×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Национални празници на ротация – списъкът е отворен и можете да допълвате


Национални празници на ротация – списъкът е отворен и можете да допълвате
Кеф му на някого 24 май, нека една година е той, кеф му на друг 3 март - хубаво, но може също 6 септември, 22 септември...
Ключови думи: Новини, празници, Флагман
26 Юли 2023, Сряда, 10:50 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Нека последваме светлия пример на доскорошните заклети политически врагове и да си стиснем ръцете, очаквайки ротационните празнични дни

Така отдавна бленуваната от някои партии и политици Конституционна реформа най-накрая стартира. Промените, обявени от ПП-ДБ и подкрепяни от ГЕРБ и ДПС, ще бъдат внесени тази седмица в парламентарната Комисия по конституционни въпроси, като целта е да бъдат приети до края на 2023-а.

Основните предложения, които отдавна бяха коментирани, са: разделяне на ВСС и съдийски и прокурорски съвет; мандатност на кметовете на общини; намаляване на мандата на главния прокурор и ограничаване на правомощията му; въвеждане на стандарт за избирането на регулаторните и контролните органи; промяна на статута на служебните кабинети; възможност за подаване на индивидуална конституционна жалба от всеки гражданин. И изведнъж, някъде между отдавна обсъжданите промени, беше включено и още едно - промяна на датата на националния празник на 24 май.

Всъщност тази тема никога не е била особено актуална или съществена за голяма част от обществото ни, като през годините имаше съвсем кратки и неособено обосновани напъни да бъде поставена на дневен ред, но едва миналата година получи по-сериозен отзвук, макар и предимно сред малка група политици и общественици.

Една от основните причина тогава беше войната в Украйна. Първи ГЕРБ обявиха, че внасят предложение за промяна в Кодекса на труда във връзка с искането им датата да замени сегашния ни национален празник 3-ти март, като тогава Десислава Атанасова изтъкна, че каузата, която може да ни обедини във времена на разделение, е българската азбука и почитането на Светите братя Кирил и Методий. Тогава, длъжни сме да припомним, именно от ПП се зачудиха защо пък баш сега (бел.авт. - 2022) ГЕРБ правят това предложение, а през годините управление не са инициирали подобна промяна. От ДБ също не бяха толкова категорични колкото сега – Ивайло Мирчев каза, че тепърва предстои дебатът 24 май или 3 март.

Дебатът около датата на националния празник, както вече посочихме, се разгоря най-активно около 3-ти март миналата година, като тогава зачестиха и призивите да не бъде отбелязан тържествено, а датата да бъде детронирана от пиедестала на национален празник.

24 май

Премиерът Николай Денков заяви, че 24 май е дата, която обединява, като допълни, че  предлага и да се смени името на празника - "Ден на българското слово, просвета и култура, и на кирилицата". „24 май носи чувството на гордост за това, което сме постигнали в исторически план. От друга страна е уникален, защото ни пренася от миналото към бъдещето. Това е празник на българското слово, просвета, култура и кирилицата като духовно просвещение, което ние сме дали на света", допълни той.

Това е безспорно. Можем да допълним и че не е свързан с битки и войни, повдига националното ни самочувствие и не на последно място, в дни на духовна нищета, утвърждава културата и просветата.

Но е редно да упоменем, че 24 май не може да бъде определен като изцяло наш, защото има и други народи, почитащи делото на солунските братя и учениците им, което категорично надхвърля пределите на България. Нещо повече, основната цел да сменим 3 март е, че датата е свързана с Русия, обаче пък там и 24 май се чества като Ден на славянската писменост и култура, а в РСМ е един от официалните им празници. Само си представете какво поредна драма ще настане по тази ос с и без това крайно лютите и настроени българофобски представители на РСМ.

Типично по български, някои от  тези, които не са съгласни да е 3 март, възразиха и на 24 май, като веднага предложиха 6 или 22 септември. Отново безспорни дати, аргументират се предлагащите ги. Така е, така, няма две мнения.

Основните аргументи ЗА 3 март

  1. Тази дата през 1878г. поставя началото на българската държавност
  2. След 500 години, отбелязваме възкресението на страната ни
  3. България става част от европейското семейство и неделима част от европейската и световна култура
  4. След 9 септември 1944 г. празникът спира да се отбелязва като официален и е обявен за шовинистичен, което е аргумент от страна на подкрепящите датата, че грешно се асоцира с признателност към Русия
  5. Именно 3-ти март е изместил 9 септември (национален празник преди 1990г.) и е символ на възраждането на България от тоталитаризма
  6. Без 3-ти март нямаше да има 6-ти и 22 септември

Основните аргументи ПРОТИВ 3 март

  1. 3 март увенчава чужда заслуга и е израз на благодарността към друга нация
  2. Символизира раболепието ни
  3. Датата съвпада с коронацията на Александър ІІ през 1855 г. и освобождаването на крепостните селяни в Русия през 1861 година
  4. Договорът, подписан тогава, е предварителен и подлежи на одобрението на останалите велики сили
  5. Подписването на протокола в Сан Стефано е без българско участие
  6. 3 март разединява още повече българите, фрагментирайки ги на русофили и русофоби

И все пак

Видно е, че и двете страни имат своите основателни аргументи. Вярно е, че явно е и спорен трети март. По-точно казано, някак постепенно в последните години, къде естествено, къде чрез непрекъснато писане и говорене по темата, все по-трудно беше разпознаван като безспорно обединителен за българите. Проблемът е друг, по-точно няколко са:

  1. Категорично това не е най-важната и приоритетна тема за никого, ако някой твърди обратното – лъже ви
  2. Споровете, които възникват заради идеите му за смяната, нагнетяват допълнително и без това крайно разделеното българско общество – също както и войната в Украйна, това е поредната тема, водеща не до обединение, а до остро противопоставяне
  3. Според някои, повдигането на темата именно в такъв сложен момент, с нестабилно правителство ,с предстоящи сериозни реформи в много сфери, с редица други проблеми, цели да ни разсее от истински важните въпроси
  4. Този разговор целенасочено се политизира, като от една страна цели да легитимира допълнително правителството, да сплоти коалиционните партньори, а от друга – да активизира поддръжниците им, които ще видят в това ясен знак, че от едната страна са Добрите сили (вече и ГЕРБ, и ДПС явно спадат към тях), а от другата – лошите (БСП, Възраждане и всички, несъгласни с тази промяна) Което от своя страна до какво води – до разделение, до още по-голямо разделение. И ако такова политическо разделение е разбираемо, дори необходимо в някаква степен, това обаче води и до такова сред обикновените граждани, които не само се самонахъсват срещу „врага” (който и да е той), а допълнително биват стимулирани от действията на политиците, които подкрепят.

Доказателство са и думите на Тошко Йорданов от ИТН, който пък заплаши, че ако сменят националния ни празник, партията му ще бъде в следващия парламент и ще върне отново националния празник на 3 март. Какво да добавим... Ненужни конфликти, крайно непродуктивно говорене, настройване на хората, които и без това са на нож един срещу друг.

Ротация

Така или иначе сме подкарали държавата на ротационния принцип, предлагам направо и националният ни празник да последва тази стратегия. Кеф му на някого 3 март, нека една година е той, кеф му на друг 24 май – хубаво, следващата ще е той, на третата – 6 септември, на четвъртата – 22 септември. Списъкът е отворен, може да допълвате...

Кой каквото го радва, кой каквото го влече – нали така. Е, ще възразят някои, това е крайно несериозно. Но защо да е, нали си имаме ротационен кабинет, един национален празник ли ще ни се опре.

Както се вижда – съгласие няма да постигнем, както много хора са ЗА трети март, така други са ПРОТИВ него, а трети пък са и против двете дати. Винаги ще има недоволни, поради което можем да последваме светлия пример на доскорошните заклети политически врагове ГЕРБ, ДПС и ПП/ДБ и да си стиснем ръцете, очаквайки светли ротационни празнични дни.


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
55
Коментара по темата
55.
началото на българската държавност
28.07.2023 02:02:41
1
0
… е 681 година, не 1878 година
54.
До редакцията на Флагман
27.07.2023 21:02:00
2
1
Тоя, пламък искрен, дето лее крокодилски сълзи по руските фашисти, НЕЗАБАВНО ГО БЛОКИРАЙТЕ!
Мястото не му е тук!
53.
50 , 51 , 52
27.07.2023 20:24:23
3
1
Тъп си Саше , тъп си .Цели 145 години минаха от Руско - Турската война. Цял свят разбра какви всъщност бяха целите на московците само наш бай Куйьо не го проумя. Няма и да го проумее щом не вижда по далече от носът си. Значи тея , които мислят за родината са безродници , а тея , които се кланят на Москва са патриопи , така излиза.
52.
ХХ
27.07.2023 17:23:14
2
0
Тиквата каза ли ви миналата година, че европро'с'таците, само за мачкане ставате? Каза ви!
51.
ХХ
27.07.2023 17:22:08
2
1
Няма НИТО ЕДИН евроатлантик, направил нещо за България и българите. Още от Соломон Паси и Александър Йорданов, гласували да няма лустрация на БКП секретарите, та до Киро и Асан - няма!
50.
ХХ
27.07.2023 17:20:03
3
2
ВСИЧКИ атлантици, ДО ЕДИН, са неграмотници, некадърници и безродници. Това е факт.
Не е случайно, че точно най-изпадналата прослойка гласува за ЕС и НАТО, та да им се ДАДЕ "европейска МРЗ". Нормалните хора си вадят достатъчно и не им пука за ЕС и НАТО, а да са свободни - нещо, което гладният, мижав и никому ненужен евророб няма как да вдене. Дано до есента има мобилизация и пратят евроатлантическите про'с'таци на фронта!
49.
До ХХ-Говнярина
26.07.2023 20:22:50
2
6
Пенсийке, ти много ги разбираш нещата, сигурно си бил сътрудник на ДС. Разбираш от договори, от Народен съд, от какво станали войните, всички били простаци, само ти си неземен хубавец. Скрий се в хралупата, че да не отнесеш накрая текметата.
48.
Az
26.07.2023 16:35:24
5
3
09.09. СЛАВА НА БКП
47.
Сь
26.07.2023 16:34:44
4
1
09.09
46.
Раковски
26.07.2023 15:59:12
3
7
РАКОВСКИ: ЗНАЙТЕ ЛИ ВИЕ РУСИЯ КАКВА Е? ЗНАЙТЕ ЛИ КАКВО РОБСТВО И КАКВИ ВЕЧНИ МЪКИ ВИ ЧАКАТ?
На 2 април 1821 г. е роден един от истинските патриоти, родолюбци и будители на България, благодарение на които ние днес можем да се наречем свободни. Георги Раковски освен създател на редица организации, издател на вестници, ръководител на легии и въстания е и автор на брошурата “Преселение в Русия, или руската убийствена политика за българите”, написана по всяка вероятност в Букурещ през май 1861 г. По повод последните събития я намираме за особено актуална.

Препечатваме целата брошура заедно с предисловието, написано от Захари Стоянов към второто издание от 1886 г.





Предисловие от Захари Стоянов:

Тъжни времена прекарва днес нашето отечество България. Като оставим настрана сестра Сърбия, Священний троен съюз, в който участвуват тримата императори и който има за цел да варди да не се пролива капка човешка кръв – всеки честен човек, който може да мисли и да разсъждава що годе, ще се съгласи с нас, че най-големий ни неприятел днес е официалната Русия.
Няма пакост, няма мерзост, даже и подлост, които да не е пуснала в ход тая държава начело с нейний Гирс и Катков от 6-ий септемврий насам, т.е. от тоя знаменит ден, когато ние почнахме своето истинско политическо и самостоятелно съществуване. В Цариград ли, в Пирот ли, в Букурещ ли, се засмее и българский Бог, руското правителство тича да свари да разваля и да пакостничи. Ако то днес иска, щото Румелия да си остане пак пашовска страна, а байонетите на българските синове в един прекрасен ден бутват дипломатическата мастилница на Гирса и му изкривяват ченето, то това същото правителство забравя своите първи думи и предлага вече Сан Стефанска България. А защо я то предлага? Защо такава глупа непоследователност? – „Желае ни доброто; не ни е забравила”, отговарят кокошите умове, в това число и ония наши изменници братя, които си продават съвестта за монетата чистаго серебра в руското консулато. – „Вие сте идиоти”, казваме ние. Руското правителство желае две неща. Първо, да протака работата, да ни държи във военно положение, което е убийство за България, та дано в тия усилни времена се появи някое негодувание помежду ни, и то, руското правителство, като всяко покровителско, да каже: „Ето че без мене не могат българите; дайте ми воля да отида с моите камбани, камшици и бесилки да наредя работите.”
45.
Съгласен с 42
26.07.2023 15:33:29
4
9
Русия исторически ни е била в повечето време враг,воювали сме срещу тях.Бомандирали са ни... И сега отново са ни обявили за вражеска държава,спряха ни газта и се опитват да ни клатят с цените на бензина и дизела.
Народе ?!?!?
44.
Кари
26.07.2023 14:57:13
2
2
1 ви април и да закрият най-после тази държава. Стига сте мъчили нормелните хора.
43.
Русофилството създава предатели и еничари от веков
26.07.2023 14:27:10
3
7
Трети март утвърждава преклонението пред чужда държава, утвърждава българския комплекс за малоценност пред нея, затвърждава мита за „двойната освободителка“, към която трябва да изпитваме само вечна признателност и коленопреклонение.
42.
kkk
26.07.2023 14:15:48
5
7
Случващото се вече всяка година на националния празник на България 3 март ясно показва, че той обслужва единствено и само шепа неграмотни национални предатели, слуги на най-големия враг на българската свобода и независимост.
Ролята на Русия в българската нова и най-нова история отдавна е или старателно фалшифицирана, или най-малкото превратно представена. Самият термин „българско освобождение“ имплицитно внушава, че сме били роби, които се нуждаят от Освободител – и това е единствено и само Русия! Историческата истина е, че става дума за „възстановяване на българска автономия, постигнато като договореност между Великите сили на Цариградската посланическа конференция 1876/1877 г. и реално постигнато едва на Берлинския конгрес от 13 юли 1878 г., а не на 03 март 1878 г.
41.
АБЕ
26.07.2023 14:14:28
0
0
Има си официални празници!!!! Няма смисъл от извеждане на един от тях като по-по-най от другите. Дори и да е така, обявяването на определена дата отговаря не на обективната действителност, а на съответната обществена необходимост. За САЩ това е 4 юли, за Франция падането на Бастилията, за Германия - деня на обединението на ГДР с ГФР. По тази логика, като най-важна дата за нас считам 2 май (20 април). Това е датата на избухването на един народ - нашият (обединен и пораснал за няколко дена с няколко века), довела до необратима последователност от събития "интронизирали" 3 март, 6 септември и 22 септември.
Никое църковно, културно или светско събитие не може да се сравнява с избухването на Априлското въстание. 3 март, 9 септември, 24 май са само дати, които отклоняват българският народ от откритието, че и той може да събаря Бастилии, да руши Берлински стени и да заявява пред целия свят, че заслужава и ще отвоюва свободата си!!!!!
За незапознатите ще добавя, че Априлското въстание провокира Цариградската конференция, на която Великите сили решават, че ще има България. Конкретният начин по който това ще стане също има значение, но съдбата на освобождението на България е решена с избухването на Априлско въстание. За съжаление повече от век под влияние на чужда пропаганда Априлското въстание се представя като неуспех след който България щяла да остане завинаги под турско робство, ако не била Русия. Каква подигравка с историята и със саможертвата на въстаниците!!!!
40.
До московците безродници
26.07.2023 14:13:55
4
6
„Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука.“
Захарий Стоянов
39.
Учител
26.07.2023 13:30:43
3
6
Не омерзявайте най чистият български празник!
Не се подигравайте с българското учителство и с творците!
Не забравяйте учителството правителство сваля!
38.
...
26.07.2023 13:02:17
5
10
24 май е прикрасен и любим празник,но не може да е национален! Да не забравяме,че честваме СЛАВЯНСКАТА писменост и култура!
Само ние ли сме славяни...?
Само ние ли ползваме днес славянската азбука? Хайде малко по-полека...
37.
Абдал Ал Сабах Иб Се Рахат
26.07.2023 12:49:06
2
5
Вия всичките заслужавате националният ви празник да бъде ТРИФОН ЗАРЕЗАН.
36.
не 80 %, а 99 %
26.07.2023 12:02:57
5
13
И така, докато се карате за датата и се опитвате да пренаписвате историята на България и да унищожавате традициите български, ще ви натресат за официален празник втори февруари... Какъв хубав еврогейски празник само е! Ей, първокачествени дeбили сте...
35.
До 33
26.07.2023 12:01:29
7
3
Георги Димитров, в качеството си на ръководител на Международния отдел на ЦК на Всесъюзната комунистическа партия (болшевики), разпорежда (относно подсъдимите на бъдещите Народни съдилища) на ЦК на БРП на 21 декември 1944 г.: „Никой не трябва да бъде оправдан“[10] и през януари 1945 г.: „И никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля“.

Какъв Чърчил те гони бе кремълски дебил...
34.
ko4o
26.07.2023 11:58:37
0
8
PREDLAGAM 29 02,DA SPESTIM OT PRAZNICI!
33.
ХХ
26.07.2023 11:40:02
6
6
До 32

Народният съд е по идея на Чърчил и премиерът антикомунист Кимон Георгиев подписва за създаването му. Г. Димитров по това време е в Москва.
Факти.
32.
;)
26.07.2023 11:37:27
3
6
Ще направя малка ретроспекция на къде сме се запътили : „Никой не трябва да бъде оправдан! И никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля“ - Георги Димитров (наставления как трябва да действат „народните съдилища” 1944- 1945). А след това следва най-масовото произнасяне на смъртни присъди в българската история. За тези който са забравили историята е добре да си я припомнят.
31.
ХХ
26.07.2023 11:37:27
1
6
До 26

"В ... има много повече официални празници отколкото в България, ... в Нидерландия също." - я пак?
ПП. Отде се вадите такива компетентни про'с'таци?!
30.
ХХ
26.07.2023 11:34:37
4
9
До 15

"Именно заради този договор после идват и Балканските войни . " - така е. Трябваше да си останем васални под султана...
ПП. Аман от безродни про'с'таци!
29.
ХХ
26.07.2023 11:31:29
8
8
До 3

"Какъв безродник трябва да си, че да честваш "мирен" договор между две империи, в който българите са разменна монета?" - безродниците са интернационалистите, които след 1944та година са го премахнали като националистичерски... също както и внуците им - евроатлантици, които също искат да го премахнат. Бас държа, че дядо ти е бил интернационалист, поддържащ България да стане 16 республика и оттам ти е безродната закалка.
28.
Вазраждане-Бургас
26.07.2023 11:21:53
9
7
Единсвениа национален празник на Балгариа триабва да баде 7 октомври - рождениа ден на др. Путин
27.
МАНАФЯН
26.07.2023 10:04:12
8
26
АЛОУУУ ДРОГАРе, АКО НЯМАШЕ 3 МАРТ, НЯМАШЕ ДА ВИ ТРЯБВА СЛАВЯНСКА АЗБУКА, ЩОТО ЩЯХТЕ ДА СЕ КАЗВАТЕ ААМЕТ И АЙШЕ, ЩЯХТЕ ДА ГОВОРИТЕ ТУРСКИ И ДА ПИШЕТЕ НА АРАБСКИ БЕ АБДАЛИ.....
26.
Бай Рунгел
26.07.2023 09:39:04
1
9
Тези разправии за празниците, са мъгла зад която работодателите да ви плащат по - малко пари за празнични и по - малко почивни дни да имате! В Испания например има много повече официални празници отколкото в България, в Германия също, в Нидерландия също. Във Франция при започване на работа имате гарантиран 35 дни годишен отпуск. Надника в празничен ден в повечето от тези държави се заплаща на 300 % от обикновения! А тука искали да махнат 3 март уж по русофобски подбуди. Ако питате мене трябва да се чества 20 април по - повод априлскито въстание а що да не и 9 септември. Ако се сещате още 10 - 15 дни в годината за някакви празници предлагайте! Празници да има българина има нужда от Почивка и празнуване! А и инспекцията по труда да обикаля по-частните фирми и да пише повече актове и да взема лицензи, че много фирми не плащат празничен и извънреден труд!
25.
Кую
26.07.2023 08:41:20
2
27
Предлагам 2 февруари да е празник на парламента.
24.
e
26.07.2023 08:29:45
1
13
с заменянето за празника 3 март с 24 май се отнема и почивния ден на тази дата ,е може да сме безделници но не трябва да сме и без празници ,:)
23.
Боби
26.07.2023 08:27:54
4
12
3-март да си остане, а защо не и двете дати да са национални празници
22.
не се
26.07.2023 08:24:48
1
15
ядосвайте рано сутрин , предлагам да се възтанови празника 9 септември и да се приключат всички спорове
21.
Всички символи
26.07.2023 07:59:28
19
11
Които ни обвързват с РуZия трябва да бъдат премахнати,защото ни вменяват роля на подчинена зависимост.
Ето сега искат с горивата да ни държат в подчинение? Ще позволим ли това?
Слава на България!
20.
*********
26.07.2023 07:42:50
0
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
22септември
26.07.2023 06:54:05
7
12
Независимостта на България....!!!
Това би трябвало да се наложи ,като националния ни празник...!!!
18.
Как'Сийка
26.07.2023 02:10:50
1
20
24 май (11май) е църковен празник на двама гръцки богослови, които нямат нищо общо със създаването на българската азбука. Те създават глаголицата, на която никой не пише. Сегашната ни Азбука е създадена от Климент. Затова не виждам смисъл от датата 24 май! Четете бе, хора! Защо пък национален празник не е 21 декември? Типично български произход на празника!
17.
До 15
26.07.2023 01:42:17
4
14
Ако нихилизма те е овладял,не го раздавай на сънародниците си,защото те обичат много повече родината си от Теб!
16.
До 14
26.07.2023 01:39:39
16
5
Сега,
1. Нещастник е на баща ти синковеца му.
2. Нямаме необходимия ресурс за добиване на такива количества злато. Ако искаш ходи с лопатата копай да те видя. Това в кръга на шегата. Причината е, че през 2008 г. тройната коалиция записа в Закона за подземните богатства, че „концесионерите запазват правата и задълженията си по сключените договори до изтичане срока на съответната концесия“. В случая с Челопеч това означава, че до 2029 г. размерът на възнаграждението не може да се променя.
3. С такива издрискани цитати на другаря Сталин ли ще ми доказваш нещо. Ми що не ми цитираш и Хитлер ? Същата работа.
4. Като не можеш да четеш поне гледай :
https://www.youtube.com/watch?v=uqAM3Y-tEC8
15.
Ротация ?
26.07.2023 01:05:31
18
9
3 ти Март , да си остане празник и който иска да си го празнува . За мен Санстефанския договор не е повод за празненство. Именно заради този договор после идват и Балканските войни . А я да попитам така м/у другото защо в този важен договор не присъства името България, какви са тайните сметки, кроени зад гърба на народа ни? Защо при подготовката и воденето на войната, руските официални органи и лица не употребяват думата България ? Говори се за "областта" или "Балканската област". Факт, е че вместо честване на българските национални герои и борби на всеки 3 март се пропагандира чуждопоклонството в полза на друга чужда държава - Русия, ведно с пропагандата за "дарената" свобода и произтичащото от това задължение на всички българи за "вечна" благодарност, разбирана дори като зависимост (покорство) и слугинаж. Така вместо национална гордост се насажда комплекс за малоценност сред поколения българи. За нас българите такова значение могат да имат две светли дати: 6 септември - денят на Съединението или 22 септември - Денят на Независимостта на България. Тези са единствените дати, които могат да бъдат национални празници.
14.
До 13 тия малоумник :
26.07.2023 00:33:24
10
31
Злато ли ?
Ами ние сега ЕЖЕГОДНО подаряваме ПОВЕЧЕ злато на Дънди прешърс бе , нещастник !
И какво насреща ?
Срещу мижавите 2 % концесионна такса ! Смях в залата !
Такова унижение даже и в Африка никога нЕ Е имало !
Освен това Русия НЕВЕДНЪЖ ни е спасявала Държавата ! Ето ти един цитат от стенограмите СЛЕД ВСВ :
" ... Совершенно верно Г-н Черчиль ,
Ну на Восточном фронте я не увидел НИ ОДНОГО Болгарского солдата !
И поетому , такое государство Болгария - БУДЕТ !!!
Сталин Й.В.
13.
До 9 -тия папагал
26.07.2023 00:19:49
23
12
" Българи и Руси ЗАЕДНО се биха на Шипка , оставиха си костите там "
... и не само българи и руси , да вземеш малко да прочетеш ли ? Папагал, само това повтаряте руските опорни точки. Колко вагона злато им пратихме след това . А как се събира толкова злато а . 500 години на резаците им давахме а след това и на русите . Сега даваме на американци и канадци вярно е . Колко паметника вдигнаха 3 пъти по-високи от тези на Ботев и Левски да ни напомнят , случайно да не забравим. И накрая какво , разкъсаха я на парченца България и я раздадоха на Влахите и на Сърбите. Колкото На Буш младши му бяха мили иракчаните , толкоз и на Александър II му пукаше и за нас . Тях ги интересува да владеят Черно море още от Екатерина II а златото им дойде дюшеш . Ще ми говориш кой пристигнал с гръм. Ай не ми се пише повече вземи попрочети ако все пак можеш и да четеш . Що ли си хабя нервите и аз сякаш ще разберете.
12.
трябва да имаме уважение
26.07.2023 00:09:32
6
22
към историята си.Глупостите за ротация на празниците претендират за остроумие и оригиналност,но показват всъщност желание да се омаловажат и опорочат светли дати,да се внуши,че няма значение какво почитаме и празнуваме,че подвигът на героите няма значение,че миналото ни просто е низ от събития,които не е нужно да разграничаваме и да помним какво са донесли на народа и българската държава.Ей така,избираме една дата и измисляме аргументи да докажем,че е най-значимата.Това е неприемливо,защото историята се е произнесла кое е важно и кое не.
11.
Е на тва е
25.07.2023 23:43:57
12
13
Лето 681 - датата не е важна, може да се избере. Тогава е създадена държавата България на тази територия. Това трябва да е националния празник!
10.
Минчо
25.07.2023 22:38:13
8
33
То по тази логика утре може да се подеме кампания за събаряне на паметника на Шипка. Помнете - лесно се събаря, трудно се строи!
9.
Изведнъж Обонго пристига със гръм !
25.07.2023 22:28:10
14
41
Какво раболепие бе , скапаняци ?
Раболепието Е В МОМЕНТА ! И то се диктува от посолството !
Българи и Руси ЗАЕДНО се биха на Шипка , оставиха си костите там , НО заедно СПЕЧЕЛИХМЕ Държавността си !
Хайде сега кажете КОГА заедно Хамериканците сме се били ???
Уффффф , да бе - в Мисиите на НАТО !
В качеството си на наемни убийци ( в Ирак , Афганистан ) !
8.
*********
25.07.2023 22:11:16
2
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
*********
25.07.2023 21:58:21
4
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
6.
До 4
25.07.2023 21:57:34
25
9
Ти може да си казал много работи , но не си ти човека който казва в тая държава ясно.
5.
Балкантурист
25.07.2023 21:52:11
3
13
Слаб туристически сезон за сега, очакванията към следващата петилетка да се сдобием с още два, три хотела, иначе защо ще сме в политиката.
4.
до 3
25.07.2023 21:44:53
13
51
Казаха го много пъти-ако нямаше 3ти март.... нямаше да има 24 май! - или пак не си съгласен?!
3.
Удри фончо
25.07.2023 21:38:00
67
20
На 3 март само урод може да празнува! Какъв безродник трябва да си, че да честваш "мирен" договор между две империи, в който българите са разменна монета? Виж 24 май е празник на писменността! Дори и клетите руски мекерета нямат какво да изскимтят против!
2.
напред другари
25.07.2023 21:35:17
1
6
Така Кмета решава проблемите на градъ
https://youtube.com/shorts/xC4M-U7jxFU?feature=share
1.
Гого
25.07.2023 21:34:31
0
16
Заплата, аванс, заплата, аванс.........
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори