×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Невероятно, но факт - 19 785 „гласуваха“ за Бесове.бг в деня след изборите


Невероятно, но факт - 19 785 „гласуваха“ за Бесове.бг  в деня след изборите
19 785 човека научиха изборните резултати в Бургаска област от Besove.bg, което превърна сайта в основен информацонен източник
27 Октомври 2011, Четвъртък, 15:35 ч.
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ

Google analytics регистрира 41 599 посещения в сайта ни за 3 дни, от тях 22 718 са уникални

Бургаският сайт Besove.bg, който все още не е навършил дори една година, се оказа основният информационен източник, от който читателите в областта са научавали резултатите от изборите за кметове и общински съветници. На 24 октомври, първия ден след вота,  Google analytics отчита 19 785 посещения в сайта – постижение, което е доста по-високо от резултатите на много национални медии у нас.

Но това не е случайно. Още от петък, 21 октомври, интересът към сайта рязко нарасна, след като беше публикуван направен със скрита камера запис, който разкрива купуване на гласове в Карнобат, организирано от местния зърнен бос Минчо Гроздев. Записът показваше ясно как началникът на транспорта във фирмата му натиска свои подчинени да гласуват за кандидат-кмета Вяра Петрова и за листата на Гроздев. Скритата камера бе заснела и как се броят 56 лева на някой си Мехмед, за да гласува по правилния начин. За броени часове броячът ни отчете 3383 прочитания, показващи огромният отзвук, който материалът е предизвикал в предизборен Карнобат.

На следващия ден обаче стана страшно – работникът Асен Узунов, заподозрян като автор на тайния запис, бе причакан и пребит от Дормуш Вели Рамадан, с българско име Дончо и известен с прякора Такелика – основен дилър на цигански гласове в града. Узунов бе съборен на земята и ритан жестоко на метри от Районното полицейско управление в града, което показа, че Дормуш мисли себе си за недосегаем.

Хората обаче го опровергаха и на 23 октомври Вяра Петрова остана трета в кметската надпревара и отпадна от борбата. Двете скандални публикации разбуниха духовете, само в сайта ни се появиха над 100 коментара на възмутени читатели.

Интересът към Besove.bg започна да нараства с минути малко след 20 часа на 23 октомври, когато вече можеха да се огласяват изборните резултати. Нашият репортер Ивелина Дончева предаваше през половин час актуална информация от Общинската избирателна комисия (ОИК), а главният редактор Катя Касабова и операторът Добромир Доскачаров работиха през цялата нощ и благодарение на тях Besove.bg пръв в страната съобщи за настъпилия хаос в ОИК и показа стотиците мръзнещи на студа и дъжда хора от секционните избирателни комисии, дошли в спортна зала „Младост“ да предадат  протоколите. По-късно се оказа, че такъв проблем има в цялата страна и това стана водеща новина на всички медии.

На 24 октомври, в денят след изборите, макар вече и на предела на силите си, нашият екип успяваше да публикува междинните резултати във всички общини броени минути след оповестяването им от ЦИК и така читателите ни получаваха обработената информация буквално в реално време.

Но за всички тези огромни усилия ние получихме най-голямата награда – за три дни сайтът ни бе посетен 41 599 пъти от 22 718 уникални посетители според системата за анализи на Google. В ранните часове на деня се появиха проблеми със зареждането на сайта, тъй като  потреблителите ни надхвърлиха критичните за нас 700 on line посетители.

Besobe.bg ползва и пийпълметричните данни на web-брояча TYXO. От няколко седмици обаче администраторите му официално съобщават, че в момента той е в процес на трансформация, а поетапното пускане на заложената му нова функционалност  може да предизвика грешки при отчитането на посещенията. Според TYXO Besove.bg регистрира на 24 октомври 14 120 посещения. Въпреки значително занижените данни обаче, той отново е в ТОП 100 на най-четените български сайтове, заемайки 82-позиция.

За въпросните три дни сайтът е четен най-много в Бургас, където е над 60% от аудиторията му, следват Поморие – 2178 посещения, Несебър – 2104 посещения и т.н.

Така че - благодарим ви за доверието, приятели! Вие гласувате за нас не с бюлетини, а с компютрите си, при това гласувате всеки ден, а не веднъж на четири години. И с това ни давате сили и смисъл да работим. Ще продължим да търсим за вас най-интересните и актуални новини от цялата Бургаска област, затова - както се казва - не сменяйте канала!




4
Коментара по темата
4.
007
19.11.2011 12:20:07
0
11
vladko tva e nai dobriq sait prosto gi hvanaha v karnobat, trebva da ima dosta takiva agenti kato tozi za da moje balgariq da vide kolko stryva boiko i kak pretiska6e horata da glasyvat za negovata partiq stava po stra6no boiko iska da varne vremeto pri sadam hysein boiko e jiv diktator na balgarskoto ob6testvo tova ne bqha demokratichni izbori a tova be6e at horata se oplakvaha ot ger protiv tqh iskaha da pyskat jalbi no boiko gi prebira6e v policiqta tova be6e jiva diktatyra ot stranata na boiko ei nerazimi stanete i se ispravete sre6to tozi diktator sadam hysein ne se pla6ete trqbva tova pravitelstvo dasi otide i poveche danese vra6ta v parlamenta edin ne trqbva da ostane ot tqh
3.
Vlado
29.10.2011 12:47:02
3
0
Какво толкова с епънете не разбрах, то и аз доста често щракам на СКАТ само и само да се уверя колко големи манипулатори са, когато се чудя дали някое предложение е добро за Бургас, цъкат на СКАТ и им слушам словоизлеянията и взимам по-лесно решенията. Та така и с вашия сайт. Между другото ми харесва да се смея на жалките ви опити за облъчване на зрителите и читателите. СКАТ и бесове е едно и също, на едни и същи вълни сте. Резултата е един - много гласували в нета, както се изразявате, но малко истински верни поддръжници - и това се видя с резултата от изборите - Николов направо ви отвя. Всъщност по-правилно е да се каже, че ние бургазлии Ви отвяхме. Нищо не направихте скатаджии. Едните работиха 4 години напук на опитите за саботаж, а другите си търсиха повод за скандал. На другите избори и толкова хора няма да гласуват за вас.
2.
друг колега
28.10.2011 11:49:09
3
0
Сайта ви, уважаеми Бесове, е чудесен като съдържание и ужасен като изпълнение.
Заслужавате професионална поддръжка! Дано покрай изборите сте събрали некой лев, барем си позволите такава. Тогава ще ви четем с още по-голем кеФ!
1.
ей колеги...
27.10.2011 23:01:34
4
1
"...надхвърлиха критичните за нас 700 on line посетители"

Оле мале, що за оптимизация на бек-енда, чудо на чудесата.
... ама голямо постижение , голямо нещо!
КАК "да не правим" development :-)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори