×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новото управляващо мнозинство* - ГЕРБ-ПП-ДБ и ДПС разпределиха порциите в НС


Новото управляващо мнозинство* - ГЕРБ-ПП-ДБ и ДПС разпределиха порциите в НС
ГЕРБ-СДС имат председатели на 15 комисии, ПП-ДБ - 3, а ДПС - 5
13 Юли 2023, Четвъртък, 13:31 ч.
Автор: Флагман, снимка: Архив на Флагман.бг

ГЕРБ реанимира Бойко Борисов, ДПС се легитимира във властта, а ПП и ДБ..., коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова

Ръководните позиции в комисиите в 49-ото Народно събрание най-после бяха разпределени. ГЕРБ-СДС имат председатели на 15 комисии, ПП-ДБ - 3, ДПС - 5, а БСП, ИТН и "Възраждане" нито една.

Съвсем очаквано избирането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за шеф на комисията по външна политика предизвика най-разгорещен дебат. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков получи комисията по въпросите на ЕС. Друга интересна рокада се оказа излизането на депутата бизнесмен от ДПС Делян Пеевски от конституционната комисия и прехвърлянето му в правната.

„ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са новото управляващо мнозинство. Мотивите са: ГЕРБ да се реанимират и да спасят Бойко Борисов, защото цялата държава е заложник на неговата лична кожа; на ДПС - да се легитимират лично във властта. Ние няма да предлагаме комисии! Напускаме залата", смята лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Три партии обявиха бойкот на парламентарните комисии, Борисов оглави външната

Тошко Йорданов от ИТН иронично коментира номинацията на Бойко Борисов за ръководител на външната комисия. "Само той знае значението на думата "бонжуар". "Борисов владее всички езици на света - на швейцарски ще говори с швейцарците, на австрийски с австрийците, на американски с американците", иронизира Йорданов.

Ето как бяха разпределени комисиите

Комисия по бюджет и финанси - председател Йордан Цонев от ДПС; зам.-председатели - Теменужка Петков от ГЕРБ-СДС и Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

Комисия по конституционни въпроси - председател Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС, заместници са Надежда Йорданова от ПП-ДБ и Гюнер Ахмед от ДПС.

Комисия по правни въпроси - председател е Стою Стоев от ПП-ДБ, а зам.-председатели - Анна Александрова от ГЕРБ-СДС и Ертен Анисова от ДПС.

Комисия по икономическа политика и иновации - председател е Хамид Хамид от ДПС, а заместник-председатели са Александър Иванов от ГЕРБ-СДС и Владислав Панев от ПП-ДБ.

Комисия по енергетика - председател е Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели са Рамадан Аталай от ДПС и Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление - председател е Николай Нанков от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Танер Али от ДПС и Йордан Иванов от ПП-ДБ.

Комисия по външна политика - председател е Бойко Борисов, а заместник-председатели са Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС, Даниел Лорер от ПП-ДБ и Филиз Хюсменова от ДПС.

Комисия по въпросите на Европейския съюз - председател е Кирил Петков, а заместник-председатели са Деница Симеонова от ПП-ДБ, Деница Николова от ГЕРБ-СДС и Цветан Енчев от ДПС.

Комисия по отбрана - председател е Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС, а заместници са Калоян Икономов от ПП-ДБ и Джейхан Ибрямов от ДПС.

Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред - председател е Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС със заместници Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, Людмила Илиева от ПП-ДБ и Ахмед Ахмедов от ДПС.

Комисия по земеделието, храните и горите - председател е Десислава Танева от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели са Росен Костурков от ПП-ДБ и Ализан Яхова от ДПС.

Комисия по труда, социалната и демографската политика - председател е Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ и Севим Али от ДПС.

Комисия по образованието и науката - председател е Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели са Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ и Дженал Топалова-Яшар от ДПС.

Комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта - председател е Небие Кабак от ДПС, а заместник-председатели са Красен Кралев от ГЕРБ-СДС и Петър Куленски от ПП-ДБ.

Комисия по здравеопазването - председател е Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели са Джевдет Чакъров от ДПС и Васил Пандов от ПП-ДБ, както и Александър Симидчиев от ПП-ДБ.

Комисия по околната среда и водите - председател е Станислав Анастасов от ДПС, а заместник-председатели са Младен Шишков от ГЕРБ-СДС и Татяна Султанова от ПП-ДБ.

Комисия по транспорт и съобщения - председател Халил Летифов от ДПС, а заместник-председатели са Андрей Рунчев от ГЕРБ-СДС и Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

Комисията по електронно управление и информационни технологии  - председател Божидар Божанов от ПП-ДБ, а заместник-председатели са Павел Христов от ГЕРБ-СДС и Павлин Кръстев от ДПС.

Комисията по културата и медиите - председател е Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели са Тома Биков от ГЕРБ-СДС, Стоян Михалев от ПП-ДБ и Фатме Рамадан от ДПС.

Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество остана без председател, а заместник-председатели ще бъдат Илияна Жекова от ГЕРБ-СДС и Калина Константинова от ПП-ДБ и Мююн Мюмюн от ДПС.

Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите - председател е Евгения Алексова от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели са Васил Стефанов от ПП-ДБ.

Комисията по политиките за българите извън страната остана без председател, а заместник-председатели ще бъдат Илтер Садъков от ГЕРБ-СДС , Антоанета Цонева от ПП-ДБ и Ихсан Хаккъ от ДПС.

Комисията по превенция и противодействие на корупцията - председател е  Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели са Сезгин Мехмед от ДПС и Михал Камбарев от ПП-ДБ

Комисията по туризъм остана без председател, а заместник-председатели ще бъдат Любен Дилов от ГЕРБ-СДС, Хатидже Георгиева от ДПС и Любен Иванов от ПП-ДБ.

Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства - председател е  Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

*Лидерът на БСП Корнелия Нинова нееднократно днес обяви, че в парламента има "ново управляващо мнозинство", в което включи освен партньорите в изпълнителната власт ГЕРБ и ПП-ДБ и ДПС.


В категории: Политика


Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
6
Коментара по темата
6.
Bbb
13.07.2023 22:17:58
0
1
Ха ха ха хаааа Честито на всички овчи глави от така нареченият суверен,които гласуваха отново за старите крадливи помияри и ги окопаха отново във властта.
Няма начин пак ще ви оправят ама а.........о!!!!!!
5.
Морския
13.07.2023 16:33:20
0
3
Голямата евролапачка се задава!
Гответе черпаците,e548d патриоти!
4.
"Герб"- Бургас
13.07.2023 14:46:35
9
9
Малко сме смутени.
Ние с Бойко ли сме или с Радев ?
3.
Корни е бясна
13.07.2023 14:23:19
2
23
Га яде кИфтетата в четворната коалиция, не рева, защото бе затъкната с оръжейните сделки!
Отказа коалиция с ГЕРБ, надявайки се на повторение с ПП-ДБ, да ама не и се получи и сега от два стола, та на средния :)))
2.
даскал
13.07.2023 14:02:17
24
14
Полиглотът Боко , шеф на външната комисия. По голяма подигравка от тази едва ли би имало . Пак ще ходи с преводачи. Голям срам, позор и УЖАС !!!
1.
ТБС
13.07.2023 13:50:17
23
13
Естествено, паразитите си разпределят порциона. Ние сме им разпределили парцелите в ЦГГ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори