×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Огърлицата като тест за мъжество на бивши и настоящи кметове


Огърлицата като тест за мъжество на бивши и настоящи кметове
В Приморско беше една от най-тежките предизборни битки, Димова и Германов обаче направиха показно как се предава власт
08 Ноември 2011, Вторник, 11:22 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

Крехката Лиляна Димова даде урок на снажния Петър Златанов, Николай Димитров  си пази регалиите заключени в кабинета

Първите тържествени сесии, които вече преминаха във всичките 13 общини на Бургаска област, не бяха подчинени само на формалната церемония по встъпване в длъжност на спечелилите изборите управници, но и ясно показаха кой как сдава властта и какво ще бъде разпределението на силите през следващите 4 години. Така един от традиционните ритуали се превърна и в тест за мъжко поведение от страна както на загубилите поста бивши кметове, така и на новите градоначалници.

В 6 от общините на изминалите местни избори бяха избрани нови кметове и това са: Поморие, Приморско, Царево, Средец, Малко Търново и Айтос. В повечето от тях предизборната битка беше жестока, а резултатът непредсказуем. Бившите кметове бяха едни от основните участници в нея, някои от тях за миг не допускаха, че могат да бъдат сразени. Начинът, по който те преглътнаха загубата си пролича именно по време на тържествените сесии, които областният управител Константин Гребенаров насрочи в рамките на седмица, няколко дни след провеждането на изборите, когато все още емоциите не бяха утихнали, а в някои общини настроенията бяха като на бойно поле.


Иван Алексиев получи Огърлицата от областния управител Константин Гребенаров, неговият предшественик Петър Златанов очевидно не можа да прежали загубата си
Само в три общини старите кметове намериха сили лично да поздравят новите управляващи и това стана в Приморско, Средец и Айтос. Урок на всички даде единствената жена – кмет през изминалия мандат – Лиляна Димова от Приморско. Тя трогна присъстващите в препълнената зала на Читалището в морския глад, когато след емоционална реч сама окичи Огърлицата на врата на новия градоначалник – д-р Димитър Германов от ГЕРБ. Предаването на властта в Приморско беше показно, въпреки че там беше една от най-тежките предизборни битки. Димова и Германов показаха достойно поведение, преодолели партийните емоции само три дни след балотажа. Така постъпи и Евгени Врабчев от БСП, който сам даде Огърлицата на новия кмет на Айтос Васил Едрев, както и Тодор Пройков от БСП, който също лично приветства приемника си Иван Жабов от ГЕРБ.

В Царево и Малко Търново изобщо нямаше Огърлици. В южната морска община все още политическата обстановка е нажежена до крайност и ритуалът по предаването на властта премина напрегнато, без особена тържественост, въпреки огромния интерес от страна на местните жители и присъстващите многобройни симпатизанти на ГЕРБ и новия кмет Георги Лапчев в залата. В Малко Търново градоначалникът Илиян Янчев получи вместо Огърлица Ключ, но не от предшественика си Иван Иванов, а от областния управител Константин Гребенаров.

 
Ключ и Огърлица са символите на властта. В Приморско имат и двете
Крехката Димова от Приморско всъщност даде урок най-вече на снажния  Петър Златанов в Поморие. Там очевидно не вярващ, че претърпя изборен провал, Златанов, който се беше вживял в ролята на Кмета-Слънце не успя да пребори егото си и лично да поздрави  опонента си Иван Алексиев от ГЕРБ с победата му. Новият градоначалник получи Огърлицата от губернатора Гребенаров, който не се сдържа да коментира, че не винаги високия ръст означава смелост, визирайки поведението на Златанов.

Регалиите на властта бяха показателни и за манталитета на двама други кметове – на Несебър Николай Димитров и на Созопол Панайот Рейзи, които започнаха втория си мандат. Димитров прескочи всякаква тържественост на първата сесия на местния парламент и пренебрежително каза, че Огърлицата е в кабинета му, който всъщност е нямал намерение да напуска. Рейзи пък толкова се увлече по бляскавия жълт гердан, че гордо дефилира, перейки се с него по улиците на Созопол.

Така всъщност отношението на кметовете към символите на властта беше впечатляващо и по него избирателите могат да си направят извода за кого са гласували – както преди 4 години, така и преди седмица-две. И дано в края на започващия мандат са убедени, че са направили правилния избор.


В категории: Власт , Политика


Флагман.БГ Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си 22/05/2024, Сряда 12:40 1
6
Коментара по темата
6.
Ловец на глави
25.09.2012 13:20:05
0
0
Някой знае ли, кой точно стои зад сайта http://iprimorsko.com/. От община Приморско отказват да имат нещо общо с този сайт. В страницата на сайта няма почти никаква информация за екипа на редакцията, нито български адрес или телефони за връзка. Единствено е посочен и-мейл адресът [email protected], на който никой не отговаря и някакъв фиктивен и неточен адрес в Лондон, Обединено Кралство - Ravenet Street, Ravenet Court, London United Kingdom. Доколкото ми е известно на този британски адрес се помещават поне още сто адресанта - това са най-различни офиси и апартаменти за живеене, но от въпросната редакция няма и следа.
Явно е, че става въпрос за пиратски и нелегитимен сайт!
5.
ПОЗИЦИЯ
11.11.2011 14:10:22
0
1
ИМА ЕДНО МЯСТО В БЪЛГАРИЯ, КЪДЕТО УПРАВЛЯВАТ "БРАТЯ Г....." ОТСКОРО ИМА И ДРУГО МЯСТО В ДЪРЖАВАТА ,КЪДЕТО УПРАВЛЯВАТ "БРАТОВЧЕДИТЕ КИСЬОВИ" .КОЕ ЛИ Е ТО?
4.
do BORIANA
09.11.2011 09:46:55
0
3
Борянче,каквото и да пишеш за Димова -хората в Приморско знаят колко пари струва.Мутрите-братовчеди я качиха преди 4 години на фандромата само да се кипри и да преставлява тяхните интереси.Освен потулване на далавери и източване на общинския бюджет друго не е станало през нейното управление.А тоз, който прие регалиите на властта е от същото котило - да преставлява интересите на братовчедите.Те всичките се пръснаха вразлични партиики - ГЕРБ-БСП-СИНЯ КОАЛИЦИЯ/ Манол -Пенко-Бодура Златко за да могат заедно да са във властта и разпределят благата.За пред хората съобщават че имат коалицонно спорузомение и затова -Мигленчето оп-па -шеф на Селсъвета,Бодурчето,Манолчо - зам.кметчета а Пенко понеже се провали - ще ги подкрепя в Селсъвета. Та да живее новата -стара власт.Останалите да го духат!
3.
Гришата
09.11.2011 09:32:32
0
5
Нещо пропуснахте да пишете как предаде властта в Царево любимият ви Петко Арнаудов.
2.
BORKATA
08.11.2011 23:11:58
0
1
Борянче,да беше писала какво е направила Крехката Димова за Приморско.
Тя ,власта в Приморско се управлява от братовчедите- така че регалиите са без значение.
1.
от Приморско
08.11.2011 13:05:12
1
2
Борянче, да разбирам ли, че съм сгрешил в избора си, след като толкова хвалите Димова как си предава властта?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зеленият преход - средствата между общините не са равномерно разпределени Зеленият преход - средствата между общините не са равномерно разпределени Проектите от Столична община са били около 6 или 7 на сто от всички, стана ясно на конференцията Тя е чалга фурия и кандидат-депутат, стяга царска сватба в Арбанаси Тя е чалга фурия и кандидат-депутат, стяга царска сватба в Арбанаси Отбор фолкаджийки шаферки я пращат към олтара Тя чукна 60 г., още е самотна майка Тя чукна 60 г., още е самотна майка Малкият Тео е пръв приятел с децата на Сергей Станишев Поморийският читалищен театър ще зарадва публиката с най-новата си постановка „Балкански синдром“ Поморийският читалищен театър ще зарадва публиката с най-новата си постановка „Балкански синдром“ Премиера – 27.05.24 г. /понеделник/ от 19.00 ч. в залата на НЧ „Просвета 1888“ Дружка на Тита и Гери-Никол се омъжи тайно за бургаски рапър Дружка на Тита и Гери-Никол се омъжи тайно за бургаски рапър Щастливата двойка възпя любовта си в песен Противоречие между синдикатите и държавата за минималната заплата - ето къде се корени Противоречие между синдикатите и държавата за минималната заплата - ето къде се корени Исканото увеличение е с 15.7% и според синдикатите то трябва да се случи Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори Доц. Инджов: Най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори Експерт: В момента е невъзможно да купите ново жилище от строителя Експерт: В момента е невъзможно да купите ново жилище от строителя доходи от няколко години насам бележат сериозен ръст, както и има ниски лихвени нива по кредитите, отбелязва Александър Бочев Никога не обличайте тези дрехи в самолет Никога не обличайте тези дрехи в самолет Понякога комфортните дрехи по време на полет могат да ни изиграят лоша шега Елате на фестивал „Подмлади града“ пред зала „Младост“, скоро започва и ремонтът й Елате на фестивал „Подмлади града“ пред зала „Младост“, скоро започва и ремонтът й Събитието е подходящо за цялото семейство и предлага множество възможности за забавление и социализация
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори