×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Евтин популизъм, Пилон на раздора или 111-метрова национална гордост


Евтин популизъм, Пилон на раздора или 111-метрова национална гордост
Инициатор е Симеон Караколев. И мен ме търсеше за финансиране още в края на 2022 г. Отказах, заради мястото. Не ми допада да е на Рожен. Къде да е? Не знам, кажете вие, написа бивш зам.-министър
19 Юни 2023, Понеделник, 12:53 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ама как така най-щедри се оказаха от БДЖ, същите които са във фалит и Европейската комисия отпуска милиони, за да ги възстанови, а българското знаме ще се вее гордо на турски пилон

Евтин популизъм, Пилон на раздора или 111-метрова национална гордост? На връх Рожен багери копаят, доставят се тонове арматура и се излива бетон под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Фондация „Наследство в бъдещето“ събираше пари, за да издигне най-високото знаме в ЕС, и то точно на връх Рожен. Общата сума, която беше необходима, е близо 500 000 долара. Тъй като подкрепа оказва Румен Радев, министерства и техни дружества се оказаха благодетели на патриотичната инициатива. Всички държавни дружества получиха писма с „молба“ за финансова подкрепа, а хора от президентството се обаждаха, за да припомнят, че е важно да се плати.

Така най-щедри се оказаха от БДЖ, същите които са във фалит и Европейската комисия отпуска милиони, за да ги възстанови, а българското знаме гордо ще се е вее на турски пилон.

По всичко личи, че средствата са налице и изкопните работи са започнали. „Булевард България“ отчита, че майсторите са си „оставили ръцете“. Снимки на място показват разкопани поляни от багерите, камиони и изкопи, които „разкрасяват“ гледката. Изровената дупка е с размер от 1000 куб. м. – почти толкова дълбока, колкото целият замисъл на инициативата.

Патриотичният проект обаче изглежда не е напълно български, тъй като съоръженията за него всъщност се оказват турски. Транспортната фирма съобщава, че вече превозва елементите за пилона именно от Турция.

И все пак към момента изглежда нищо не може да спре реализацията на проекта – дори и недоволството, което беше изразено от десетки потребители в социалните мрежи. 

Пилонът, който цели да постави рекорд за най-високия пилон със знаме в Европейския съюз, трябва да бъде открит по план на 13 юли с „мащабен спектакъл и шоу-заря“. А гвоздеят в програмата ще бъде естрадната певица Лили Иванова. Ще е придружено още от спектакъл с исторически картини на живо. От 14 до 16 юли ще се състои и традиционният събор на Рожен, който тази година навършва 125 години.

А дотогава багери и камиони, изпратени специално за сбъдването на тази патриотична мечта, ще продължат да кръжат в Родопите и да оставят следи, които ще са повече истински, отколкото исторически.

Междувременно институциите извършиха проверка. Оказа се, че поземленият имот, където се строи 111-метровият Пилон „Рожен“, не попада в границите на защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на сайта си, след направена проверка от експерти на РИОСВ – Смолян по сигнал, постъпил от „Сдружение за дива природа Балкани“.

При проверката на място е констатирано, че в обхвата на поземлен имот, намиращ се в землището на село Соколовци, местност „Рожен“, община Смолян, се извършват строително-монтажни работи по реализация на инвестиционно предложение: „Изграждане на внушителен пилон с височина 111 метра“ с възложител Фондация „Наследство в бъдещето“, Смолян.

РИОСВ – Смолян се е произнесла за реализацията на инвестиционното предложение по реда на Наредбата за оценка за съвместимост. Със становище компетентният орган по околна среда е направил преценка, че така представено инвестиционното предложение не подлежи на процедура по реда на глава шеста от Закона за опазване на околната среда (ЗООС) за извършване на задължителна оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) или преценяване на необходимостта от извършване на ОВОС.

Защитена местност „Рожен“ отстои на цели 900 метра по права линия на изток от обекта, както и не попада в границите на защитени зони по смисъла на Закона за биологичното разнообразие. Най-близко разположената защитена зона BG0001030 „Родопи Западни”, отстои на около 4,58 километра.

На Пилон „Рожен“ ще се развее националното знаме на България на надморска височина от 1430 метра. В основата на монумента върху плоча с карта с контурите на страната ни ще бъдат гравирани послания от 28-те области на България. Пилонът ще е с тегло 110 тона. Знамето на върха му ще бъде 1110 кв. метра. Височината на пилона от 111 метра символизира площта на България от 111 хил. кв. км, както и настоящите 111 години от освобождението на Родопите.
 

Закъсняха ли обаче реакциите на този акт на патриотизъм, за който се събираха пари в продължение на месеци, „Пилон Рожен“ не беше тайна, прессъобщения заливаха имейлите на всички медии, които информираха чинно обществеността за развитието на инициативата. И изведнъж стана проблем? АМА КАК ТАКА?

Ние си харесахме мнението на един политик – Иван Христанов, който е бивш заместник-министър на земеделието и се превърна в знамето против корупцията по време на кабинета „Петков“, но впоследствие напусна разочарован партията заради съпредседателите ѝ Кирил Петков и Асен Василев.

 „ПИЛОН НА РАЗДОРА!

Мнението ми: имаме нужда от обединителни символи, но не му е там мястото на този пилон. Мисля също, че начина на събиране на политическа подкрепа компрометира идеята и я превръща в ябълка на раздора. Рожен е символ сам по себе си.

Фактите:

  • инициатор е Симеон Караколев. И мен ме търсеше за финансиране още в края на 2022 г. Отказах, заради мястото. Не ми допада да е на Рожен. Къде да е? Не знам, кажете вие.
  •  не е ясно кой и как е разрешил съоръжението.
  •  всички останали - Стоичков, Радев, Бербатов - са поканени през последните месеци.
  •  парите на дарителите са си техни. Те са си решили, че им се дава за пилон, а не за болница. Отварям скоба, че не знам кои са дарители.

Спекулациите:

  •  не знаем дали има някакво държавно финансиране. Ако има, да се посочи незабавно.
  •  не знаем защо точно на Рожен.
  • не знаем дали част от дарителите не са тежко компрометирани.

Предизвикателството:

  •  представете си, че пилона беше подкрепен от вашите политически любимци. Пак ли щяхте да мислите, че е лоша работа?
  •  представете си, че пилона беше подкрепен от вашите политически опоненти. Пак ли щяхте да мислите, че е добра работа?

В заключение: води се война, и тя не е по същество. Не е война на факти, а на лични мнения. Докато дори националните символи са повод за омраза, всеки външен враг ще ни върти на пръста си с няколко елементарни пропагандни хода.“

 

Юристът Борислав Цеков коментира, че разкопаването и изливането на бетон на Роженските ливади в Родопите е спонсорирано от държавната ББР и тънещото в дългове БДЖ. Средствата са „намерени“ по време на служебното правителство на патрона на проекта Румен Радев. 

„Здравей, Сицилия! На Рожен всичко е спокойно. Изкопните работи вървят в срок, арматурата е доставена, пилонът идва от Турция, предстои бетониране. Не са забелязани "зелени" активисти да протестират, че се лее бетон в защитена природна местност. Още веднъж да благодарим на БДЖ, което въпреки загубите, които търпи ежегодно и вместо да си ремонтира вагоните, отдели от залъка си и спонсорира високопатриотичното дело“, написа още Цеков.

„Мога само да се моля природата бързо да се възстанови след тази „човешка намеса“. Утре тръгват към изкопа бетоновозите да наливат. Роженските поляни днес през обектива на Пенко Чешмеджиев. 380 кубика бетон, 24 тона арматура, 50 бетоновоза”, написа Мария Лалева и публикува стряскащи снимки на разкопания Роженски балкан.

Бившата пиарка на ПП Диана Дамянова също написа коментар по темата (поправихме ѝ правописните грешки този път, б. а.): „Аз пък да кажа, че изпитвам изключителна радост от 111-метровия пилон на който щял да се вее няколко декара байрак.

Защото, точно както ми се искаше, президентът Радев вече пое задълженията, които му се падат по Конституция.

Скоро ще го „освободим“ и от досадните задължения по някакви си там служби и на добрия човек ще му остане основното – лете да вее байрака, зиме да държи новогодишно слово.“

Темата не подмина и депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев:

10 неща по-патриотични от пилон на Рожен:

Да дариш нови технологии и съвременна литература на читалище.

Да подкрепиш кризисен център за жени и деца, пострадали от насилие.

Да изпратиш на море изоставени деца от дом за деца без родителска грижа.

Да дариш от парите и времето си на дом за възрастни хора.

Да ремонтираш детски площадки за игра.

Да дадеш стипендии на млади хора, които искат, но не могат да си позволят да учат медицина.

Да вземеш на работа майка, избягала с децата си от война.

Да направиш ново спортно игрище.

Да дигитализираш музейна колекция и да създадеш към нея интересни, съвременни програми, въвличащи деца и възрастни.

Да построиш и поддържаш чешми по любимите на туристите горски пътеки.

Мога да го продължа до безкрай този списък. Патриотизмът няма нужда от показност. Нямаме нужда българският флаг да се вее “най-високо в ЕС”. Имаме нужда процентът на функционално неграмотните българи да не е сред най-високите в ЕС. Да не сме с най-висок брой жертви на домашно насилие в ЕС. Да не сме държавата с най-висок процент застаряващи и най-малко млади медици в ЕС.

Най-високият флаг в ЕС няма да промени факта, че сме с най-ниски доходи в ЕС. И няма заради него “да се заговори за България с уважение и почит”, както, доколкото разбирам, се надяват организаторите. Уважението идва, когато помагаш на онези в беда; когато си държиш на думата и спазваш международните правила и договори; когато си добър съсед и не търпиш разбойници в двора си; когато не излагаш на риск общото; когато инвестираш умно и постоянно в собственото си развитие.

И понеже в заявката за пилона се разбира, че на организаторите им е важно да възраждат и опазват българските традиции, искам да напомня, че прекрасна българска традиция от Възраждането е била имотни хора с добро благосъстояние да пращат не само своите, но и чуждите деца да се изучат. Ако превърнете пилона в стипендии, това вече ще бъде патриотизъм, от истинския.

 




В категории: Животът


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
28
Коментара по темата
28.
Тъпис кънтрис
20.06.2023 01:20:29
1
0
Стига с тез болници обитаци за нищо не стават точат пари от касата нямат качествени лекари уреди апарати за дигностика и личиние ,всички бягат в турция да се лукуват лекарите в чужбина да работят ..а ви с чуждата пита сметки правите за за гей парада не питате заща се отпускат пари от столична ....за избори един куп пъти да гласувате за същите задници за ститици хилядни заплати на година директори в болници ....някой от коментиращите като събере и полвината пари за болница да дойде аз ще му дам другата полвина ....
27.
Зак
20.06.2023 01:13:20
0
0
Доста тъпо мислене от сорта парите са техни не са ришили да ги дадат за болница а за пилон ... Естествено че всеки си ги дава за каквото си иска на хората мисята им и такава на държавата е да строй болници ,нали като утидеш в болница не те питат патриот ли си дал ли си пари за построяване на болница питат осигоровки ? Ако нямаш, пари имаш ли ? Ако отговора е отрицател най големия патриот да си и на умирачка ти показват вратата за навън ...лекарите да строят болници и държавата тез дето вземат хиляди за операций....и кадето точат здравната каса и и дириктори на болници с годишна заплата повече от цялото знаме с пилона като пара ....
26.
Макак Такабе
19.06.2023 18:21:52
4
6
Какво може да роди празната кратуна на един фатмак? Отговорът е прост, като зелен чорап - нищо! Копира двугите тъпанари от Русия, Таджикистан, Северна Корея и Саудитска Арабия. Това са държавите пример с най-високи пилони...
25.
Хм
19.06.2023 17:47:06
0
5
Значииии ... тоз човек Ивайло Мирчев нали беше с партията си вече един-два пъти във властта? Изпълни ли поне една от точките, дето ги е изтипосал в писанието си? Май не. Снима се, докато се тътреше по брега пред сараите и толкоз. Това му беше приносът А, да, успя и да отслабне.
24.
хаха
19.06.2023 16:31:38
5
10
На пилона Радев с двете си жени
23.
Бай....до 13
19.06.2023 16:26:09
5
3
Нещастен педераст !
22.
А сигурно ли е
19.06.2023 15:54:11
11
5
дали дори става дума за българското знаме? Нищо чудно да развеят еврогейското и джендърското! Понеже наскоро бялата къща на настоящия ни голям брат развя травеститското знаме в средата, оградено от двете страни от "демоде" знамето на корпорацията... Има логика. Така или иначе е пред закриване в този си вид, т.е. предстои и поредното мимикриране. Не че знамето на British East India Company е толкова важно, но и там будалите си мислят, че е знамето на "държавата" им и нададоха бесен вой!
21.
Георгиев
19.06.2023 15:42:07
4
19
Евтин популизъм и излишно изхарчени пари, които биха могли да бъдат използвани за много по-смислени неща.
20.
Идеята
19.06.2023 15:23:22
2
22
Идеята била за някакъв рекорд....рекорд за....най-високо/голямо знаме! И за него проект ще харизат 1 милион. Ще сме горди Европейци с него, но не ще се срамуваме, че сме най-бедни...най-нещастни и т.н. На гол тумбак....знаме!
19.
Аз
19.06.2023 15:17:02
10
10
Моето мнение е доста по различно и ще го споделя, ако позволите: Била съм на роженския събор през 2019 мисля, и беше за мен и децата ми вълнуващо и незабравимо изживяване. Но съм убедена, че след събора района е бил изпитъпкан от комите и хората и ако бях там след вепернара еуфория, щеше да се смутя от пораженията. Но съборите и събирането на хората с цел запазване на традиции, фолклорни ритми и хора са, чудесен пивод хорара да се почувстват щастливи и освен това спиделени, съпричадни и някак по-българи. Тогава имаше огромен трикольор, разпънст на единия склон. Беше много вълнуващо да слушаш българска музика, заедно с хиляди други, притихнали, и българското знаме пред нас. Ра на 15.07.отиваме пак. Децата треоетно очакват деня. И идеятаза пилона ми изглежда приемлива. Надали пораженията на приридата ще са толкова големи, че да обезмислят емоцията, която се усеща там. Хора, не се смразявайте, има различни идеи, различни виждания. Важно е да намерим сили да се съхраним в този жесток свят, в кожто живеем!
18.
1732
19.06.2023 15:11:43
6
15
Атака, на гол гъз германско здрасти.Срамота народа изнемогва а този Радев какви ги върши
17.
Сарая
19.06.2023 15:07:11
5
23
Предпочитам пилона и знамето да се вее над детска болница от която имаме нужда
16.
Защо
19.06.2023 15:03:23
25
14
всеки път, когато се направи нещо за подкрепа на българския дух и кауза изскачат всякакви "умници" и "разбирачи". Защо не можете да проумеете, че поляната, гората и тревата ще се възстановят и без човешка намеса но родовата любов и гордост искат редовна подкрепа и усилия. Правите ми се на големи българи, есезнаещи и всеможещи а се оставяте на едни елементарни грантаджии да ви водят за носа. Та като гледам и Мария Лалева се е самочумосала тука, жалко за нея.
15.
Турчин
19.06.2023 14:58:25
6
18
Хубава работа, ама българска.....
14.
Не е истина
19.06.2023 14:56:59
2
17
с какви глупости се занимават и НИ занимават докато по-голямата част от народа бедства... Абсолютен цинизъм!
13.
До Бай Скапаняк
19.06.2023 14:41:00
6
7
Мухляри ще викаш на майка си синовете .
Разбра ли, ЦИФУНЯК ?
Aйдеее БЕГАЙ , кавал смотан .
12.
Бай....до 11
19.06.2023 14:29:27
9
7
Е, ми, натам отива работата, мухляр !
11.
..... до 7
19.06.2023 14:22:25
8
10
Ko, Ко рече ? Половината България е турска ?
Верно ли, аркадаш ?
Ми да си я взимат и занесат в Анадола, подарък за кюрдите.
10.
дайте парите на хората
19.06.2023 14:15:52
3
20
пострадали от бедствия,това има смисъл.А от тези толкова много пари няма начин голяма част да бъдат откраднати,това е истинската цел според мен.
9.
ива
19.06.2023 14:13:37
2
25
Не забравяйте , че Бай Ганьо сам се унищожава всеки ден с глупавите си номера... спря да се учи , спря да спазва правила, спря да уважава близкия и изобщо спря да живее, сега само съществува. Радва се само на силната ракия. Ами, дотук бяхме братя българи. Е, поне ще си имаме едно знаменце, където евентуално да изиграем по едно хора.. като за последно.
8.
ТТ
19.06.2023 14:13:24
9
33
Мизерника не можа да се похвали с модерно производство, или с образование, или с научни постижения, или с иновации, защото са далече от неговото селско битие. За сметка на това може да се похвали с дълги хорца, големи знаменца, евтини кебапчета, колко парцуца може да изпие, и подобни елементарни битовизми. Село, село, не сте мръднали от калта и говеждите фъшкии.
7.
Бай....
19.06.2023 14:02:00
17
12
Какво те е*е бе, маймун ?! Че тя половината България е турска ! Ти за един кол се притесняваш ! Всичко е ПАРИ, приятелю !
6.
Мила Родино
19.06.2023 13:44:33
7
25
Чета и не вярвам на ушите си.
Колко много пропадане с всеки изминал час и ден. Правилно е написал колегата: Български флаг на турски пилон подкрепен от щатите и европейски " съюз" . Спокойно съвсем скоро ,братята македонци ще искат Рожен да им се признае по наследство и тяхна история и естествено..Германия ще ги подкрепи.
Вие български изменници ..оп грешка ..Политици. Пожелавам Ви да си харчите с кеф откраднатите пари от този беден народ, но ще дойде време и Вие голи ще тръгнете на там ..дано поне Бог Ви прости.
5.
Някой
19.06.2023 13:28:34
20
26
Чорапа какво да измисли? Пак тъпотии. Как не е предложил паметник на Альоша да вдигне? Чак малко ме очуди.
4.
Хахахах
19.06.2023 13:24:17
32
32
Ако беше знамето на окраина, цялата идиотизирана умнокрастава, жълтопаветна измет, щеше псалми да пее и даже гейпарад щеше да организира, нали веее, уруди нечирски!
3.
това е порно
19.06.2023 13:22:55
7
26
Българско знаме се вей на турски пилон хаха
2.
пешо
19.06.2023 13:21:06
0
27
голямо крадене, внимавайте да не си развее знамето на тоя пилон някоя съседка след тази порнография в парламента
1.
аз казах
19.06.2023 13:16:23
4
62
И до луната да стига знамето пак ще сме си мизерници
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори