×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Във войната в Украйна източноевропейците са пешки, които могат да бъдат жертвани по всяко време


Във войната в Украйна източноевропейците са пешки, които могат да бъдат жертвани по всяко време
Битката е между САЩ и Русия и за Русия тя е на живот и смърт, казва експертът по международна сигурност Боян Чуков
12 Юни 2023, Понеделник, 21:00 ч.
Автор: Флагман

В момента светът се намира в Третата световна война, която можем да наречем засега хибридна

Боян Чуков е роден на 25 юли 1952 г. в София. Завършва специалност „Радио и телевизия“ във ВМЕИ (понастоящем ТУ-София). Работил е за външното разузнаване на НРБ. Бивш секретар е на Съвета по национална сигурност към Министерския съвет между 2008 и 2009 г. Автор е на над 500 публикации, посветени на темата международна сигурност. Владее руски, английски, френски, испански и гръцки език, вижте интервюто му за вестник "Труд".

- Кой е отговорен за тежките наводнения в Херсонска област - Русия или Украйна и какви очаквате да бъдат последствията от това във войната, господин Чуков? 
- Коментарите за срутването на язовирната стена на Каховската ВЕЦ в известен смисъл са конфузни и непълни. Над Украйна постоянно преминават или „висят“ в геостационарна орбита рояк военни и граждански частни сателити. Но до този момент не са предоставени убедителни снимки или видеозаписи от катастрофата. Официален Киев посочи Москва за причинител на голямото наводнение. Кремъл обвини за същото ВСУ и режима на Зеленски. Прави впечатление, че на първо време Вашингтон в лицето на Джон Кърби, говорител на Съвета за национална сигурност на Белия дом, и Лондон в лицето на Риши Сунак, премиер на Великобритания, са достатъчно резервирани и не дават категорични оценки за събитията около Каховската ВЕЦ. Американци и британци твърдят, че събират допълнителна информация. Само израелското външно министерство обвини незабавно Русия за унищожаването на Каховската ВЕЦ. Някои американски, френски, белгийски и руски експерти не изключват възможността разнебитената стена на язовира да се е срутила под напора на водата. ВСУ нееднократно са признавали удари по Каховската ВЕЦ. През декември 2022 г. в The Washington Post е публикуван материал за „експерименти“ със стотици удари на украинската артилерия по хидросъоръжението. При оттеглянето си от Херсон миналата година руснаците взривиха част от пътя над стената, за да ограничат неговата пропускателна способност. Известно е, че язовирната стена не се намираше в добро състояние преди катастрофата. Въпросът cui bono (в чия полза?) няма еднозначен отговор. Необходими са дълги и сложни обяснения. Руснаците разполагат със сериозно алиби.

- Какво е това алиби?
- На 21 октомври 2022 г. Василий Небензя, представител на РФ в ООН, изпрати на Генералния секретар на ООН писмо за плановете на киевския режим да разруши Каховската ВЕЦ. Ще се опитам да изложа една интересна теза, която също има основания да съществува. След катастрофата с Каховската ВЕЦ в Днепропетровската ВЕЦ (над Каховка) украинците отвориха 4 водни шлюза, от които се излива мощен поток с вода. И се увеличават първоначалните наводнения в Херсонска област. Преди началото на войната сигурността на хидротехническите съоръжения в Украйна е била осигурявана от американците. Злите езици твърдят, че те предвидливо са ги минирали, за всеки случай. Няма отговор на въпроса, защо Киев през зимата натрупа водни запаси в язовирите по Днепър? Защо украинците отварят шлюзове на хидростанции над Каховската ВЕЦ? Излиза, че някой е събрал критична маса вода, която да достигне максимум в определен момент. Публично е известно, че от доста време най-голямата в света американска компания за взаимни фондове „Вангард“ и най-голямата американска компания за управление на парични средства „Блек рок“ масово изкупуват за жълти стотинки Украйна. С цел да установят свой собствен контрол върху част от украинските земи, преди всичко на територията на Новорусия и Крим. След хуманитарната катастрофа останалата част от населението по тези земи е принудено допълнително да се евакуира. Независимо дали има или няма война. Независимо от това дали хората живеят в зона контролирана от Киев или Москва. Големият индийски геополитик Н. Пр. Бадракумар счита, че „язовирът се срути от само себе си, а не от директен огън или саботаж с експлозиви, но все пак беше тласнат към срутване от преки действия на режима в Киев“.

- Според вас Русия агресор ли е или жертва на агресия на Запада и по-специално САЩ? Нека припомним защо се стигна до 24 февруари 2022 г.? 
- Вашият въпрос е фундаментален. Но преди да се отговори ще трябва да се даде честен отговор на въпроса дали сраженията на украинска територия са война между Киев и Москва или са елемент от глобалния геополитически сблъсък между Вашингтон и Кремъл? За сериозните анализатори битката е между САЩ и Русия и надхвърля събитията в Бахмут/Артьомовск, Каховската ВЕЦ или днешния украински контранаступ. На 6 февруари миналата година генерал Марк Мили, председател на комитета на Обединените началник-щабове на САЩ, на закрито заседание в Конгреса заяви: „Киев ще падне след началото на руската военна операция не за два, а за три дни“. Констатацията на висшия американски генерал е прецизна, но ако става въпрос за война между Русия и Украйна. Войната още от самото начало обаче е между Вашингтон и Москва. Професорът от Чикагския университет Джон Дж. Миършаймър счита, че „след 2014 г. САЩ и НАТО направиха Украйна де факто член на Североатлантическия алианс“. Дали Русия е агресор или не се определя от експертната оценка на хода на събитията след падането на Берлинската стена. Или даже след края на Втората световна война. След 1945 г. Сталин предлага на своите западни съюзници да създадат обща армия и да гарантират мира в Европа. В отговор получава речта на Уинстън Чърчил във Фултън, създаване на НАТО и Студена война. След разпадането на СССР Москва разпусна Варшавския договор и получи обещание от Запада, че НАТО няма да се разшири нито сантиметър на изток. Няколко години по-късно НАТО погълна бившите членки на Варшавския договор. А Кремъл получи американски нападателни ракетни установки по своите западни граници с Полша и Румъния. За да бъдем сериозни и задълбочени по темата е необходимо да направим историческа ретроспекция на хода на събитията довели до 24 февруари 2022 г. Сигурността на едни държави не може да се гради за сметка на сигурността на други. Още през 2015 г. американските сенатори Джон Маккейн и Линдзи Греъм наградиха украински военни с военни отличия, които се дават само на американски военнослужещи. Тогава единият от тях заяви пред останалите служители на ВСУ, че те са „американският военен юмрук срещу Русия“. Накрая, между 17 и 24 февруари 2022 г. украинската артилерийска обработка на Донбас бе по-интензивна отколкото през есента на същата година.

- „Това, което правим в Украйна сега, е просто масирана атака срещу украинците. Ние вкарахме Украйна в капана на прокси война срещу Русия и те са погълнати от геополитическите машинации на неоконсерваторите в Белия дом“, каза Робърт Кенеди - младши, който кандидат-президент от Демократическата партия. Коментирайте това негово твърдение.
- Най-добрият коментар, който подхожда на казаното от Робърт Кенеди, може да се направи с изказването през 1824 г. на Франсоа Огюст Мари Минье, френски историк, журналист и член на Френската академия: „Истинският автор на войната не е този, който я обявява, а този, който я прави необходима“. Тези думи са по повод обявяването от Франция на война на Австрия през 1792 г. Солидаризирам се изцяло с думите на Робърт Кенеди и Франсоа Минье. Някои истини остават непреходни във времето. В действителност Русия на 24 февруари 2022 г. започна превантивна война, която в своята основа е отбранителна. Парадоксалното е, че около 80% от войниците от двете страни на фронта са рускоговорящи славяни.

- Според Кенеди Западът е свалил демократично избраното правителство на Виктор Янукович. Не го ли свали народът, след като той отказа да подпише искането на асоцииране на Украйна към ЕС?
- Технологията за организиране и провеждане на „цветни революции“ или „кадифени революции“ е известна от доста години. Външни сили, а не само САЩ организираха преврат и смяна на властта в Киев. Подобни операции винаги се опират на някакъв мотив. В случая Янукович отказал да подпише. Такива действия си имат и название - Regime change. Промяна на режима, частично насилствена или принудителна замяна на една власт с друга. Световно известният Джийн Шарп, син на протестантски проповедник и троцкист, изготви и наръчник на необходимите уж ненасилствени действия. Изброени са 198 такива действия. На Виктор Янукович му организираха „цветна революция“, държавен преврат, когато той отказа да подпише искането за асоцииране на Украйна към ЕС. Понятието „народ“ се размахва медийно в подобни случай, за да се придаде легитимен вид на насилствената смяна на властта от външни фактори, при използване и предателството на местния висш политически, икономически и силов елит. Не вярвам, че някой ще причисли към украинския народ грузинските снайперисти на майдана, които стреляха по протестиращите и стоящите срещу тях формирования на спецназа „Беркут“. По-ясно казано, Робърт Кенеди е грамотен и почтен човек, а не „полезен идиот“ или част от глобалната биомаса.

- Кога Русия започна да се готви за реванш и войната срещу Украйна, реванш ли е спрямо разширяването на НАТО?
- Геополитическата битка между евроатлантическия и евразийски полюс е перманентна във времето. Никога не е приключвала окончателно. С разпадането на СССР светът остана с впечатление, че евроатлантическият полюс е победил окончателно и безвъзвратно. Франсис Фукуяма през 1992 г. написа своята прословута книга „Краят на историята и последният човек“. След години си призна, че се е объркал. Френският геополитик професор Тиери дьо Монбриал по същото време в годишника RAMSES на Френския институт за международни отношения обяви XXI век за „век на Америка“. И той не позна. Русия възкръсна като феникс. И не за първи път в своята история. Русия се завърна в глобалната геополитическа битка. От геополитическа гледна точка Руската империя, СССР и Руската федерация имат един и същи смисъл. Идеологията като мотив само прикрива истината, а тя е геополитическа битка, която никога не свършва, тя е вечна. Не е случайно, че Марк Порций Катон Стари е завършвал винаги своите речи в Римския сенат с думите: „Освен това мисля, че Картаген трябва да се разруши“. Неговата легендарна фраза притежава мощна геополитическа проекция. Геополитическите императиви са константи във времето. Считам, че етатизиране на дадено държавно образувание, неговото геополитическо субективизиране във времето, неговото възкръсване не може да се приема за „реванш“. Не бих искал да давам политкоректен за нашето време отговор. Особено през оптиката на неолибералната евроатлантическа когнитивна матрица. Русия реагира през декември 2021 г., когато поиска с ултимативен тон връщане на НАТО в рамките от 1997 г. Заплаши с военно-технически мероприятия. След като придоби достатъчна икономическа и военна мощ Кремъл даде да се разбере, че няма да търпи ракетни бази на САЩ в Румъния и Полша, които осигуряват недопустимо кратко време за полет на изстреляните от тях ракети по цели на руска територия. Тези ракети са потенциален изпреварващ ядрен удар срещу Москва и нейните стратегически военни обекти от ядрената u триада.

- Чичото на Кенеди - президентът Джон Ф. Кенеди и съветският лидер Никита Хрушчов спасиха света от ядрена война по време на Кубинската ракетна криза през 1962 г.. Възможно ли е сега да видим Байдън и Путин в техните роли?
- Мисля, че да се прави аналогия на днешния ден с ракетната Кубинска криза от 1962 г. е некоректно. Тогава светът е бил двуполюсен. Днес той е многостранен, съгласно китайската терминология. През 1962 г. ядреният потенциал на САЩ превъзхожда този на СССР. Никита Хрушчов по-скоро блъфира. Тогава Джон Ф. Кенеди е президент на САЩ и взема единственото правилно решение. Той не е съгласен да подложи на риск даже ограничен брой американски градове при ядрена война със СССР. Путин и Байдън са в съвсем друга ситуация. За Русия битката със САЩ е на живот и смърт. Тя е екзистенциална. Путин формулира много ясно руската позиция: „За какво ни е свят, ако в него я няма Русия“. Към днешна дата военният ядрен потенциал на Русия надхвърля този на САЩ, Франция и Великобритания взети заедно. За Китай да не говорим. Поднебесната е съюзник на Кремъл от първия момент на войната, макар и зад кадър. В този смисъл считам, че механичната аналогия с 1962 г. е много неудачна. Днес военната сила на САЩ се е превърнала в единствения инструмент, с който Вашингтон може да поддържа донякъде своя идеологически универсализъм, детерминирания либерален наратив. Войната в Украйна започна като трансконтинентална. И се трансформира в световна.

- Може ли да има примирие в Украйна и каква цена за него ще трябва да платят Русия и Украйна?
- В момента светът се намира в Третата световна война, която можем да наречем засега хибридна. Сметката в световните войни я плащат всички участници. Без изключения. Примирие може да има само ако Вашингтон и Москва сключат споразумение, за което към днешна дата няма никакви предпоставки. Европейците са само инструменти в геостратегията на САЩ срещу Русия. Франция не играе никаква самостоятелна роля в украинската криза, въпреки своя независим в теоретичен план ядрен потенциал. Париж само коментира. Източноевропейците са банални пешки, които могат да бъдат жертвани по всяко време. В най-незавидно положение е Украйна, която реално вече не съществува като държава. По пътя към Европа тя остана с под 30 милиона жители, а в момента на разпада на СССР Украйна имаше над 52 милиона.




54
Коментара по темата
54.
Бургас до Благой педала
21.06.2023 21:08:50
0
0
Сърбите са най-големите врагове на България след руските блатни орки, боклук рашистки.История чети, неграмотен педерук!!
53.
*********
21.06.2023 20:59:58
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
52.
k
14.06.2023 23:53:22
1
0
Егати третата световна - десетки милиарди и цяло Нато не могат да спрат група пияни затворници ръководени от пиян ресторантьор.
51.
Благой
14.06.2023 17:31:55
2
2
Интересно колко много змии изпълзяха от американските дупки. Къде бяхте когато САЩ сипеха бомби над братята сърби.Виетнам,Ирак,Афганистан и къде ли не мръсни американски подлоги.Любимата ви Америка е във фалит.Ще ни повече всички!!!!!49aaf
50.
Електра
14.06.2023 14:37:25
1
3
А ти си пешка на рашисткото Жуже. Румънците си имат Николае Чука, ние си имаме ДС доносника рашист Боян Чуков...
49.
soroZ
14.06.2023 00:14:10
1
4
Русофил обяви Ботев за жертва на евроатлантическата пропаганда

РУСИЯ, ТАЯ МНИМА ЗАЩИТНИЦА НА СЛАВЯНСТВОТО - Наш русофил сподели, че по принцип много уважава революционера, делото му и така нататък, но иначе Ботев си е бил жертва на чужда пропаганда.

"Ма как ще кажеш мнима защитница на славянството, Русия винаги е пазила славяните безкористно! Иначе е гениален поет, признал съм го, но особено в ония времена без Telegram и Facebook е било нормално да се подведе от младата по него време соросоидна пропаганда. Да можеше да види какво става в Донбас..мамата си трака ей, не е шега работа"

Патриотът сподели, че не отрича Ботев, но само защото последният е жертва и са му промили мозъка, инак дори не би общувал с подобен човек.
"Бих си поговорил надълго и широко с него и да му обясня, че тия работи, дето ги е казал за Русия, не са верни. Объркал се е - на 28 години момче, как няма да го излъжат хиените. Но ако не признае, че е сгрешил - бих го блокирал", откровеничи той.

Г. Н. Я (26 г.) твърди, че е с висше образование от училището на тежките удари на живота и за скромния си житейски опит е натрупал много повече мъдрост от балъци с по няколко висши.
48.
pff
13.06.2023 15:57:34
16
6
този прост скопен руски олигофрен какво ми го пускате
47.
Svako
13.06.2023 15:42:08
10
9
Тц., просто е книжен плъх, цал ден чете и превежда руски статии. После ни просветлява. Едно не ми е ясно - защо гледа като терминатор ?На снимката напомня на бащата на Николай Василев. Бледо. Старият Василев бе сносно ВКР на сносни специални части. Също говорещ много езици,но с много реален опит и много кръв по ръцете. С такива противници ти е кеф да спориш,па дори и да губиш.
За тоя и брат му не ми е жал, моля , искрено - повече статии с тях,с повече свирепо сериозни снимки.Мерси
46.
Иван
13.06.2023 12:52:24
7
11
Войната показа комко са жалки и нищожни така наречените български анализатори- този господин, Ива Христов, Вацев и антуража им , както и каналите в Youtube където се си дрънкат глупостите
45.
*********
13.06.2023 11:42:27
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
44.
На дебели като този не трябва да се дава трибуна
13.06.2023 10:49:36
10
14
Защото други дебили им вярват и се получава паника.
43.
Га га га
13.06.2023 10:30:56
15
10
Поредният россиянски генерал се е изпарил вчера след близка среща с натовска ракета. Герой на рассия, ордени, златни звезди и обявен военнопрестъпник между другото. Важното е, че всичко върви по план и в строго съответствие с графика.
42.
мунчо
13.06.2023 10:04:51
7
11
не бе мунчо , раЗия е агресор, българинът е свикнал да е наведен и разия се възползва
41.
Svako
13.06.2023 09:23:01
11
15
В тази прекрасна утринна омара поздравявам Братя Чукови , Скъпите Русофили, както и всички експерти по гащи и правопис . Не знам какво щяхме да правим ако ви нямаше в живота ни, прЕатели !
40.
ггтг
13.06.2023 09:22:18
12
11
хах поредните пропагандни фантасмагории на промосковската утайка копейкаджийска. Рушлямистка пРоссия на путю капут и предстои крепостните пияндурници да плащат поколения наред за тъпотията си.
39.
Не БОТ
13.06.2023 09:10:49
2
11
Ееее вече прекалихте !
Кога успяхте от 01:00 часа до 8:00 да направите 55 хейта на коментар №34 ?
Те толкова хора не са ви чели статията , но са сложили отрицателен палец.
Само този коментар ли ви подразни ?
Ясно е от къде духа вятъра
38.
ТБС
13.06.2023 08:43:33
1
5
Това ви го пишем ние от сайтчиту, че нещо интиресъ падна с тези публикац диагноза.
37.
ТБС
13.06.2023 08:29:11
1
5
От всички комот коментарите разбрах, че еу и неккъв си свако, се упражняват в малоумие и броят епитетите, които да научили. Забавно е, че не виждат собствения си празен и безсмислен живот. Играйте си с ластика в гащите си, там грешка няма.
36.
до Свако
13.06.2023 05:55:34
10
7
Каква реторика си учил бре свало Тако? Явно с българския си скаран, щом пишеш усрал вместо осрал
35.
Svako
13.06.2023 01:00:49
4
12
Защото е елементарен похват , изучаван в първи курс по риторика, когато си се усрал да смениш темата,нарича се " бране на череши" - хващаш който плод видиш, да се изплъзнеш от кофти за теб тематиката и факти.
34.
?
13.06.2023 00:43:04
69
27
Защо никой не пише вече кой взриви язовирната стена на язовир Нова Каховка .
Май ще се окаже че усраните сами са си срали в гащите.
33.
Svako до ХХ
13.06.2023 00:20:30
4
9
Каде изчезна бе ! Държавата ше бутнат теб те няма !!
32.
Svako
13.06.2023 00:18:43
9
21
Ако решим да сме нетактични , споделям че дъщерята на ДС експерта е управител на фирмата на недоразумението за енергиен министър . Той пък е експерт капитан,карал много лодки и само да сте гъкнали на морската тематика !!
Та бащата и чедото са фенове на теорията: " Без Руски Газ Всички Ще Умрем !!! "

Да не съм чул гък !! Тук,в Бургас не сме дорасли да разберем тия експерти !!
31.
ХХ
13.06.2023 00:17:30
5
13
До 5

"Забрана със закон за публична изява!" - А заточение в Сибир? Отдалеч си личите семките на дс доносниците.
30.
ХХ
13.06.2023 00:14:40
14
17
До 1

"Дааа, това е учебникарски пример, че "Комунизмът превръща човека в шибан идиот"- така е. Идиoт си. Дали си ши6ан, не знам.
29.
100%
12.06.2023 23:38:25
10
16
За какво ни е професьор чукча като си имаме този?
https://news.bg/politics/boyan-chukov-rusiya-iska-da-izvadi-sveta-ot-dolarovata-matritsa.html
Д-р Гълъбова, Карлуково, спешно е, помагайте!
28.
100%
12.06.2023 23:17:05
17
24
За какво ни е свят, ако в него я няма Русия?
27.
Яаааа, изненада
12.06.2023 23:14:47
30
13
Не ми харесва тази гражданска война на украинския народ срещу убийци на жени и деца, педофили, изнасилвачи и мародери. Да не би жените, децата и педофилите мародери и убийци да са едно и също в болния ми русфилговнян мозък.
https://www.flagman.bg/article/273938
Ами ето един от пристъпите на профецура фантазьор.
Дугина, Алфа, Марс, Юпитер, извънземни. Изпушила копейка.
26.
Отново изненада
12.06.2023 23:13:37
27
21
Русофилите и те нощна смяна:)
Припомнете си анализите на Чукчата отпреди година и колко месеца станаха. Този беше по-зле и от Подоляка, котли, супер модерни оръжия, след Херсон пада Одеса. Сега същите фантасмагории.
25.
*********
12.06.2023 23:08:48
10
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
24.
ПАВЛИКЯНСКА БУГАРИJA
12.06.2023 23:04:53
30
15
Помака получавасигнали от космоса и кораба майка главата му пълна с чукове сърпове и петолъчки
23.
Svako
12.06.2023 23:04:14
21
21
Не братко паткан,аз съм му фен,мога да го цитирам до утре, примерно :
" Не виждам основание за конфликт между Русия и Украйна" - Експерт Чуков ,часове преди да влязат с танковете.
Като го чух, веднага настроих радиостанция на Руски честоти,и воала - около шест и нещо Лилипута Вова почна с фалцета.
Супер ориентир са ми Чукови !
22.
Яааа, изненада
12.06.2023 22:58:45
21
37
Русофобите дежурели и нощна смяна. Ама готини, колкото и да се напъвате Русия мачка. Да, не ми харесва тази в същността си гражданска война ноооо. А украинците също като германците и японците след ВСВ ще проумеят истината но след много жертви и разрушения.
21.
паткан
12.06.2023 22:51:29
7
32
Това определено е тежко и ще остане неразбрано четиво за преселниците в Бургас,
Малко ми е странно да видя интрвю на Боян тук.
Повечето "читатели" тук се интересуват повече от това какво да сложат в търбусите си , и след 24 часа да го изходят тук на видно място. В това се състои целият им живот.
20.
Алооо тъпоЧуков
12.06.2023 22:40:00
39
21
Първо според теб Украйна и Киев аха да паднат. После след като рашките адоха тоягата и избяха от Киев и Чернигов области и насочиха усилия към Донбас ти предвиждаше че на бойното поле Путин щял да покаже най-ново пиколение оръжия хахаха.
Преди рашките да избягат от Херсон,Чукча заявяваше че рашките ще превърнат Херсон в месомелачка за укрите хахаха като избягаха рашките, Чукча вика "ама той се разбра с тях". Ееей Чукча,Путин се разбра да даде единствения превзет областен град ли вееее. Аве Чукча кастанетчик.
https://youtu.be/VGE3s8itJqk
Сега Русия воювала с САЩ хахаха. Алооооо шизофреник. Расия е паднала в дупката на сортире и не пее в хора бе биполяр шизофреник измислен.
19.
soroZ
12.06.2023 22:38:10
36
4
МОСКВА - В шокиращ ход финансистът милиардер Джордж Сорос обяви, че е придобил контролния пакет от акциите на Роснефт, най-голямата нефтена компания в Русия.

Сделката е станала възможна след като Кремъл е решил да продаде 149% от държавното участие в компанията на поставено от Сорос лице, което се представило за русофил, желаещ да помогне на руската икономика.

Сорос, който е известен със своите спекулативни операции и политически амбиции по цял свят, но ударили на камък само в Унгария и България, е използвал своя фонд Open Society Foundations, както и две от сметките си в Revolut, за да заобиколи санкциите и купи акциите на Роснефт на цена от около 20 милиона рубли.
След придобиването на контрола над Роснефт, Сорос е обявил, че ще преименува компанията на Сороснефт и ще я превърне в „лидер в областта на зелената енергетика“.

Американският унгарски евреин, които цели глобална доминация и да избира имената на първородните ви синове, е обявил курс към създаване на веган горива, за които не са загивали динозаври.

Той е заявил, че ще прекрати всички проекти на Роснефт в Северния ледовит океан, както и всички сътрудничества с Китай, защото няма доверие на хора, на които не може да види очите.

Новината предизвика смут и мълчание в официалните ешелони на руската власт, което бе нарушено само от видео в телеграм на Евгений Пригожин, обявяващ бойкот на продуктите на Сороснефт.
18.
Въй
12.06.2023 22:32:26
33
21
Чуков става все по-смешен използвайки руски вместо български термини в "сериозния" си геополитически анализ.
Украински "контранаступ", но всъщност Украйна не съществува, а Русия я нападна отбранително и сега воюва с Щатите на територията на Новорусия.
И като се събуди геополитика: пръстите в контакта, целият в пот и пет лева липсват.....
17.
Svako до 15
12.06.2023 22:27:24
15
11
Да !!! DMS да помогнем на хората да отидат на безопасно от 5G ваксини място !!
16.
Svako
12.06.2023 22:24:19
32
19
Преди няколко месеца малоумният му брат / също експерт от 2008 до 2009 , примерно/ предложи държавата да плаща на трафикантите,за да няма такива катастрофи. Има статия в 24 часа и поне няколко други медии.
Искам много добре да осмислите : отивате и казвате - аз съм трафикант , и ви се плаща, и според експертите с 500 хиляди малоумни статии тва си е ОК !
Значи само топ експерта Вацев и Велислав Дърев чакам да ни помогнат !
15.
EU
12.06.2023 22:19:49
14
28
Европейският съюз спира да обслужва симпатизанти на Възраждане


БРЮКСЕЛ - Европейският съюз обяви, че спира изплащането на еврофондове, социални помощи и защитата на правата на лицата, които проявяват симпатии към партия Възраждане.

Това заяви Урсула фон дер Лайен лично на Кирил Петков в разговор, записан и публикуван от Радостин Василев преди секунди.

От ЕС отказват съдействие, ако някой от Възраждане се окаже гей, притежател на евро или със странични ефекти от седемнайсета бустерна доза.
"Привържениците на Възраждане имат два дни да напуснат ЕС в посока Алжир, Русия или селата в България, все още незасегнати от приема ѝ в унията през 2007 поради корупция, мързел и недалновидност" - строга бе втората най-секси Урсула в съзнанието на средностатистическия читател на медия №37.

Също така се забранява на симпатизанти на Възраждане да си правят сандвичи със сирини чедър, мюнстер, гауда, горгонзола или камамбер.
14.
До 6 Страхол
12.06.2023 22:06:36
33
12
ЕБИ СИ МАЙКАТА БЕ,ПЕДЕРАСТ ГЪРБАВ
ДА ЕБА И БОКЛУКА ПРОДАЖЕН
13.
Сз
12.06.2023 22:03:21
26
38
ВОЙНА В УСРАЙНА НЯМА
ИМА СПЕЦ ОПЕТАЦИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА
НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
СЛАВА РОССИИ
12.
Абдал Ал Сабах Иб Се Рахат
12.06.2023 21:59:46
40
25
Разсъжденията на този комунист целят само едно , и то е - да изчистят лицата и челата на алкашите , и да ги представят пред човечеството като добродетели . А в душата и ДНК- то на алкаша таково нещо ДОБРОДЕТЕЛ няма от поне 300-350 години.Боян Чуков принадлежи на онази прослойка хора на които ние им казваме че са измет.С времето тази прослойка ще бъде изметена в най- негативният ъгъл на историята.
11.
Флегми,
12.06.2023 21:56:09
46
25
Все едно чета бат Радко зелената чорапка. Никаква разлика.
10.
Петър Днепърски
12.06.2023 21:49:06
41
28
този господин е известен с това, че неговите прогнози никога не се сбъдват - преди 1 година твърдеше, че всичко ще свърши за 30 дена. защото всички прогнози не се сбъднаха, сега мина на анализи. "Кремъл има алиби" - поредното смехотворно изказване заедно с "Украйна не съществува" Боже, Боже
9.
Няма пет-шест
12.06.2023 21:41:02
46
40
На тоя малоумник лично гледах две интервюта - едното беше седмица преди инвазията на руССнацистите в Украйна през 2022 г,, когато американците от месеци предупреждаваха че Путин ще нахлуе. В него той "експертно" обясняваше че това било просто учение, руснаците били миролюбиви и вежливи и нямало да нападат никого.
Второто интервю беше буквално ден или два след инвазията - пак "експертно" обясняваше как всичко щяло да приключи за седмица, щото Червената армия е непобедима, а и всички украинци искат да се освободят от управлението на нацистите и фашистите.
Флагман, тоя комунистически мухъл може да си го държите за себе си...
8.
ec
12.06.2023 21:40:49
54
37
абе Флагман моля ви се не се излагайте с това комунистическо чучело и тази статия която си мислите че ще отклони вниманието на работещите и умни българи от цивилизованият свят (виждате как е устроен загниващият запад) Моля ви стига с тези мазни комунистически поръчкови статии.Умните хора в България знаят от кои страни да взимат опит и да се учат.Виждат колкото и да им замазвате очите че. свободният свят е по на запад от нас ...не ни тикайте пак в алкохолишкият изток.Вече отмина времето на ракията и салатата о доносите срещу комшията.
7.
Svako
12.06.2023 21:31:39
42
30
Тва са експертите с представа за нещата на терен колкото терена на Луната. И ме удивят че периодично се изказват. По скат в предаване за жертвите на комунизма бяха поканили Жишев . Все едно него гледам сега, толкова не на място е.
6.
Страхил
12.06.2023 21:22:38
54
44
Мамка ви русофилска-врагове български в червата да еба!!!!
5.
Флагман-дъно
12.06.2023 21:22:24
58
49
Бойкот на подобни уродливи създания, чуков, волгин и т.н. Забрана със закон за публична изява!
4.
anonymous
12.06.2023 21:10:51
51
49
хора дето са били в службите по време на соца е ясно кво ще кажат, много ясно че рашистите са добрите а запада са лошите...аре беги!
3.
81
12.06.2023 21:09:03
47
43
Флагман не се излагайте с мушморока Боян.
Той е прост комунист.
Владимир Чуков е човекът!
2.
Боян Сърп и Чуков
12.06.2023 21:05:57
54
94
Експерт по усвояване на руски кешове и поцелуйко на жоповете Митрофаница и решетников
1.
кьорфишек
12.06.2023 21:04:29
50
90
"Във войната в Украйна източноевропейците са пешки, които могат да бъдат жертвани по всяко време"

Дааа, това е учебникарски пример, че "Комунизмът превръща човека в шибан идиот".
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори