×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само 5 спешни линейки покриват 600 хил. души около Бургас, а до дни ще са 700 хил.


Само 5 спешни линейки покриват 600 хил. души около Бургас, а до дни ще са 700 хил.
В ЦСМП към УМБАЛ-Бургас трябват поне още два екипа, а в Созопол, Поморие и Приморско по един, апелира лидерът на синдиката на спешните медици Климентин Милчев
24 Юли 2023, Понеделник, 16:50 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Заплатите, социалните ни придобивки и работната среда са пълна мизерия, екипите няма да издържат, шофьорите напускат

- Г-н Милчев, навлизаме в разгара на сезона и миналият уикенд показа, че реално имаме проблем с осигуряване на Спешната помощ в Бургаска област. С колко линейки разполага Центърът за спешна медицинска помощ на УМБАЛ-Бургас – най-голямата болница в региона?

- Този проблем го дъвчем вече няколко години и предупреждавам, че може да има фатални последици при по-сериозен инцидент, особено при катастрофа или пожар. Срещали сме се с поредица от министри, последният ни разтовор със здравен министър е от 24 февруари, но до момента нямаме адекватна реакция. Линейките специално в град Бургас са 5, те дежурят на смяна зад УМБАЛ- Бургас. 3 долекарски екипа и 2 лекарски екипа, което е крайно недостатъчно. Районът, който обслужват тези 5 линейки е огромен.

– Какъв периметър покриват тези 5 екипа?

– В този летен сезон, напр., всяка линейка, която е свободна , бива пращана на адреси в Поморие, Созопол, вече стигнахме чак до Царево- припомням катастрофата между Китен и Приморско, където наш екип ходи на място, защото линейките, които са по филиалите, са крайно недостатъчни. Говорим няколко пъти с министрите на здравеопазването, молим да увеличат щатната бройка в Бургас. Поне лятото да бъде увеличена! Тези натоварени центрове, които са тук, в Царево, Приморско, Созопол и Поморие, но най-вече в Бургас да бъдат увеличени с поне 2 екипа.

- Как да стане това като организация?

- Общо с 2 екипа да се увеличи капацитетът в УМБАЛ Бургс и с по един в останалите градове.

- Петте линейки тук изправни ли са през цялото време, имахте проблем със старите автомобили и с недостиг на шофьори?

- Да, изправни са. Шофьори имаме, колегите заради сезона са крайно натоварени. Дежурствата са много повече, но хората работят и нямат оплаквания, свикнали са.

– Каква ви е заплата? За юли Вие самият колко ще получите чисто?

 1110 лв.

– С колко години стаж сте в системата, като шофьор на спешна линейка?

 26 години стаж. Заплатата, която взимаме всички в Спешна помощ е крайно недостатъчна. И това сме го казвали и пак го повтаряме. Докато беше периодът с ковид, вземахме допълнително по 1000 лв. След този период въпросните бонуси ги разпределиха много неправомерно – 600 за доктор, 400 за фелдшер и парамедик, 350 лв. за сестра и 100 лв. за шофьор. Ние за какво сме?! Подчертавам, че шофьорите в Спешна помощ носят най-голямата отговорност, защото в ръцете ни са 4 човека – возим пациента, медицинския екип, отговаряме за държавната собственост, която включва линейката и за хората, които са на пътя – останалите участници в движението. И ние сме с най-ниските заплати в Спешна помощ. Е, как искате тези хора да бъдат стимулирани да останат да работят в системата. Хората работят по 1-2 години и се махат като видят за какво става въпрос.

 – Има ли частни линейки на разположение в Бургаска област?

– Има частни линейки в Бургаска област. Предимно са базирани в Слънчев бряг. Но това не спешна медицинска помощ. Частна спешна помощ няма право никой да изпълнява, според законите на държавата. Има частни линейки на медицински центрове и на частни болници, които са на територията на Слънчев бряг, Поморие, Несебър, Созопол и Приморско. Другите видове частни линейки са такива, които изпълняват транспорт на болни хора, изписани от болница или преместването им.

 Ако позвъня на тел. 112 за катастрофа по магистралата край Карнобат, откъде ще дойде линейката?

– Ако катастрофата е на територия Карнобат, линейката ще дойде от там. Ако линейката от Спешна помощ-Карнобат не може да реагира, защото е заета или трябват още линейки, ще бъдат изпратени от Бургас, Айтос, от Руен, от Сунгурларе. Има райониране, спуснато от министерството. Пациентът трябва да се закара в първата болница, която е в района.

– Вашето незабавно искане какво е?

– Нашето незабавно искане е да се коригират заплатите ни, защото сме претрупани от работа и с всеки изминал ден тук ще става ад. Искаме първа категория на труд, заплати и социални придобивки, ваучер за храна. Ние в Бургас сме единственият център, който е пръснат на хиляда места. Всеки ден летя, буквално. В Приморско направиха нова сграда. В Созопол също. В Бургас нашите екипи са в мазето на УМБАЛ- Бургас вече над 20 години, в ужасна мизерия. Нямаме собствена сграда. По принцип, както е в Европа – 112 и спешните екипи са на едно място.

– В Бургас в момента с колко е увеличено населението, което трябва да осигурите спешно?

– Ако сме ориентировъчно 300 хил. като население в района ни, сега сме около 600 хил. Точно двойно повече, до другата седмица ще нараснем с още около 100 хил., заради огромната леглова база в курортите. Страшно много работа. Първо е много горещо. Вътре в самия Бургас движението е претоварено, на всеки светофар има задръстване, представете си ние имаме триаж, по който при код червено се налага да изпълниш курс за 8 минути до дадения адрес. Как да стигнем за 8 минуити, като има задръстване от хотел "Мираж" до кръговото на Трапезица. Да се трепем ли, да пускаме лампи и сирени, пък после получаваме актове. Бързаш – получаваш акт. Плащаме си актовете.


В категории: Бургас


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 3
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 4
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 4
45
Коментара по темата
45.
Стига си ревал
28.07.2023 10:11:15
0
0
Ще ви отпуснат още 2 бройки по 1000 лева заплата и няма да наемете нови хора , а ще си ги разделите като работите извънредни часове. На кого ги разправяш тези, че те е грижа за хората! Спешното иска чистене по етажите да тръгне работата.
44.
Лампа
26.07.2023 12:05:20
0
2
Кандидатурата за общински съветник ще ти е като тази в КНСБ с тази разлика,че там не можеш да се самоизбереш и въобще няма да започне освен ако не си бутнеш връзчиците пак. Те колегите ти нямат доверие,защото им окраде парите,камо ли съгражданите. Хубаво е да витаеш в облаците ама още по-хубаво е да имаш почва под краката. Ти си перфектен в ролята на поставено лице,може би ако имаше образование и по-богат речник щеше да излезе и нещо друго от теб.
43.
Колега
26.07.2023 08:50:43
4
1
До 41. За тези същите за които говориш, имат разлика с вас, те работят и не стоят във вкъщи и да чакат половинки те им да откраднат и да се правят на велики. Като му целувахте г....а на Кимо беше велик и добър, на колко от вас 5 е помагал, сега му ядете краката. Защо ли, защото имаше смелостта да разобличи един лъжец и крадец, имаше смелостта да застане и да ни защитава, защото винаги е помагал с каквото може, а вие освен да се кланяте на един лъжец и крадец, друго не правите. Част от вас имаха дисциплинарни наказания, други ги прикрива ха за нарушения които са за директно уволнение, той ви опрости наказанията и вие се обърнах те срещу колегите си, и сега Кимо вие най черния. Много сте жалки, вие всичките 5, и не си мислете че колегите ви уважават и поддържат, време вие за почивка, от доста отдавна сте за почивка, младите не могат да започнат заради вас. Ония долу ви държи защото всяка от вас му е задължена.
42.
___(___
26.07.2023 00:07:38
1
2
Хвърлете им ключовете и да карат началниците които взимат по 50 60 бона заплата.Поне да свършат и те нещо.
41.
Корупция
25.07.2023 18:52:20
0
4
Точно тъй ,първо обаче ставаш и шофьорче в Сърцето и яко брулиш.Средбролюбците са там,начело с тоя,взел се за плейбой дето си мисли,че го харесват жените.Душите си продадоха всички от бързата помощ да влачат болни там,но и това ще секне.Има много сигнали вече
40.
созополски селянин
25.07.2023 17:09:50
0
4
Значи, доколкото разбрах, и аз мога да си купя отнякъде една линейка и да я изтъпаня пред УМБАЛа и никой и с топ не може да ме мръдне от там, тъй ли?Само една фирмичка ми трябва и готово?Няма лицензи, образование, задължително оборудване и екипировка?
39.
До 38
25.07.2023 16:30:39
5
0
Чакам ти да го запознаеш, с нетърпение. Недей да ми казваш къде ще работя, гледай себе си. А доматите си ги бери ти, те са ти най важни, и не само те. Моята предизборна кампания не те интерисува.
38.
До 36
25.07.2023 15:54:30
0
5
Нормално е да се нервиш,но грешно ти започна предизборната кампания. Искаш да си излъжеш съпартийците. Щом няма конфликт на интереси защо не станеш шофьор в Бургасбус ,там са по-добре платени или не идеш да сееш домати на село? Къде си лепиш обявите, на някоя дискотека или в болницата. Сега да не стане от Български възход Български Низход? Все някой ще го запознае Стефан Янев с биографията ти и току виж ти запукало.
37.
До 36
25.07.2023 13:54:31
2
0
Нито искам някои да ме харесва, още повече пък ти. Здраво стъпил съм на земята, и знам къде съм, не съм се само забравил. За разлика от теб, доста си повярва, ама те знаем какво представляваш. И изобщо не ми е тъпо, а даже весело и щастливо.
36.
До 35
25.07.2023 11:15:31
0
6
Жалкия си ти.
Поговорката е за тези, които са спокойни и с чиста душа. Затова се обясняваш, защото ти е тъпо и не можеш да приемеш, че има хора, които не те харесват. Леко си си повярвал и си се самозабравил.
35.
Климентин Милчев
25.07.2023 10:05:29
6
1
До 34,до 33,до 32. Обичам ви, продължавайте, изобщо не ми пука за вашите коментари. Старите хора са казали, по добре в устата, отколкото в краката. За пореден път се по казахте колко смешни и жалки сте
34.
НАП
25.07.2023 09:18:33
1
10
Като си започнал да се обясняваш си покажи и касовите бележки, пътните листове ,защото идваме.
33.
До Климентин
25.07.2023 09:07:20
1
8
Кимо, как не можеш да разбереш , че различни хора коментират. Явно имаш фикдс идеи към някои колеги, но магариите ти ги знаят целият град. Защо на общинската земя не може да си паркираш колата , а плащаш зелена зона, а за твоите линейки можеше. Каквото и да правиш, колкото и да си переш миналото има доста мръсни петна. Ти си шофьор на линейка и не се изживявай като нещо повече!
32.
Милчев
25.07.2023 08:14:35
0
7
Някой се засегна от истината и влезе в обяснителен режим. Истинита боли! Обяснявай се още, че иначе как се става общински?!
31.
Всичко ез пари
25.07.2023 06:51:20
0
7
Шофьорите на линейки се изживяват като доктори. Как така на лекарите дали 600 лв, от ковидните, а на тях само 100?
30.
Климентин Милчев
25.07.2023 02:41:29
5
0
До 28. Ти там за мляко ли се нареждаш че знаеш толкова добре. Моите синдикално пари са в касата, ама на твоята бивша председателка парите къде са, 13 год на тоя пост, и накрая 0 лв в касата. И с много задължения, и ме платени пари към колегите си. Смешко жалък, защо се криеш, като си толкова запознат, давай с име, както аз.
29.
Климентин Милчев
25.07.2023 02:36:59
6
0
До Alex. Преди 7 год седяха там, от тогава не седят, знаеш много добре къде са. Дай ми закон, където забранява на частни Линейки да стоят в района или пред болници. Земята на която е построена УМБАЛ Е ОБЩИНСКА, И ВСЕКИ МОЖЕ ДА СТОИ ТАМ.
28.
Пенсионер
25.07.2023 02:36:23
0
5
Да в петък от 9 до 13 в кафето. И не е 200 лева на пациент ..Върни синдикалните пари който гепи
27.
Климентин Милчев
25.07.2023 02:30:20
6
0
До Запознат. Никога не съм крил, и от никой че имам частни Линейки, как намирам клиенти, правя си реклама, и си лепя брошури, и още куо други дейности. Линейките ги имам както знаеш от 2010год. И ти яде доста бял хляб от тях, сега знаем двамата защо плюеш по мен. Относно концертите, и събитията, всеки може да отиде и да кандидатства за тях в общината, второ частните болници не извършват тази дейност. Относно това дали почивам, спазвам закона, преди и след смяна 12ч да не карам, и имам както знаеш много добре един шофьор. Нали самата ти ми пусна сигнал до КЗК, и какво ти отговориха, ЧЕ НЯМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ. ОТНОСНО гладните семейства, много добре знаем защи го пишеш, защото искаш да намърдам един човек, къде ли не пробва да го намъкнеш, и ме става и не става. Всеки ми вижда линейките къде са, смешна си да твърдиш че са в болницата. Относно операцията в Турция, си спасих живота, а парите са лични от семейството, и са след продажба на земя. И ти много добре знаеш това. Да, кандидатирах се за общински съветник, и не го крия. Точно ти ли ще ми казваш, защо стоя на държавна работа. Това си е мое лично решение, а за синдиката, когато ме избраха ти и останалите къде бяхте, аз мога да ви кажа, но ще ви заболи, и ще ви хване срам. Ако още не си го разбрала, бившия председател, които беше лекар, ме предложи. Лекарите нямат желание, както и вашето съсловие нямаше никой желание да става председател. И какво ми е миналото, слушам те. Аз излизам с името си, ти защи се криеш, много добре знам кои си. Не ме карай да си отворя устата, че знаеш много добре, че няма да я затворя и знае много неща. Не много приятни и удобни, за хората които винаги с те бутали в професията ти. Ако си ми забравила миналото, ще ти го припомня, няма от какво да се срамувам, или да го крия. Знаем те какво малко и лукаво мишленце си, нагло и мазни. Винаги за теб с били важни интригите, с това живееш и се храни, жалка картинка си.
26.
Лекар
25.07.2023 00:31:23
0
7
Всички линейки карат болни в Сърце и мозък срещу хонорар от 200 лв. Усложнените пациенти, тежките случаи и неосигурените се карат в държавната болница.
25.
До 21
24.07.2023 22:46:40
0
7
Петък ли е денят за хонорарите в сърце и мозък, да вземем и ние да се наредим на опашката, може да ни огрее
24.
Берданкоф
24.07.2023 22:32:48
1
9
Стига се показва ве алчен. Писна ни от теб.сумати пари вземаш на ръка всеки ден за да превозиш някой болен някъде и нищо неотчиташ на държава. Как да се оправим след като такива паразити като теб само смучат от хорското нещастие.няма.касови пбележки няма държавни линейки.само твоята кочина може да превозва пациенти срещу заплащане.няма ли кой да ти направи проверка .
23.
Гневен
24.07.2023 21:57:25
1
11
Е ,няма проблем. Важното е ,че този и другите ощетени шофьори взимат по 200 лв от болниците, за да карат определени случаи при тях Не е зле а- ако се чудите защо бе напускат.
22.
Запознат
24.07.2023 21:45:44
2
16
Кимо, ти ли си най- запознат и няма ли лекари та избраха теб за синдикален лидер?
Срамна работа няма, но един шофьор ,който е в конфликт на интереси и си държи частните линейки в болницата нямак си не е морално. Не извърщваш спешни повикванияя, но откъде си намираш пациенти за частните си линейки? Защо и как само ти си по всички концерти на Морска гара ? Това случайност ли е ? След като работиш непрекъснато във фирмата си дали си в кондиция когато си на смяна? С тази заплата от 1100 лв ли си направи операцияята в Турцияя ? Защо стоиш на държавна работа за тези пари ? Има хора , които наистина имат семейства и нужда от тези пари. Или медийните ти изяви целят нещо друго? Кандидатирал си се за общински съветник като мениджър здравни услуги. Какво и кого менажираш? Малко смешно е поведението ти! Бургас помни миналото ти ! Човек като теб не може да работи в полза роду , а само за собствените си интереси .
21.
Пенсионер
24.07.2023 21:32:04
1
9
Само ревете я някой да застане в петък отстрани на сърце и мозък .И да снима.Колко алчни душици има
20.
92963c3x2
24.07.2023 20:53:40
1
5
Kradcite DPS nqmali pari za lineika

Za ka6ti po 1 milion imate i za mercedesi
19.
До хладен ум
24.07.2023 20:47:21
0
3
Как защо ,човекът тихо казва - заплатите малки,сещай се по- нататък.Но и аз се чудих ,защо при катастрофата с 14 пострадали ,всички бяха транспортирани в държавната болница,като има 3 частни по- близо.
18.
Хаха
24.07.2023 20:36:36
1
9
Иначе съроим спортни зали за 70 милиона.
А линейки няма
17.
Злата
24.07.2023 19:48:35
0
1
Старо, щерката ти болна лежи сама в другата стая с температура!
Явно е прихванала някой вирус от чистенето на хотела от Соца с пристроени нужници.
Ей не се наядохте....
Дано не е заразила, малкото!?
Да викам ли екип на ЦСНМП?
ДА МИНАВА..
16.
Румен Овчаров
24.07.2023 19:04:33
2
1
За Кюприя не им трябва втора линейка.
Скоро ще им потрябва катафалка.
Проверено и подпечатано.
15.
Хладен ум
24.07.2023 19:03:56
0
17
Да, линейките са “държавни”, малко са и не са към МБАЛ Бургас. Друг е по-важният въпрос- и към ръководството на ЦСМП и към чичко кмет и към областния управител: Защо пътуват само и единствено към болница “ Сърце и мозък” , дори отказват транспорт, ако пациентът пожелае друго лечебно заведение. Разбира се , размазаните от катастрофи, удавниците и всичко най- неприятно е за държавната болница. Кой ще отговори ма този въпрос
14.
Батко
24.07.2023 18:39:39
1
5
До 12 Alex :
Да , той има частни линейки, но с тях не прави спешни адреси, а само ТРАНСПОРТ !
13.
Киро
24.07.2023 18:35:06
8
9
Абе да мрат бе, българи са! Важното е да се помага на Украйна!
12.
До 12
24.07.2023 18:13:50
4
4
Е кво толкова, облагодетелства се благодарение на работата си. Не завиждай, тя и неговата не е лесна, от инат и злоба много неща моге да направи
11.
Alex
24.07.2023 17:56:44
4
15
А частните му линейнейки дето са пред болницата защо нищо не казва за тях .
Мошеник.
10.
Go4oolu
24.07.2023 17:56:25
1
12
Министрите ги боли ХУЯ за Вас.
9.
Д. Илиев
24.07.2023 17:55:00
0
13
Към госпожата автор на статията ЦСМП е към министерството на здравеопазването и е отделна структура от УМБАЛ Бургас. От години пиша и съм пращал писма до къде ли не, че в активния летен сезон екипите на ЦСМП на юг от Бургас са крайно недостатъчни. В трите общини Созопол, Приморско и Царево отскоро има три екипа на смяна, а до скоро бяха два. Линейки има, но няма екипи.В Трите общини влизат крайморските селища Черноморец, Китен, Лозенец, Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово, (това е без селата на общините, които не са по крайбрежието ) най-големите къмпинги в България- Градина, Каваци, Юг,Корал и Арапя,в-с Дюни. Само в "Грийн лайф", "Созополис", "Санта Марина" и"Оазис" има над 35 хиляди души. Ами "Буджака" и десетките други по- малки къмпинги и комплекси извън населените места.Проста сметка показва, че в активния летен сезон 3 екипа на Спешна помощ обслужват над 450-500 хиляди души. Да не дава господ, но явно трябва нечие министърско или депутатско хлапе да му се случи нещо и да чака 1 час за спешена помощ, за да може господата управляващи да се сетят за проблема.
8.
До 6
24.07.2023 17:44:43
1
11
Той проблемът наистина е сериозен, но когато капацитетът на журналиста е никакъв, какво разрешение на проблема очакваш? Все едно твоята жена да ти изневерява, а ти да набиеш комшийската и да чакаш после семейно щастие.
Как да се реши този проблем и кой да го реши, когато от интервюто така и не става ясно кой е отговорен?
7.
Ruen
24.07.2023 17:42:54
2
6
A v ruen koga ve smeshnik s edna baraka gledat 50 sela
6.
свой
24.07.2023 17:41:04
3
10
Браво Климо ! Дано някой най-накрая те чуе !
5.
медик
24.07.2023 17:39:02
0
18
Гледам, че доста хора си правят гаргара с проблема. Ситуацията е толкова критична, че дано наистина не се случат големи транспортно-промишлени аварии , пожари, наводнения и катаклизми. Защото тогава всички ще кършат ръце.
Не, че сега всеки, който е потърсил помощ от екип на ЦСМП е доволен. Напротив, недоволните са много повече от доволните. Защото всеки чака в къщи състоянието му да се усложни и накрая да обвини спешните медици, че не са му помогнали. Отделно дето се търси "помощ" в дома за неспешни състояния и то най-вече от здравно неосигурени, от братята роми и от хората , които просто ги мързи да си мръднат гъзовете, за да отидат до личните си лекари !!!
4.
Чичо Кмет
24.07.2023 17:30:53
2
9
На неправилно зададения от журналиста въпрос "С колко линейки разполага Центърът за спешна медицинска помощ на УМБАЛ-Бургас – най-голямата болница в региона?" , г-н Милчев много ясно отговаря: "Линейките специално в град Бургас са 5, те дежурят на смяна зад УМБАЛ- Бургас."
Колко по ясно да ви го каже !
ЦСМП Бургас е отделна и независима от УМБАЛ-Бургас структура и тя е подчинена на Министерството на здравеопазването!
3.
Бургазлия
24.07.2023 17:30:18
3
5
Горкият интервюиран. Той проблем искал да реши, пък то какво излезе... Следващия път направо да й напише на едно листче кой кой.
2.
До 1
24.07.2023 17:03:11
0
7
Що им правиш забележка? Остави ги да се излагат, да видят всички колко са некомпетентни. Веднъж като прочетеш такава глупост, ще разбереш колко са им верни другите статии. Те институциите още не могат да оправят коя за какво отговаря, журналисти ми били. Смях .
1.
Ох
24.07.2023 17:00:01
4
5
ЦСМП е отделна структура и няма нищо общо с УМБАЛ Бургас! Научете го най-накрая! Верно сте неграмотни, ама чак пък толкоз! Все едно да напиша "сайтът "Флагман" към "Блиц'. Това са две отделни ведомства, на отделно подчинение! Не вярвам Климентин да не ви го е обяснил, човекът си разбира от работата!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори