×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП, ДБ и "Спаси София" си избраха кандидат-кмет на София - ит предприемач и милионер


ПП, ДБ и "Спаси София" си избраха кандидат-кмет на София - ит предприемач и милионер
Васил Терзиев има успешен ит бизнес, а фигурата му е обединила опозиционните партии в столицата
22 Юни 2023, Четвъртък, 13:22 ч.
Автор: Флагман

Водач на общата листа ще бъде Борис Бонев 

В началото на следващата седмица се очаква "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" да обявят общата си кандидатура за кмет на София – на предприемача Васил Терзиев. Решението идва след продължили месеци наред официални и неофициални разговори, екипна работа и усилия, за да се стигне до решение, което да отговори на очакванията на столичани за реална промяна в управлението на най-големия град в България.

Номинацията на Васил Терзиев ще бъде представена на официално събитие. Не е изключено да бъде обявен и водачът на общата листа на коалицията за общински съветници, като се очаква това да бъде лидерът на "Спаси София" Борис Бонев, пише Mediapool.

Номинацията на Терзиев за кандидат за кмет вероятно ще е първата обявена. Засега от ГЕРБ, които в момента управляват Столичната община, пазят евентуалния си претендент в пълна тайна. Предстоящите през есента местни избори обаче са реален шанс за пръв път от повече от 15 години София да не бъде управлявана от ГЕРБ.

Първият кмет на София от ГЕРБ беше лидерът на партията Бойко Борисов – от 2005 до 2009 година, два частични мандата по около 2 години. Настоящият кмет на столицата Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) управлява София от 2009 г., когато печели частични избори. След това тя спечели безапелационно през 2011 и 2015 година. През 2019 година обаче победата ѝ далеч не беше толкова лесна. Тогава Фандъкова беше на балотаж с бившия омбудсман Мая Манолова, който все пак спечели, но с по-малко от 5% преднина. Още преди да започне сегашният ѝ мандат, беше ясно, че Фандъкова не смята да се кандидатира отново за поста. В началото на тази година тя официално обяви, че няма да участва отново в местните избори.

Сега ПП, ДБ и "Спаси София" смятат, че заедно могат да спечелят София. Трите формации възнамеряват да подпишат коалиционно споразумение, в което да са изчистени всички подробности около обединението им. Не е изключено да се положат усилия обединението в столицата да се превърне в национално, като идеята е в повечето по-големи населени места да има подобна коалиция с единни номинации.

Обща листа в София

Доскоро нямаше яснота дали "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" ще се явяват с обща листа за общински съветници, или всяка формация ще има отделна. Според непотвърдена информация се върви към обща листа.

Имената на кандидатите за общински съветници все още се обсъждат, като всяка една от формациите в бъдещата широка коалиция представя номинациите си пред останалите и предложенията се коментират общо.

Очакванията са някои от настоящите общински съветници на "Демократична България" да запазят избираемите си места и на вота наесен.

Районните кметове

Трите формации ще имат и общи кандидати за районни кметове на София. По неофициална информация голямата коалиция ще издигне за нов мандат доказалите се досега районни кметове на ДБ. В останалите райони ще предложи нови лица, като по информация на Mediapool при районите кметове няма да се следва стриктно пропорционалност между партиите, а ще се търсят възможно най-добрите кандидати, независимо от коя формация са предложени.

Предстои отделните политически сили да представят своите идеи и кандидати, които да бъдат обсъдени общо.

Сред по-разпознаваемите са Трайчо Трайков ("Средец"), Георги Илиев ("Слатина"), Константин Павлов ("Лозенец") и Димитър Божилов ("Триадица").




Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 2
9
Коментара по темата
9.
ТБС
23.06.2023 01:00:41
0
1
Като има бизнес, за чий хуй ще става държавен служител? Вероятно бизнесът нито е негов, нито е за милиони, а малоумното парче си търси паразитна работа, да се прехранва.
8.
XX
22.06.2023 22:07:30
0
2
Преди Тиквата имаше един кмет воден архитект от сДС - Янчулев, дет въведе режим на водата.
7.
Ко ?
22.06.2023 19:26:49
0
4
Дете на ДС служители !

Ох, Българиооо !!!
6.
.....
22.06.2023 16:19:50
0
7
ХИЕНИТЕ ОТ ВСИЧКИ ГЛУТНИЦИ ЗАПОЧНАХА ДА ЗАОБИКАЛЯТ ТРУПА , БЪЛГАРИЯ. ГОСПОД ДА Я ПРОСТИ.
5.
Успех му желаем
22.06.2023 15:33:23
24
3
Интелигентен, млад и почтен .
4.
Йес Сърчето
22.06.2023 14:42:56
11
10
Ясно, че някой аутист назначен за предприемач. Такава е новата мода Не върви както досега селяндури пак прости ама пък селяндури, сега пак ще е прост, ама лустросан до безкрай и също толкова покорен и изпълнителен като досегашните герб кметове и кметици
3.
Коалицията нексо
22.06.2023 14:07:00
8
26
За парата, продоват си душата!
За парата,изядат си месата!
Едни пари на вятъра,както бе с Мая и парите на Черепа.....
Имали кинти, дали ги!
2.
Дано го изберат!
22.06.2023 13:58:18
36
18
София, толкова е затлачила, че само подобен човек може да я раздвижи малко
1.
Asas
22.06.2023 13:51:27
28
16
Сигурно е прочел повече от една книга
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори