Пълнена паста с телешко и моцарела
Вкусно и лесно за приготвяне
Продукти:
1 пакет паста големи миди
500 г телешка кайма
250 г гъби, нарязани
1 чаша рикота
1 голямо яйце
2 скилидки чесън, пресован
2 чаени лъжици сушен риган
Сол и черен пипер на вкус
300 г доматен сос пасата
1 и ½ чаши настъргана моцарела
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете леко пастата миди за около 8 минути. Отцедете и оставете настрана.
Загрейте тиган на средна към висока температура. В него запържете каймата до кафяво за около 7-8 минути. Добавете нарязаните гъби. Гответе с разбъркване, докато гъбите покафенеят и се свият, а течността от тях започне да се изпарява. Отцедете отделената мазнина от сместа. Прехвърлете в отделна купа и оставете да изстине за 10 минути.
Към сместа добавете рикотата, яйцето, чесъна, ригана. Разбъркайте много добре. Овкусете със сол и пипер. Добавете половината от доматения сос на дъното на тава за печене. Подредете мидите в нея. Напълнете всяка мида с плънката. Залейте с останалия доматен сос. Поръсете с настърганата моцарела.
Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато моцарелата се разтопи и хване загар.
Източник: Az-jenata.bg
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“
Синът на Джон Траволта има неочаквана връзка с наследниците на Елвис Пресли
