×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитър Найденов – (не)ВЪЗМОЖНИЯТ кандидат за кмет на коалицията ПП-ДБ в Бургас


Димитър Найденов – (не)ВЪЗМОЖНИЯТ кандидат за кмет на коалицията ПП-ДБ в Бургас
Той е член на националното ръководство на своята партия и честно брани интересите на бургаските избиратели
18 Юли 2023, Вторник, 16:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимка: Иван КОЛЕВ

При всички случаи образцовият народен представител от „Да, България“ ще се яви на изборите, защото неговата коалиция ДБ не би приела тук кандидат на ПП СЕК

Народният представител от Втори МИР-Бургас Димитър Найденов, представляващ партията „Да, България“ в малката коалиция Демократична България, който по време на всичките избори за парламент през последните 2 години събира огромно мажоритарно доверие, е най-възможният кандидат за кмет наесен. Най-възможен не само за коалицията ДБ, включваща освен собствената му партия, още ДСБ и „Зелените“, но и на самата ПП „Продължаваме промяната“.

През последните дни в някои национални медии, непознаващи спецификата на Бургас, се появи информация, че ПП-ДБ вече имат твърдо решение по общини да издигат общи кандидати за кметове, за да увеличат шанса за победа. По пътя на логиката, специално в Бургас, те лансираха името на Димитър Найденов - човекът, който бе до Христо Иванов и Ивайло Мирчев в лодката пред сараите на Доган, от която тръгнаха процесите на промяната през юли 2020 г.

Попитан днес от Флагман.бг дали вече е приел тази номинация, Найденов отговори така:

Ние нямаме решение в нашата коалиция ДБ, състояща се от 3 партии. На 28 и 29 юли предстои заседание на Националния съвет на „Да, България“. Тогава ще се обсъждат номинациите за кметове, които ще бъдат представени. По-късно, когато стигнем до консенсус, ще предадем тази номинация на коалиционния ни партньор ПП ПП. От своя страна ПП ПП също се състои от няколко партии и движения, сред които ПП „Средна европейска класа“, ВОЛТ и др. Както виждате процесът не е толкова прост“.

Внимателният отговор, проследяващ процедурата обаче включва едно огромно изключение и то се нарича „Община Бургас“.

Едно е сигурно – че на наша територия ДБ няма да склони, при никакви условия, да се присъедини към кандидатура, различна от Димитър Найденов. Това означава, че любимецът на обикновения избирател, който даваше в няколко поредни вота за парламента кредит на доверие на този човек, държащ се искрено с него в студ и пек на личната си шатра в центъра на града, ще бъде сигурен кандидат за кмет.

Привържениците му, както и активът на малката коалиция ДБ няма да застане зад друг кандидат – посочен в опит за налагане от страна на ПП ПП. Имайки предвид, че в Промяната от решаващо значение е мнението на Кирил Петков и Лена Бориславова, които безпрекословно вярват на националния лидер на ПП СЕК и мандатоносител Константин Бачийски, най-вероятно е в крайна сметка тук, срещу непробиваемата Бастилия на ГЕРБ, да се явят разединени ПП ПП и ДБ.

При всички случаи като кандидат за кмет ще се яви Константин Бачийски и неговият устрем няма да бъде пресечен дори и ако в ПП ПП не се стигне до консенсус и пробият мнения, различни от мнението на Петков и Бориславова. Тогава той ще се яви като кандидат на собствената си партия ПП СЕК или като независим, търсещ по-широка подкрепа.

Че в Бургас обстановката е сложна говори и фактът, че ПП ПП не желае да отстъпи поста областен управител за независимия от политиката адвокат Михаил Хаджиянев, настоящ председател на Районната избирателна комисия.

Бойко Борисов преди 10 дни отстъпи столицата и Пловдив за този пост на ПП-ДБ, надявайки се те да върнат жеста и да оставят Бургаска област с успешните кметове на ГЕРБ в морските общини да диша спокойно по време на предстоящия местен вот.

Не е тайна, че в първоначалния вариант, при сформирането на ротационното правителство, за Бургаска област като областен управител бе лансиран сегашният зам. Областен управител Пламен Янев от ПП СЕК. Той удържа на този пост и в предходното правителство на ПП ПП, но и при служебното на Румен Радев.




18
Коментара по темата
18.
AZ
19.07.2023 19:25:19
1
0
Tакива партии трябва да бъдат забранени!
17.
Интересен профил
18.07.2023 21:42:00
6
13
Найденов очевидно е неудобен съперник на статуквото в Бургас.
Бургазлия,от частния бизнес,не е бил в друга партия досега,очевидно смел в политическата си дейност.Хм.Ако се хвърли като кандидат за кметския стол и на балотаж може да отиде работата
16.
Хахахах
18.07.2023 20:36:23
4
10
Адвокат на боклуци, името му беше в онова прословуто тефтерче, където беше и на Чинев. То вече само и кмет остава да го направим.
15.
Krisko
18.07.2023 19:04:01
13
23
Димитър Найденов е васал на американците и защтинтик на наркомана Зеленски.
14.
Смях
18.07.2023 18:44:04
6
13
Някой забеляза ли рязкото покачване в преференциите на Димитър Найденов при връщанеjf на хартиените бюлетини?
13.
Мая Космодеянская
18.07.2023 18:41:06
2
9
Вся власьт саветам. Време е тия с куфарчетата дето им ги раздадоха СДС и мигрираха в Англия, а децата им въртяха тия пари в заведения, да има другарски съд. Лесно е да се пъчиш с немъчени пари събирани с под по мините по нивите в морето а ти на готово. Ще има ГУЛАГ след Харков и Киев.
12.
Бургазлия
18.07.2023 17:01:40
19
50
НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА :
1.ДИМИТЪР НАЙДЕНОВ.
2.КОНСТАНТИН БАЧИЙСКИ.
3.ТАБАКОВ.
НИКОГА .
НИЩО НЕ НАПРАВИХА ДО МОМЕНТА ЗА БУРГАС.
САМО ОБЕЩАНИЯ И ЛЪЖИ.
11.
Снеж
18.07.2023 16:54:00
35
34
Само Николов и това е. Не вдъхвате доверие, ако ще да се печете всеки ден на тая шатра изглеждате като свръх амбициозни, с цената на всичко да се докопате и това отблъсква.
10.
Гошо
18.07.2023 16:42:54
37
28
Димитър Найденов се показа като изненадващо адекватен човек. Отначало му нямах хич вяра, обаче последните две години се видя, че е последователен, енергичен и знае как стават нещата. Отделно не си прави илюзии както повечето му съратници от ДБ и е наясно с мръсните игри в политиката. Наясно е и с Бургас - т.е. няма да го изненадат заложените навсякъде подводни камъни в общинска администрация, а такива имат много.

Ако си спомняте Димитър Николов се справяше доста добре през първия си мандат и може би през част от втория, но впоследствие нагази много сериозно в гадните гербаджийски схеми и оттам нещата тръгнаха зле.

От Константин Бачийски имам май почти само лоши впечатления. Доста непоследователен, освен като трябва да брани нечие лоби. То не бяха патреотари, приятелчета бизнесмени, ПП-та... ПП ще си вкарат брутален автогол с него и го знаят - видя се от резултатите на последните избори. Ама те са известни с това, че обичат сами да се саботират. Например като качиха удобната и хлъзгава Даниела Божинова на второ място с вътрешнопартийните си игрички за да махгнат неудобния им играч, който не правеше компромиси с природата в България.
9.
Ха ха
18.07.2023 16:39:40
4
19
Да пиши автобиография, майка ,баща,училище , къде е работил, в казарма бил ли е и справка от следствието ???
Ако ще кандидатства за изборна длъжност трябва да се знае
P.S.
Митя го посочи Оан , без справката от следствието...
8.
Георги
18.07.2023 16:38:48
12
45
Тоз ли бе!! Един път отидох на шатрата му, той уж взе телефона да звъни и да решава това което го питах, а излъга.Изигра постановка, че звъни и е много заинтересован.
7.
Роки
18.07.2023 16:26:15
19
33
Не зная в политиката как ще е.. Но преди време когато си управляваше Караоке бар беше супер... Яки години и супер земен пич... На масата до нас си сядаше със компания и си пееха от сърце и нямаше високомерие... За много от нас Караоке беше като втори дом. Не зная как ще е в политиката.. Но от старите клиенти на бара имаш Благодаря за хубавите мигове преди години :)
6.
Бург
18.07.2023 16:24:55
14
58
Митко няма един трудов ден в живота,сега първа работа кмет да го направим!
Ай стига,чак толкова не сме
5.
Сарая
18.07.2023 16:21:10
14
45
Тоя е такава греда!
4.
Asas
18.07.2023 16:18:15
5
18
Аз ще гласувам за Веско плаката, защото не му дават сергия да си продава джунджурииките
3.
Гражданин
18.07.2023 16:14:54
18
36
Този хилчо, явно си е знаел че дрямането му преди избори по площада ще му донесе дивиденти... и ето... кандидат за кмет. Не го знам дори дали е бургазлия?
2.
Бургазлийкаb4b
18.07.2023 16:10:00
64
34
Само Димитър Николов и никой друг не заслужава да управлява Бургас!!!
1.
Морски
18.07.2023 16:07:19
2
41
Найденов иска да е кандидат, но Бачийски хич не ги обича тези работи. Ка ще се разберат. Не знам!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори