×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Губернаторът проф. Мария Нейкова свика важна среща за ремонта на пречиствателната станция на яз. "Ясна поляна"


Губернаторът проф. Мария Нейкова свика важна среща за ремонта на пречиствателната станция на яз. "Ясна поляна"
работната среща се включиха и представители на „ВиК Холдинг“ ЕАД, на  Министерството на регионалното развитие и благоустройството и представител на инвеститорския контрол с възложител областен управител
09 Юни 2023, Петък, 17:35 ч.
Автор: Флагман

Укрепителните дейности на пречиствателната станция за питейни води - Ясна поляна, ще се извършват с график, чрез който да не се нарушава водоподаването към засегнатите общини, каза областният управител проф. Мария Нейкова

Днес областният управител проф. Мария Нейкова проведе разширена работна среща в Областна администрация Бургас за обсъждане на мерките за укрепване на пречиствателната станция за питейни води на яз. „Ясна поляна“. На срещата присъстваха представители на фирмата изпълнител, спечелила обществената поръчка, на оператора „ВиК“-Бургас, кметове и представители на общини, чието водоподаване се осигурява от ПСПВ „Ясна поляна“. В работната среща се включиха и представители на „ВиК Холдинг“ ЕАД, на  Министерството на регионалното развитие и благоустройството и представител на инвеститорския контрол с възложител областен управител.

Спешността на ремонтно-укрепителните дейности се налага заради силно амортизираната конструкция на съоръжението, изградено пред 1973 г, и наближаващият край на експлоатационния му живот.

„До сега такъв ремонт на пречиствателно съоръжение не е правено в България. Работи се при миньорски условия заради спецификата на конструкцията на обекта“, обяви областният управител проф. Мария Нейкова.

Фирмата изпълнител заяви, че всички необходими материали за укрепване на обектите са доставени, направена е необходимата логистика и са взети всички мерки за безопасна работа на труд на обекта.

Присъстващите се обединиха, че ремонтните дейности на пречиствателното съоръжение ще се извършват по график, който максимално да минимизира възможността да бъде нарушено водоподаването към населените места от общините Царево, Приморско, Созопол и Средец. Целта е да няма аномалии в преносната водопроводна мрежа, но и същевременно да се реализират и укрепителните дейности, без да се нарушава качеството на водата.

Населението ще бъде информирано от оператора „ВиК – Бургас“ за предстоящите спирания на водоподаването по населени места, като отново се обръща внимание, че то може да не бъде усетено от населението. Всички институции, ангажирани в процеса, ще работят в посока без да се създава стрес в системата на пречиствателната станция и в снабдяването с питейна вода.

Съгласно изискванията на Закона за обществените поръчки на сайта на  ЦАИС ЕОП е обявена и другата обществена поръчка за „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“.

„Благодаря на служебното правителство, че осигури необходимите средства за реализиране на обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ и за реализиране на обект „Временно укрепване на носещата конструкция на резервоара за питейна вода на ПСПВ на язовир „Ясна поляна“ на обща стойност 23 552 300 лв. Така ще се гарантира безпроблемното водоподаване в дългосрочен период за населението и туристите в общините Созопол, Приморско, Царево и Средец“, допълни още областният управител проф. Мария Нейкова.

 

 




Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
18
Коментара по темата
18.
___(___
10.06.2023 16:14:24
0
3
Всички вие лапачите на пари д ви го набия в отверстията,не мислите грам за бъдещето и децата,а само гъзовете си.
17.
Губернатор!?!?
10.06.2023 07:21:01
0
2
Какъв "Губернатор"!?!? На български се казва областен управител. Ще го затриете тоя език, бе набедени журналистчета.
16.
*********
09.06.2023 23:05:54
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
15.
До 4
09.06.2023 21:21:36
1
4
Много сте прав!
Ама как да обясниш на тия КЮПРИЙСКИ ПРИМАТИ,че поливането на доматито, пипера и краставиците не е редно да става с чешмяна вода.
Водата е живот и трябва да се пести.
Защото тук у наше весело село цената е една а в най добрия град за живеене е друга....
Ама те само своето имане гледат... чуждото "кучета го яли"... щото нямат нищо тук....
На пръст миришат, кръст не им остана от чистене и пране на зацапани чаршафи лятоска по време на издояването на бедния български турист в хотела от Соца с пристроени....ама ТЪПИ И УПОРИТИ!
Набиваш им в кухите и ялови Приморчански кратуни ама като няма никой ....не става!
Двадесет години се опитвам да ги култивирам и малко от малко да ги облагородя!
Ама селяндури не попиват от идеите на Големия град!
Климатизирах ги (спряха цепенето на дърва),научих ги да пият изорна вода в двайсет литровки, закупена от Метро Кауфланд и Кауфланд...
И накрая вместо да кажат едно Благодаря,че им им хрантутя щерката.....взеха да поставят пластмасовия амбалаж пълен с чешмяна вода пред инвалидизираните паркоместа или платения абонамент сакън некой да не се намърда....
Чувай Боже и закриляй....
14.
Въпрос
09.06.2023 21:05:11
2
3
Цената на кубик вода в Бургас е над 4лева. От къде "губернатора" дава тези милиони на Вода И Канал? Пак данъкоплатеца плаща на държавно-частните фирми на една партия.
13.
Губернатор трето IP
09.06.2023 20:51:39
0
0
Хайде трий бе куче Блокирани IP
12.
Николов
09.06.2023 20:46:59
1
3
Следя физико-химичните показатели,за състоянието на водата от язовир Ясна поляна изкъсо на две седмици а вече и доста по често, когато всичко е в напреднал и необеатим стадии.
И трябва да Ви обадя,че всичко е наред и до няколко месеца нещата ще влязат в норма...
Доста се проточи тази работа....но му идва краят
11.
Чао
09.06.2023 20:27:21
3
4
Олееееее флагман изтрили сте ми коментара и сте ми забранили да коментирам. Това доказва колко сте зависими. Щастлив съм че до края на годината напускам държавата България, На вас ви пожелавам само да сте живи че много грехове имате да плащате. Хайде изтрийте ме.
10.
До 9
09.06.2023 20:25:32
0
4
Ама то пукнатина има при утаечните басейни, намиращи се на 200 метра от стената на язовира, на самата стена нищо й няма !
Колкото до "миньорските условия" , явно визират ремонта на галерията (тръбата) която свързва язовира с пречиствателната !
9.
*********
09.06.2023 19:46:33
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Петър Днепърски
09.06.2023 19:38:20
1
3
Какъв губернатор - тук да не е руска губерня! (не че четейки коментарите под статиите не се усеща мъртвото вълнение към Москва)
7.
До 5
09.06.2023 19:35:00
0
6
Тези дето щяха да са новото ,честното . Се осраха повече от предишното !
6.
*********
09.06.2023 19:07:20
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Тази
09.06.2023 18:46:14
2
7
областна управителка може ли да обясни защо и лак стана така, че тя и ВиК-то поискаха за този ремонт 15 милиона лева , а министерството щедро им отпусна повече от 23 милиона ?
4.
Аха
09.06.2023 18:42:57
4
6
Значи "Временното укрепване ..." ще струва 23 милиона лева, а сега е обявена друга обществена поръчка за "Аварийна реконструкция....", предполагам за около.....50 милиона лева ....!
Пък и защо не, на колко хора им е известно, че става дума за около 120 бр. бетонни корита с размери около 6 х3х2 метра , които трябва да се изкърпят и подмажат със силен циментов разтвор !
При тези цени на ремонта, които се обявяват, би трябвало тези корита да бъдат наново изцяло облепени с гарнитогрес !
Другите алабализми за остарелите помпи и тръби на пречиствателната станция са точно това-алабализми....Тях за 1 милион лева могат изцяло да ги подновят !
Впрочем защо изобщо не се споменава името на "Фирмата-изпълнител, спечелила обществената поръчка" !
Това кодовото й название ли е ?!
3.
Китен
09.06.2023 18:29:58
3
13
И защо никой не пита, защо областната чакаше половин година за да почне ремонта? Тъкмо когато започва сезона.
2.
Oлександэр
09.06.2023 18:21:55
6
7
Мнаго руснаци с имоти и хатели има в Приморско може да направiaт като в язовиро в Кахавка
1.
Пак питам
09.06.2023 17:40:57
4
19
Кога ще уволните позорно крадеца Ганьо Тенев и ще го бутнете на топло, където му е мястото?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите
България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори