×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас – паноптикум от областни управители на (не)коалицията


Бургас – паноптикум от областни управители на (не)коалицията
Пламен Янев, Михаил Хаджиянев, Емил Соколов, Христина Хаджиатанасова, проф. Мария Нейкова и Стоян Арнаудов – нищо чудно от утре да се появят и още имена
25 Юли 2023, Вторник, 16:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

И няма нищо чудно в поведението на проф. Нейкова от вчера, когато (не) на изпроводяк събра политическия елит на региона

(Не)коалицията, която управлява България под формата на ротационно правителство, начело с акад. Николай Денков, роди в Бургас паноптикум от областни управители – цял музей от восъчни фигури, някои от които силно вярващи в себе си, че са неповторими и недостижими с интелектуални и управленски качества.

Бургаска област всъщност бе първата област след сформирането на правителството, в която бе категорично ясно името на новия губернатор – икономистът Пламен Янев от ПП „Средна европейска класа“, настоящ най-близък съратник на националния лидер Константин Бачийски.

Бачийски пък се ползва с огромното доверие на Кирил Петков и Лена Бориславова. При това още от предходните парламентарни избори, когато за пръв път предостави своята партия като мандатоносител на Промяната.

Дилемата на Бачийски за нов областен управител – Янев или Симеонов

Минаха вече два месеца обаче, в които пъзелът върху картата на България с нейните области постепенно и почти напълно вече е запълнен с имената на новите губернатори. Само в Бургаска област кутийката стои незаета. Това междувременно роди и паноптикумът от иначе авторитетни личности в Бургаска област, подавани от различните партии в (не)коалицията.

Върхът бе вчера, когато в сградата на ул.“Цар Петър“ проф. Мария Нейкова – като пълноправен областен управител покани политическият елит на законодателната и местна власт – но не за да се сбогува, а за да очертае хоризонт от задачи, за които са нужни години напред, за да бъдат решени.

Адв. Михаил Хаджиянев измести Пламен Янев за областен управител на Бургас?

Колкото и странно да звучи, в голямата заседателна зала в понеделник на крака дойдоха кметове, председатели на общински съвети и депутати показвайки на останалата от поредното служебно правителство на Радев проф. Нейкова, че високо я ценят и самото им присъствие е израз на уважение.

Днес от пресцентъра на Областна администрация разпространиха съобщение след организираната среща, за която се казва следното:

„На организирана от проф. Мария Нейкова среща в Областна администрация с народни представители от Бургаския избирателен район, кметове на общини и председатели на общинските съвети в област Бургас бяха обсъдени предизвикателства и приоритети за развитието на региона. Присъстваха също зам.-областните управители Мария Ценова и Пламен Янев.

Акцентът беше поставен върху лошата или напълно липсваща пътната инфраструктура, честите аварии на ВиК системата, реконструкцията на ГКПП-Малко Търново, изграждане на укрепителни съоръжения в държани имоти в местност „Ъгъла“ - кв. Сарафово, създаване на Фармацевтичния факултет към университет "Проф. д-р Асен Златаров" и други важни теми за областта.

„Решаването на тези въпроси несъмнено има важно обществено значение за област Бургас и затова аз и колегите ми от Областна администрация ще работим приоритетно за това. Благодаря на всички присъстващи, че се включиха в обсъждането с отговорност и загриженост и показаха активна обществена позиция и готовност за съвместна работа“, каза проф. Мария Нейкова."

Проф. Нейкова наистина показа качества, не просто свръхактивност и заради това не бива да се учудвате от проявеното към нея уважение на всички тези мъже, врели и кипели от години в политиката

Това поведение от страна на проф. Нейкова е знаково и в никакъв случай не прилича на изпроводяк. На практика тя демонстрира готовност за включване в предстоящия местен вот и нищо чудно да я видим като кандидат за кмет, ако в следващите няколко седмици се оформи достатъчно солидна организация около президента Румен Радев.

Но от друга страна, със сигурност проф. Нейкова има информация, че може да си изкара и целия сезон на поста, ако дрязгите в МС продължат та и заради това тя си е очертала приоритети.

Какво се случва през последния месец в МС и защо Бургаска област е толкова важна?

Тук край морето са най-проспериращите общини, които са гордост за ГЕРБ и Борисов не иска да ги предаде в ръцете на областен управител, който би спира всяко решение на Общинските им съвети.

Най-вероятно заради това като алтернатива определени сили, свързани с ГЕРБ, предложиха на МС юриста Михаил Хаджиянев – настоящ председател на Районната избирателна комисия (РИК) Бургас. Той е надпартиен, консенсусен, компетентен. Почти сигурно бе, че след като Борисов отстъпи постовете за областен управител на София и Пловдив, в Бургас няма да е проблем Хаджиянев да поеме губернаторския пост. 

Междувременно се оказа, че всяка партия от (не)коалицията си има свой фаворит за областен управител и всяка от тях сложи името му „на масата“.

Така например от „Да, България“ предложиха адв. Христина Хаджиатанасова, която е била дългогодишен член на РИК Бургас и със съображението, че губернаторът трябва да е юрист, за да не бъде подвеждан от съветници, ако не може да се справи с правната материя на местната власт.

От ПППП също са проявили ревност, че областта е прекалено голямо, вече имат структури по общини поради което е нормално да предложат своя кандидатура за областна управа. От Бургас структурата е изпратила името на Емил Соколов – доктор по история от университета в Ексетър и политически анализатор.

Още по-комична е картината с паноптикума в Бургас, ако добавим към нея и друго име – на адв. Стоян Арнаудов.  Той е бивш директор на общинските имоти в Община Бургас от втория мандат на Димитър Николов, след това стана старши юрисконсулт на Общината, но впоследствие премина на частна практика като адвокат, като през последната година представлява ПППП в РИК Бургас.

Флагман.бг няма информация кой е предложил Арнаудов за областен управител като евентуална алтернатива на Пламен Янев. Според една от версиите това е Константин Бачийски, но според друга кандидатурата идвала от Даниела Божинова, лидерка на „Зелените“.

При това положение нищо чудо проф. Нейкова да продължи да е областен управител и след утрешното заседание на МС, когато се очаква да бъдат оповестени имената на новите губернатори. Забавянето на това огласяване било именно заради раздора в Бургас.


В категории: Политика


Флагман.БГ Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда 04/05/2024, Събота 10:00 1
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
17
Коментара по темата
17.
Оптимист
26.07.2023 10:15:09
1
2
СПЕШНО СИНЯ ЗОНА ВЪВ ж. к. ВЪЗРАЖДАНЕ !!! КМЕТЕ СЪБУДИ СЕ! ЗАДАВАТ СЕ ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ!
16.
Дарт Мол
25.07.2023 23:40:37
6
5
Иии всички са на светлинни години след Вълчо Чолаков .
15.
Папионка
25.07.2023 23:10:38
4
6
От всички изброени, съм работил с всички, само Мария Нейкова има хъс и смелост да заяви позицията си, другите са хлъзгави колкото и не можете да си представите...
14.
Диана Иванова
25.07.2023 18:52:57
22
6
Г-жа Хаджиатанасова е доказан професионалист, изключително добър адвокат!
Пожелавам й успех и съм сигурна, че ще свърши много и добра работа!
13.
А бе Флагман
25.07.2023 18:52:09
1
26
Янев бил икономист. Аха, колкото едно магаре. Виж да урежда далавера става. Нейкова свръх активна. Аха ама на маса. Първа сяда последна тръгва. Хайде тоя път да назначат нормален умствено и психически човек, а.
12.
Позеленял
25.07.2023 18:46:57
3
21
Каква хаджиатанасова, какъв Арнаудов или Соколов? Майтапите ли се с хората или да? Лешперката Божинова дето потна вода не е пила ще предлага.
11.
Сетила се Мара, да се побара
25.07.2023 18:27:03
9
18
Време е банкетната кралица с тоалети за по 2-3 к. да си ходи. Или по - точно казано, всичко назначено при управлението на служебните кабинети, назначени от шапкаря Ради е вредно за бъдещето на България.
10.
Смях
25.07.2023 18:21:59
5
12
И е забравено да се уточни, че всички забавени проекти,както и кашата с Ясна поляна е надробена от служебното правителство.
9.
Смях
25.07.2023 18:09:17
4
18
само не може да разберем колко ми плаща тая Нейкова за да я рекламирате непрекъснато за нищо свършената работва
8.
Гледам
25.07.2023 18:04:50
3
17
Гледам ги всичките на снимките. Сериозни хора изглеждат с прилични пози на снимките. Само тази жена с черната коса на снимката с дълбоко деколте. Хубави гърди изкарала ама е мацка за дискотека а не за Областен с тази снимка. Толкова една прилична нормална снимка ли няма тази жена?
7.
хахахаха
25.07.2023 17:42:53
2
11
Флагман, в стремежа си да сте оригинални, ставате смешни. Паноктикум (хахаха) - Музей, в който са събрани восъчни фигури на известни хора или на други редки и ценни предмети.
6.
Елита на Бургас ли уеееее
25.07.2023 17:33:46
1
20
Като грабна една сопа ….
5.
Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.
25.07.2023 17:09:37
1
33
Снимката на едната кандидатка като че ли е правена за сайта OnlyFans...
4.
морски
25.07.2023 17:05:48
2
34
Тази с черната коса- егати и дъртата зандана изглежда
3.
СМЯХ
25.07.2023 17:04:26
1
27
Това пък момченце нескопосано, Емилчо Соколов къде се бори? Този ако стане областен ще е пълно дъно на сегашният кабинет!
2.
.
25.07.2023 17:03:58
15
13
ИСКАМЕ СИНЯ ЗОНА В ЦЯЛОТО ЖК ВЪЗРАЖДАНЕ - НЯМА КЪДЕ ДА СЕ СПРЕ ОТ СЛУЖЕБНИ И ДРУГИ АВТОМОБИЛИ. НАПРАВЕТЕ СИНЯ ЗОНА СПЕШНО
1.
Еххх
25.07.2023 17:02:39
1
25
Подмазвачи от класа това сте
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори