямаме смелост да им кажем в очите ,че са лайнари…
37.
До 34
19.08.2023 13:45:36
1
1
Ама ти наистина си дебил !!!
Нали хората затова оповестяват тези данни,да да може хората да се предпазят от евентуална зараза?!?! Кое не е ясно?
36.
Анонимен
19.08.2023 13:16:25
0
1
Аз предлагам всеки да си прави това изследване сам- лесно е.Така ще бъдем напълно сигурни и няма се чуден кой прав кой крив.

Само че,ако не ходим на море и получим разстройство какво да правим?Някой да предложи асоциация за това. Европа дава пари!

На българина от край време все някой му е виновен за несгодите- съседа,работата,папата…
Аз предлагам да осъдим пред световния съд РЗИ/може и лично да ги накажем/- мисля,че тогава за известно време ще бъдем спокойни…

В Европа било “ТАКА”- ама там хората работят десет пъти повече от нас и като ходим там мълчим като “ мушнати гайди”!
35.
Анонимен
19.08.2023 13:14:54
0
1
Фактът,че се издържате от “дарения” автоматично прави това проучване съмнително…То е ясно,че ще в интерес на “дарителя”!
34.
Анонимен
19.08.2023 13:12:23
1
1
Ако наистина са замърсени плажовете ,защо тази асоциация не е оповестила веднага,а чака да се отровим.Отново се харчат европейски пари и се печелят конкурси по европейски програми от пълни безхаберници.Не ги е грижа за нашетоздраве,а се чудят как да оправдаят парите ,които са взели и да си направят безплатна почивка.Нужно е да има по-голям контрол за харченето на парите по проекти!
33.
Тошку Лева
18.08.2023 21:16:23
0
4
на габана има опашки това е важното и коментарите да са изключат за платената статия
32.
Марин Габриела
18.08.2023 21:14:20
2
1
водата от няколко години е пълна с водорасли, да не говорим че тая година даже е кална
31.
Бс
18.08.2023 19:44:28
2
5
РЗИ ще отрече или потвърди всичко, каквото и да е срещу подходящия стимул.
30.
Haha
18.08.2023 18:38:41
1
7
Само където като се загледаш във водата на централния плаж в Бургас се виздат мазни петна . Незнам може да е от кирта на хората хахахха
29.
Здравко
18.08.2023 18:18:01
2
9
За южният плаж на Приморско се знае отдавна.Там местни не ходят.41 пъти надвишение означава буквално ,че се къпем във фекалии
28.
защо
18.08.2023 17:39:25
0
8
ми изтрихте коментара фл мии, вашите л на и те са там затова не ходя на море
27.
Бургазлия
18.08.2023 17:15:17
1
12
Аз не мога да разбера защо всички се правим на луди. Всяка година едно и също. Ние ли не знаем, че има лайна в морето? Що се правим, че няма? Къде се изливат тоалетните на всички морски кръчми, на север и на юг? Особено по разни уж "диви" плажове? Не виждаме тръби в морето ли? Или в реките? Най-чисто е там, където има канализация. Да казвам ли в колко черноморски градчета има канализация, или сами ще се сетите?
26.
Бургас
18.08.2023 17:07:57
3
12
Имам познат работещ в РЗИ и знам как се работи там. За това не вярвам на една дума от тях.
25.
..
18.08.2023 16:59:53
0
9
Провезата вдигна целия карабатак от дъното и сега най-добрия начин за плажуване е на 20м от водата.
24.
Наблюдавал съм
18.08.2023 16:16:34
2
12
как една лелка взима проби. Носи телескопична пръчка (нещо като въдица) със закрепено на върха й пластмасово шише. Дължина на пръчката около 3м. За да не се намокри, от брега потапя и пълни шишето. После го прелива в друго шише (да приемем, че е стерилизирано). Разстояние от брега: 1-2м. Дълбочина на пробата 10-15см. Със същото шише явно взима проби и от други точки, после ги прелива. Нищо общо с Наредба N:5, изискваща поне 10м навътре , дълбочина 1м и еднократни стерилизирани съдове. Та така...
23.
Реклама
18.08.2023 16:16:03
1
11
Срещу 2 бона паздеров прави изрядни всички неизрядни по закона за храните
22.
Иван
18.08.2023 16:15:16
0
7
Според едни е чисто, според други, не е. Беше обявено, че Попският плаж в Царево е най-мръсен. Аз съм израснал в Царево и голяма част от времето съм прекарал на този плаж но,.....преди четиридесет и малко повече години. Беше хубаво. Сега не знам как е. Официално Попска река /минаваща през въпросния плаж/ отвежда пречистени води от пречиствателната станция в морето. Не би трябвало да има проблем. Дано всичко е както трябва!
21.
Вече пострадал
18.08.2023 16:10:57
2
16
Върнах се от път здрав като бик. След 15 или 20 бани на плажа станах парцал. След близо месец и половина ходене по изследвания, лекари, скенери и ходене по мъките най накрая тази бактерия изчезна. Пожелавам на всички от РЗИ и Ангел Кунчев да го изкарат да видят какво е. Защото за пари а всички са платени и майките си ще продадат.
20.
Едно
18.08.2023 16:09:13
1
7
дете попитало баба си - Защо е солено морето ! - Ами цяло лято идват софиянци и пикаят в него баба, затова
19.
Малоумен
18.08.2023 16:07:38
1
8
Да, напълно вярвам на паздеровите лапачи
18.
мда
18.08.2023 16:06:14
1
19
Аз досега не съм чул от РЗИ някъде да има проблем, където и да е. Изтровена риба в Родопите, обгазени градове като София, Русе и Разград, лайняна вода в морето, навсякъде нямат данни за проблеми. Явно няма работа за РЗИ и да се закриват и да си търсят работа.
17.
Бургазлия
18.08.2023 15:43:51
0
5
Тъпанарите които слагат минусите на 15 да погледнат клипа от линка на 16
16.
И сег а е така
18.08.2023 15:36:39
1
6
https://novavarna.net/2017/08/08/%d1%84%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%86%d1%8f%d0%bb-%d0%b1%d1%83%d1%80%d0%b3%d0%b0%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b0%d0%bb-%d1%81/?fbclid=IwAR0O5e-W6ObZtWv0ZUwPeBNvwt2hMMl_ivcOXNGvZPZDjTCBPlV2sFnNZuU
15.
Бургазлия
18.08.2023 15:32:44
2
19
Хахаха, тъпанари ненагледни. Тръбата на Крайморие юг не е спляла да бълва лайна, за тях била дъждовна вода...
14.
Иван
18.08.2023 15:29:42
1
15
А кучетата по плажа чия отговорност са? Аз ли да ходя да глобявам кучкарите че си водят кучетата по пясъка, пускат косми и пикат?
13.
Pepi
18.08.2023 15:01:44
1
20
Абе тея ебават ли се ??? Просто да минат по сторшя път лозенец царево, точно там където е попския плаж и арапя и могат да се оповръщат от воня не е нужно и проби да вземат ....
12.
неутрален
18.08.2023 14:53:17
5
2
На едно нещо вярвам на РЗИ, но ако и те самит го спазват. Всички проби и анализи трябва да се отбират и тестват по утвърдените стандарти. Единият или другият напълнил някога някъде една бутилка и я дал в някаква лаборатория... А дали пробата е взета правилно, дали е съхранявана правилно, дали лабораторията е акредитирана за подобни анализи? За това, за да се избегнат всякакви съмнения, пробоотбирането и анализите се назначават на независим инспектор!
Всичко останало са недоказани приказки и на едните и на другите.
11.
Бургас
18.08.2023 14:47:07
3
14
Добре дошли на бетономорието и вече и на лайноморието селяндури!!!
10.
hahaha
18.08.2023 14:39:21
2
19
РЗИ всичките са корумпета, оставка боклизи!
9.
Лост
18.08.2023 14:38:48
1
22
След като не трябва да вярвам на независимо проучване сигурно трябва да вярвам на зависимо проучване на РЗИ.
8.
пак аз
18.08.2023 14:31:24
0
23
Днес сутринта гледам по новините някакъв хотелиер , дето се обясняваше ,че видиш ли от 20 години нямало такъв проблем , ама на господина явно не му изнася да сравни колко хотела е имало тогава и с колко са се увеличили през годините, демек колко тона ла*на повече се излизат директно в морето. Не случайно в последните 10 дни има бум на вирус с драйфане и яка дрисня ,точно от морето... така ,че да не се опитват да баламосват хората ,за всички е ясно че водата е леш
7.
hm
18.08.2023 14:25:24
0
18
1ката, и бая масла, млечни продукти и какво ли не изгърмяха, че лъжат. Повече вярвам на тях отколкото на БГ производителя. Имаш ли си на идея ако разчиташ да отслабваш или си диабетик, какво става ако се натъпчеш със скрити от етикета въглехидрати?
6.
P3u
18.08.2023 14:23:58
1
29
Вечер горят боклуци в завода за дървесина на 200 метра от терасите в кв.Славейков, но жителите там трябва да са спокойни защото взимаме добри бонуси за това.
5.
me
18.08.2023 14:23:47
1
28
РЗИ ни мислят за много тъпи. Ще кажеш, че хората идея си нямат за какво иде реч. "Летен грип", "летен вирус", "те всички го карат за 10 дена на морето", "нормално е", "пий ентеросан за всеки случай", "що ли пъпчасвам". Такива ми ти работи.
4.
Кривак
18.08.2023 14:22:50
0
23
Как да е чисто като всичко се излива директно в морето, по малките градчета нямат пречистване. ст. Те и прехваления Созопол нямаха пречиствателна до преди 2-3 години, затова сега като влизате в Сз от главния път и ви посреща смрад щото там Рейзито направи пречиствателната да посреща гостите с добре дошли.
3.
P3u
18.08.2023 14:21:17
1
18
Цяло лято бяхме на плаж в Гърция, за това нямахме време да дадем отговор на този въпрос по време на сезона в България. За това в края на сезона даваме отчет.... няма такива малоумници като нас честно!
2.
аз
18.08.2023 14:20:39
8
34
НЕ вярвам на РЗИ, по-съм склонна да приема данните от резултатите на "Активни потребители", ясно е ,че водата е замърсена , но заради алчността и пустия умрял и без друго туристически сезон , до последно ще лъжат и мажат ,че всичко е точно. То и въздуха в Бургас е леш , ама ни веднъж не са отчели нередности.. така ,че.. от тия лай*а дето се изливат свободно в морето няма как да няма замърсяване в тъпи над нормата
1.
Гошо
18.08.2023 14:11:31
32
13
Тези "активни потребители" за пореден път пишат пълни глупости. Изглежда ги използват за поръчкова бухалка от конкуренцията. Няколко пъти ги хващат да публикуват манипулативни данни, без да се облягат на реална информация.
Надявам се този път да ги осъдят. Последната фирма, която "изгърмя" заради техните простотии беше "Born Winner", които предлагат доста качествени продукти, което не се понрави на конкуренцията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори