×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шок за управляващите, президентът ще бави махането на Иван Гешев?


Шок за управляващите, президентът ще бави махането на Иван Гешев?
Под заплахата от „Магнитски“ Бойко Борисов е принуден да се коалира с някогашния си кръвен враг, макар че с Пеевски бяха наричани мафия, каза Иво Христов
11 Юни 2023, Неделя, 14:08 ч.
Автор: Флагман.Бг

Ако ВСС освободи главния прокурор, Румен Радев има основания да изчака решението на Конституционния съд, обяви Иво Христов

Желанието на управляващите от „ПП-ДБ“ и ГЕРБ да бъде набързо освободен бързо главният прокурор Иван Гешев и войната на прокуратурата с политическия елит да приключи май няма да се изпълни скоро. 

Евродепутатът Иво Христов каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ, че ако Висшият съдебен съвет свали Иван Гешев, президентът Румен Радев има конституционни основания да изчака произнасянето на Конституционния съд преди да подпише указа. 

По думите му, ако някой твърди, че президентът и главният прокурор са в един лагер, то там са всички останали българи, включително собствените им избиратели.

В петък пък зам.-председателят на Народното събрание и на БСП Кристиан Вигенин коментира в предаването „Панорама“ по националната телевизия, че цялото правителство и новосформирана управляваща коалиция брани Бойко Борисов.

„Мина достатъчно време, в което самият парламент можеше да започне инициатива, с която да формира комисия за имунитета му (б.а. заради “Барселонагейт”) – това не се случва. За нас изводът е, че целенасочено се бави този процес, за да може през това време да бъде отстранен главният прокурор, да се предприемат други действия, да се забави всичко и накрая отново всичко да потъне“, обясни Вигенин. 

"Ако има компромис, той е от страна на Бойко Борисов и от Пеевски, тъй като и двамата бяха нарочени за мафия, а лидерът на ГЕРБ победи на изборите и сега е принуден под заплахата от „Магнитски“ и пр. инструменти отвън да се коалира с някогашния си кръвен враг. От другата страна (б.а. от „ПП-ДБ“) няма компромис, а абсолютна загуба на морал и политическа достоверност, тъй като тези хора, които са фарисеи по дух и ходят винаги с насочен пръст, които дамгосват и демонизират, се прегърнаха с хората, които наричат мафия и заедно ще пишат Конституция“, каза пък Иво Христов.

„Браненето на депутатите, чиито имунитети са поискани, поставя в конфуз новата коалиция, защото, за да бъде опазена, всеки трябва да бди над това да не падне имунитета на неговия партньор. Те са поставени пред собствената си несъстоятелност като коалиция“, добави той.

Мераците за конституционна реформа са трайно вкарване на България в погрешен коловоз, подчерта той.

„И друг път е ставало въпрос, че защитавам тезата за еволюция към президентска република. Това, което те ще направят, е да укрепят парламентарната република, чието рухване наблюдаваме в директен ефир. Виждате какво представлява българският парламент – депутати се наплюват край трибуната в буквалния смисъл, бият се, Кирил Петков влезе с взлом в стаята на „Възраждане“. Те си мерят мъжките достойнства. Това е детска градина – българският парламент“, добави той.

„Никой от хората, гласували за „промяната“ и за ГЕРБ не е дал на двете политически сили да се коалират. Те гласуваха точно с обратното намерение – ГЕРБ да съхрани това, което са построили през годините, включително и собствения си корупционен комфорт, а другите – с идеята да ги изместят и да заемат тяхната ниша“, коментира Христов.

„Виждаме как „ПП-ДБ“ и ГЕРБ се контролират взаимно. Те се съешиха публично при положение, че бяха избрани с други намерения“, коментира той.

Той предупреди, че има вероятност българи да бъдат изпратени на фронта при провал на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна. „Намирам, че ще е много зловеща ирония на съдбата, ако мините и боеприпасите, пометени от язовира „Нова Каховка“ бъдат довлечени от Черно море на собственото ни крайбрежие, защото може да се окаже, че много от тях са български. Тогава ние метафорично и буквално ще разберем какво правим като изнасяме оръжие за тази война. Трябва да заемем твърда позиция за прекратяването й, за мир от страна на ЕС“, каза още евродепутатът. 


В категории: Политика


9
Коментара по темата
9.
gcxh
12.06.2023 11:07:12
1
2
мините и снарядите трябва да са дървени че да плават
8.
Аз съм
11.06.2023 17:59:05
6
5
Айде стига сте писали за БСП и Възраждане , чуство за ориентация нямате ли....или да има хляб и зрелища!
7.
Гражданин
11.06.2023 16:39:42
3
14
Вярно е, че мините могат да се окажат български другарю Вигенин,но ги продаде другарката Нинова, която е "против" войната! И не говорете от името на народа,той ви показа мястото.........последното,Слави политическия труп не го броя.
6.
Споко
11.06.2023 16:28:31
7
4
Скъпи управляващи.
Споко.
изчакайте на Байдън да му муне мандата в щатите и го назначете за главен прокурор и всичко щр се оправи
5.
green sock
11.06.2023 16:11:43
7
6
Радев към Костадинов: Да спрем приказките за Белене, можем да направим концлагер другаде


ДОНДУКОВ 2 - Президентът Румен Радев подкрепи лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов в призивите му националните предатели да бъдат пратени в затвора и тричани.

Държавният глава поясни обаче, че Белене не е единственото място, където може да се извърши тричане или бесене и дори е по-добре да се направи нещо ново, за да не ги мислят хората за тоталитарни комунисти, склонни насилствено да налагат волята си на политическите си опоненти.

“Няма нужда да приказваме повече за Белене. Там трябва да има братска атомна централа, която ще работи за благото на българския народ. Ако искаме да се справим с чуждите агенти и виновниците за деградацията на българската държава, можем да направим концлагер другаде, например на о-в Света Анастасия, чието друго име може да върнем.”, предложи Радев.
Той изрази своята солидарност с Костадинов, който заедно със съпартийците си бленуват възмездие срещу тези, които работят срещу руския национален интерес на България.

"Концлагерите са нужни, не можем да избием всички национални предатели, ние сме хуманисти. Но нека не говорим за Белене така открито, защото може да се възпротивят" - заключи Радев в обръщението си към Костадинов.
4.
хвани единия...удри другия
11.06.2023 15:30:34
0
24
всички са се овЪрзале като свински черва и взаимно се пазят.......
е нема да се оправи тази държава.....
3.
Показаха се
11.06.2023 15:26:39
23
16
И този глашатай на Радев и на руските опорки е същият боклук, като критикуваните от него. Цялата мръсна пяна е видима за всички.
2.
Радев
11.06.2023 15:07:08
10
25
Радев и Гешев са боклуци, но могат да ударят другия голям боклук Борисов
1.
Фен
11.06.2023 14:55:26
7
29
Мачкай Гешееееев,мачкай тез боклуци!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София  Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали  С ПП-ДБ ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов С ПП-ДБ ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов Всичко се праща на Лена за одобрение, твърди лидерът на ГЕРБ Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори