×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Близо 1 тон контрабанден чай и подправки задържаха митническите служители на МП Лесово
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

144 г. от създаването на МВР! Ст.комисар Калоян Калоянов: Да си полицай не е професия, а начин на живот


144 г. от създаването на МВР! Ст.комисар Калоян Калоянов: Да си полицай не е професия, а начин на живот
За постигнати високи резултати в борбата срещу престъпността бяха наградени служители от всички сектори
04 Юли 2023, Вторник, 17:30 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Бургаските полицаи свалиха шапки и поднесоха венци и цветя в памет на загиналите им колеги при изпълнение на служебния си дълг

Тържествена церемония с поднасяне на венци и цветя по повод професионалния празник на служителите на Министерството на вътрешните работи – 5 юли, бе проведена пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи пред сградата на ОДМВР – Бургас. Днес се навършват 144 години от създаването на ведомството.

Официални гости на тържествената церемония, на която домакин бе директорът ст. комисар Калоян Калоянов, бяха зам.-областният управител на Бургаска област Пламен Янев, кметът на община Бургас Димитър Николов, зам.-командирът на флотилия „Бойни и спомагателни кораби“ към Военноморските сили капитан I ранг Павлин Петков, зам.-ръководителят на Апелативна прокуратура Бургас Йовита Григорова, ръководителят на Окръжна прокуратура Георги Чинев, ръководителят на Районна прокуратура Мария Маркова, началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция комисар“ Лъчезар Момчев, началникът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Бургас комисар Николай Николаев, зам.-началникът на Зонално-жандармерийско поделение Милен Димитров, директорът на ДАНС-Бургас Любомир Вълков и представители на бургаското духовенство.

Официални гости на събитието

За поредна година заставам пред Вас и Ви благодаря, защото като част от една от най-големите и натоварени структури на Министерството на вътрешните работи в страната, всеки работен ден за Вас е едно голямо предизвикателство. Всеки ден защитавате правата и сигурността на гражданите, но и търпите непрекъсната проверка за морална, професионална и физическа издръжливост. Огромният труд, постоянството и професионализмът са трите основни качества, с които ден след ден, ни се доказваме пред обществото. И смятам, че успяваме да се справим, както с ежедневните проблеми – да поемаме отговорност, да поемаме риск и да показваме готовността си да служим на хората. Със съзнанието, че добрата работа не би била възможна без съдействието на всеки един служител на МВР, си позволявам да благодаря на служителите на МВР и на партньорите ни, като желая здраве, търпение и кураж. На служителите на министерството желая висока мотивация, професионално самочувствие и много сили, за да продължите да влагате цялото си сърце, душа, опит и умения в служба на обществото“, каза в приветствието си директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов

Заместник областният управител на Бургас Пламен Янев прочете поздравителен адрес от губернатора проф. Мария Нейкова:

Приемете моите най-искрени поздравления по повод националния празник на служителите на МВР. Изразявам дълбокото си уважение към Вашия труд и всеотдайността, която влагате в своята работа. Бъдете горди с Вашата изключително трудна професия. На вас, служителите на МВР, са възложени редът, сигурността и живота на гражданите. Изключителна отговорност, за която се изисква от Вас абсолютна отдаденост и просвещение. Бъдете пример за безупречен професионализъм при изпълнение на дълга си в служба на обществото. С чест и достойнство изпълнявайте призванието си и се борете за престижа на Вашата институция“ и допълни от свое име: „И винаги се връщайте здрави у дома“.


Заместник областният управител Пламен Янев прочете поздравителен адрес от името на областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова

Кметът Димитър Николов също благодари на служителите на ОДМВР Бургас за това, че винаги са откликвали на административните капризи, осигурявайки присъствие за провеждане на обществени мероприятия и перфектната съвместна работа.

"Днес празнуваме 144 години от създаването на МВР. Днес е един необичаен ден, защото в такъв ден, ние – представителите на местната власт, изказваме най-вече нашия респект, уважение към труда и усилията, които полагате, защото почти ежедневно сме свидетели как без Ваша помощ ние няма как да се справим с осигуряването на обществен ред, безопасност, а и безпроблемно провеждане на общински мероприятия на територията на община Бургас. В момента сме в началото на един много активен летен туристически сезон, който хиляди бургазлии очакват, за да осигурят поминък на своите семейства, а вие осигурявате обществения ред. Искам да благодаря за отличното партньорство през годината. Благодаря на ръководствто, че винаги е откликвало на административните необходимости, осигурявайки ваше присъствие за провеждане на обществени мероприятия. Бъдете живи и здрави. И дано да няма инциденти. Бяхме свидетели на тежки времена, които ни показаха колко е важно доброто взаимодействие между структурите и това вие да бъдете живи и здрави“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Кметът на Бургас Димитър Николов изрази към ръководството и служителите на ОДМВР-Бургас респект и уважение за ежедневно полагания труд

Заместник-командирът на флотилия „Бойни и спомагателни кораби“ към Военноморските сили капитан I ранг Павлин Петков също поздрави униформените по повод професионалния им празник. В словото си той изрази увереност, че бургаските полицаи ще продължат работата си все така неуморно и всеотдайно. Ето какво още каза той:

МВР неслучайно е една първите създадени структури в България, тъй като тя подкрепя, поддържа и се грижи за държавността и върховенството на Закона над всичко останало. В този празничен ден изразявам своето уважение и признателност към неуморния труд и висок професионализъм, който проявявате за изпълнението на отговорните задачи, стоящи пред вас. Убеден съм, че продължите и за напред да работите все така неуморно и всеотдайно за издигане престижа и авторите на МВР. С пожелания за здраве, благополучие и професионални успехи. Честит празник!“, допълни още зам.-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Павлин Петков.

Капитан I ранг Павлин Петков поздрави полицаите и от името на целия личен състав на флотилия „Бойни и спомагателни кораби“

Заместник-ръководителят на Апелативна прокуратура Бургас Йовита Григорова отправи поздрави и пожелания към служителите на ОДМВР, като ги насърчи да отстояват твърдо качествата, които притежават, а именно -  морал, чест, съпричастност и дълг.

За мен е чест да присъствам на Вашия професионален празник, който датира от далечната 1879 г. Но не само годините са мерило за работата ни. В този ден прекланяме глави към служителите, отдали своя живот в името на обществото. Те са пример за изключителна отдаденост към обществения дълг, за чест и достойнство. Отличните професионални качества и постижения на служителите на ОДМВР-Бургас са безспорни. Във Вашата професия нито успехите, нито неуспехите могат да бъдат скрити, защото работата Ви в полза на обществото е ежедневно пред цялото общество. Вашата работа е пример за отстояването на качества като морал, чест, съпричастност и дълг. Тези ценности са все още живи и Вие въплъщение на тях. Ето защо стойността на Вашия успех е толкова голяма за всеки един от нас. С работата си Вие вдъхновявате. С отличната и съвместна работа с нас – прокурорите, доказваме, че отстояването на Закона е дължимо и постижимо. Желая ви много здраве, нови професионални успехи и удовлетворение от работата Ви в полза на Закона“, каза в словото си прокурор Йовита Григорова.

Заместник-ръководителят на Апелативна прокуратура Бургас Йовита Григорова благодари за добрата съвместна работа и пожела на полицаите удовлетворение от работата в полза на Закона

Церемонията продължи с награждаване на служителите на МВР, постигнали високи резултати по време на работа. 

Със заповед на главния секретар с благодарност и индивидуална парична премия бяха наградени служители на Сектор „Престъпления против собствеността“ към отдел „Криминална полиция на ОДМВР-Бургас - инспектор Милен Гайдарджиев, инспектор Красимир Митков Атанасов, инспектор Димитър Михов, инспектор Иван Бахчеванов, инспектор Васил Стоянов. 

Екипът на сектор „Престъпления против собствеността“ бе награден от старши комисар Калоян Калоянов

Със заповед на главния секретар №6220 за постигнати високи резултати в служебната дейност – конкретен съществен принос при изпълнение на служебно задължение Сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Бургас бе награден с колективна парична награда. Признанието бе получено от началника на сектора.

Началникът на Сектор СТД - инспектор Георги Рударски

Със заповед на министъра на МВР са отличени служители от Сектор „Наркотици“ - отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР-Бургас – главен инспектор Иван Кръстев, инспектор Георги Керичев, инспектор Мирослав Кюмюрджиев, инспектор Веселина Тодорова, инспектор Никола Дачев и инспектор Красимир Стоянов.

главен инспектор Иван Кръстев
инспектор Георги Керичев
инспектор Мирослав Кюмюрджиев
инспектор Веселина Тодорова
инспектор Никола Дачев
инспектор Красимир Стоянов

С почетен знак III степен бяха наградени двама служители на ОДМВР-Бургас. Това са началникът на сектор „Престъпления, свързани с наркотични вещества, детска престъпност“ главен инспектор Иван Кръстев и началникът на сектор „Оперативен анализ и полицейска статистика“ главен инспектор Емилия Средкова. Те са отличен заради постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена иницативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения със заповед на министъра на вътрешните работи и във връзка с празника на МВР – 5 юли. 

главен инспектор Иван Кръстев
главен инспектор Емилия Средкова

С почетен знак II степен бяха отличени още началникът на група "ДНК лаборатория" към сектор БНТЛ главен инспектор Даниела Каменова. С най-високото отличен - Почетен знак I степен е награден началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Кирил Кирязов.

Отличията ще бъдат връчени утре на тържествена церемония в сградата на Министерството на вътрешните работи в София лично от министъра Калин Стоянов. 

Още четири благодарствени адреса бяха връчени от директора на ОДМВР старши комисар Калоян Калоянов на служители, които са проявили хладнокръвие, съобразителност и бърза реакция, като по този начин са спасили човешки живот при инцидент, случил се на територията на Четвърто районно управление. Това са Динко Чалъков - старши разследващ полицай в отдел "Разследване", Никола Костадинов - младши инспектор сектор "Пътна полиция", Мартин Тодоров - инспектор в Четвърто РУ-Бургас и Тодор Найденов - младши експерт в Четвърто РУ. 

Динко Чалъков - старши разследващ полицай в отдел "Разследване"
Никола Костадинов - младши инспектор
инспектор Мартин Тодоров 
Тодор Найденов - младши експерт
Говорителят на ОДМВР-Бургас Цветелина Рандева

Служителите от всички сектори на ОДМВР-Бургас свалиха шапки и отдадоха почит към загиналите им колеги по време на изпълнение на служебния си дълг. След това бяха поднесе цветя и венци от ведомствата на паметника в двора на Областната дирекция.

Отбелязването на 144 години от създаването на МВР продължи с демонстрациите на състезателите от Централния полицейски карате и джу джицу клуб. Малчуганите показаха завидни бойни умения и нагледно осъществиха задържане с престъпник. 

 
В категории: Бургас


Флагман.БГ 6 нелепи мита за женската сексуалност 6 нелепи мита за женската сексуалност 26/02/2024, Понеделник 22:00 0
Флагман.БГ 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 26/02/2024, Понеделник 20:40 4
България Всички новини
6 нелепи мита за женската сексуалност 6 нелепи мита за женската сексуалност Ето кои са те  20 начина, по които мъжете изразяват любовта си без думи 20 начина, по които мъжете изразяват любовта си без думи Той влага мисъл и послание в подаръците, които ви прави Илко Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“ Илко Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“ Той ще управлява МБАЛ Поморие считано от 01.03.2024 г. до провеждането на конкурс, но не повече от шест месеца Мъжете от тези зодии умеят да четат мисли - внимавайте Мъжете от тези зодии умеят да четат мисли - внимавайте Ето кои са те  Рецепта за свинско в сладко-кисел сос Рецепта за свинско в сладко-кисел сос Искате да превърнете вечерята си в истинско кулинарно изживяване? Опитайте нашето вкусно предложение 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди Разберете колко много предимства имате Травъл влогъри и инфлуенсъри идват в Бургас за уникален фестивал Травъл влогъри и инфлуенсъри идват в Бургас за уникален фестивал Първият по рода си фестивал събира на едно място всички, за които домът на колела и почивката на открито са начин на живот Софка пропя опера на френски и италиански Софка пропя опера на френски и италиански Дирижира я маестро Йордан Камджалов Започна луда седмица - жега от плюс 22°С и слънце, но и студ и валежи от дъжд Започна луда седмица - жега от плюс 22°С и слънце, но и студ и валежи от дъжд В четвъртък и петък ни очаква чудесно време за разходки и туризъм Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. насам Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. насам За по-малко от 24 часа Слънцето е изхвърлило три вълни от X-клас
Рязане на пенис, уши и нос - от Балканите ли са най-бруталните екзекутори Рязане на пенис, уши и нос - от Балканите ли са най-бруталните екзекутори Зловещо убийство разтърси Виена, разследващите разпознаха "стила на балканската мафия" Лукашенко спечели нови избори в Беларус, явно ще управлява до края на живота си Лукашенко спечели нови избори в Беларус, явно ще управлява до края на живота си Гражданите на Беларус вчера избраха 110 депутати от Камарата на представителите на Народното събрание Интервюто на Тъкър Карлсън с Путин влиза в учебната програма в Русия Интервюто на Тъкър Карлсън с Путин влиза в учебната програма в Русия То ще учи децата да идентифицират надеждни източници на информация Какво се случи с този изпълнител в любим български град Какво се случи с този изпълнител в любим български град Очаквано под видеото на Устата коментарите започват да валят като из ведро, като според някои той си е изкарал доста добре в компанията на младите купонджии Навални е убит точно преди да бъде разменен Навални е убит точно преди да бъде разменен Преговорите за обмен на руски шпиони срещу политически затворници са били на финалната права Човек загина при пожар в център за бежанци в Германия Човек загина при пожар в център за бежанци в Германия Огънят вероятно е бил предизвикан от дете Почина главата на еврейската банкерска династия Ротшилд - лорд Джейкъб Ротшилд Почина главата на еврейската банкерска династия Ротшилд - лорд Джейкъб Ротшилд Той издъхна на 87-годишна възраст Изхвърлиха 160 тона украинска царевица от влак в Полша Изхвърлиха 160 тона украинска царевица от влак в Полша Фермерите протестират срещу вноса на евтини украински продукти Руската армия е овладяла по-добри позиции в близост до Авдеевка и Донецк Руската армия е овладяла по-добри позиции в близост до Авдеевка и Донецк  Окупаторите са изтласкали назад украинските сили близо до Клешчеевка, Дилеевка и Курдюмивка в Донецка област Американски летец се самозапали във Вашингтон заради войната в Газа Американски летец се самозапали във Вашингтон заради войната в Газа  Мъжът е бил отведен в болница в района, след като огънят бил угасен и състоянието му е критично
Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Пепи Еврото и Нотариуса вероятно са станали опасни за покровителите си Виц на деня Виц на деня - Ангелино, защо всички викат на малкия ти внук диплома? Няма ли си име?
- Има си, как да си няма, ама майка му, като отиде да следва в София, вместо с диплома, се върна с него!
Виц на деня Виц на деня
Бай Ганьо прави с*кс с французойка на плажа. Разгорещили се много, жената пъшка и вика на родния си език:
- Жули! Жули! Жули!
Бай Ганьо възмутено:
- Е как нема да жули като целио е у песък, ма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моля, не обиждайте участничките в "Ергенът". Все пак една е чичо на един мой познат!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори