×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започнаха Дните на руското кино в Бургас


25 Октомври 2011, Вторник, 17:09 ч.
Автор: Бесове.бг

В програмата са включени изключително филми, произведени през 2010 година, дело на млади режисьори и с участието на млади актьори

Дни на руското кино започват днес в Бургас. Общо 6 киноленти ще бъдат прожектирани от 18.00 и от 20.00 часа в дните от 25 до 27 октомври в Дома на културата „Лукойл Нефтохим”. В програмата са включени изключително филми, произведени през 2010 година, дело на млади режисьори и с участието на млади актьори. Някои от кино творбите, бургазлии ще имат възможност да видят преди руските зрители – стана ясно днес на нарочна пресконференция.

Специално за първата прожекция в Бургас пристигнаха създателите на филма „За начинаещите в любовта” Людмила Гладунко и Борис Токарев. Това са филми, характеризиращи самата духовна култура на Русия в днешно време. Те са и жанрово многообразни, така че всеки зрител да намери своя филм – изтъкна Владимир Ястреба от Руския културно-информационен център в София.

Дните на руското кино са част от Седмицата на руските филми в България, организирана от Министерствата на културата на България и Русия, дипломатически и културни представителства и членове на киноиндустрията на двете страни.

 

ПРОГРАМА:

25 октомври /вторник/, 18.00 ч.

„За начинаещите в любовта”

Режисьор: Людмила Гладунко

Продуцент: Борис Токарев

25 октомври /вторник/, 20.00 ч.

„Брестката крепост”

Режисьор: Александър Котт

26 октомври /сряда/, 18.00 ч.

„Кандахар”

Режисьор: Андрей Кавун

26 октомври /сряда/, 20.00 ч.

„Елхи”

Режисьор: Тимур Бекмабетов

27 октомври /четвъртък/, 18.00 ч.

„Москва, обичам те”

Филм, изграден от отделни новели

27 октомври /четвъртък/, 20.00 ч.

„Гогол, най-приближеният”

Режисьор: Наталия Бондарчук


В категории: Просвета


8
Коментара по темата
8.
на вкус и цвят товарищи нет
27.10.2011 10:36:17
0
4
руска култура - 2 несъвместими думички - но всичко е въпрос на вкус, оправдали се руснаците в популярния им лаф от миналото. а Qumara щом възприема че има руска култура ще му/й е все едно дали ще ми налапа ...ура
7.
Qumara
26.10.2011 14:01:55
1
0
Точно казано , и аз съм се сблъсквал със синдрома ... Надявам се , не приемаш дискусията ни като конфронтация , просто отстояване на позиции , и което е радко срещано , с интелект . Приятно е да се дискутира с нормални хора . Лек ден ти желая .
6.
Махно
26.10.2011 12:33:04
0
1
Kumara, честно казано не ме интересува какво си очаквал от филма и какво си мислиш, че си мисля. в крайна сметка интернет е пълен с обременени екземпляри, за които само два поста са достатъчни за да разберат всичко и готови да дадат оценки без някой да им ги иска. искрено се надявам, че не си от слепците, величаещи се с позорното име "русофили".
5.
Qumara
26.10.2011 10:53:29
1
0
Благодаря за съвета , Махно , но съм го гледал . Наистина странна работа , очаквах руския филм да е проводник на Хамериканската политика , малко съм разочарован . А за теб , приятелю , ще е най-добре да не предозираш с анализи за политика . Политиката е занимание за неудачници и комплексари , склонни да сублимират сексуално (демек - педали ) . Личи си , че ти не си един от тях .
4.
Махно
26.10.2011 10:20:29
0
2
Qumara, по-добре мътна вода отколкото менте руска водка. иди гледай измислиците за Брестката крепост и дано осъзнаеш, че откакто Путин е на власт руската култура е проводник на руската политика.
3.
Qumara
25.10.2011 20:01:16
2
0
Изглежда е вярна пропагандата от времето на студената война : "Американски войници се напиха с Кока Кола " . Тези двама екземпляра преди мен са се напили с мътна яснополянска вода . В статията става дума за Руска култура , не за жалките ви виждания за още по-жалката бургаска политика . Ако не можете да разтълкувате думите 'руска'и 'култура', не се тревожете , пълно е с чалгарници за вас .
2.
Махно
25.10.2011 19:39:28
0
2
Някой ще обясни ли защо най-голямата реклама на "освободителното" (руско демек) кино я прави най-най-най-патриотичната телевизия! И въобще как така шотландската (СКОТ тв) телевизия никога думица не е издумала срещу Русия, Путин, Лукойл,руснаците, и т.н.!
1.
обява от градския комитет на БСП
25.10.2011 18:07:36
0
4
айде червените баби и дядки да слагат памперсите и под строй - на кино!!! ако не могат да допъплят самостоятелно дотам ще им пратим червени младежи от интерната - срещу баничка и боза ще ги пренесат до киното и обратно. имаме и 5 стари автобуса "Чавдар" на ги пазим за поход до Бузлуджа догодина, за който доживее до тогава или пък за групови погребения с командирован издухан оркестър, но на ветераните от всички войни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори