×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

До края на август ще извървим пътя на своята Голгота, ще понесем на плещите си моделите на насилие


До края на август ще извървим пътя на своята Голгота, ще понесем на плещите си моделите на насилие
В България има много хора, които спомагат за благоденствието на нашата страна, каза астрологът и психолог Даниела Ангелова
13 Август 2023, Неделя, 13:25 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Сатурн ще ни върне в миналото и ще си помислим за нещата, за които сме си затворили очите, казва дамата, която е психолог по образование и астролог по призвание

До края на месец август, който започна с пълнолуние във Водолей и ще завърши с пълна Луна в Риби, ще извървим пътя на своята Голгота, ще понесем на плещите си, но и ще се освободим от човешките модели на насилие, с които живеем и които сме унаследили. Това каза в интервю за Флагман.БГ астрологът и психолог Даниела Ангелова. 

Тези модели ще са видни непрекъснато и вече не можем да си затворим очите или да останем безразлични, подчерта дамата, която възприема живота като пъзел, в който отделните елементи имат числов еквивалент, а душевността на всеки индивид има един цифров отпечатък, който е уникален.

-Четири планети сега са ретроградни – Венера -  олицетворяваща любовта, Сатурн (кармата), Нептун (пречистването), Плутон (тайните и трансформациите) и България се тресе от агресия, протести и скандали. Какво може да преживеем в месец, който започва и завършва с пълнолуние?
 
-Пълнолунието бе във Водолей и в края на месеца ще е в Риби. През това време ще извървим пътя на (б.а. своята) Голгота, ще понесем на плещите си (но и ще се освободим) човешките модели на насилие, с които живеем и сме унаследили. Те ще са видни непрекъснато и не можем да си затворим очите или да останем безразлични. Пълнолунието е фаза на проява, при която скритото става видно, налично е факт, така че не можем да го игнорираме, но също и трябва да знаем, че не бива да зацикляме единствено във фактите и в резултатите. Тях не можем да променим, но е възможно да променим причините, подбудите, навиците си, моделите на поведение, реакция и възприемане и тогава резултатите сами по себе си ще са различни. 

Както повечето неща, планетите също имат своето двойнствено излъчване на висше (духовно) и нисше (физическо) нива. Венера влияе силно върху мозъчната дейност на някои наши фини тела и на физическо ниво се проявяват нашите чувства, обостря се нашата чувствителност и сме склонни да „произвеждаме” силни емоции,  да реагираме емоционално, да сме лесно докачливи и да приемаме всяко нещо твърде лично. Венера олицетворява любовта, но, онази която извира от нашето духовно сърце и нашата висша божествена същност. Като човешки същества от физически произход, ние преобразуваме тази чиста сърдечна енергия и я изразяваме – всеки както може, т.е. обичаме по своему. В този смисъл се явяват разнообразни начини да проявим и изразим любовта си, а това че планетата е ретроградна, за мен означава, че тя е в по-голям синхрон със Земята и имаме по-силно и хармонично усвояване на тази чиста енергия, понеже Венера по принцип се върти обратно на Земята, а сега се „движи редом с нашата планета”. 

-Това трябва ли да ни радва?

- Да. Вероятно много хора ще усещат приповдигнатост, благост, доверие, ще са щастливи, но също така ще има такива, които ще се чувстват като „пренавити”, нервни, превъзбудени, с повишен апетит от различен характер (не само към храна), може да са отнесени, силно емоционално пренапрегнати и раздразнителни, ще е трудно да разсъждават разумно под влияние на силните чувства от негативен характер. В знака Лъв Венера ще изкара на бял свят черти като егоизъм, надменност, чувство за собственост, ревност, контрол от „любов” и насилие от „любов”, но също и благодарност, благородство, обич, загриженост и любов, подкрепа и сърдечност.

Сатурн от своя страна не случайно управлява кармичните и съдбоносните процеси. Той развива волята и дисциплината в човека, управлява физическите процеси в природата, „съблюдава” духовните и земните принципи, съгражда физическата конструкция и в човека, помага да „отрезнеем” от емоциите, емоционалните зависимости, прекалената чувственост и „разхлабва” физическите ни връзки (от сорта на пристрастяване). В своята ретроградност, тази планета ще ни върне в миналото и ще ни постави в ситуации или обстоятелства, които сме забравили и често не желаем дори да си спомняме определени нежелани преживявания (като болка, страх, унижение и подобни).

-Какво ще последва от това? 

-Тя ще ни върне в реалност, в която си мислим че отдавна не живеем. Например много хора казват: „В кой век живеем? Как може така?“. Сатурн ще ни отвори очите за неща, за които сме си затворили очите, не искаме да видим, да чуем и да проумеем или да променим. В знака Риби, тази планета, която наричате господар на Кармата, ще „върне времето назад” или онези моменти, в които всеки от нас се е привързал към някого и нещо, ще възвърне съдбоносни обстоятелства и условия, които са необходими, за да излезем от блатото на емоционалната привързаност, да поправим миналите грешки и да изчистим всичките си минали дългове. 

Мъдростта е най-голямото богатство, което можем да придобием под влияние на Сатурн, но мъдър е онзи, които се учи от всяка грешка и развива в себе си дисциплина (на ума, на чувствата, на поведението, на реакциите, на тялото), воля и умее да отсява „сеното от плявата”, може да различи лъжата, илюзията, покварата, изкушението от истината, смисъла, разума, да придобие прозорливост, да владее себе си и да съгражда търпеливо и внимателно.

-А как синята планета Нептун ще ни пречисти?

-Тя олицетворява идеалите в човека, неговите най-висши стремежи, т.е. на божественото в нас, чистотата на чувствата, ума и тялото, а това често се бърка от хората с идеалност. Те искат идеални отношения, идеален свят, идеални хора и тази илюзия за съвършенство в последните години е достигнала пълен абсурд. Този лош стремеж за съвършенство е довел много хора до тотално погрешна представа за света, за себе си, за Господ, за Космоса и въобще за всичко съществуващо. Такива личности са слепи за действителността, в която живеем и те не желаят по никакъв начин да „опетнят” своя идеал с проблемите на ежедневието, на другите хора, на социума изобщо. Те не се интересуват от това и съответно не участват по никакъв градивен начин. Тяхното безразличие към човешките слабости, грешки и несъвършенство граничи с духовна надменност и липса на каквато и да било съпричастност и взаимопомощ. 

Затова, обратното движение на Нептун ще напомни на всички ни в каква реалност и заблуди живеем, как всички ние волно и неволно отвръщаме поглед от всичко лошо и нелицеприятно, или пък как невежо съдим света и другите за грешките. Влиянието на планетата ще „отвори раните” в душата и сетивата именно за насилието в самите нас и около нас, включително за онова, което идва под формата на прекрасни намерения, добри модели, за любовта, които натрапваме на другите и изискваме от тях. Насилието има много форми или както е казал народът: „насила хубост не става” – т.е. не бива и не можеш да наложиш доброто на другите, не можеш да натрапиш любовта си, привързаността си, своите убеждения и мнение. Няма как да изискваш да те обичат, да те уважават или да следват примера ти. Свободната воля трябва да се спазва!

-Да, но при ретрограден Плутон това възможно ли е?

- Тази планета има много изявена двойнствена енергия (функцията да руши, но и да изгражда) и това прави непрекъснато. В своето ретроградно движение Плутон действа на вътрешно и външно ниво точно по този начин, като сега неговото проявление е много видно отвън. Процесите са явни и видни за всички ни – война, насилие, благотворителност, подкрепа, икономически и социални кризи, обществено недоволство/доволство, рушене от различен характер и в същото време съграждане на нещо друго. Тези процеси вървят паралелно, ако човек не е фиксиран само в едното! Рушат се идеологически принципи- икономически, образователни, политически, финансови и т.н., а дори и човешките, за да вземат място духовните и божествени начала в човека. Ние ще живеем по нов начин –независимо дали го желаем или се противопоставяме. Обратното движение на Плутон повлиява много силно на човека и на неговия дух. Той засяга много силно всички онези хора, които са родени с ретрограден Плутон, а това са няколко поколения. Те се събуждат буквално и пренастройват и своите сетива, тяло, убеждения, поведение, чувства и модели на подражание. Онези, които вече са събудени, а те не са малко, обръщат внимание на своята подготовка – психическа, емоционална, душевна и физическа, претопяват в себе си моделите при липса на любов, на егоизъм, на слабости и зависимости от различен характер и буквално се сливат със своите фини тела и правят силна, постоянна връзка с духа си и божествените светове. Разрушаване на земните зависимости и физически привързаности върви в пълен ход и за съжаление това включва проявление на разнообразни насилствени модели, в които сме били възпитани, въвлечени и научени, и малко или много всеки от нас проявява спрямо себе си и другите.
 
-Какво бихте препоръчали на влюбените във време, когато Венера е обърнала своя ход?

-Нека да се обичат, да се уважават и да се стремят не към съвършенство, а към чистота и откритост. Много хора могат да преосмислят моделите си на обичане, да бъдат достатъчно смели да казват истината (как искаш да бъдеш обичан), да уважават чувствата си и тези на другия и да знаят че, различията често са просто недоразумения и се иска повече искреност в отношенията. Могат да се подновят връзки, да си привлечен от другите по специфичен за теб начин и че не е задължително другия също да бъде на „твоята вълна”. Това понякога означава невъзможна любов/забранена любов и т.н. Не бързайте обаче в изводите, а погледнете дълбоко в себе си от какво наистина се нуждаете, с какъв човек искате да се обвържете, намерете първо любовта в себе си. Можете и да се отдадете на романтични или емоционални връзки, но с ясната мисъл за евентуалните последствия, отговорности и въобще личните ви приоритети. Когато любовта, обичта, уважението присъстват в една връзка, това е хубаво, Венера само ще подсили нашите собствени способности и сетива за обичане.

-Вероятно сега не е и никак добре хората да започват нова работа, още повече, че след броени дни и Меркурий ще стане ретрограден. Какво не бива да правят хората?

-Първо, хората родени с ретрограден Меркурий ще са изключително активни, инициативни и въобще дейни, то им идва отвътре. Не можем да кажем на всички да спазват крайни инструкции, но като цяло може да има неразбория в общуването, преговорите, договорните отношения и въобще за работата и делата, които сме подхванали. Да се има на ум, че могат да се променят срокове, уговорки, обещания от различен характер и че, периодът като цяло е променлив. За някои хора ще е чудесно да има промени, а за други те ги плашат. Някои ще имат силна вяра в своите убеждения и замисли – а други ще са мнителни, разсеяни и не дотам работливи. Сега е времето например да се впуснеш в сфера или работа, която си пропуснал в миналото - да възобновиш минали делови отношения, да предприемеш нови стъпки в бизнеса, да извлечеш от провалите си мъдрост и сила.

-На 19 август последователите на Учителя Петър Дънов ще се съберат в Рила, за да посрещнат Божествената нова година. Вярвате ли, че паневритмията им на платото край езерото „Бъбрека“ може да ни пречисти и да намали опасността от катаклизми и дори от апокалипсис, която никак не е малка покрай заплахите за използване на ядрено оръжие?

-Вярвам и знам, че в България има много хора, които спомагат за благоденствието на нашата страна. Всеки от нас носи лична отговорност с действията си или бездействието си, за това да сме по-добре или по-зле. Специално за последователите на Учителя не мога да се изказвам, но вярвам че те спомагат по техния си начин. Не можем обаче да очакваме отново друг да ни свърши нашата работа. Ние трябва да участваме пряко и косвено с всичките си духовни сили за благоприятния изход и развитие на България. Много хора не вярват, но ние живеем на „пъпа на света” и тук има сили, които непрестанно работят за нас. Ние сме благословени и само трябва да го почувстваме и осъзнаем. Искаме или не, живеем на място, където се изисква чиста и непоколебима воля, вяра и поведение от всички нас, Призвани сме да работим с Бога. И това ще правим, независимо какво се случва около нас или в света! 

-Всяка война носи болести, защото тези отрицателни мисли във време на военните дни са като отровни газове и засягат организмите и на онези хора, които не участват във военните действия; тогава цялата атмосфера е пълна с тези течения. Тези думи на Петър Дънов прочетох във вашия сайт. Според него с отрицателните мисли във време на война се разклаща атмосферата на етера и това внася дисонанс в човешкия организъм. Като астролог и психолог какво бихте казали на хората?

-Бих казала: хора, поправяйте всяка лоша мисъл и чувства в себе си, вярвайте в Бога и се молете, молитвите носят голям положителен заряд, с който да се предпазим и да бъдем спокойни! Обърнете се в себе си – тази палитра от ретроградни планети дава голяма интровертност и способност да видиш в себе си с какво си изпълнен – страх или любов! Бъдете повече сред природата, ходете боси, концентрирайте се в красиви неща – цвете, картина, поляна, небе, море....все едно, важното е да ви зарежда (т.е. да чувствате любов/спокойствие в себе си), а също така можем да си помагаме с енергията на цветовете, кристали и минерали, ароматерапия! По този начин повлияваме директно нашите етерни тела (шаблони), като ги подържаме чисти и здрави, но това изисква постоянна работа, а не само от време на време. Физическата храна също е важна, но мислите и чувствата на човек са изключително важни за неговата възприемателна способност и съответно реакция (поведение). Носете светли и цветни дрехи, подбирайте си аромати, които ви носят усещане за свобода, лекота и щастливост, разсейват тревожността и паниката, радвайте се на нещата около себе си съзнателно, търсете съзнателно хубавото в една ситуация или обстоятелства, или човек! Всичко това е лична работа, никой не може да го направи вместо вас, нито да ви го натрапи, не следвайте механично моделите и убежденията, дори знанията на другите, припозвайте защо ви впечтлява дадено нещо, защо правите и казвате определени неща! Няма обща отговорност, всичко се прави от хора в този свят, затова съзнавайте какво правите, какво искате и какво ще ви коства, не бъдете доверчиви и наивни – а знаещи и можещ!. Всички ние променяме света, всеки от нас участва активно или пасивно.


В категории: Хороскоп


Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
3
Коментара по темата
3.
бургазлия
13.08.2023 17:27:39
1
3
Завиждам на търпението на Михаил Димитров да изпише цялата тази дивотия.
2.
ходете боси
13.08.2023 15:57:50
1
3
за да не се разклаща атмосферата на етера във време на война....УАУУУУУ!
1.
9x3=30
13.08.2023 14:36:27
1
7
Osobeno Marsiancite ot Germania nai mnogo pomagat Moq strana moa Balgaria li Germania
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Колеги на Бойко издават, че всичко вече се е променило и той има нова любов в живота си, но още не я е показал на широката общественост  Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София 
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори