×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не съм братовчед на Джеймс Бонд, в MI66 е и виртуозът на Род Стюарт Грег Хобсън


Не съм братовчед на Джеймс Бонд, в MI66 е и виртуозът на Род Стюарт Грег Хобсън
В новия Мега-Микс, който подготвям в момента, виртуозният китарист Грег Хобсън ще изсвири едра част от него с бутилка от бира, споделя композиторът Иван Атанасов
25 Юни 2023, Неделя, 22:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ и Ангел ХАДЖИПОПГЕОРГИЕВ

Легендарният китарист, който е участвал в правенето на албуми на Дейвид Хаселхоф, с радост приел идеята на българския композитор 

/Интервю на Ангел Хаджипопгеоргиев и Михаил Димитров за Флагман.БГ/
 
MI66 няма нищо общо с английското разузнаване (б.а. МИ 6) и аз не съм братовчед на Джеймс Бонд. Това каза в ексклузивно интервю за сайта Флагман.БГ Иван Атанасов, който е познат на музикалната аудитория като MI66. Пред наш репортер той разказа как е убедил виртуозния китарист на Род Стюарт Грег Хобсън, който е участвал и в правенето на албуми на холивудската звезда Дейвид Хаселхоф, да подкрепи каузата му и да го амбицира да е част от MI66. 

Иван Атанасов е автор на музиката, на текстовете и на аранжиментите на песните, които се слушат по цял свят. 

-М.Д.: Вие сте може би единственият български поп изпълнител, на когото песните може да се чуят в около 120 радиостанции в света и дори сте печелил престижни награди за поп музика във Франция и в България, но защо се представяте като MI66? Имате ли нещо общо с Тайната разузнавателна служба на Великобритания MI6? 

-Иван Атанасов: Не, аз съм изследовател на човешките души. MI66 означава Music Inteligence, а 66 е номер на стих от Библията. Тоест няма нищо общо с английското разузнаване и аз не съм братовчед на Джеймс Бонд. 

-А.х.п.Г.: Вашето образование и професионална реализация са далеч от музиката, а композирате и то доста успешно? Какво Ви подтикна да се насочите към това поприще?

-И.А.: Аз съм олицетворение на абсолютното вдъхновение в музиката. Създавам песни и то многопистово първо в своето съзнание. Запомням всичко, после развивам темата пред пианото в къщи и накрая записвам в професионално студио. Аз правя музиката такава, каквато я усещам, чувствам и разбирам. Примери колкото щеш за велики творци, оставили колосална диря в световната музика, без да имат музикално образование - Вангелис, Фреди Меркюри, Модърн Токинг, Бийтълс...Списъкът е много дълъг.

-М.Д.: Сравних Ви с английските агенти, а се оказва, че в делата Ви са замесени не шпионските мрежи, а Библията. Никак не е обичайно един музикант, който сам си пише текстовете и музиката, да кръщава своите проекти като Вас с номер от глава в Библията. Защо избрахте точно тези стихове, свързани с мира, с Йерусалим и с Исус Христос? 

-И.А.: Това е универсално име, което най-добре ме представя.

 

-А.х.п.Г.: Когато направихте първата си композиция, какви чувства предизвика у Вас и Вашите приятели тази първа стъпка към музикалното творчество?

-И.А.: Бях на 9 години, когато създадох първата си песничка и текст в училище. Беше по повод денят против алкохолизма и тютюнопушенето. Казваше се "Бай Иван е все пиян". Спечелих първо място в училищния конкурс и предизвиках невероятен фурор. Тогава осъзнах, че най-добрият начин да впечатлиш аудиторията е не като повтаряш чужди изпълнения като папагал, а да създадеш нещо свое.

-А.х.п.Г.: Вие сте във възрастта, когато знаете и можете. Коя е основната идея, която Ви ентусиазира, мотивира и поддържа да вървите напред?

-И.А.: Благодаря за интересния въпрос! Ентусиазмът в мен е по природа. Аз съм Творец. Винаги изгарям от желание да създавам, каквото и да е, вместо да руша. Винаги бих желал да създавам нещо красиво, вместо нещо грозно. Винаги предпочитам да общувам с хора, на които IQ-то им е по-високо от това на стайна температура по Фаренхайт. Мотивацията и поддръжката получавам от многобройните любители на това, което правя. Наистина несравнимо удоволствие е, когато знаеш, че някой някъде е преоткрил моята музика за себе си.

-А.х.п.Г.: Имате ли поставен лимит спрямо крайната цел или напред прозорецът е отворен и пътят няма финал?

-И.А.: Моят път е само напред и нагоре. Целите в музиката ги поставят музикалните компании, за които работиш. Аз имам щастието да съм самопродуциращ се артист. Да, отказвал съм участия, които не са ми по вкуса.

-М.Д.: В града, където живеете, има православна църква, но гръцка. По-интересен за читателите е въпросът дали вярата Ви помага да се изкачвате в музикалните класации? 
 
-И.А.: Да, помага ми много, защото ме крепи по пътя на мечтите.

 

-М.Д.: А защо емигрирахте в Англия? 

-И.А.: Защото се чувствам свободен да правя каквото желая, без излишни обяснения и предразсъдъци.

-А.х.п.Г.: Колко са готовите композиции и те обединени ли са в общ проект? 

-И.А.: Проектът, с който се занимавам от 3 години насам в Англия е "MI66" www.mi66.co.uk. В него участват още Greg Hobson, китарист на Rod Steward, участвал в правенето на албуми на David Hasselhoff и др. Изключителният глас Angelina L. участва в песента "Love's Away' и още един невероятен глас Julia Nem изпълнява вокалите на многократно награждаваната песен на MI66 "Африка".

-М.Д.:А как се запознахте с този велик китарист и трудно ли беше да го привлечете към МИ66?

-И.А.: Търсих в Англия качествено студио за запис на песента “Love’s Away”.  В началото текстът на песента беше на български. Грег Хобсън ме покани в студиото си. Пуснах му няколко свои песни на български. И очаквах неговото мнение. Бях приятно изненадан, когато ми каза че песните ми имат невероятен потенциал. И ако имам възможност да ги направя на английски. Аз го помолих да се присъедини към MI66 и той прие веднага.

-А.х.п.Г.: Имате ли намерение да разширите творческите си търсения за промяна на ритмики, вкарване на нови музикални инструменти и гласове?

-И.А.: Приел съм за собствен стил мелодичния поп и естествено във всяка моя песен има смисъл, и послание. С творчески търсения се занимавам постоянно. В новия Мега-Микс който подготвям в момента например, ще помоля виртуозния китарист Грег Хобсън да изсвири едра част от микса с бутилка от бира. Уникално и красиво ще се получи.

-М.Д.: При Вас кое първо се ражда – текстът или музиката? 

-И.А.: Музиката, а текстът се подрежда по нея. 

-М.Д.: Какво Ви вдъхновява? 

-И.А.: Всяка тема, която е актуална за мен, може да бъде добро вдъхновение.  

 

-М.Д.: Песента Ви „Африка“ се превърна в европейски хит, но я изпълнявате не Вие, а Джулия Нем. Как се свързахте с нея и ще я включите ли и в други свои проекти? 

-И.А.: Съвременните технологии ми помагат да осъществявам част от проектите си дистанционно и въпреки това – успешно. Огромното предимство на този вид работа е, че мога да открия най-подходящия глас за съответната песен. И това става без губене на излишно време и извършване на стотици срещи, и разговори. Работя с професионалисти, на които обяснявам своите изисквания. Колкото до участието на Джулия в нови мои проекти, само времето ще покаже.

-А.х.п.Г.:Върху какво конкретно работите в дадения момент? Имате ли творчески паузи за почивка и зареждане с нови идеи? Как изобщо се получава при Вас самият процес?

-И.А.: Споменах за подготовката на MI66 – MEGA-MIX. Нямам творчески паузи, нито недоразумения. Имам открит за себе си начин за концентрация на вдъхновението и мога да създам черновата на 3-4 песни на ден. От 3 години го правя само на английски, защото аудиторията, която ме слуша, е значително по-голяма. 115 радио станции по целия свят излъчват моята музика: 8 във Великобритания, 7 в САЩ, 7 в Испания, 5 във Франция, 5 в Италия, 5 в България, 4 в Бразилия, 4 в Аржентина, Канада, Нова Зеландия, Хонг Конг, Австралия, Германия, Словакия, Швейцария, Мексико, Перу, Кабо Верде, Коморските острови, Панама, Хондурас, Мароко... Дори се шегувам с приятели, че май съм единственият българин, представян в толкова много радио-станции по света. Ще трябва да се обърна към редакцията на "Рекордите на Гинес".

-А.х.п.Г.: Разкажете някоя нестандартна история, свързана с това, което правите в музиката. 

-И.А.: Преди една година имаше международен конкурс за песен във френската радио-станция "100 PUR SON". Участниците бяха 151 от цял свят. Аз си казах в началото, ако участвам, сигурно ще ме отвеят. Инга, моята съпруга, ми отговори подобаващо ето така: „ Ти трябва да участваш в този конкурс!“. А аз не исках да бъда на 149 място в конкурса. Големи пререкания бяха. Аз си казах тогава, че нямам шанс. Там участваха изпълнители от САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Германия...

Събрах кураж и изпратих песента на MI66 – „JEALOUSY“. След един месец ме събужда рано сутринта телефонен разговор от Франция и с изключително интелигентен френски акцент на английски, мениджърът на радио-станцията ми съобщава, че моята песен е класирана на 1-во място! Песента на MI66 е събрала най-много гласове, от директно гласуване. Наградата е сутрин, обед и вечер в продължение на 1 месец моята песен да звучи в цяла Франция. 

 

-М.Д.: А съпругата ви каква роля има в MI66? Как съдбата ви свърза? 

-И.А.:Тя ми е единствената Муза и Ангел хранител. Участва със своята визия в клиповете на повечето песни.

Това между нас спокойно може да се нарече „Любов от пръв поглед“ и тук ще потвърдя, че в живота нищо не е случайно. 

-М.Д.: Какво би казал композиторът Иван Атанасов за себе си?

-И.А.:Доволен съм от това, което правя и ще продължавам докато дишам. 

-А.х;п;Г.: Близките Ви одобряват ли това, което правите и помагат ли ви във Вашите творчески изяви и търсения, конкретно или със съвети?

-И.А.: Разбира се! Усещам мощната им подкрепа. И във всички клипове моята съпруга Инга участва като фронт лейди. Много е фотогенична и представителна, явяваща се моето неповторимо вдъхновение.

-А.х.п.Г.: Вие се завърнахте съвсем наскоро от България, където присъствахте на награждаването в номинациите на Национална музикална класация. Моля споделете Вашите впечатления и препоръки!

-И.А.: Хората трябва да знаят, че има и друга реалност освен българската. Много чужденци, с които съм разговарял, са възхитени от реализацията на MI66 в Националната музикална класация. Знам, че в България е много по-трудно. В чужбина не страдат от предразсъдъци. Докато у нас  царят завист, мързел, злорадство, съсипваща критика и отчайващи изводи. Българският нихилизъм ми идва в повече, отколкото мога да понеса. Започна да ми харесва английското лицемерие: „Какво е това? Българска класация?! Това е удивително! Аз бих желал да подкрепя вашата песен. Охо, Вие участвате с няколко песни? Добре, ще подкрепя с гласа си всичките.“ Това работи. И ми доставя невероятно удоволствие някой някъде да знае, че българите не са създадени само за корупция, кючеци, кражби на коли, проституция, продажба на оръжие и наркотици.

-А.х.п.Г.: Пожелайте нещо на себе си и на читателите ни!

-И.А.: Вярвайте, следвайте мечтите си и ги осъществявайте!
 


В категории: Животът


Флагман.БГ Напусна ни световноизвестен писател Напусна ни световноизвестен писател 01/05/2024, Сряда 11:30 0
13
Коментара по темата
13.
Inga
26.09.2023 01:37:03
0
7
MI66 absolutely fantastic music!
12.
Кристина Димитрова
18.07.2023 22:59:35
0
11
Впечатлена съм от музиката на “MI66”! Има нещо неуловимо и мелодично като усещане. Пожелавам здраве и повече песни!
11.
Татяна Костова
17.07.2023 01:12:35
0
12
Гордея се с такива българи като Иван Атанасов! Само напред и нагоре!
10.
Денка Николова
13.07.2023 18:32:16
0
13
Истински триумф на мелодичната музика!
9.
Илия Дончев
27.06.2023 00:44:33
0
18
Супер музика! Много ми харесва MI66.
8.
Иван Атанасов MI66
26.06.2023 23:18:06
0
18
“И ми доставя невероятно удоволствие някой някъде да знае по света, че българите не са създадени само за корупция, кючеци, кражби на коли, проституция, продажба на оръжие и наркотици.”
7.
Миро Иванов
26.06.2023 22:58:02
0
19
Невероятна комбинация между мелодичност и интелигентни послания
6.
Хр. Танев
26.06.2023 21:33:43
0
19
MI66 гордея се с този българин, който представя България по света с нещо изключително и уникално!!!
5.
Митко Николов
26.06.2023 17:07:37
0
20
“MI66” е класна музика, създадена за интелигентни хора! Респект.
4.
Лъчезар Донев
26.06.2023 16:46:43
0
20
Хубаво е да се правят такива интервюта, че на хората им писна от войни, убийства и политически далавери. Нека обществото знае, че има хора, които искат да създават красиви неща и да ги показват на Света.
3.
Иван Иванов
26.06.2023 16:37:01
0
20
Интервюто буди интерес и е направено професионално. Добре е, че хората могат да прочетат за успехите и творческите търсения на творците.
2.
Георги Дончев
26.06.2023 16:16:20
0
20
Музиката на MI66 е мелодична и завладяваща.
1.
Ванката
26.06.2023 06:47:10
0
18
Добре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пожарникари проверяват храмове и църкви в страната преди Великден Пожарникари проверяват храмове и църкви в страната преди Великден Инспектирани са още манастири, хотели и хижи Служебният кабинет вдигна тихомълком заплатите на някои чиновници Служебният кабинет вдигна тихомълком заплатите на някои чиновници Областните управи ще получат след протестите над два пъти повече спрямо гласуваното от Денков Извънредно! Микробус блъсна 3-годишно детенце в центъра на Бургас Извънредно! Микробус блъсна 3-годишно детенце в центъра на Бургас Малчуганът е откаран в болница Избраха управителния съвет на "Фонда за развитие на Летище Бургас”, ето кои са членовете Избраха управителния съвет на "Фонда за развитие на Летище Бургас”, ето кои са членовете Днес се състоя учредително събрание на сдружението Тази Ергенка имала връзка с годеника на Анелия Тази Ергенка имала връзка с годеника на Анелия Любимката на Алек дории е направила и специална татуировка с името на Любо Родолюбци грабват пушките и веят знамена, за да почетат героите от Априлското въстание Родолюбци грабват пушките и веят знамена, за да почетат героите от Априлското въстание И преди 148 години, и сега има предателства, и те няма да спрат, каза Дончо Мърнков, който участват във възстановката в Копривщица DS Home отбелязва 25 години със 25% отстъпка на над 250 продукта, томбола и коктейл DS Home отбелязва 25 години със 25% отстъпка на над 250 продукта, томбола и коктейл Хипермаркетът предлага на клиентите и партньорите си най-новите строителни материали и продукти След ЦСКА, Гриша Ганчев си избра друг клуб от елита След ЦСКА, Гриша Ганчев си избра друг клуб от елита Доскоро Пирин бе изцяло собственост на общината, но в края на миналата седмица бе даден старт на поредно преструктуриране на клуба Трудовите права на българите нарушени, шефовете ги принуждават да работят извънредно без пари Трудовите права на българите нарушени, шефовете ги принуждават да работят извънредно без пари Посетете страницата ни в Интернет, за да се включите в инициативата „Знам правата си на работното място“, призоваха от КНСБ Ето как тази участничка от Ергенът разбра, че има брат Ето как тази участничка от Ергенът разбра, че има брат Звездата от сезон 1 на романтичното шоу Александра не е имала никак лесно детство
Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници Напусна ни световноизвестен писател Напусна ни световноизвестен писател Пол Остър е сред знаменитите автори  Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“ Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори