×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще бъда кандидат за кмет на община Созопол и водач на обща листа


Ще бъда кандидат за кмет на община Созопол и водач на обща листа
Тихомир Янакиев тръгва уверен към втори мандат – надява се на голяма коалиция от партии със сходни възгледи
27 Юли 2023, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Вотът наесен няма да е наказателен както през 2019 г.,  хората са ни умни, будни, най-вече паметливи и ще се обединят, за да продължим напред

- Г-н Янакиев, убеден ли сте, че решението на общинското Изпълнително бюро на БСП да се явите на местния вот като кандидат-кмет на коалиция, съставена от различни партии и граждански сдружения, с обща листа, на която Вие сте водач, ще е уместна за вашите верни членове?

- В неформалните разговори, които сме водели не само в Созопол, но и на заседания на „Позитано“ 20, в присъствието на нашия лидер г-жа Корнелия Нинова, и на народните представители, се даде възможност на кметовете и на местните структури, да преценяват под каква форма да проведат изборите. Естествено, поставиха се и ограничителни маркери за субектите, с които може да се коалираме, защото ние сме стъпили на принципна основа.

- Дайте по-голяма образност на субектите, които са потенциални Ваши партньори, защото това ще е ориентир и за опонентите Ви.

- Коалицията ще е от формации, припознали курса за промяна, поет преди четири години. При анализа това се оказва много важно и това е достатъчен ориентир с кои партии бихме могли да се коалираме. Но по-важното, което наблюдавам, е че хората загърбват партийността и партиите. Това го изразяват ясно на изборите. Не случайно, вече почти 3 години, поредни, ние не можем да излъчим тясно партийни кабинети. А всичко това, което става горе, в столицата, се пренася и надолу, по общини. Все повече хората виждат, че за да се върви напред, трябва да се правят коалиционни формули, които обаче да са върху принципна основа – да обединяват идеи и енергия. Защото виждате вече колко време тъпчем на едно място. Това не е нормално.

БСП оформя голяма коалиция около Тихомир Янакиев в Созопол

- За да спечелите кметския вот през 2019 г. за Вас би трябвало да са гласували и хора извън партията БСП. Така ли беше?

- Да, може и така да се приеме, защото тогава имаше силен наказателен вот. Хората искаха статуквото да бъде премахнато. Аз няма да визирам партии и хора, които са били в статуквото, но наистина тогава се получи широко обединение, особено на втория тур. Имаше хора и организации, с които не сме правили споразумения, нямаше нищо технически подписано като споразумение, просто се обединихме, защото ни беше писнало от начина, по който се управляваше Общината и искахме промяна. Тогава бяхме под коалиционна форма с колегите от БЗНС, но те не държаха да излизаме с име, различно от името БСП, просто ние ги включихме в нашата листа и на места издигахме техни кандидати за кметове. Наистина през 2019 г. БСП на местна почва беше в коалиция с БЗНС - Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. А на втория тур бях подкрепен и от други формации като ПП МИР, с които и досега работим, според мен, добре. Имаше и други формации, които ме подкрепиха, но не успяха да получат представителство в Общинския съвет, въпреки това дадоха рамо.

- Сега вотът няма да е наказателен, успяхте ли за 4 години да свършите толкова работа, че да можете да обедините достатъчно гласоподаватели, за да надстроите свършеното?

- За да стигнем до решението за обща формула, значи сме водили разговори, имаме принципно съгласие с част от тези, с които сме говорили. Но докато нямаме нищо черно на бяло като общо споразумение, аз не бих желал да обявявам кои ще са партньорите ни, а и няма да е коректно спрямо тях. Ние ще се обединим именно, за да се надгради свършеното. Нашите хора са умни, будни, паметливи, виждат какво се случваше преди и какво се случва сега, за тези 4 години, в какви условия е постигнато. Всеки казва „не се оправдавай, не гледай назад“, да, обаче, обективно, когато трябва да се направи анализ на постигнатото и на фактическата обстановка в предходния и настоящия период – има ли политическа стабилност, има ли и чисто дипломатическа стабилност, резултатите се виждат. В 3 години от изминалите 4, ние сме във финансова и политическа криза – на държавно ниво, въпреки всичко сме съумели да преведем Общината през тези кризи, така че гражданите да не усетят негативния аспект. Аз си знам колко ми е струвало като безсъмнни нощи и похабени нерви. Но и никой не ме е притискал насила да ставам кмет. Днес мога спокойно да кажа, че направеното хората могат да го видят и да го оценят. Отделно, ние обещавахме извън чисто материалните придобивки като пътища, автогари, канализация, водоснабдяване, облагородяване на градска среда и прочее инфраструктура, да приобщим гражданството във вземането на решенията, да се дава по-широка гласност на това, което се прави, с чии средства и защо се прави. Да, аз не казвам, че работата, която се свърши е перфектна, напротив, имаме много грешки, но който не работи, той не греши. Аз не съм перфекционист, но пък съм работохолик, и хората, които работят с мен, го знаят. С чиста съвест мога да кажа, че давам всичко от себе си.

- Звучите уверено. Което означава, че разчитате на сериозна подкрепа. ПП МИР покрива изискванията за близки до вашите възгледи. Заедно ли тръгвате, те имаха голям успех на изборите тук през 2019 г. ?

- През този мандат работя добре с партия МИР, говоря за нейните двама представители в Общинския съвет. Работата, която сме свършили е атестация, всичките ни решения са били подкрепени от тях, даже и от колегите от опозицията. Значи сме работили за общото.  Освен това, самият ОбС е разноцветен, а нямаме нито едно върнато решение от областния управител. И това е най-убедително, че ОбС  работи добре. Но на този етап няма да кажа какви разговори са проведени.

- Г-н Пинелов, председателят на ОбС, който бе кандидат-кмет през 2019 г. от ПП МИР,  също обяви, че се впуска в кампанията, официално каза, че ще е кандидат за кмет отново.  Има ли, освен Пинелов, друг опонент за Вашия стол?

- Този стол не е мой, на хората на община Созопол е. Този стол е голяма отговорност и здрава работа. Защото в противен случай Общината ще се върне там, където я заварих през 2019 г. И ако някой приема този символ като нещо различно от всичко, което ви казах, ще сгреши.  Няма да коментирам абсолютно никого от участниците в предстоящия вот. Ще се отнеса с уважение. С уважение се отнасям и към г-н Пинелов, заради добрата работа през този мандат.

- Разбрахме, че и г-н Панайот Рейзи ще се включи в битката като кандидат за кмет. Снощи, на тържество по случай рождения си ден, е обявил сериозно намерението си пред съратници, сред които е имало и официални лица.

- Това го чувам от вас. Не го знам. Този човек най-малко бих споменавал по време на започващата кампания, за да не обиждам съгражданите си.


В категории: Созопол


България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори