×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не съм братовчед на Джеймс Бонд, в MI66 е и виртуозът на Род Стюарт Грег Хобсън


Не съм братовчед на Джеймс Бонд, в MI66 е и виртуозът на Род Стюарт Грег Хобсън
В новия Мега-Микс, който подготвям в момента, виртуозният китарист Грег Хобсън ще изсвири едра част от него с бутилка от бира, споделя композиторът Иван Атанасов
25 Юни 2023, Неделя, 22:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ и Ангел ХАДЖИПОПГЕОРГИЕВ

Легендарният китарист, който е участвал в правенето на албуми на Дейвид Хаселхоф, с радост приел идеята на българския композитор 

/Интервю на Ангел Хаджипопгеоргиев и Михаил Димитров за Флагман.БГ/
 
MI66 няма нищо общо с английското разузнаване (б.а. МИ 6) и аз не съм братовчед на Джеймс Бонд. Това каза в ексклузивно интервю за сайта Флагман.БГ Иван Атанасов, който е познат на музикалната аудитория като MI66. Пред наш репортер той разказа как е убедил виртуозния китарист на Род Стюарт Грег Хобсън, който е участвал и в правенето на албуми на холивудската звезда Дейвид Хаселхоф, да подкрепи каузата му и да го амбицира да е част от MI66. 

Иван Атанасов е автор на музиката, на текстовете и на аранжиментите на песните, които се слушат по цял свят. 

-М.Д.: Вие сте може би единственият български поп изпълнител, на когото песните може да се чуят в около 120 радиостанции в света и дори сте печелил престижни награди за поп музика във Франция и в България, но защо се представяте като MI66? Имате ли нещо общо с Тайната разузнавателна служба на Великобритания MI6? 

-Иван Атанасов: Не, аз съм изследовател на човешките души. MI66 означава Music Inteligence, а 66 е номер на стих от Библията. Тоест няма нищо общо с английското разузнаване и аз не съм братовчед на Джеймс Бонд. 

-А.х.п.Г.: Вашето образование и професионална реализация са далеч от музиката, а композирате и то доста успешно? Какво Ви подтикна да се насочите към това поприще?

-И.А.: Аз съм олицетворение на абсолютното вдъхновение в музиката. Създавам песни и то многопистово първо в своето съзнание. Запомням всичко, после развивам темата пред пианото в къщи и накрая записвам в професионално студио. Аз правя музиката такава, каквато я усещам, чувствам и разбирам. Примери колкото щеш за велики творци, оставили колосална диря в световната музика, без да имат музикално образование - Вангелис, Фреди Меркюри, Модърн Токинг, Бийтълс...Списъкът е много дълъг.

-М.Д.: Сравних Ви с английските агенти, а се оказва, че в делата Ви са замесени не шпионските мрежи, а Библията. Никак не е обичайно един музикант, който сам си пише текстовете и музиката, да кръщава своите проекти като Вас с номер от глава в Библията. Защо избрахте точно тези стихове, свързани с мира, с Йерусалим и с Исус Христос? 

-И.А.: Това е универсално име, което най-добре ме представя.

 

-А.х.п.Г.: Когато направихте първата си композиция, какви чувства предизвика у Вас и Вашите приятели тази първа стъпка към музикалното творчество?

-И.А.: Бях на 9 години, когато създадох първата си песничка и текст в училище. Беше по повод денят против алкохолизма и тютюнопушенето. Казваше се "Бай Иван е все пиян". Спечелих първо място в училищния конкурс и предизвиках невероятен фурор. Тогава осъзнах, че най-добрият начин да впечатлиш аудиторията е не като повтаряш чужди изпълнения като папагал, а да създадеш нещо свое.

-А.х.п.Г.: Вие сте във възрастта, когато знаете и можете. Коя е основната идея, която Ви ентусиазира, мотивира и поддържа да вървите напред?

-И.А.: Благодаря за интересния въпрос! Ентусиазмът в мен е по природа. Аз съм Творец. Винаги изгарям от желание да създавам, каквото и да е, вместо да руша. Винаги бих желал да създавам нещо красиво, вместо нещо грозно. Винаги предпочитам да общувам с хора, на които IQ-то им е по-високо от това на стайна температура по Фаренхайт. Мотивацията и поддръжката получавам от многобройните любители на това, което правя. Наистина несравнимо удоволствие е, когато знаеш, че някой някъде е преоткрил моята музика за себе си.

-А.х.п.Г.: Имате ли поставен лимит спрямо крайната цел или напред прозорецът е отворен и пътят няма финал?

-И.А.: Моят път е само напред и нагоре. Целите в музиката ги поставят музикалните компании, за които работиш. Аз имам щастието да съм самопродуциращ се артист. Да, отказвал съм участия, които не са ми по вкуса.

-М.Д.: В града, където живеете, има православна църква, но гръцка. По-интересен за читателите е въпросът дали вярата Ви помага да се изкачвате в музикалните класации? 
 
-И.А.: Да, помага ми много, защото ме крепи по пътя на мечтите.

 

-М.Д.: А защо емигрирахте в Англия? 

-И.А.: Защото се чувствам свободен да правя каквото желая, без излишни обяснения и предразсъдъци.

-А.х.п.Г.: Колко са готовите композиции и те обединени ли са в общ проект? 

-И.А.: Проектът, с който се занимавам от 3 години насам в Англия е "MI66" www.mi66.co.uk. В него участват още Greg Hobson, китарист на Rod Steward, участвал в правенето на албуми на David Hasselhoff и др. Изключителният глас Angelina L. участва в песента "Love's Away' и още един невероятен глас Julia Nem изпълнява вокалите на многократно награждаваната песен на MI66 "Африка".

-М.Д.:А как се запознахте с този велик китарист и трудно ли беше да го привлечете към МИ66?

-И.А.: Търсих в Англия качествено студио за запис на песента “Love’s Away”.  В началото текстът на песента беше на български. Грег Хобсън ме покани в студиото си. Пуснах му няколко свои песни на български. И очаквах неговото мнение. Бях приятно изненадан, когато ми каза че песните ми имат невероятен потенциал. И ако имам възможност да ги направя на английски. Аз го помолих да се присъедини към MI66 и той прие веднага.

-А.х.п.Г.: Имате ли намерение да разширите творческите си търсения за промяна на ритмики, вкарване на нови музикални инструменти и гласове?

-И.А.: Приел съм за собствен стил мелодичния поп и естествено във всяка моя песен има смисъл, и послание. С творчески търсения се занимавам постоянно. В новия Мега-Микс който подготвям в момента например, ще помоля виртуозния китарист Грег Хобсън да изсвири едра част от микса с бутилка от бира. Уникално и красиво ще се получи.

-М.Д.: При Вас кое първо се ражда – текстът или музиката? 

-И.А.: Музиката, а текстът се подрежда по нея. 

-М.Д.: Какво Ви вдъхновява? 

-И.А.: Всяка тема, която е актуална за мен, може да бъде добро вдъхновение.  

 

-М.Д.: Песента Ви „Африка“ се превърна в европейски хит, но я изпълнявате не Вие, а Джулия Нем. Как се свързахте с нея и ще я включите ли и в други свои проекти? 

-И.А.: Съвременните технологии ми помагат да осъществявам част от проектите си дистанционно и въпреки това – успешно. Огромното предимство на този вид работа е, че мога да открия най-подходящия глас за съответната песен. И това става без губене на излишно време и извършване на стотици срещи, и разговори. Работя с професионалисти, на които обяснявам своите изисквания. Колкото до участието на Джулия в нови мои проекти, само времето ще покаже.

-А.х.п.Г.:Върху какво конкретно работите в дадения момент? Имате ли творчески паузи за почивка и зареждане с нови идеи? Как изобщо се получава при Вас самият процес?

-И.А.: Споменах за подготовката на MI66 – MEGA-MIX. Нямам творчески паузи, нито недоразумения. Имам открит за себе си начин за концентрация на вдъхновението и мога да създам черновата на 3-4 песни на ден. От 3 години го правя само на английски, защото аудиторията, която ме слуша, е значително по-голяма. 115 радио станции по целия свят излъчват моята музика: 8 във Великобритания, 7 в САЩ, 7 в Испания, 5 във Франция, 5 в Италия, 5 в България, 4 в Бразилия, 4 в Аржентина, Канада, Нова Зеландия, Хонг Конг, Австралия, Германия, Словакия, Швейцария, Мексико, Перу, Кабо Верде, Коморските острови, Панама, Хондурас, Мароко... Дори се шегувам с приятели, че май съм единственият българин, представян в толкова много радио-станции по света. Ще трябва да се обърна към редакцията на "Рекордите на Гинес".

-А.х.п.Г.: Разкажете някоя нестандартна история, свързана с това, което правите в музиката. 

-И.А.: Преди една година имаше международен конкурс за песен във френската радио-станция "100 PUR SON". Участниците бяха 151 от цял свят. Аз си казах в началото, ако участвам, сигурно ще ме отвеят. Инга, моята съпруга, ми отговори подобаващо ето така: „ Ти трябва да участваш в този конкурс!“. А аз не исках да бъда на 149 място в конкурса. Големи пререкания бяха. Аз си казах тогава, че нямам шанс. Там участваха изпълнители от САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Германия...

Събрах кураж и изпратих песента на MI66 – „JEALOUSY“. След един месец ме събужда рано сутринта телефонен разговор от Франция и с изключително интелигентен френски акцент на английски, мениджърът на радио-станцията ми съобщава, че моята песен е класирана на 1-во място! Песента на MI66 е събрала най-много гласове, от директно гласуване. Наградата е сутрин, обед и вечер в продължение на 1 месец моята песен да звучи в цяла Франция. 

 

-М.Д.: А съпругата ви каква роля има в MI66? Как съдбата ви свърза? 

-И.А.:Тя ми е единствената Муза и Ангел хранител. Участва със своята визия в клиповете на повечето песни.

Това между нас спокойно може да се нарече „Любов от пръв поглед“ и тук ще потвърдя, че в живота нищо не е случайно. 

-М.Д.: Какво би казал композиторът Иван Атанасов за себе си?

-И.А.:Доволен съм от това, което правя и ще продължавам докато дишам. 

-А.х;п;Г.: Близките Ви одобряват ли това, което правите и помагат ли ви във Вашите творчески изяви и търсения, конкретно или със съвети?

-И.А.: Разбира се! Усещам мощната им подкрепа. И във всички клипове моята съпруга Инга участва като фронт лейди. Много е фотогенична и представителна, явяваща се моето неповторимо вдъхновение.

-А.х.п.Г.: Вие се завърнахте съвсем наскоро от България, където присъствахте на награждаването в номинациите на Национална музикална класация. Моля споделете Вашите впечатления и препоръки!

-И.А.: Хората трябва да знаят, че има и друга реалност освен българската. Много чужденци, с които съм разговарял, са възхитени от реализацията на MI66 в Националната музикална класация. Знам, че в България е много по-трудно. В чужбина не страдат от предразсъдъци. Докато у нас  царят завист, мързел, злорадство, съсипваща критика и отчайващи изводи. Българският нихилизъм ми идва в повече, отколкото мога да понеса. Започна да ми харесва английското лицемерие: „Какво е това? Българска класация?! Това е удивително! Аз бих желал да подкрепя вашата песен. Охо, Вие участвате с няколко песни? Добре, ще подкрепя с гласа си всичките.“ Това работи. И ми доставя невероятно удоволствие някой някъде да знае, че българите не са създадени само за корупция, кючеци, кражби на коли, проституция, продажба на оръжие и наркотици.

-А.х.п.Г.: Пожелайте нещо на себе си и на читателите ни!

-И.А.: Вярвайте, следвайте мечтите си и ги осъществявайте!
 


В категории: Животът


Флагман.БГ Той се оказа мъж мечта Той се оказа мъж мечта 13/07/2024, Събота 22:00 1
Флагман.БГ Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия 13/07/2024, Събота 21:18 0
Флагман.БГ Това село има собствен аромат на билка Това село има собствен аромат на билка 13/07/2024, Събота 21:00 0
Флагман.БГ Германия е под порой Германия е под порой 13/07/2024, Събота 20:40 2
Флагман.БГ В този град времето днес беше непоносимо В този град времето днес беше непоносимо 13/07/2024, Събота 20:20 0
Флагман.БГ Юксел Кадриев побесня Юксел Кадриев побесня 13/07/2024, Събота 19:00 8
13
Коментара по темата
13.
Inga
26.09.2023 01:37:03
0
7
MI66 absolutely fantastic music!
12.
Кристина Димитрова
18.07.2023 22:59:35
0
11
Впечатлена съм от музиката на “MI66”! Има нещо неуловимо и мелодично като усещане. Пожелавам здраве и повече песни!
11.
Татяна Костова
17.07.2023 01:12:35
0
12
Гордея се с такива българи като Иван Атанасов! Само напред и нагоре!
10.
Денка Николова
13.07.2023 18:32:16
0
13
Истински триумф на мелодичната музика!
9.
Илия Дончев
27.06.2023 00:44:33
0
18
Супер музика! Много ми харесва MI66.
8.
Иван Атанасов MI66
26.06.2023 23:18:06
0
18
“И ми доставя невероятно удоволствие някой някъде да знае по света, че българите не са създадени само за корупция, кючеци, кражби на коли, проституция, продажба на оръжие и наркотици.”
7.
Миро Иванов
26.06.2023 22:58:02
0
19
Невероятна комбинация между мелодичност и интелигентни послания
6.
Хр. Танев
26.06.2023 21:33:43
0
19
MI66 гордея се с този българин, който представя България по света с нещо изключително и уникално!!!
5.
Митко Николов
26.06.2023 17:07:37
0
20
“MI66” е класна музика, създадена за интелигентни хора! Респект.
4.
Лъчезар Донев
26.06.2023 16:46:43
0
20
Хубаво е да се правят такива интервюта, че на хората им писна от войни, убийства и политически далавери. Нека обществото знае, че има хора, които искат да създават красиви неща и да ги показват на Света.
3.
Иван Иванов
26.06.2023 16:37:01
0
20
Интервюто буди интерес и е направено професионално. Добре е, че хората могат да прочетат за успехите и творческите търсения на творците.
2.
Георги Дончев
26.06.2023 16:16:20
0
20
Музиката на MI66 е мелодична и завладяваща.
1.
Ванката
26.06.2023 06:47:10
0
18
Добре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той се оказа мъж мечта Той се оказа мъж мечта Любовта му с Ива Бека се оказа по-силна от всичко Продават 5-звезден комплекс в Свети Влас за 15 млн. лева Продават 5-звезден комплекс в Свети Влас за 15 млн. лева Имотът се намира на брега на морето и е с площ над 9 квадратни метра Три еднотипни чешми вече работят в центъра на този град Три еднотипни чешми вече работят в центъра на този град От „Паркове и градини" призовават чешмите да не стават обект на вандализъм Наркобосовете Иво и Петър от Свети Влас заковани от ГДБОП Наркобосовете Иво и Петър от Свети Влас заковани от ГДБОП Уж безработните, но много богати млади мъже, са сочени за лидери на ОПГ-то Това село има собствен аромат на билка Това село има собствен аромат на билка В наши дни няма къща в това село, в която да не се отглежда чудната билка НАП започна здрави проверки по Южното Черноморие, инспектори влязоха в над 500 обекта НАП започна здрави проверки по Южното Черноморие, инспектори влязоха в над 500 обекта Най-честите нарушения са за неиздаване на фискален бон и разминаване между сумите, маркирани на касовия апарат и наличностите в касата В този град времето днес беше непоносимо В този град времето днес беше непоносимо Оранжев код за опасни жеги имаше днес в цялата страна, очаква се и утре Просяци и дрогирани младежи тормозят пловдивчани Просяци и дрогирани младежи тормозят пловдивчани В съседните магазини за техника много често са наблюдавали как мъже от ромски произход обикалят по паркингите и уж указват на шофьорите къде има свободно място, а после настояват "услугата" да им бъде платена Ходят ли истинските бургазлии на плаж, вижте анкетата на Флагман.бг Ходят ли истинските бургазлии на плаж, вижте анкетата на Флагман.бг Днес направихме един социален експеримент, за да развенчаем или потвърдим един мит Скандал между група мъже доведе до масов бой Скандал между група мъже доведе до масов бой Един човек е пострадал след скандал
Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия Барбора Крейчикова, която е смятана за специалист в играта на двойки, в каквато комбинация има седем триумфа в "Големия шлем", днес донесе втора поредна титла на своята странa Германия е под порой Германия е под порой Наводненията доведоха до временното затваряне на спешно отделение на болница, докато преливащи язовири причиниха допълнителни щети в някои жилищни райони 11 души загинаха заради свлачища във Виетнам 11 души загинаха заради свлачища във Виетнам Микробус бе затрупан с 16 души пътници в него Затвориха магистралата до Солун заради голям пожар Затвориха магистралата до Солун заради голям пожар Полицаи отклоняват пътуващите през селата около Серес, за да избегнат опасните участъци Ад в турски курорт, десетки пострадаха Ад в турски курорт, десетки пострадаха Туристически автобус, чиито спирачки отказали, се е спрял след като се блъснал в стена и рикоширал в 3 превозни средства 11-годишно момиче загина и 32 са ранени при катастрофа в Турция 11-годишно момиче загина и 32 са ранени при катастрофа в Турция Инцидентът с автобус е станал в южната част на страната Мислите, че българският парламентаризъм е ударил дъното? Я вижте американците Мислите, че българският парламентаризъм е ударил дъното? Я вижте американците Правилната адженда беше налагана по всякакви начини, обслужващите анализатори, медии, политици и полезни идиоти не щадяха нито сили, нито ресурси, а Байдън беше просто инструмент в ръцете им Заради жегите! Спират тировете в тези 6 области Заради жегите! Спират тировете в тези 6 области Решението е на АПИ Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори Ванеса е ученичка в Немската езикова гимназия „Гьоте“. Тя е първата световна шампионка за България в категория „Шоу“ Пожар на метри от лятната резиденция на Ахмед Доган Пожар на метри от лятната резиденция на Ахмед Доган Директорът на бургаската пожарна комисар Николай Николаев съобщи, че огънят е локализиран
Илхан АНДАЙ, анализатор Илхан АНДАЙ, анализатор Наследникът на Пеевски до Доган е с прякор на хищник - Вълка Виц на деня Виц на деня Блондинка се обажда на приятелка:
- Знаеш ли, вчера съвсем близо до нас откриха автомивка. Колко удобно! Мога и пеша да отида
Виц на деня Виц на деня След семеен скандал:
- Край, напускам те! Отивам си обратно при мама!
- Късно е, тя преди малко дойде тук. Напуснала баща ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една блондинка влязла в интернет и на успяла да излезе.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори