×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Преславски“ предлага на седмокласниците професии с перспективи и реализация в регионалната икономика


„Преславски“ предлага на седмокласниците професии с перспективи и реализация в регионалната икономика
Професионалните паралелки са „Екскурзоводско обслужване“, „Рекламна графика“, „Компютърна анимация“ и „Моден дизайн“
30 Юни 2023, Петък, 10:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

След завършване на средното си образование учениците придобиват III степен на професионална квалификация

СУ „Епископ Константин Преславски“ непрекъснато утвърждава своя облик на динамично развиваща се образователна институция, която се отличава с традиции в обучението по дигитални науки и чужди езици и същевременно предлага новаторски решения при кариерното ориентиране на кандидат-гимназистите в областта на модата и туризма.

Училището разполага със съвременна материално-техническа база, която ежегодно се модернизира. Това е предпоставка както за осъществяване на качествен образователно-възпитателен процес, така и за провеждането на многообразни извънкласни дейности. През 2023 г. е осигурен високоскоростен интернет в цялата сграда, разкрит е Център по иновации и изкуства, изградена е модерна спортна база в училищния двор.

СУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас обявява прием след завършен VІІ клас за новата учебна 2023/2024 година в четири професионални паралелки – „Екскурзоводско обслужване“, „Рекламна графика“, „Компютърна анимация“ и „Моден дизайн“. След завършване на средното си образование учениците, обучаващи се в посочените паралелки, придобиват III степен на професионална квалификация.

Специалност „Екскурзоводско обслужване“

код: 1000

Професия „Екскурзовод“

26 ученици

Обучението по професия „Екскурзовод“ предоставя възможност за придобиване на задълбочени познания в сферата на туризма. По време на своята производствена практика в туристически фирми, културни институции и хотели учениците ще придобият необходимите практически умения и компетентности. Учебната практика в XI и XII клас включва две учебни екскурзии в страната и една в чужбина.

В VIII клас учениците изучават интензивно английски език със седмична натовареност от 18 учебни часа, както и втори чужд език (немски/ руски). В XI-XII клас учениците изучават и трети чужд език.

Балът за специалността „Екскурзоводско обслужване“ се формира от сбора на удвоения брой точки от НВО по БЕЛ и математика и годишните оценки по география и икономика и информационни технологии от свидетелството за основно образование.

Специалност „Рекламна графика“

код: 1011

Професия „Дизайнер“

26 ученици

Учениците, обучаващи се в специалност „Рекламна графика“, придобиват знания за художествената форма на съвременните комуникации, съчетаваща графичния дизайн, плаката и дигиталните технологии. Професията разкрива обширни перспективи за реализация в рекламни студия, кино компании, телевизии с медийни дизайнери.

В VIII клас учениците изучават интензивно английски език със седмична натовареност от 18 учебни часа, а от IX – втори чужд език (немски/ италиански).

Специалност „Компютърна анимация“

Код: 3355

Професия „Компютърен аниматор“

26 ученици

Обучението в специалност „Компютърна анимация“ предоставя възможност на учениците да придобият познания за създаването на анимационни филми с рекламна, развлекателна или познавателна цел с помощта на компютърна техника. Компютърните аниматори проектират и разработват дву- и триизмерни компютърни изображения на обекти, добавят движения към тях, създават околна среда, прилагат визуални и аудиоефекти, говор, звук и музика.

В VІІІ клас учениците изучават интензивно английски език със седмична натовареност от 18 часа, а от IX клас – втори чужд език (испански/китайски).

Специалност „Моден дизайн“

Код: 4321

Професия „Дизайнер“

26 ученици

Учениците, обучаващи се в специалност „Моден дизайн“, придобиват знания за една актуална и притегателна професия. Проектирането на облекла е творчески процес, базиран на художествени умения, естетика, информация за тенденции и история на модата. Завършилите успешно специалността биха могли да намерят реализация в различни направления на модната индустрия.

В VIII клас учениците изучават интензивно италиански език със седмична натовареност от 18 учебни часа, както и втори чужд език – английски.

Балът за специалностите „Рекламна графика“, „Компютърна анимация“ и „Моден дизайн“ се формира от сбора на удвоения брой точки от НВО по БЕЛ и математика и годишните оценки по изобразително изкуство и информационни технологии от свидетелството за основно образование.

Учениците от гимназиален етап с успех над 5,50, обучаващи се  в училището, получават месечна стипендия в размер на 50 лв., а тези с успех 6,00 – в размер на 60 лв.

За повече информация относно държавния план-прием можете да посетите сайта на гимназията: https://preslavski.org/priem/osmi-klas/.


В категории: Просвета


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 3
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 3
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори