×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо се бавят ремонтите на улици в бургаския жк „Възраждане”? ВиК сменя тръбите


Защо се бавят ремонтите на улици в бургаския жк „Възраждане”? ВиК сменя тръбите
Ако мислите, че тези инфарктни участъци в и без това трудния за навигиране комплекс, стоят така, защото от Общината не искат да работят, не сте прави
14 Юни 2023, Сряда, 18:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Община Бургас спазва стриктно практиката си от години, при която цялостното обновяване на асфалта и тротоарите започва след подмяната на подземната инфраструктура

Трите ремонта на улици в бургаския жк „Възраждане” са с краен срок за завършването им до края на годината, но бързината, с която те ще бъдат изпълнени, е изцяло в ръцете на ВиК. Това казаха от Община Бургас за Флагман, след като в редакционната ни поща в последната седмица  започнаха да пристигат десетки писма със запитване за това кога приключват ремонтните дейности. Живущите активно се интересуват, тъй като улиците „Фердинандова”, „Шейново” и „Васил Левски”, които са едни от най-важните за бургаския жилищен комплекс и го пресичат по цялата му широчина, са от месеци в чакъл и прах. А движението по пътните артерии е същински ад.

Оплакванията и изнервянето са резонни и произхождат от това, че откакто преди няколко месеца, когато стартираха изкопните дейности масирано, пътната настилка на места даже няма наченки скоро да се асфалтира, а някои от участъците са затворени за движение. Това създава огромни неудобства на живущите в така или иначе трудния за навигация и намиране на паркомясто комплекс. На какво се дължи забавянето, питат те.

От няколко години Община Бургас спазва стриктно своя начин на работа при подобни ремонти – първо ВиК сменя своята подземна инфраструктура и чак след това екипите на фирмите изпълнители подменят асфалтната покривка и тротоарите. Тази практика се наложи като успешна, тъй като при нея, независимо от забавянето, ремонтът е цялостен и не се налага съответната улица да бъде разкопавана два или повече пъти след успешното ѝ обновяване - при всяка авария. По една или друга причина обаче от администрацията се оказват в своеобразен „капан”, при който конкртен ремонт на улица уж започва,  а тя стои затворена дълго време заради смяната на ВиК инсталациите, като в същото време бургазлии обвиняват Общината за забавянето.

Реалността е, че подмяната на комуникациите под земята е изключително трудна задача за ВиК. Когато от тяхна страна има забавяне, администрацията е с „вързани ръце” и не може да стартира надземния ремонт на улиците, което е по-лесната част.

Проверка на Флагман установи, че от описаните три отсечки – от ул.„Фердинандова” в участъка между „Гладстон” до „Мария Луиза”; „Шейново” в участъка от „Иван Вазов” до „Сан Стефано”; и „Васил Левски” в участъка от „Христо Ботев” до „Гладстон”, се работи на много малко места.

На ул. „Шейново” например, в района зад Държавната опера, тротоарните настилки стоят немонтирани в изчакване да приключи подмяната на ВиК. Улицата е разбита и в чакъл, а само в участъка ѝ край СУ „Иван Вазов” има работници и тежка техника, необходима за изкопаването на настилката и последващия ремонт на подземната инфраструктура.

Част от улица "Шейново" е в този вид от повече от месец
Снимката е от кръстовището на улицата с ул. "Княз Борис I", участъкът е затворен и движението в тази част от жк "Възраждане" се извършва по обходни маршрути

Подобна е ситуацията при неремонтираната част на ул. „Фердинандова”, където пушилката от едва пъплещите заради неравности автомобили се вдига до поне втория етаж на жилищните кооперации в района.

На ъгъла между ул. "Фердинандова" и ул. "Уилям Гладстон" ситуацията е такава. Привидно ВиК ремонтът се очаква да започне тепърва

За улица „Васил Левски” може да се каже, че в участъка и пред СУ „Иван Вазов” всичко изглежда готово и е много вероятно там да е първият същински ремонт, който ще видим в идните месеци и до края на годината.

Тази част от ул. "Васил Левски" - след кръстовището с ул. "Шейново" в посока вътрешността на жк "Възраждане" е като лунен пейзаж, а ако досега беше приключил ВиК ремонтът, бордюрите от 60-те години на миналия век вече можеше да са сменени

При всички случаи обаче дейностите и по трите улици в жк „Възраждане” ще бъдат приключени в срок. Всичко е в ръцете на ВиК, откъдетоа трябва да осигурят по-бърз ритъм за подмяна на своята инфраструктура, за да може преасфалтирането и ремонтът на тротоарната настилка да започнат в подходящо време така, че през лятото да няма прах и шум.


В категории: Бургас


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
69
Коментара по темата
69.
До отиващия си кУмет на дупка Бъргас
16.06.2023 11:46:52
1
5
От 2011г кУметя’ и великите му везири-съветници от общината, т.е. общинарите на хранилка обясняват на живущите на ул. Св. Патриарх Евтимий, че чакат ВИК-Бургас да подменят водопреносната мрежа за да започнат ремонт в “махалата на паветата”- както ние я е наричаме!
Баща ми е роден през 1962г. Декември месец. Един от запечаталите се спомени от неговото детство е през вече далечно изминалата 1967г.(бай’ Тошово време), когато строители полагат паветата на Патриарх-а!
Аз съм второ поколение, който живееше в района, който ходеше, трошеше си колата, спъва се, псува и т.н. по тези павета. Имам дъщеря, която вече се води трето поколение, превиваща в БГ на същият адрес(вече живеем на друго място).
И няма да се учудя ако и четвъртото поколение, т.е. моите внуци ходят по тези павета?
И всеки път ВИК, ВИК, ВИК са виновни! Нищо не можем да направим, ВИК, ВИК, те трябва първи да започнат работа!!!!
И аз накрая им казах…….
Да Ви ВИК-ам проблема!
И заради това и не само заради тези проблеми през 2015г. Реших със еднопосочен да се преместя в друга държава, където няма такива елементарно-битови проблеми.
Вече от 8 години не живея в БГ. Прибирам се 2-3 пъти годишно, и……. Какъв е резултата?
Ами Патриарха става все по-зле и по-зле! Преди имаше дупки, после кратери, с сега…… почти бездънни ями! Дядо ми(Бог да го просто), купуваше чакъл и пясък, и с една кофичка, куцукайки ходеше да запълва ямите пред блока ни, след като на няколко пъти бронята на колата ни опря паветата.
Не са нужни протести, съдилища, писане на писма.
Трябва трепане на тази администрация и институции на хранилка!
Докато не пуснат кръв и поне един не увисне на въжето, няма да има управия!
68.
До 62
15.06.2023 21:33:07
1
5
Не ме разсмивай приятелю
Искаш да кажеш че някога в Бургас е имало хипер интелигентни индивиди които са засмукани в американските мегаполиси .
Не мисля че си прав. Тук са си хората но като всички в нашата мила родина все са най умни най градски и най тарикати
67.
До недеоволните
15.06.2023 18:35:01
0
5
аз ще ви кажа какво да правите. И да мрънкате тук полза няма. И от протести също. Единственото от което разбира общината е съдене. Скъсайте я от дела - счупите си колата - съд за калпавата улица. Падне някой - медицинско и съд. Наводнено мазе - съд за общината пък тя после нека си се съди с ВИК и да си търси парите от тях. За всичко - дела. А да почнат да видите как набързо ще ви оправят всичко. И понеже коментара ще се изтрие копирайте и пак го слагайте.
66.
*********
15.06.2023 14:30:40
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
65.
до 63
15.06.2023 13:29:25
1
8
понеже съм от по-старото поколение да те светна, че Операта , театрите / стар и нов/, Халите /сега подлеза / са били и са в центъра на Бургас. Тази част на Бургас е квартал само в главите на малоумната администрация и това недоразумение е редно да бъде оправено.
64.
на дядо му склада
15.06.2023 12:44:18
0
2
Ако беше учил малко повече, щеше да знаеш, че този прахоляк от фасадите на сградите, ще го дишаме още години, щото дъжда няма да го отмие ... където и да си мислиш, че живееш
63.
до 42, 44
15.06.2023 12:05:06
3
2
Отвори си някоя карта на Бургас и виж къде е квартал Възраждане. Ако нямаш карта, спри някой таксиметров шофьор от по-старото поколение, което има карта в колата си и там ясно е указано къде се намира Възраждане. А че Операта и Театъра са там, това няма нищо общо, нито ще сме първия, нито последният град.
62.
до 55 селското момче
15.06.2023 11:59:43
2
4
Ти пък къде си виждал бургазлии във Възраждане, че и мнение развиваш за тях? Те се броят на пръсти вече, повечето са я в София, Лондон, я по Европата някъде или САЩ и Канада
61.
До 60
15.06.2023 11:53:02
1
1
Не знам за какви потури ми говориш, но знам границите на квартал Възраждане. А ти се вманиачавай склада на прадядо ти дали е бил широк център или квартал Възраждане и продължавай да ръсиш мозък, когато проблемите в статията са съвсем други. На теб ако ти харесва в Кербала и там може да се преселиш. Мен не ме кефи да дишам всеки ден прахоляк. Ако нямат ресурса да оправят улиците, да ги затворят поне да не се вдига прахоляка от превозните средства. Ясно е, че не става така
60.
До 50
15.06.2023 11:16:14
0
2
" И там където е Операта която цитираш е бил Птичи пазар, Операта е построена след 1980г, а ти си гражданин доста след това".
"Гражданино", на Птичи пазар в детството ми все още беше складът и борсата за строителни материали на прадядо ми, а там, където сега е паркингът на Операта - къщата, построена от него специално за баща ми. В резултат от "мероприятията на народната власт" складовете вече не бяха на семейството ни (и други имоти също), а в къщата през 60-те живееше арменско семейство.
Ха сега си събуй потурите и спри да даваш акъл за каквото понятие си нямаш.
59.
Немо до Nikito 43
15.06.2023 11:15:37
0
8
Ники...не малко хора от живущите във Възраждане, прекрасно знаят какво и къде са си купили.И не всички са от Странджата (като аз лично не разбирам в какво се състои проблема), аз примерно съм роден и израснал до Коджакафалията, къде е била и къщата на дядо ми.Така че комплекси на тема "Бургазлия" и "Център" нямам.Без значение къде живеем в града, ние плащаме данъци и виждайки какви безумия се финансират с тях, определено имаме право на мнение, както и отчет какво се случва с парите ни.
Това че Възраждане и ЦГЧ Запад (От Ботева до Гладстон) се презастрои, също е по вина на Общината, която навремето разреши т.нар. Частично изменение на кварталните планове, без да се отчуждат нужните имоти (или части от имоти) необходими за обслужваща инфраструктура.Впрочем същото се случи със северната част на Лазур, както и ако щеш по самата Александровска (западната страна), заедно със всичките и пресечки От Хр.Фотев до Л.Каравелов- и там всичко беше "къщички"
Като гледам чисто новите паважи които взе да прави напоследък Общината (примерно по Левски или ако щеш по Възраждане в Центъра), силно се притеснявам да не вземат да "ремонтират " и старите паважи в преките на Левски, които въпреки че са от 60-те и всичко което са преживели, са на места в далеч по-добро състояние от "чисто новите", които 2-3 години след тяхното изграждане са обрасли със трева и са готови за косене, както и са с коловози като коларски път. Та ако ще и от Странджата да бях, закупил съм си имот построен по съответните държавни и общински изисквания, в урбанизирана територия, със съответния градоустройствен план.И данъци му плащам.А Общината си гради безумията във "Витрината на ГЕРБ" (по Б.Б.) с нашите данъци и ние може би трябва да им ръкопляскаме??
"Златните" плочи и камъни пред самата сграда на Общината (дето вече са толкова натрошени че приличат на мозайка), не можаха да изкарат и десетина години.Толкова ще изкара и безумната "реконструкция" на долната част на Александровска, дето и забравиха отводняването и става плавателна при всеки по-силен дъжд.
Само за справка - простите тротоарни плочи в горната част на Александровска (старата ми махала) ги сменяха когато бях в началното училище - средата на 80-те на миналия век.Та все повече се притеснявам когато Общината обяви поредната "Основна реконструкция" на нещо си.....
58.
Мисъл
15.06.2023 10:55:51
0
4
Мисля си че е добре да идват и да се заселват нови хора в града .Видно е че местните са с изключително нисък интелект .Мръсни коварни полуидиоти с мания че са граждани . Но им гарантирам че са пълни селски лекета.Имам наблюдения от доста време.
57.
Мигрант във възраждане
15.06.2023 10:23:29
1
3
А мисъл за паркоместа кога??????
56.
швейцареца
15.06.2023 09:56:00
1
5
Македония беше 3 години в ремонт, вие се оплаквате, че Шейново от 1 месец е в ремонт. Има време ще я оправят след 2-3 години
55.
Селско момче съм
15.06.2023 09:38:35
0
8
Да и аз съм един от пришълците в Бургас.
Купих си апартамент във Възраждане но ми прави впечатление че бургазлии са доста подмолни и ограничени хора (не всички разбира се) но повечето има още много да се учат на обноски.
54.
до Флагман
15.06.2023 09:15:02
0
7
преди 30тина години правиха ремонт на Мария Луиза и тогава помня, че се работеше денонощно. За много кратко време я направиха. Тези които отговарят в Общината, не знам по каква линия откъде ги изкопаха, но всичките им ремонти са мудни, включително и тези с европейски средства. Не е като да няма пари! Бургас е удобен за крадене, Европа дава пари, овците си мълчат, вълците си играят, а четвърта власт липсва. Бас държа, че много от тези с изтрите коментари могат да направят много силни журналистически разследвания, достойни за международни журналистически награди, материал в Общината има за това. Но тука ще си останем с нивото на Георги Русчев и компания от редакцията на Флагман
53.
до 45
15.06.2023 09:05:47
0
5
проблемът не е че се прави нещо, а че се прави адски бавно и очевидно неправилно. Когато се започва нещо, то трябва да се приключи или докара до такъв вид, различен от Кербала. Тук става дума за некомпетентност, явно изпълнителите не са убедени, че направеното от тях е качествено и има страх че пак може да го разкопаят
52.
до Алоуто 42
15.06.2023 08:58:26
3
2
Възраждане е един от най-старите квартали на Бургас след централната градска част. Там се намира операта на града, драматичен театър „Адриана Будевска“, Борисовата градина и Младежкият дом, „старата“ поща, пожарната, III РПУ, както и търговската улица „Фердинандова“. Комплекса носи името на Българското Възраждане и в него много улици носят имена на исторически личности или събития.
51.
до 42
15.06.2023 08:56:33
0
4
и възраждане никога не е бил ЖК, откъдето си дошъл ти
50.
До дървеният философ 42
15.06.2023 08:55:22
4
3
Дървен философе, виж някоя карта на Бургас къде кой квартал е! От 100 години Възраждане е затворен между тези улици Сан-Стефано, Христо Ботев, Цар Петър, Иван Вазов, Мария Луиза. И там където е Операта която цитираш е бил Птичи пазар, Операта е построена след 1980г, а ти си гражданин доста след това, така че недей обяснява кое какво е в Бургас
49.
Чакайте, бе, има време!
15.06.2023 08:34:06
1
3
Много се напъвате тука, ама наесен като седнат вашите в Общината пак ще трябва да се копае, или какво...бялата ризка праща валяка да заравни улиците и до там. Хората във Възраждане май не си знаят интереса.
48.
Мурдаров
15.06.2023 08:30:29
0
10
Не от месец, два или три е това. На Левски и Шейново дишаме прах или газим кал от май 2022г..
47.
Съвет
15.06.2023 08:23:02
0
13
Флагман, искахте да похвалите и оправдаете общината, ама не ви се получи. По-добре изтрийте статията или коментарите. Аз ако съм, и една стотинка няма да ви дам повече.
46.
До 21 и 42
15.06.2023 08:18:32
3
4
Дървени философи със самочувствие без покритие, най-вероятно живущи във Възраждане, между Гладстон и Хр. Ботев!!! Влезте в картата на Бургас, вижте периметъра на Възраждане и след това си позволявайте да давате квалификации!!! И не се изказвайте неподготвени!!! Никога!!!!
45.
Цгч
15.06.2023 08:06:16
7
0
Потрайте малко. Заради ремонтите и проектите на ВиК се искаше увеличение на цената. Какво да кажат от останалите? В центъра са подменени тръбите само по булевардите и там, където се движи ГТ. Еми няма такова мрънкане... Правят ви нещо добро за години, години напред
44.
Уточнение
15.06.2023 08:04:14
4
8
Кв."Възраждане" започва от ул.Ул."Гладстон" в посока ул."М.Луиза".
От ул.Ул.Гладстон в посока бул "Хр.Ботев" започва ЦГЧ.
Но не е там драмата.
Какво правим с пътната мрежа в града ?
Такъв леш не е било от времената на Йоан Костадинов .
43.
Do Nikito
15.06.2023 07:05:27
3
7
Ееееееех , ники , Никииии ...
Ти като си купи апартамент в Меден Рудник , да не би да имаш по-малко селяни около себе си ?
Да , във Възраждане може да не е идеално , но аз поне не съм чул там да бичи чалга нонстоп всяка вечер , както е при теб !
Що се отнася до паркоместата , Меден Рудник отдавна е по-зле от Възраждане !
Щото в последното Фалшиви Небостъргачи и многоетажни "виетнамски общежития " нЕма !
42.
Журнализмите,
15.06.2023 07:05:15
3
9
Алоу, "Възраждане" започва от ул. "Гладстон" надолу към "Мария Луиза", колко пъти да ви се обясни?
А то според вашия журнализъм Бургас е единстветият град в света, на който операта, театърът, централната поща, че и дясната страна на централната улица "Христо Ботев" се намират в някакъв си ж.к.
Отде ви кОпат такива журнализми? С отрицателен подбор явно.
41.
Като говорим за Възраждане :
15.06.2023 07:00:32
0
6
Аве , ремонта на Мария Луиза нали щеше да трае 2 месеца ?
Я да видим сега някой спомня ли си , ПРЕДИ колко време той започна ?
А кога ще свърши ???
40.
Вечните ремонти
15.06.2023 06:22:24
0
5
Каква част от велоалеите станаха недостъпни заради ремонта? Кога някой ще окастри клоните, които могат да извадят очите на някой велосипедист? А като гледам как никой не прави нищо по този ремонт, като нищо ще го влачат до Нова година. Защо в Впония подобни ремонти се правят без хоратс да разберат, а у нас се точат по половин година?
39.
Nikito
14.06.2023 23:39:15
17
10
Стига сте ревали, като си купихте апартаменти във Възраждане като си мислехте че е центъра не ревахте! До скоро нямахте една улица дето да не е с павета от 60те години сега вече колите, прахоляка... алооу да преди 30 години това Възраждане беше само кирпичени къщички и павета от бай Тошово време. Колите къде да си спирали...ами от другата страна на главата си ги спирайте настроиха кооперациите без почти никакви паркинги дойдоха селтаците от странджата купиха някакви апартаменти и нямал къде да си паркира 3те таралясника на апартамент.
38.
Ужас
14.06.2023 23:38:40
1
17
Няма по-мръсен град.
37.
Компетентен
14.06.2023 23:16:26
2
16
Искате коментари пък ги триете. Кое не Ви е по темата. Зверското рязане на дървета? Че след ремонт улиците са като бетонна пустиня? Че една и съща фирма печели ремонти те без да има капацитет и за това се бави? Кое? Идва Видов ден?
36.
Xxx
14.06.2023 22:55:56
0
22
На слевница тръбите са сложени от месеци!И след това никой нищо не е пипнал!
35.
Дааа
14.06.2023 22:50:33
1
17
Господ да ги налаже тия, които са отговорни за мръсния въздуй, който дишаме вече половин година. Не стигат боклуците от пристанището, ами и улиците в облаци прах.
34.
Ежко
14.06.2023 22:49:36
0
22
Шегоубийци!!
За да не изгубят парите натовариха наш`та фирма да прави ремонт с 5 души. Разкопаха всичко и се чешат топчетата. Шефчетта на ВиК потриват доволно ръце, че не изтърваха далаверата на живота. Всичко си е по ориенталски. Хората траят, властимащите се подхилват от поредната дестинация в някоя европейска столица за уикеда. От октомври 2021 г. Климент Охридски и зад Операта е разкопана. Тръбите са положени .....вероятно отдавна, но ....не се прави нищо. Стигнаха до Сливница .....всичко е положено, но .....не се прави нищо. На Мария Луиза всичко е заровен, но се чака да узрее. Фердинандова, по същият начин векува ....Ама какво се чудим Дупката на Тройката надживя три поколения бургазлии, тук за Възраждане от 2 и половина година сме се запритеснявали. Между другото....обществеността запозната ли е какво се случва с Дупката.....Часовника, ъгълът на Фердинандова и Гладстон? Кмете!!! Не остана време активирай фирмите да започнат и там...
33.
Хаха а
14.06.2023 22:33:13
1
21
От общината искат да работят, не сте прави! Ама вместо да работят, се оправдават с ВиК.
32.
*********
14.06.2023 22:32:02
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
31.
*********
14.06.2023 22:02:26
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
30.
Ми то тъй си беши
14.06.2023 21:49:39
0
26
Климент Охридски откарва трета година с разкопки Щяха да я завършват за година след като започнаха от средата, после в другия край сега остана лънният пейзаж до Операта...а Сливница до Хр Ботев какво ровиха, очупиха околните тротоари, намятаха чакъл и оставиха така вече пети месец хвърчат камъчета и прахоляк на това обрулено кръстовище. Изобщо като разкопаят някъде трябва максимално бързо да завършват процеса , не да ми оставят чакъли и калища по половин и една година. Затваря се с финишно покритие по най бързия начин, а излишните калища и чакъл се изчистват не да се развяват из въздуха и да запушват отводнителните шахти...те тея шахти и без това винаги са на по-високо ниво от настилката и вода в тях не се оттича. И също така при всички минавания на тежки машини, не само на вик но и на строежи на кооперации се изпочупват бордюри и тротоари, които после не се възстановяват от извършителят на поразията. районните кметства за какво са? Всеки ден трябва служители от кметствата да минават по улиците по определен график и да отбелязват всички проблемни места- самоволно изградени рампи към гаражи, препречващи тротоара, разположени изцяло върху тротоар търговски обекти, липсващи капаци на шахти и счупени такива които са потенциални убийци, провиснали клони и храсти барикадиращи изцяло преминаването, като в зависимост чуя собственост са да се предписва или частните собственици да премахват барикадите и опасните обекти, или ако са общински,общинските служби да премахват и отстраняват абсурдните дългогодишно непипнати батаци. За цели отсечки с неправилно паркирани каруци изцяло на тротоара да не споменавам, умишлено ги надсърчават в тази селяндурска дейност.
29.
Бс
14.06.2023 21:40:42
1
21
Като помня, че 200 метра от ул."Цар Самуил" е правиха 5 месеца и изобщо не съм изненадан. Много е важно да следите колко дървета са изрязани и колко ще засадят. При нас беше всичко точно, но около нас има улици с поне 1/3 по-малко засадени дървета.
28.
ххххх
14.06.2023 21:35:45
0
29
зад операта не е така от месец а от 8 месеца и ВиК е подменено чак след дна и просто седи на чакъл, защото никой не иска да асфалтира стига са лъгали
27.
Aliss
14.06.2023 21:35:09
0
29
Абе кви глупости ми говорите точно.
Днес ми се наложи да вися половин час на разкопките на кръстовището на ъгъла на игрището на училище Иван Вазов.ул Княз Борис 1 и ул .Шейново.
Хванали някакви ейп менове от Руенските села и седя ги слушам че по план дупката щели да е зарявят другият петък и сега симулират работа да върви надника заеби тая работа какво ни пишете тук.
26.
бургазлия
14.06.2023 21:30:27
0
20
Изтрийте си пасквила за недоказани твърдения. Нали за това триете на хората! Значи, колкото изтрити коментара имате, толкова по-зле е статията, по-невярна и по-платена
25.
До 24
14.06.2023 21:27:17
5
13
Възраждане езатворвно от улиците: Сан-Стефано, Христо Ботев, Цар Петър, Иван Вазов, Мария Луиза. Това е!
24.
Ааа не
14.06.2023 21:16:32
15
15
Някакъв селяндурин си купил апартамент от копрация във Възраждане и го излъгали, че му продават в супер Център апартамент. И той подал записка, да преместят улицата му в Центъра, че на село вече излъгал че живее в Центъра. И така от три-четири години селяндурите, новограждани, обясняват, че Възраждане е вече Център!
23.
бургазлия до 24
14.06.2023 21:13:01
7
14
Шейново е във Възраждане през последните 100 години
22.
*********
14.06.2023 21:05:12
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
21.
Завирача
14.06.2023 21:01:01
11
17
Флегмите явно не са от Бургас щом смятат че Шейново е Възраждане
20.
до 20
14.06.2023 20:53:05
0
4
Ооох, така е, но бива ли да си ТОЛКОВА неграмотен...
19.
Downhill bikers
14.06.2023 20:45:03
0
24
Евала на работниците, да не бързат. Терена е екстра за планинско колоездене.
18.
Живеем...
14.06.2023 20:43:10
3
14
Живеем в утиващият си свят покварен от злото.
17.
Ма моля ти се...
14.06.2023 20:36:23
1
42
Може ли някога общината да е виновна за нещо? Ако трябва извънземните ще са виновни, но никога Света Община!
16.
Я
14.06.2023 20:36:00
1
36
ВиК отдавна са приключили повечето участъци.Всичко е заровено и стои на чакъл от месеци.Да беше погледнал поне преди да пишеш глупости наизуст.
15.
Браво на Строителите
14.06.2023 20:34:32
8
12
Днес завършили една пресечка от Фердинандова. Чудо, днес паркирах за три минути вместо десет. Страшни сте.
Малко новата уличка е тясна, но това е моето мнение. Велоалея на Фердинандова??? Може, но за мен не е удачно.
Поздравления на всички участници в стоежа!!!
14.
Мартин
14.06.2023 20:29:32
0
32
Много слаба организация. Заградили сме огромни участъци, направили сме няколко дупки и хората да си чупят колите, да си гълтат праха и да се чудят и маят, къде да паркират колите си, че дори и достъпът до вътрешните части дворове е възпрепятстван. Много жалка картина!
13.
Ха-ха-ха
14.06.2023 20:18:45
0
38
В кооперацията на Самуил, в която живея от над 20 години, до смяната на тръбите от ВиК Бургас преди няколко години никога не е имало наводнено мазе. След ремонтът обаче ни източват след всяко дъждче. Чудесни ремонти, прекрасна нова инфраструктура, пълна липса на отговорност!!!
12.
*********
14.06.2023 20:16:41
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Бургас
14.06.2023 20:13:45
0
59
Не ме карайте да започна да снимам и да ви изпращам как работят. Всеки ден минавам по Мария Луиза и Фердинандова и виждам колко работят. Има един багер и двама работници! Сутринта до 9-10 се чешат по главите, после пият кафе,на обяд се почива и в 4 вече няма никой на обектите! Минете и снимайте да не изпращам! Улици по 500 метра да ги правят по една година е меко казано смешно! Дишайте прахоляк на воля , Обшина Бургас черпи!!!
10.
*********
14.06.2023 20:04:06
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
ДАА
14.06.2023 20:03:17
5
29
Проблема е изцяло във ВиК.
Започнаха твърде голям мащаб ремонтни дейности, които очевидно не са по силите им.Чувам обаче,че там в подизпълнителите,които копаят има сериозен конфликт на интереси- парите да не излизат от един семеен кръг! Ако има истински журналисти,а не дръжки на микрофони, може да разровят нещо...
8.
111
14.06.2023 19:34:23
0
50
В Бургас имало 2 типа улици - Прашни или Кални. Зависело от климата
7.
Номер 6
14.06.2023 19:32:20
0
23
Какво си пил.....!?!?!
6.
Хан
14.06.2023 19:26:51
48
8
Имамв уникален кмет
Не разбирам какво искате още
Бургас свети от 15години и повече
Даже ни завиждат че живеем в най хубав град
5.
Ahaa
14.06.2023 19:26:08
0
39
На Шейново ,между Л.Каравелов и Македония ремонта е от една година !!!!!!!!
4.
Ш
14.06.2023 19:00:04
0
40
Между Операта и Шейново ВиК приключи преди повече от 6 месеца. И улицата е още на чакъл
3.
Тр
14.06.2023 18:53:35
0
36
Елате да видите Мария Луиза какъв ад е, какъв прахоляк е. Поне да поливат с вода през няколко часа
2.
Мм
14.06.2023 18:39:26
1
12
Тея дни съм с плаката пред офиса ви с имито И.
1.
4242
14.06.2023 18:36:26
0
43
Трагично е положението. Няма нито улици, нито тротоари. Ще се изпотрепем по тия дупки.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори