Рецепта за воденички с ориз и моркови
Бързо и вкусно за обяд от гозбите на баба
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки воденички - 500 г
ориз - 2 к.ч 100 г
лук 1 голяма глава
морков 1 бр.
зеленчуков бульон 375 мл
черен пипер - смлян
олио - 25 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме си воденичките, поставяме ги в тенджерата под налягане и оставяме да се сварят. Почистваме си лука и го нарязваме на ситно. Морковите почистваме и настъргваме на едрото на рендето. Поставяме тиган на котлона заедно с олиото. Прибавяме ориза и оставяме да се запържи, докато оризът стане стъклен. След като е готов, сипваме 150 мл зеленчуков бульон и подправяме с черен пипер.
Изсипваме сместа в огнеупорна тава, прибавяме сварените и отцедени воденички, морковите и лука. Бульона от варените воденички го прецеждаме и го изсипваме и него. Разбъркваме добре и поставяме воденички с ориз и моркови във фурната да се пече до готовност.
Мечка обикаля вилната зона на Карлово
Забрави ли светът ужаса от ядрените оръжия?
Тревога! Половината от плажовете ще изчезнат до края на века
Ергенът Виктор Стоянов вече иска бебе
Полицията издирва дилъра, продал дрога на сина на Радан Кънев
Много хубаво, но дали ще сработи! През лятото родителите да работят от вкъщи
Временно се затваря част от пътя за село Бродилово
Отпадат хартиените болнични – нови правила от следващата година
Икона на екшън филмите получи първата си награда "Оскър"
Служител на „Градска мобилност“ е пребит в Монтана заради поставена скоба
