×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цончо Ганев: Тодор Ангелов е правилният избор за кмет на Бургас, винаги е заставал зад каузите в полза на обществото


Цончо Ганев: Тодор Ангелов е правилният избор за кмет на Бургас, винаги е заставал зад каузите в полза на обществото
Зам.-председателят на ПП "Възраждане" Цончо Ганев (вляво) представи кандидата за кмет на партията (вдясно)
31 Юли 2023, Понеделник, 19:12 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Кандидатът за кмет на ПП „Възраждане“ за Бургас представи част от приоритетите си от предизборната платформа

Кандидатът за кмет на Бургас от ПП „Възраждане“ Тодор Ангелов е с ясна биография, ясни и точно заявени през годините обществени позиции. Той е личност, която винаги е заставала на страната на каузи, които са от полза на обществото. Това каза на брифинг в Бургас зам.-председателят на ПП „Възраждане“ и народен представител и зам.-председател на 47, 48 и 49 Народно събрание Цончо Ганев. Ганев бе в Бургас, за да представи официално кандидата за кмет на партията. На брифинга в клуба на ПП „Възраждане“ присъстваха още Тодор Ангелов и общинският председател Борис Аладжов. 

Тодор Ангелов е член на партията повече от 4 години, семеен е с две деца, има бакалавърска програма по машиностроене и уредостроене, магистърската му степен е по екология и опазване на околната среда. От 2006-2010 г. е работил в Министерството на образованието, младежта и науката като регионален координатор за Бургас. От 2013 до 2015 г. е работил в „Напоителни системи” ЕАД, клон „Черно море”. Ръководител е на хидротехнически район Бургас. От 2014 г. до момента е председател на Тракийското дружество „Екзарх Антим I”-Бургас, изтъкна Цончо Ганев. 

Тодор Ангелов от своя страна представи част от приоритетите си, заложени в предизборната му платформа. Това са здравеопазване, социални и културни дейности, туризъм, екология, образование. 

„Сега повече от всякога имаме нужда от отговорно и сериозно отношение към развитието на града, защото сега това не се случва правилно и той вече не е „най-добрият град за живеене”. Приех предизвикателството да се кандидатирам за кмет, защото мисля, че градът не се развива добре, не функционира добре под управлението на ГЕРБ. Младите хора напускат и не се връщат. Вече цели семейства просто се местят в други градове – София, Варна, Пловдив, Стара Загора. Затова приех номинацията и мисля, че с помощта на партията ще успеем да променим нещата към по-добре“, каза Ангелов. 

Изграждането на Кръвен център ще бъде сред основните задачи, по които Тодор Ангелов ще работи. 

„В Бургас имаме страшно много болници – къде модерни, къде не, но предимно частни. Но нямаме изграден кръвен център. Това беше заложено още в миналия мандат. Тогавашните депутати тогава уж подеха инициативата, но така и нищо не се стигна до финал. Най-близкият кръвен център остава в Стара Загора. Мисля, че е нормално за град, по-голям от Стара Загора, като Бургас, да има и тук кръвен център. Изграждането на детската болница – само на думи, но без реални действия към момента. В моя мандат ще продължи изграждането и най-вероятно ще приключи успешно“, изтъкна кандидатът за депутат. 

Ангелов коментира и темата за хеликоптерната площадка. Според него изграждането й на територията на Парк „Езеро“ не е подходящо и трябва да се избере по-добра локация. „Първият един час на пострадлите – златният час – когато шансовете за оцеляване са големи, не може да бъде използван по такъв начин. Монтирането на автомати за лекарства също е добра инициатива за по-отдаелчените квартали на Бургас, това също ще ми бъде приоритет“, каза той.

Брифингът на ПП "Възраждане" се проведе в клуба на партията в морския град, като в него участваха зам.-председателят Цончо Ганев (по средата), кандидатът за кмет Тодор Ангелов, който представи част от предизборната си програма, както и общинският председател в Бургас Борис Аладжов

По отношение на социалната и културна дейност на първо място той поставя финансовото подпомагане на високообразовани семейства да имат трето, четвърто, защо и не пето дете. В програмата му е заложена също така и изграждане на гробище за домашни любимци. Към момента регламентирано такова в Бургас няма, а е много важно за хората. Организиране на неделен пазар „Произведено в домакинството”. Така хората от отдалечените квартали и села в община Бургас ще могат да предлагат продукцията си. 

„По отношение на туризма - ще разработим културно-историческото наследство. Важно е да подобрим транспортната инфраструктура до културните и исторически обекти на територията на община Бургас. Това е показател за посещаемост. Често пътувам в страната. Труднодостъпните места се посещават от много по-малко хора – не могат да бъдат посетени нито от хора със специални потребности, нито от пенсионери. В момента по-голямата част от пътуващите в България са възрастни, защото те в този период от живота си гледат да наваксат и да обиколят забележителности в страната“, отбеляза Ангелов.

Изграждането на нов стадион, който вероятно ще бъде в жк „Меден рудник“ е заложена в програмата му за спорта в община Бургас. Кандидатът за кмет на ПП „Възраждане“ изтъкна, че бургаските спортни школи са много силни, но в момента, в който децата напуснат детската възраст, в града няма никакъв спорт. Той и екипът му ще работят и за изработването на актуална програма за развитието на спорта.

В неговата специалност – в областта на екологията, Бургас  има много проблеми, смята Ангелов, като изтъкна три важни неща: 

1.    Спирането на безогледната сеч и унищожаването на градските дървета. Всеки ден вървя из града и като видя как режат дърво някъде, направо ми се плаче. Искам да отговоря и на тези, които говорят, че дърветата са болни и изсъхнали. Моята магистратура по екология и опазване на околната среда беше базирана на дипломна работа по тема „Екологична оценка на дървесните видове в Бургас и Морската градина”. Имам малка представа от болни и изсъхнали дървета и мога да ги различа от тези, на които им няма нищо. По-голямата част от дърветата, които се режат в Бургас, са клинично здрави. Те могат да изкарат още стотици години, но може би пречат за някои проекти и трябва да бъдат премахнати... Убийството на градските дървета ще е първото, което ще спрем.

2.    Ускорено залесяване на свободните площи в град Бургас. Останахме без дървета, а те са жизненоважни за микроклимата. Въздухът ни е много мръсен, има запрашаване. Предният директор на РИОСВ успя да принуди „Кроношпан”, който вече почти не съществува, да увеличи височината на тези бетонни огради, с което намали частично запрашаването. Реалният контрол на чистотата на атмосферния въздух е много важно. 

Основният приоритет  в образованието както на партията, така и на кандидата за кмет на Бургас е да има силно патриотична насоченост в училищата и детските градини, както и разширяване на чуждоезиковото обучене в детските градини, защото езиците са врата към света. 

„По отношение на икономиката - политика на балансиран бюджет на община Бургас. Искаме да намалим дълговата задлъжнялост на общината. Докато бях съветник, тя беше стигнала 40 милиона лв. Дължим ги на най-различни банки. Искаме да изградим център за бизнес изложения – като „Интер експо център” в София. Както и да облекчим инвестициите и големите производства“, каза в заключение Тодор Ангелов.
Зам.-председателят на ПП „Възраждане“ Цончо Ганев изтъкна, че редица политически сили са разговаряли с ПП „Възраждане“ за съставяне на коалиция, за да подкрепи техните кандидати. От партията обаче категорично са отказали. Не само в Бургас, но и в останалите общини. „Възраждане“ ще участва самостоятелно, както и ще има кандидати за кметове и пълни листи с общински съветници във всяка община. Листата за Бургас вече е готова, но ще я обявим след около месец, в нея са достойни хора, чиято кауза е България“, каза той и добави: 

„На последните парламентарни избори ние станахме трета политическа сила, респективно към днешна дата – втори или първи. Като такива имаме отговорността да бъдем алтернатива на това нещо, което ни управлява в последните 34 години. Няма да се пришиваме към никого, нямаме и намерение да подкрепяме хора, които са с меко казано съмнителна репутация в обществото. Затова имаме наша кандидатура, доказана личност, специалист, който е роден в Бургас, израснал е тук, учил е тук, семейството му е тук. Всичко случващото в Бургас е минало през очите му. Имаме визия за развитието на града. Ще дадем основните насоки и ще покажем какво смятаме, че трябва да се промени в общината“.

Цончо Ганев коментира и прекратяването на концесията на терминал "Росенец". „Закрият ли рафинерията от ПП „Възраждане“ ще сме пръви на протест, защото това решение не е добре за Бургас!“, заяви категорично той.
 




България Всички новини
Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори