×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП-ДБ заседават извънредно, обмислят дали да напуснат управлението


ПП-ДБ заседават извънредно, обмислят дали да напуснат управлението
"Потенциално да“, така отговори Кирил Петков на въпрос дали подаване на оставка на правителството
23 Юни 2023, Петък, 13:59 ч.
Автор: Флагман

Ръководствата на партиите в коалицията обсъждат какви варианти да предприемат

Парламентарната група (ПГ) на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) заседава в момента в централата на "Демократи за силна България" (ДСБ) в София.

Очаква се депутатите и ръководството на групата да обсъдят по-нататъшните стъпки с оглед на ситуацията от последните дни, предаде БТА.

Тази сутрин съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков обяви на брифинг в Народното събрание, че групата няма да влезе в пленарната зала, защото ясно са предупредили, че нещата, които се случват през последните дни, са недопустими. По думите му ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ са скрито мнозинство.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти в кулоарите на парламента, че той няма да сваля правителството и че с всичките си действия досега ГЕРБ са показали абсолютна стабилност. Нали никой от вас не се съмнява, че ротация в управлението няма да има, заяви още той.

В същото време за 15 часа днес е насрочено извънредно заседание на Министерски съвет. 

Малко по-рано днес в парламента Кирил Петков намекна, че правителството им обмисля да хвърли оставка.

 "Потенциално да“, така отговори Кирил Петков на въпрос дали подаване на оставка на правителството е част от мерките, които ще бъдат обсъждани днес от ПП, след като депутатите на управляващата коалиция напуснаха парламентарната зала.

"Ако някой си мисли, че имаме правителство, което е много важно за България, но ако някой си мисли, че това ще бъде цената - всички регулатори, с мандат 5 години, да бъдат заменени, много се лъже. Няма как да дадем контролите на държавата“, каза Петков.

"Ние ясно предупредихме, че нещата, които се случват в последните дни. Бяхме блокирани от скритото мнозинство на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане“ за изслушване на правосъдния министър за подмяната на Гешев със Сарафов. Антикорупционния закон, при който имахме уговорка, че двата закона ще бъдат вкарани заедно в зала. Предупредихме много ясно, че така не може да продължава. Три регулатора вчера бяха вкарани в комисия. Тук нарушение на нашата първоначална договорка, че всички регулатори ще бъдат обсъждани, тази договорка беше нарушена във вчерашния ден. Трите регулатора бяха вкарани в дневния ред", каза още той.

Днес в пленарна зала, без присъствието на ПП-ДБ, почти нямаше дебати около процедурите за избор на нови шефове на БНБ, СП и здравната каса.

От опозицията обаче не пропуснаха да отбележат поредната драма между управляващите партньори.

"Няма дебат по темата за избора на управител на БНБ, защото управляващите в лицето на ПП и ДБ ги няма в залата. Днес са на курс за заварчици, ще ги обучават на сглобки и заварки", коментира подигравателно Стоян Таслаков от "Възраждане".

"Вчера ПП-ДБ вдигнаха най-много аларма защо ГЕРБ бързат да скъсяват всички срокове за избор на шеф на БНБ и на Сметната палата. Защо днес не са в зала? Ако бяха в зала, това решение нямаше да мине. Това е прекрасен пример как си партнират нещата им да минават", каза Тошко Йорданов от ИТН.

От "Възраждане" припомниха как депутатите в миналото Народно събрние са погазили закона, като са освободили без основания шефа на Сметната палата Цветан Цветков. В четвъртък Коституционният съд също обяви, че това остраняване е станало незаконно. По подобен начин през януари т.г. проф. Петко Салчев бе освободен изневиделица от шефското място в здравната каса под натиска на Българския лекарски съюз. Оттогава касата се управлява от и.д. Йорданка Пенкова.

Два часа по-късно герберите инициираха прегласуване на срока за представяне на кандидатурите за нов управител на БНБ - от 7 на 14 дни. Така направиха отстъпка на ПП-ДБ, които предния ден в бюджетна комисия настояваха за по-дълъг срок за представяне на номинициите, но не получиха подкрепа. Изглежда сутрешната заплаха от страна на ПП-ДБ е принудила Борисов да направи компромис.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
22
Коментара по темата
22.
ТБС
23.06.2023 18:43:06
2
3
Напускайте, гнусни подлоги. Преди да ви е напуснал животецът ви жалък.
21.
XAXAXA
23.06.2023 17:18:09
2
3
Лена Бориславова - с цялата си претенция на юристка, учила в Харвард, плюс любимия ѝ Кирил Петков, баща му Петко и случайниците от партията на аматьорите, не схванаха нещо много важно: едно е да искаш и да получиш Властта, съвсем друго е да можеш да я задържиш, ако не разполагаш с парламентарно мнозинство. Както е в момента.

Бойко Борисов сега ще направи това, което беше намислил и стратегически разчертал още преди Великдена, но не успя от първия път, заради ненадейно разразилата се война с главния прокурор. Иван Гешев само забави процеса, но не можа да го спре.
20.
До ПП балъците
23.06.2023 16:46:15
3
13
Вие не разбрахте ли защо се съгласиха ГЕРБ, ДПС с всичко каквото искате вие преди съставянето на правителство? Е сега дано сте разбрали каква им тяхната задкулисна игра, мнозинство всеки път ще си имат ГЕРБ, ДПС и Възраждане и още 11 гласа от малкото ДПС, ИТН така ще си прокарват закони каквито сметнат за добре. Ще си назначават свои хора в най различни комисии, а пък вие си дръжте там министерските постове, носете си отговорността на тези министерски постове и лапайте мухите. Не разбрахте ли, че за да управлявате трябва да имате мнозинство в правителството, а не да държите министерствата, но старите кучета от ДПС и ГЕРБ знаят как се играе хитро. Старите кучета излъгаха младите новобранци. Подавай оставка Киро докато имаш време, тези сладури си прокарват законите и си назначават техни хора по най различни комисии. През далечната 2011 година ми предлагаха от ГЕРБ да стана депутат срещу 300.000 евро. Такива беше тарифата за депутат от ГЕРБ. Аз питах тогава този умник който ми предлагаше тази оферта това страшно много пари 300 хиляди евро за какво трябва да плащаш за да станеш депутат от ГЕРБ, беше ми изключително странно. Този господин ми отговори тези пари ще ги избиеш през първите 6 месеца и го питах, как ще се избие такава сума за 6 месеца, е как ще те сложим в някоя комисийка и след 2-3 години като депутат ще си поне с 2 милиона евро напред. Комисийка, комисийка, от тогава разбрах къде са парите в комисийките са били. Той Дидо Пеевски защо го знае със сигурност и той е плащаш такса ход при ДПС. Няма как всички плащат.
19.
Конграчулейшън
23.06.2023 16:16:20
11
6
Ааааа Кики, не така мойто момиче. Падне ли правителството, пада и имунитета на банкянския психар. Прокуратурата само това чака.
18.
Go40
23.06.2023 15:48:02
14
48
Киро,фърляй им чукалата на тея селски тарикати.
17.
Всъщност никой не вярваше,че
23.06.2023 15:37:14
18
12
Борисов ще бъде коректен към тях.Така и се оказа.Незнам дали наистина си струваше да бъде изпиран толкова компроментиран политик,за каквато и да е кауза,защото Борисов отдавна е твърде токсичен- дори за собственото си обкръжение.
Успех на ПП и ДБ,защото само в тях е надеждата. Амин !
16.
до простия ПП/ДБ трол
23.06.2023 15:24:56
7
23
Толкова ли си кух? ПП/ДБ щели да напуснат собственото си управление?!?!?!?
Явно и на Асенка му стана ясно, че няма как да върже дефицита в рамките на 3% без да пипне социалните плащания. Разжалваха Простото, сега и Асенка като се изложи и ще изчезне мантрата за харвардските умници...
И п*дала пак ще крещи истерично от парламентарната трибуна...
В общи линии - нищо ново под слънцето. Още Балзак го е описал във "Величие и падение на куртизанките". Едно е хубаво - паднат ли ПП - вече ще е за постоянно и ще спрат да ни натрапват гейското си поведение.
15.
DB7
23.06.2023 15:18:46
1
15
ЦИРКАДЖИИ БАНИЦА ИМА
14.
До 7
23.06.2023 15:15:44
22
10
Тъпото от банкя е най-корупираният и некадърен ръководител на тази държава в най-новата й история. Разбра ли неграмотен, гейберастки сектант? И след като падне правителството ще го натикат в затвора.
13.
Бойко пак ги скуизира
23.06.2023 15:08:58
4
27
В Министерски съвет е внесено предложение Лена Бориславова да бъде назначена като съветник на премиера Николай Денков!
Има 2 положения: Или Лена Парапета ще пожелае да управлява, или е като ситуацията да си купиш фабрика на 8.9.1944г.
И в двете ситуации ПП/ДБ са от страната на булката :)))))
12.
След управлението на ПП/ДБ
23.06.2023 15:02:36
6
29
Навсякъде е шок и ужас!
Следва нова въртележка на мандатити и познай дали ГЕРБ ще им се хване на лъжите и мереците на ПиПетките!
Втори шанс да управляват ПП/ДБ ще имат на 30-ти февруари.....
11.
Някой си
23.06.2023 14:59:30
5
26
Тулупа вече ви го нахендри с двеста......
10.
паткан
23.06.2023 14:50:20
28
7
Хитро.
Искат да оставят на ГЕРП да ни вкара във войната.
9.
Долу ГЕРБ
23.06.2023 14:47:15
22
18
отиваме на избори есента!!!!!
8.
Пак ли?
23.06.2023 14:43:36
4
30
Честно писна ми вече само за постове и службички да се говори. Нали уж щяха да приемат по законодателната програма необходими и спешни закони, бюджет, а то само кой къде да се нагласи...
7.
До 5
23.06.2023 14:41:30
23
33
Нещастнико тъпото от банкя е бил пълен отличник в училище Главен секретар на мвр кмет на софия ,и най дълго управляващия министър председател на българия .А ти на дали и средно си изкарал а в джоб нямаш пари и за едно кафе. Иначе се вдъхновяваш от простотиите, на лизача на руски гъзове копейкин
6.
Тъпото от банкя
23.06.2023 14:28:47
39
17
Корумпираната банкянска тиква си мисли, че педалите ще му играят по свирката, ама надали. Въпрос на време е да пръснат панаира и да остане без имунитет.
5.
Някой
23.06.2023 14:25:48
3
19
Заглавието е малко преувеличено Чак за напускане на правителство никой не е казвал .А и в сегашната ситуация е абсурдно това да се случи. Целта на ПП с тези ненужни фортиции е да накарат Герб да не действат самостоятелно в парламента.Макар че те самите отказаха за мен напълно погрешно, да подпишат коалиционно споразумение което герб им предлагаха.
4.
Де тоз късмет!
23.06.2023 14:20:45
32
10
В този опасен момент, единственото спасение е служебно правителство! Но ако не вдигат просто пушилка, което е по-вероятно, не е зле да помислят за получените парици и главичките си, след като не изпълнят поставената задачка от посолствоТО!
3.
Гошо
23.06.2023 14:16:32
39
15
ПП-ДБ не са чак такива аматьори, за каквито ги мислих. Ясно им е, че ГЕРБавите ще дебнат отвсякъде да ги прекарат и засега успяват да устоят. Не се знае за колко време обаче. На Боко му демонстрираха, че падне ли правителството си заминава и той много лошо. Натискът е много сериозен по оста ЕС-НАТО-САЩ и му е директно на задника. Ако посмее да събори управлението ще бъде показно унищожен. А той демонстрира, че е готов да жертва всички около себе си за да оцелее, дори и любимата муй партия, която вече губи почва под краката си.

Всъщност - ПП ДБ направиха брутален компромис за да изпълнят няколко много важни задачи и ако дори една от тях е саботирана няма какво да ги крепи. Лошото е, че всички ще загубим ако гербавите калинки продължават да правят простотии. Подозирам, че Бойко пак ще ги строи, но докога ще успява - не е много ясно.
2.
пешев
23.06.2023 14:08:37
5
47
хайде на бас,че няма да напуснат.аман от цигански номера
1.
Де тоз късмет!
23.06.2023 14:05:32
42
17
В този опасен момент, единственото спасение е служебно правителство! Но ако не вдигат просто пушилка, което е по-вероятно, не е зле да помислят за получените парици и главичките си, след като не изпълнят поставената задачка от посолствоТО!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русков Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност
Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори