×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас – паноптикум от областни управители на (не)коалицията


Бургас – паноптикум от областни управители на (не)коалицията
Пламен Янев, Михаил Хаджиянев, Емил Соколов, Христина Хаджиатанасова, проф. Мария Нейкова и Стоян Арнаудов – нищо чудно от утре да се появят и още имена
25 Юли 2023, Вторник, 16:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

И няма нищо чудно в поведението на проф. Нейкова от вчера, когато (не) на изпроводяк събра политическия елит на региона

(Не)коалицията, която управлява България под формата на ротационно правителство, начело с акад. Николай Денков, роди в Бургас паноптикум от областни управители – цял музей от восъчни фигури, някои от които силно вярващи в себе си, че са неповторими и недостижими с интелектуални и управленски качества.

Бургаска област всъщност бе първата област след сформирането на правителството, в която бе категорично ясно името на новия губернатор – икономистът Пламен Янев от ПП „Средна европейска класа“, настоящ най-близък съратник на националния лидер Константин Бачийски.

Бачийски пък се ползва с огромното доверие на Кирил Петков и Лена Бориславова. При това още от предходните парламентарни избори, когато за пръв път предостави своята партия като мандатоносител на Промяната.

Дилемата на Бачийски за нов областен управител – Янев или Симеонов

Минаха вече два месеца обаче, в които пъзелът върху картата на България с нейните области постепенно и почти напълно вече е запълнен с имената на новите губернатори. Само в Бургаска област кутийката стои незаета. Това междувременно роди и паноптикумът от иначе авторитетни личности в Бургаска област, подавани от различните партии в (не)коалицията.

Върхът бе вчера, когато в сградата на ул.“Цар Петър“ проф. Мария Нейкова – като пълноправен областен управител покани политическият елит на законодателната и местна власт – но не за да се сбогува, а за да очертае хоризонт от задачи, за които са нужни години напред, за да бъдат решени.

Адв. Михаил Хаджиянев измести Пламен Янев за областен управител на Бургас?

Колкото и странно да звучи, в голямата заседателна зала в понеделник на крака дойдоха кметове, председатели на общински съвети и депутати показвайки на останалата от поредното служебно правителство на Радев проф. Нейкова, че високо я ценят и самото им присъствие е израз на уважение.

Днес от пресцентъра на Областна администрация разпространиха съобщение след организираната среща, за която се казва следното:

„На организирана от проф. Мария Нейкова среща в Областна администрация с народни представители от Бургаския избирателен район, кметове на общини и председатели на общинските съвети в област Бургас бяха обсъдени предизвикателства и приоритети за развитието на региона. Присъстваха също зам.-областните управители Мария Ценова и Пламен Янев.

Акцентът беше поставен върху лошата или напълно липсваща пътната инфраструктура, честите аварии на ВиК системата, реконструкцията на ГКПП-Малко Търново, изграждане на укрепителни съоръжения в държани имоти в местност „Ъгъла“ - кв. Сарафово, създаване на Фармацевтичния факултет към университет "Проф. д-р Асен Златаров" и други важни теми за областта.

„Решаването на тези въпроси несъмнено има важно обществено значение за област Бургас и затова аз и колегите ми от Областна администрация ще работим приоритетно за това. Благодаря на всички присъстващи, че се включиха в обсъждането с отговорност и загриженост и показаха активна обществена позиция и готовност за съвместна работа“, каза проф. Мария Нейкова."

Проф. Нейкова наистина показа качества, не просто свръхактивност и заради това не бива да се учудвате от проявеното към нея уважение на всички тези мъже, врели и кипели от години в политиката

Това поведение от страна на проф. Нейкова е знаково и в никакъв случай не прилича на изпроводяк. На практика тя демонстрира готовност за включване в предстоящия местен вот и нищо чудно да я видим като кандидат за кмет, ако в следващите няколко седмици се оформи достатъчно солидна организация около президента Румен Радев.

Но от друга страна, със сигурност проф. Нейкова има информация, че може да си изкара и целия сезон на поста, ако дрязгите в МС продължат та и заради това тя си е очертала приоритети.

Какво се случва през последния месец в МС и защо Бургаска област е толкова важна?

Тук край морето са най-проспериращите общини, които са гордост за ГЕРБ и Борисов не иска да ги предаде в ръцете на областен управител, който би спира всяко решение на Общинските им съвети.

Най-вероятно заради това като алтернатива определени сили, свързани с ГЕРБ, предложиха на МС юриста Михаил Хаджиянев – настоящ председател на Районната избирателна комисия (РИК) Бургас. Той е надпартиен, консенсусен, компетентен. Почти сигурно бе, че след като Борисов отстъпи постовете за областен управител на София и Пловдив, в Бургас няма да е проблем Хаджиянев да поеме губернаторския пост. 

Междувременно се оказа, че всяка партия от (не)коалицията си има свой фаворит за областен управител и всяка от тях сложи името му „на масата“.

Така например от „Да, България“ предложиха адв. Христина Хаджиатанасова, която е била дългогодишен член на РИК Бургас и със съображението, че губернаторът трябва да е юрист, за да не бъде подвеждан от съветници, ако не може да се справи с правната материя на местната власт.

От ПППП също са проявили ревност, че областта е прекалено голямо, вече имат структури по общини поради което е нормално да предложат своя кандидатура за областна управа. От Бургас структурата е изпратила името на Емил Соколов – доктор по история от университета в Ексетър и политически анализатор.

Още по-комична е картината с паноптикума в Бургас, ако добавим към нея и друго име – на адв. Стоян Арнаудов.  Той е бивш директор на общинските имоти в Община Бургас от втория мандат на Димитър Николов, след това стана старши юрисконсулт на Общината, но впоследствие премина на частна практика като адвокат, като през последната година представлява ПППП в РИК Бургас.

Флагман.бг няма информация кой е предложил Арнаудов за областен управител като евентуална алтернатива на Пламен Янев. Според една от версиите това е Константин Бачийски, но според друга кандидатурата идвала от Даниела Божинова, лидерка на „Зелените“.

При това положение нищо чудо проф. Нейкова да продължи да е областен управител и след утрешното заседание на МС, когато се очаква да бъдат оповестени имената на новите губернатори. Забавянето на това огласяване било именно заради раздора в Бургас.


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Оптимист
26.07.2023 10:15:09
1
2
СПЕШНО СИНЯ ЗОНА ВЪВ ж. к. ВЪЗРАЖДАНЕ !!! КМЕТЕ СЪБУДИ СЕ! ЗАДАВАТ СЕ ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ!
16.
Дарт Мол
25.07.2023 23:40:37
5
5
Иии всички са на светлинни години след Вълчо Чолаков .
15.
Папионка
25.07.2023 23:10:38
4
6
От всички изброени, съм работил с всички, само Мария Нейкова има хъс и смелост да заяви позицията си, другите са хлъзгави колкото и не можете да си представите...
14.
Диана Иванова
25.07.2023 18:52:57
22
6
Г-жа Хаджиатанасова е доказан професионалист, изключително добър адвокат!
Пожелавам й успех и съм сигурна, че ще свърши много и добра работа!
13.
А бе Флагман
25.07.2023 18:52:09
1
26
Янев бил икономист. Аха, колкото едно магаре. Виж да урежда далавера става. Нейкова свръх активна. Аха ама на маса. Първа сяда последна тръгва. Хайде тоя път да назначат нормален умствено и психически човек, а.
12.
Позеленял
25.07.2023 18:46:57
3
21
Каква хаджиатанасова, какъв Арнаудов или Соколов? Майтапите ли се с хората или да? Лешперката Божинова дето потна вода не е пила ще предлага.
11.
Сетила се Мара, да се побара
25.07.2023 18:27:03
9
18
Време е банкетната кралица с тоалети за по 2-3 к. да си ходи. Или по - точно казано, всичко назначено при управлението на служебните кабинети, назначени от шапкаря Ради е вредно за бъдещето на България.
10.
Смях
25.07.2023 18:21:59
5
12
И е забравено да се уточни, че всички забавени проекти,както и кашата с Ясна поляна е надробена от служебното правителство.
9.
Смях
25.07.2023 18:09:17
4
18
само не може да разберем колко ми плаща тая Нейкова за да я рекламирате непрекъснато за нищо свършената работва
8.
Гледам
25.07.2023 18:04:50
3
17
Гледам ги всичките на снимките. Сериозни хора изглеждат с прилични пози на снимките. Само тази жена с черната коса на снимката с дълбоко деколте. Хубави гърди изкарала ама е мацка за дискотека а не за Областен с тази снимка. Толкова една прилична нормална снимка ли няма тази жена?
7.
хахахаха
25.07.2023 17:42:53
2
11
Флагман, в стремежа си да сте оригинални, ставате смешни. Паноктикум (хахаха) - Музей, в който са събрани восъчни фигури на известни хора или на други редки и ценни предмети.
6.
Елита на Бургас ли уеееее
25.07.2023 17:33:46
1
20
Като грабна една сопа ….
5.
Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.
25.07.2023 17:09:37
1
33
Снимката на едната кандидатка като че ли е правена за сайта OnlyFans...
4.
морски
25.07.2023 17:05:48
2
34
Тази с черната коса- егати и дъртата зандана изглежда
3.
СМЯХ
25.07.2023 17:04:26
1
27
Това пък момченце нескопосано, Емилчо Соколов къде се бори? Този ако стане областен ще е пълно дъно на сегашният кабинет!
2.
.
25.07.2023 17:03:58
15
13
ИСКАМЕ СИНЯ ЗОНА В ЦЯЛОТО ЖК ВЪЗРАЖДАНЕ - НЯМА КЪДЕ ДА СЕ СПРЕ ОТ СЛУЖЕБНИ И ДРУГИ АВТОМОБИЛИ. НАПРАВЕТЕ СИНЯ ЗОНА СПЕШНО
1.
Еххх
25.07.2023 17:02:39
1
25
Подмазвачи от класа това сте
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка Вносът им да се обложи с нов данък от поне 500 лева на автомобил, поиска Георги Гвоздейков Важно за безработните: Как ще взимат повече пари на трудовата борса Важно за безработните: Как ще взимат повече пари на трудовата борса Месечният размер на паричното обезщетение за безработица се определя, като полученият дневен размер се умножи по броя на работните дни в месеца, за който се отнася Мечка от зоопарка в Стара Загора открадна телефона на мъж, опитал да я снима отблизо Мечка от зоопарка в Стара Загора открадна телефона на мъж, опитал да я снима отблизо От зоопарка в Стара Загора призоваха да се спазват правилата Какво е състоянието на патриарх Неофит Какво е състоянието на патриарх Неофит Молебен за здравето на патриарх Неофит беше отслужен в храмовете в цялата страна Кървава драма! Ловец уби колегата си при хайка за диви прасета Кървава драма! Ловец уби колегата си при хайка за диви прасета Извършителят е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда и противозаконно отнемане на моторно превозно средство Граничари разбиха ОПГ за производство на дрога, петима са с обвинения Граничари разбиха ОПГ за производство на дрога, петима са с обвинения Претърсени са адреси в Симитли и София, намерени са над 25 кг марихуана,  екстази, кокаин, пико, амфетамини и патрони Времето се разваля до часове, очаква ни дъжд и сняг Времето се разваля до часове, очаква ни дъжд и сняг Утре се очаква жълт код за валежи в Бургаска област 4 причини да губим желание за секс 4 причини да губим желание за секс Ето кои са те  Предупредителни знаци, че бракът ви е в опасност Предупредителни знаци, че бракът ви е в опасност Доверието е от основно значение за брака, а потайността може да го подкопае Корнелия Нинова няма да покани "Левицата" в новото обединение, защото на местните избори играли "грубо" срещу БСП Корнелия Нинова няма да покани "Левицата" в новото обединение, защото на местните избори играли "грубо" срещу БСП Използваха наши членове за свои паралелни кандидати, разцепваше структури, посланията на кампанията им бяха отправени единствено и само срещу БСП, аргументира се Нинова 
Гръцката полиция хвана търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин Гръцката полиция хвана търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин Задържаните са на възраст 36 и 80 години и са роднини Земетресение разтърси Ягодина Земетресение разтърси Ягодина Трусът е регистриран в 10:48 часа българско време е с епицентър на 230 км от град София и дълбочина 4 км Трагичната смърт на една блестяща звезда, угаснала на върха на блясъка си Трагичната смърт на една блестяща звезда, угаснала на върха на блясъка си Новаторската R&B певица израства твърдо решена да стане звезда и го постига Църкви във Великобритания затварят врати, правят ги на ресторанти Църкви във Великобритания затварят врати, правят ги на ресторанти Свещеник заяви, че това се дължи на отдръпване на вярата Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто Обновяването в рецептите и процедурите при приготвянето на бургерите на "Макдоналдс" се оценява като повратен момент в стратегията на световната марка Никой не иска да управлява Газа след войната Никой не иска да управлява Газа след войната Нито една арабска държава не е показала желание да контролира зоната, но повечето категорично осъдиха офанзивата на Израел, при която загинаха над 15 000 души „Има ли още секс в града?" „Има ли още секс в града?" Подготвят риалити за запознанства, вдъхновено от книгата „Сексът и градът" на Кандис Бушнел Мъж разпечата грешно фиш и спечели $300 хил. Мъж разпечата грешно фиш и спечели $300 хил. Победното листче купил от любимата си закусвалня Гръцките магистрали поскъпват, пригответе се Гръцките магистрали поскъпват, пригответе се Концесионните компании, ще обявят нова търговска политика за таксуване Тя е най-красивата жена на планетата, а този шишко й е приятел, но не е ли гей Тя е най-красивата жена на планетата, а този шишко й е приятел, но не е ли гей Не се знае как са се срещнали Шейнис и Хани, но съдейки по снимките, те се познават от много години и са учили в един университет
Мария ЗАХАРОВА Мария ЗАХАРОВА Опасни глупаци, неграмотни чиновници в София позорят българския народ Виц на деня Виц на деня - Дъще, помниш ли като ти казах, че дядо Коледа не съществува?
- Помня.
- Сега седни да поговорим за принца на бял кон!
Виц на деня Виц на деня Блондинка към новото си гадже:
- Много съм слушал какъв любовник си. Той горделиво:
- Е, нищо особено...
- Да, точно това чух.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Любовник - това е мъж като всички останали... но не тупа килими и не мие съдове.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори