×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Премиерът Денков подава оставка в сряда
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Синдикат на гейовете в МВР? Айде, стига, бе!


Синдикат на гейовете в МВР? Айде, стига, бе!
 Към момента в синдиката членуват едва 4-5 души, имало по-голям интерес, но все още мъжете в униформи се срамували
05 Юли 2023, Сряда, 16:03 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Ама какви права ще защитава този синдикат, покажете един дискриминиран, че утре може и профсъюз на извънземните да се измисли

Синдикат на служителите на МВР за равенство и интеграция – нова организация, която врачанинът Петромир Генчев се опитва да учреди от повече от година. И няма нищо лошо, ако наистина обаче има проблем.  

Но тази неделя, която бе само два дни преди днешния професионален празник и освен това предстояха поредните протести на униформени, изведннъж полицаи с различна сексуална ориентация изскочиха от килера. Синдикатът, който не е провел нито една среща с ръководството на МВР, на която да постави своите проблеми, е регистриран през 2022 година и вече набирал популярност сред униформените с по-нежни разбирания за живота. Айде, стига, бе!

Но е факт, че врачанският полицаи Петромир Генчев отново излезе в национален ефир и заговори за правата на гей полицаите и дискриминация. Нямаше обаче нито един случай – реален пример. Целта била синдикатът да защитава правата и законните интереси на униформените, които се чувстват по различен начин. 

Ами… и аз ще се чувствам по-различно, ако на границата, например, ме обискира полицайка с влечения към нежния пол и съм наясно с това. Представих си и ако ме преглежда лекарка с такива наклонности? Защо поставяме изобщо темата и защо сега?

Хомофобията в страната ни била религия, казва същият този Генчев. Ами не – просто не е нужно да демонстрираме кой е гей, кой – бисексуален, кой обича оргии и кой – абе, каквото се сетите в интимен план, той нали затова е интимен.

Но инициативата на полицая Петромир Генчев от Враца срещала все по-голяма подкрепа в различните районни управления в страната. В големите европейски държави имало такива синдикати и те успешно защитавали правата на служителите в системата.

Към момента в синдиката членуват едва 4-5 души, имало по-голям интерес, но все още мъжете в униформи се срамували да се разкрият и продължавали да държат в тайна сексуалната си ориентация. Петромир Генчев искал многократно срещи със силовия министър по това време Бойко Рашков. Тази среща обаче никога не се състоя, а правителството на Кирил Петков падна.

Аз чакам, чакам… и искам, ама нямам желание

„Една година чакахме, докато беше служебно правителство на власт – те имат съвсем други отговорности, нямаше причина да искаме срещи. Времето е пред нас – когато може. Знаете, че има много проблеми в нашата система и някои са много по-належащи. Влизаме в положение“, коментира Генчев, но признава, че все още не е търсил среща с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Надявал се обаче, че рано или късно такава ще се състои. „Синдикатът го има, регистриран е, ние функционираме. Тази среща е важна, за да могат да се повдигнат въпросите относно добри европейски практики. Много разговори съм провел с колеги, естествено неофициални, защото ги е срам да се оплачат от тормоз. Повечето са жени“, уточнява Петромир Генчев.

Ама какви права ще защитава този синдикат, покажете един дискриминиран, готови сме да публикуваме неговата история. В противен случай сте инструмент за не особено красиви политики, това рефлектира на системата и чисто и просто уронвате престижа на най-важната институция в държавата ни.  Защото каквото и нередно да ни се случи, първо викаме полиция, нали?

Срещаме се с председателя на СФС на МВР Генади Тенев, който също в продължение на една година казва, че не е информиран какви всъщност за належащите обстоятелства за създаването на гей синдикат. Да, ние сме свикнали, в МВР има поне десетина профсъюза, много от тях нямат никаква дейност. А гей синдикатът май е поредният, но той в момента има такава – подривна.

Аз не съм чул, нито пък знам за такива колеги, казва в началото на разговора ни Генади Тенев

Като служител от 31 години в системата на МВР до мен не е стигнала информация да има дискриминация, възпрепятстване или ограничаване на подобно право, аз не съм чул, нито пък знам за такива колеги, казва в началото на разговора ни Генади Тенев.

„Решили са, почувствали са се по някакъв начин онеправдани, но не е ясно от какво. Не е ясно и като защитават права, защо в интервюто на Петромир Генчев се казва, че от година и повече нямат среща с ръководството на МВР, с изключение на срещи, които предизвиква нашата синдикална организация, за да защитаваме социални и трудови права на служителите в МВР. Канят и тях на тези срещи – факт, но те стоят и мълчат“, казва Генади Тенев и добавя риторично:

Нима е съвпадение?

Когато  ние казваме, че не сме доволни, те излизат в контра. Отново се нагнетява едно социално напрежение в системата на МВР. Ние се борим за по-високи заплати и по-добри условия на труд и точно в този момент излизат такива неща. Случайности няма!

Решили са да правят нещо, но защо нямат никаква дейност?

Основният пакет, от който и те се нуждаят като служители на МВР, го правят останалите синдикални организации и в частност нашата.

А тези новите дори не участват и в основния форум – Съвета за социално партньорство, който е аналогичен на Тристранката. Те имат други цели. Принципът е: давайте колеги, ние имаме други проблеми. Какви обаче – никой не ги е виждал и чувал и по-скоро по този начин се създават проблеми.

Вчера в Бургас бе поредният протест. Не минава година, в която униформените да не изразяват своето недоволство от условията на труд в системата.

„Устойчивото неглижиране за решаване на проблемите в системата на МВР, даже и устойчивото разбъркване на системата на МВР, като започнем още от времето на Цветан Цветанов като министър, който заяви, че реформите в МВР са свършили. След това Румяна Бъчварова и тя ни докара едни реформи, с които още се справяме. След това Бойко Рашков, който ни „оправи“ на 98% и добре, че не успя на 100%, че сигурно щяхме да се сринем. Това всичко създава повече проблеми в МВР, на служителите и в частност и на обществото, защото системата не е реформирана, не се правят и опити да бъде реформирана.

Показателно в това отношение е миналата година пак след нашите действия как тогавашният министър на вътрешните работи реши да се допита до синдикатите какви са проблемите на МВР и да потърсим заедно решения. Това беше през ноември 2022 г. Оттогава ние дадохме нашите предложения за елементарни неща – униформи, оборудване, по-добро обучение, кадрова политика. От години настояваме синдикатите да участваме в комисиите, които провеждат конкурсите за израстване, от години МВР отказва и се пази, охранява се статуквото. Това не могат да го разберат много хора и виждат само нашите искания за пари. Не, ние искаме и реформа“, подчертава многократно Генади Тенев.

В МВР има проблем, но никой не го решава, защото МВР обича да си създава проблеми, не обича да си ги решава – добавя той.

Не слага ли това петно на цялата система – коя държавна институция има гей синдикат… Това е виц, питаме го ние.

След такива ръководства, които така добре ни реформираха, можем да очакваме да имаме синдикат на извънземните полицаи, като в "Лоши момчета" или някаква друга организация. Законът го допуска. Добре, те са се почувствали така, но не виждаме никакви действия на дискриминация…, казва председателят на профсъюза.

СФС МВР е най-голямата и най-дейната в МВР, с над 12 хиляди членове.

Ръководството не може да забрани това нещо, законът го допуска, повтаря той, но оттам нататък никой не потърси разговори с нас да се види какви са проблемите и как да се решат.

А ние добавяме – ако няма проблеми, вече излизат поредица от въпроси – защо, кой, каква е целта на изваждането на Петромир Генчев от Враца по телевизията ден-два преди празника на МВР, във време на протести с реални искания?

Защо ръководството на МВР не ги е потърсило и не е разговаряло. Чакали цяла година с оправдание „може би ще се срещнем, дано да се срещнем“ – бъдеще несигурно време.

Ако обаче ръководството направи среща, ще се изясни дали има дискриминация, проблемите къде са и какви са. Тук вече идват въпросителните – защо не се прави?

Става куриозно обаче и възникват чисто професионалните въпроси – когато се прави личен обиск на лице, задължително се извършва от лице от същия пол. Тези служители, ако трябва да извършват подобно действие спрямо някого и той знае от другата страна тяхната сексуална ориентация, няма ли да се почувства дискриминиран?

Хипотеза: задържаш гражданин и трябва да правиш обиск, но си се афиширал като такъв синдикалист. По външни белези отговаряш на пола си, но оттам нататък…

Защо поставяме под съмнение действията на полицията? И защо ръководството на МВР неглижира това? Много въпроси идват от тази тема – за професионалните действия, за конфликти между граждани и такива полицаи при изпълнение на служебните задължения и т. н.

Ставайки полицай или лекар, влизаш в една обстановка и в система, в която някои неща звучат странно… Съжалявам, това е факт!

Честит празник на служителите в МВР и респект към Вас!


В категории: Политика


Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС
Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС 04/03/2024, Понеделник 10:40 0
Флагман.БГ Тази певица отказва участия заради годеника си Тази певица отказва участия заради годеника си 04/03/2024, Понеделник 10:00 0
Флагман.БГ Хейли с първа победа срещу Тръмп Хейли с първа победа срещу Тръмп 04/03/2024, Понеделник 07:39 1
36
Коментара по темата
36.
МВР си е
06.07.2023 17:23:20
0
1
Една гадна система и за да работиш там трябва доста да пожертваш . Смея да твърдя, че има доста съвестни полицаи. За съжаление има такива, които не би трябвало да са в тази система. Нека всеки си е какъвто иска . Педерастията съществува от време оно . Но има места ,където не би трябвало да бъде допускана . Още преди повече от 2000 години човекът го е разбрал и го е написал ,че не е хубаво нещо . В интерес на истината почти всички са стигали своя връх и после е наставал разврат и от там упадък.
35.
Пиночет
06.07.2023 10:48:40
0
1
Атакъв синдикат в ъв Флагман КОГА?
34.
Нищо изненадващо...
06.07.2023 10:02:04
0
0
The wind of change неминуемо задухва и насам. Евроатлантически ценности! Сигурно сте виждали адмирал Ричард, пардон, Рейчъл, Ливайн, както и други подобни назначения в американската администрация. Да им ушият и розови туту полички за униформи!
33.
Боян
05.07.2023 23:24:18
0
16
Генади,що не си кажеш големия проблем на МВР-всички знаем че това са "пенсионерите с оставане" на двойна хранилка като тебе.Докато не ва махнат ще е така,младите служители са тотално ДЕМОТИВИРАНИ заради вас и това е големия проблем на МВР-АПЗ-тата.Що не излезете синдикатите с позиция за "пенсионерите с оставане"????Щото всички сте на двойна хранилка!!!Що не кажеш колко пари взимаш всеки месец от заплата и пенсия???
32.
Аз
05.07.2023 23:16:31
0
4
Ех на къде вървим
31.
1312
05.07.2023 22:13:26
0
2
Бая пасивни комплексари има и от стари и от нови
30.
Браво
05.07.2023 20:48:28
1
3
Журналя тъпи!
29.
До 10-Урсула
05.07.2023 20:38:50
0
6
Ама Ушатия от Созопол не е ли травестит?
28.
Някой
05.07.2023 20:26:39
3
4
Толкова тъпи коментари само във флегман може да се прочетат.
27.
ff
05.07.2023 20:21:14
1
14
всички полицай са гейове ама мвр е една гей кочина, грух грух
26.
градски
05.07.2023 20:07:11
0
5
И сега Генади ще трябва да си търси работа или да отиде в новия синдикат. Милия.
25.
True
05.07.2023 19:57:43
1
1
Гавра с труп
24.
Мдаа
05.07.2023 19:18:33
0
2
Каква по-голяма мъжественост за професията!
23.
А така
05.07.2023 19:08:05
0
8
Признаха си.
22.
ТошКу Доктора
05.07.2023 18:55:37
0
4
докладвам на РПУ земята е плоска
21.
Банкянец
05.07.2023 18:54:37
0
8
Еее, най-накрая една статия с отворени компентари във флегман. Е, малко е пропагандна, ама колкото да има нещо.
20.
Курдрил
05.07.2023 18:52:01
1
11
Аз не съм обратен и не искам на летищата да ме претърсват мъже. Таксита с шофьор мъж,също не искам. Аз харесвам жени и не искам за държавни служители мъже. Чувствам се дискриминиран , миниран,демотивирани,десоционализиран.....ако има такЪва дума. И т.н. Като почнат да се оплакват тия.......намразвам ги бре хора.
19.
Бай Гошо
05.07.2023 18:39:43
0
3
Синдикат на гейовете в БПФЛ няма ли да има?
18.
Кую
05.07.2023 17:47:43
1
13
Да ходят при бай Дън. Там са на мода.
17.
Бай мааму
05.07.2023 17:13:40
0
39
Не знам защо, но като чуя педал и се сещам за катаджия.
16.
Евгени Минчев
05.07.2023 16:58:59
1
22
Рано или късно истина излиза на явен. Нежна души и мека китка са 90 %.
15.
Сър Шерлок
05.07.2023 16:49:57
0
16
По черноморието са плъзнали яко цивилни милиционери на групички от по 5-6 човека.
14.
satiricon
05.07.2023 16:45:53
1
24
работата е ясна има пари за усвояване по някой европроект назначили са фитивно на работа 5 гея да се опънат по няколко пъти и парите също.
13.
Сарая
05.07.2023 16:41:12
3
32
Следва и полицейски нарко картел … ооо то вече има !
Всички сте хомо друсалки и нарко пласьори
12.
Гжбф
05.07.2023 16:36:14
2
28
Винаги съм имал подозрения , че под униформата тези мъжаги крият нежните си сърца , но явно и меките си китки :))
11.
Дааа
05.07.2023 16:33:05
38
16
роси, роси, вземи си хвърли дипломата за журналист в боклука.
Статията е определено тенденциозно и не показва истинския проблем, а той е, че нашето общество е закостеняло и ретроградно.
Как така "Ама какви права ще защитава този синдикат, покажете един дискриминиран", нали първо трябва да имат защита и после да се "показват".
И примера за лекарите е повече от нещастен. Лекарят си е лекар, независимо от пола.
роси, роси, марш в Афганистан!
Жалко е да се наричаш Европейски журналист!
Купи си бурка!
10.
Урсула
05.07.2023 16:31:40
1
32
КАТ трябва да имат собствен пеераски синдикат. Твърдо съм убеден ,че и ушатия от Созопол трябва да участва и той там.
9.
благодарение на горното писание
05.07.2023 16:29:17
4
11
научихме,че има синдикат с 4-5 членове.Да им пожелаем успех в начинанията,каквито и да са те.А ние ще си живеем по същия начин,както и когато нямаше такъв синдикат.
8.
Fps
05.07.2023 16:26:27
3
31
Всички куки или са наркомани или са транс
7.
и на вас...
05.07.2023 16:24:07
5
26
Направете синдикат на педа... извинете, на хомосексуалните в НАП. И ги задължете всички да се запишат, защото всички са такива. Начело с Главния
6.
Милиционера
05.07.2023 16:20:03
2
33
Само в пето има 20 човека. Да си признават.
5.
Спиди Гонзалез
05.07.2023 16:14:01
1
40
Нормално е да има такъв синдикат, погледнете КАТ, там всички са п******и!
4.
Отивайте на трия да фанете промоцията
05.07.2023 16:12:48
4
21
Флахман туй чакат да имаъ прайд
Да дъвчат на дядо Йоцо локума
3.
МВРгбт+
05.07.2023 16:10:51
4
39
Че те преобладават в МВР просто не го афишират.
2.
Хайдутин
05.07.2023 16:08:43
6
52
Пууууу боклуци мръсни полицаи педераси. И тези ще борят престъпността. А видят престъпник с голям уй и ще го пуснат. Смешнициии. Цялата полиция в Бг са една карикатурка смешна.
1.
До един
05.07.2023 16:07:55
8
47
Че вие всички сте гейове и шматки насрани до един
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Тестове на 54 проби показват, че 45 от тях съдържат съединения, които не са посочени на етикета Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Водач на джип им отнел предимството  Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Причинана - дамите работят за по-ниски заплати Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Най-голямото годишно увеличение на цените е регистрирано в Португалия - 69%. Тя е следвана от Гърция с 67% и Испания с 63% Тази певица отказва участия заради годеника си Тази певица отказва участия заради годеника си Анелия се оправдава, че не искала да оставя Любомир Захаринов вечер сам Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Тя сподели, че ще дойде да застреля детето ми на рождения му ден, обясни Ясмин Кирилова Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Лекар предупреди за опасностите Прокуратурата поиска 18 г. затвор за мъж, застрелял жена си и заровил тялото ѝ Прокуратурата поиска 18 г. затвор за мъж, застрелял жена си и заровил тялото ѝ Близките на жертвата настояват за справедливо наказание Олигархичен кръг ли назначава министри Олигархичен кръг ли назначава министри Шипка се превърнала в място за ултраси и агресия, коментира политологът Румяна Коларова Имен ден: Черпят 6 уникални имена за светец, чиято история е разтърсваща Имен ден: Черпят 6 уникални имена за светец, чиято история е разтърсваща На 4-ти март православната църква почита паметта на преподобния Свети Герасим Йордански
5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище От 7 октомври насам 30 000 жители на Сдерот бяха евакуирани в хотели в цялата страна. Приблизително 30% от населението се е завърнало вече у дома Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Американският милиардер постави под съмнение целесъобразността от съществуването на НАТО Хейли с първа победа срещу Тръмп Хейли с първа победа срещу Тръмп Това е знак, че тя ще остане в надпреварата поне до "супервторника", когато гласуват 15 щата и една територия В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук Премахването на купчините боклук, трупани пред по-големите жилищни сгради,  все още е в процес на изпълнение В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера Според съобщенията на територията на Литва все още има хора, управляващи автомобили, регистрирани в Русия В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността Днес своето първо третомартенско кафе изпиха кметът Ерол Мюмюн, областният управител Никола Чанев, районният мюфтия Басри Еминефенди, енорийският свещеник отец Петър Гарена Доналд Тръмп изглежда сигурен президент в САЩ, показа проучване Доналд Тръмп изглежда сигурен президент в САЩ, показа проучване Тръмп е обединил базата си до забележителна степен - 97 % от гласувалите за него през 2020 г. са заявили, че ще го направят отново - само 83 % от избирателите на Байдън през 2020 г. са обещали да останат с него, а цели 10 % сега подкрепят Тръмп Загиналото бебе в прегръдките на майка си в Одеса е българче Загиналото бебе в прегръдките на майка си в Одеса е българче Загиналата жена, намерена с бебе в прегръдките си, се казва Ана Гайдаржи, съпруга на наш сънародник, бесарабският българин Сергей Гайдаржи Диамантена прогоба тегнела над крал Чарлз III Диамантена прогоба тегнела над крал Чарлз III Диамантът Кохинор, който е вграден в една от кралските корони, има дълга история Той жени сина си, иска Риана да му пее, чака на трапезата Гейтс и Зукърбърг Бизнес империята на Мукеш Амбани прави 100 милиарда долара годишни приходи
Бойко Борисов Бойко Борисов ГЕРБ иска 50% от МС, в Банкя не се огъваме

Виц на деня Виц на деня - Маро, защо наричаш мъжа си Иди? Не се ли казва Пешо?
- Защото ми е неудобно да го наричам с цялата дума: "Идиот".
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, вярно ли е, че това е последният модел айфон за селфи?
- Да.
- А защо прилича на пистолет?
- Стига си питала! Усмихни се и щракни!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените са като катаджиите, изприказват ти куп глупости, вземат ти парите и накрая пак изпаднеш крив.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори