×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Луди години! Как Юри Печурката нахълта с бялото си ламборгини в дискотеката на Ганди


Луди години! Как Юри Печурката нахълта с бялото си ламборгини в дискотеката на Ганди
Бившият пионерски дом е превърнат в най-шикозната дискотека на София
15 Юли 2023, Събота, 18:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Пионерът на родния ъндърграунд е вбесен, че култовото заведение е забранено за борци

Годината е 1990-та и един от героите на прехода – Пламен Тимев – Ганди открива най-тузарската за времето дискотека в София – „Ла страда“. Тя се помещава в бившия партиен дом „Лиляна Димитрова“. Цялата е в огледала, светлини, а няколкото дансинга са във формата на елипси.

На откриването се изсипва целият хайлаф на столицата, а сърце на купона е бившият зет на Тодор Живков – Иван Славков – Батето.

Ганди се изцепва, че „Ла страда“ ще е територия, забранена за борци, които тогава тъкмо са образували първите силови бригади. Той е бивш доносник на Държавна сигурност, но е изключен за прахосничество. В годините на соца, когато средният българин се радва на 250 лева месечна заплата, Ганди успява да изхарчи 300 000 лева за краткия период между 1985 и 1987 година. След падането на режима се е трансформирал в бизнесмен.

Забраната да посещават „Ла страда“ вбесява борците. Силно засегнат е един от пионерите на родния ъндърграунд – Юри Джоков – Печурката, който е тартор на първите бандитски бригади. В мътните времена след края на комунизма върлува в Централна Европа, където се занимава с кражби на луксозни автомобили и трупа огромни пари.

Когато се прибира в България, се праска или с бяло Ламборгини, или с последен модел Порше. Около него пърхат знойни красавици, а той пръска долари и дойче марки като арабски шейх.

Една вечер Печурката решава да натрие носа на Ганди. Облича бял костюм, премята снежнобял шал, качва се на бялото си Ламборгини, което по това време е първото в София, и с мръсна газ преодолява стълбите и влиза в дискотека „Ла страда“ направо с колата. Витрините стават на сол.

Всички онемяват. Охраната обаче бързо се съвзема от шока и го изхвърля.

Честолюбивият Джоков отива в дискотека „Синбад“ и се оплаква лично на Васил Илиев, който му е ученик в престъпния занаят.

И отмъщението не закъснява. Група от 18 борци се изсипват в дискотека „Ла страда“. Начело са Васил и Георги Илиеви. В авангарда са още Георги Цветин – Близнака, Печурката и бившите сержанти от УБО Стоил Славов и Любо Василев.

Борците пребиват охраната, като най-много тупалки отнасят Пацо Змея и бат Сули.

Но основна мишена е Ганди. Той поема нечовешка порция юмруци и шутове.  Накрая го извличат на улицата, където го довършват. За щастие, оцелява.

По-късно, с посредничеството на Илия Павлов, Ганди и братя Илиеви изпушват лулата на мира, а ВИС започва да охранява дискотеките и бизнеса на Пламен Тимев.

/екшънът в „Ла страда“ е описан в книгата на Надя Чолакова „Живей бързо 1“/


В категории: Ретро Флагман


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
14
Коментара по темата
14.
Урок
16.07.2023 00:59:47
0
18
Можем да научим от тях , че с много пари и криминални деяния не се живее стойностен и пълноценен живот, а за щастие и вярност дума да не става. Богат е този , който помага и се радва на малките неща и не си мери пишка*а с другите!
13.
До 9
15.07.2023 21:51:11
3
5
Печурката миналата или по миналата си замина светъл му път беше хероинов наркоман живееше до църквата Света Троица в София и беше нещо като тартор на метадоновите. Не е живял никога във Велинград беше в Унгария със крушата и 1 пичка старата Юдит. Тука само по Божур бръмчеше на чужденци.
Като деца ни пазеше да не ни гърбят . Въпреки че беше херца големите босове му имаха уважение и му даваха кинти като го видеха .
12.
*********
15.07.2023 21:41:16
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Svako
15.07.2023 21:11:57
1
10
До.7 - Познавам Марто по съвсем други хобита - бънджи,парашути други екстремни спортове. Познавам и Антон. За това,и само заради това питах Мартин имало ли е Бургазлии в екшъна. Отговорът бе Чаневите. Тва е от първа ръка. И като пиша се сещам за бънджи скок,топване в морето под Аспаруховия мост и други щастливи моменти. Другите драми са вятър работа. С Антон съм се хранил - за мен е по - кулинар от тези дето правят предавания,и го казвам с чисто сърце.
Още веднъж - остава само веселбата, другото е вятър работа.
10.
No 1
15.07.2023 20:05:14
1
12
Земен цикъл,живеят 100години и остават в 1клас,недоразбрали защо живееш и защо си роден...
9.
Аполо болкан
15.07.2023 20:00:20
1
8
Тоз дъртак Печурката сега във Велинград май се е оттеглил,рано или късно всички остаряват...
8.
Пламен Тимев
15.07.2023 19:36:38
1
13
Половината от написаното е съчинения , объркани са години , имена , хора , суми на принципа една баба казала …Цветин е Николай , Ганди не е изключван от ДС , защото там не “изключват” , през 1985-1987 никакви 300 000 не са му предоставяни …а “влизането “ с колата не е тогава а охраната му бяха Стоил и Стефан служители на УБО , които на Дюни се бяха спречкали в дискотеката на плажа и бяха задържани след убийство с нож на друг младеж …
7.
До 5
15.07.2023 19:25:47
2
10
Добри го нямаше там. Марто Кърдравия с още трима софиянчета и взеха Дечо да разпознае Кабата.Прати ги Жоро Илиев
6.
Печурката беше пич
15.07.2023 18:55:38
3
19
И тия се насираха от него били го изритали лично съм бил свидетел как навря на дъртия фатик 1 пистолет в устата в Кампионе . Хероина му еба макята на Юри след катастрофата се закачи. Тия пък книги измислените печуркин имаше порше . Бялото ламборджини бешв на Краси Стойчев шефа на ТРОН по късно вкарал първите клетъчни телефони с МТел
5.
До 3
15.07.2023 18:39:55
2
30
Кабата го биха, защото трябваше да си плати едни кинти , а той се направи на мъж и се изцепи , че ще ги плати когато той реши! А на другия ден го биха не с бухалки а метални тръби! Биха го Дечо и Добри !
4.
ама
15.07.2023 17:58:14
1
42
Такива искат трепане и дълбоко заравяне.
3.
Скиндера
15.07.2023 17:35:40
2
54
Сега напишете и една подробна статия, от нашия район . Как през 1998г бе атакуван Кабата на Каваци, пребит с бухалки и лежал в реанимацията единайсет денонощия . Как арменеца Петрос наби в дискотека Пиргос големия Фратев и т.н....
2.
*********
15.07.2023 17:31:04
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
123
15.07.2023 17:24:59
0
77
И какво разбраха от живота. Едно голямо нищо , само дето почерниха много семейства. Но природните закони важат за всички. Крадоха , убиваха станаха големи бизнесмени и сега няма кой да им работи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори