×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Очакваме Рашков като шеф на КПКОНПИ и завръщането на Божков и Василев


Очакваме Рашков като шеф на КПКОНПИ и завръщането на Божков и Василев
И да не забравите „Просто Наско“
07 Юни 2023, Сряда, 19:27 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Въпрос на време е, бъдете сигурни, защото няма вътрешни борби в душите и умовете на нашите избраници

България има ново правителство с премиер Николай Денков –  това е новината, която всички очакваха. За пръв път от почти година имаме редовен кабинет. Вярно, малко нетипичен, дори според някои – с противоречаща си с Конституцията договорка за ротация, защото основният ни закон не предвижда такова свободно интерпретиране и менкане на премиерския пост. Но е факт, нека ни е честито толкова дълго чаканото правителство.

Черни облаци надвисват

Преди да успеем още да се порадваме, макар и с всичките условности, които включва тази радост, започнаха да се появяват първите черни облаци на хоризонта. „За” кандидатурата за премиер гласуваха 132 депутати, 69 бяха против, а сред подкрепилите кабинета бяха и двама депутати от ДПС - Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. Някои побързаха да кажат – това е преднамерено действие от страна на ДПС, нарочно искат да настроят още повече противниците на правителството. Да, така или иначе техните два гласа не бяха нужни, и без тях кабинетът минаваше, а и Пеевски побърза да заяви: „Очаквам от правителството да извършат тази конституционна реформа. Затова се включваме с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в комисията по конституционни въпроси. Кабинетът не го подкрепяме като кабинет, като състав”.
Хубаво, нека е така. Как обаче да си обясним гласуването малко след това, след което доскоро недолюбваният от всички депутати, попаднал и в списъка „Магнитски”, този, срещу когото (почти) всички партии протестираха, беше избран от Народното събрание за член на парламентарната комисия по конституционни въпроси. Е, по време на дискусията стана ясно, че "Демократична България" и "Продължаваме промяната" няма да подкрепят номинацията му, но в действителност  8 депутати от ПП/ДБ гласуваха само въздържал се, 50 бяха „против”, а пък „за” Пеевски гласуваха 64 депутати от ГЕРБ-СДС, 34 депутати от ДПС и 11 депутати от ИТН, 1 депутат от ГЕРБ-СДС и 16 депутати от БСП бяха против, а ПГ на "Възраждане" не участва в гласуването. Не изглежда толкова категорично да се противопоставиха от ПП/ДБ на тази кандидатура, дори напротив, сякаш по задължение и знаейки, че тя ще мине, гласуваха „против”.

КОЙ

И изведнъж той (КОЙ?) стана отново приемлив. И не просто приемлив, а както самият Пеевски заяви, заедно с ПП-ДБ готвят нов законопроект за промени в Конституцията, който после ще обединят с проекта на ДПС. Малко объркано стана, нали? ДПС и Пеевски, заедно с ПП, ДБ и ГЕРБ ще правят реформи в основния закон, които реформи ще доведат и до така лелеяната съдебна реформа, което пък от своя страна (ако не се случи още по-рано) ще елиминира главния прокурор Иван Гешев. Същият главен прокурор, зад когото дълго време заставаха ГЕРБ и ДПС, а за вторите дори се говореше, че те са го посочили за тази позиция.

Страната на неограничените възможности, нали така казваха на Америка. Ние пък можем да се самоименуваме Страната не безпринципните коалиции, Страната на неизпълнените обещания или пък Страната на политиците, които сами влизат в противоречие с предизборните си обещания, цели, идеали. Идеали е силно казано, де, коя пък наша партия има идеали... 

Както и да е. Затваряме си очите за Пеевски, но едва преглътнали първата горчива хапка, друга неочаквана новина стигна до нас. Министърът на финансите Асен Василев връща Румен Спецов като шеф на Националната агенция за приходите (НАП), проекторешението се очаква да бъде гласувано от Министерски съвет още днес (бел.авт. – сряда), като се освобождава досегашният директор на приходната агенция Борис Михайлов. Спецов бе шеф на НАП и при предишния мандат на Асен Василев като финансов министър. 

На него именно ГЕРБ нееднократно искаха оставката с мотиви „данъчна измама”. Както беше казал Христо Гаджев (ГЕРБ) преди време  - "Има голям проблем с морала на този човек, който продължава да бъде шеф на НАП”. Но явно вече моралният проблем е разрешен...

Ставайки дума за Спецов и Пеевски, да припомним, че именно първият, според редица журналисти, изпра втория, като през 2021 г. НАП обяви, че нямало открити нарушения в декларираните от депутата от ДПС данни.
Самото искане на Асен Василев да се върне като финансов министър също предизвика недоволство сред ГЕРБ, а и от ДБ не са били крайно очаровани, но в името на... (само да си поема въздух да изброя всички клишета) националното съгласие, в името на България, в името на обществото, в името на всички нас, всеки преглътна тази крайно одиозна фигура, само че забравихме, че той пък върви в комплект със Спецов. А, щях да забравя, а къде е „Просто Наско”?

Керванът си върви, кучетата вече даже и не лаят

Междувременно ДПС и ПП/ДБ проведоха нова серия от разговори за конституционната реформа. За това съобщи отново Пеевски, който бе забелязан да излиза заедно с Йордан Цонев от стаята на зам.-председателя на парламента Никола Минчев, където се срещна със съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Направо ми е жал за Петков – как ли, милият, е преживял да се колаборира с едно от лицата на мафията, с този, срещу когото дълго време беше насочена и реториката на ДБ, и тази на ПП. С голямото зло, както често беше определян Пеевски. С олицетворенито на модела КОЙ. Или пък да не го мисля толкова Петков, пред бившия ни министър-председател надали стоят такива морални дилеми.

Да се готвят Рашков, Божков и Василев

Не по-малко трудна би трябвало да е моралната дилема и пред ГЕРБ, чиито избиратели вече се притесняват дали с това темпо скоро няма да видим на някой сладък пост и Бойко Рашков. Например шеф на КПКОНПИ. 
Но май само УЖ има някакви вътрешни борби в душите и умовете на нашите избраници. В действителност, съдейки по бързината, с която клетият суверен само бива уведомен какво са решили тези над него, надали някой депутат или министър има каквито и да е терзания.

А може би трябва да очакваме и завръщането от странство на бизнесмените Васил Божков и Цветан Василев. Не смея да ги нарека по друг начин, че следейки хронологията на събитията от последните дни... не знам, не знам...
Но пък иначе бяхме обнадеждени, толкова дълго чакахме редовен кабинет, чакахме и съгласието между големите партии, надявахме се, че макар и направили тежки компромиси, следващите им решения ще бъдат принципни, адекватни и насочени към решаване на най-важните проблеми в страната. Не би.

Само после да не се чудим, че институционалната криза продължава, дори се задълбочава (още ли, бе?), защото недоверието към парламент, правителство, президент, партии и политици не просто расте, то заплашва буквално да взриви привидното съглашение, което настъпи. Въпрос на време е, бъдете сигурни.
 


В категории: Политика


14
Коментара по темата
14.
Продължаваме Педерастията
12.06.2023 11:47:52
0
1
Отново гей-вице-премиер, който ще бъде де факто премиер, отново Продължаваме Педерастията в "Българската мафиотска държава", както ни наричат politico.eu
13.
08.06.2023 09:02:22
1
8
Аз съм ЗА божков и василев да се върнат и да си понесат отговорността както да станат и свидетели. Особено ме интересува разграбването на КТБ и прикриването на грабежа от гешев.
12.
Warrior
08.06.2023 07:06:34
0
7
Наско се е опулил като пръднало даначе от многото кристали.
11.
До 7
07.06.2023 23:38:34
0
6
Смяташ,че след премахването на единствената пречка,за завръщането на Божков,той няма да се върне? Смяташ,че няма да назначат Рашков? Ти явно живееш на друга планета!
10.
До 7
07.06.2023 23:36:40
0
4
Тоест според теб няма коалиция между ГЕРБ ДПС и ПП?
9.
До 3
07.06.2023 23:35:03
5
12
Бате,ти или си малоумен или си…малоумен!Нямам друго обяснение за малоумния ти коментар! Смяташ,че ПП+ГЕРБ+ДПС са по добрата алтернатива? Човече,та ПП целунаха на Бойко и на Пеевски не ръцете а онея им работи.Нали се сещаш,че за нас обикновенните българи остава точно това,онова в междукрачието!Пеевски ще пише закони!Боже господи!Та нали против това бяха всички протести до сега? Никога повече ГЕРБ и ДПС,промяната е тук…бла бла бла Ваксините ли ви дойдоха в повече?Какво ви става бе хора? Слепи ли сте?Толкова дълбоко ли заспахте?
8.
Продължаваме Педерастията
07.06.2023 23:22:51
4
10
Тролове спите ли! Я бързо 30 коментара от Лорер
7.
Работодател копейкин
07.06.2023 21:20:30
20
21
Браво на виктория заглавието няма нищо общо със статията и действителноста. Така се манипулират овцете. От скоро флагман премина на заплата към руското посолство. Те парите не миришат.
6.
хахахаха
07.06.2023 20:59:56
18
18
Г-жа Виктория не спира да си пише сама хвалебствени постове! Хаахахах! Плоско и прозрачно! Ако тя яде доматите с колците, ние - НЕ!
5.
гражданин
07.06.2023 20:52:51
12
24
Прекрасна безпристрастна статия разобличаща правителството на безпринципни коалиции .за да спасят лидерите си .
4.
Иванчо
07.06.2023 20:35:38
5
26
Бог да пази България! Вече не се надяваме на друго!
3.
Гошо
07.06.2023 20:22:54
27
17
Доста повърхностен анализ. Виктория Георгиева може да е всякаква, но не и обективна. Разтърсете се и из предишните ѝ творения и ще се убедите. Нормално е да скача срещу новото статукво. Предполагам, че на никого не му харесва ситуацията в момента. Нито на избирателите на Герб, нито на тези на ПП/ДБ. За съжаление алтернативата е много по-ужасна: да продължи влиянието на руските патерици у нас, начело с вмирисания зелен чорап. Не случайно атаките срещу съставяне на това правителство бяха толкова ожесточени. Прецаква им се цялата парадигма. Всичко, за което се борят руските подлоги у нас ще бъде буквално взривено и затова се мобилизираха изцяло.

И ако Викито умееше да мисли малко по-задълбочено, щеше да види, че причините за всичко, което се случиу последните 3 седмици са изцяло геополитически. На ЕС и НАТО най-накрая им писна руските интереси да си разигравят коня както искат у нас и се намесиха решително. Кой натисна тиквата според вас да подкрепи подобно правителство? Кой скръцна със зъби на аматьорите-реформатори да си налягат парцалите и да приемат условията на герберите? Няма случайни неща.
2.
БРАВО
07.06.2023 20:04:43
48
34
Браво на автора на статията Виктория Георгиева!Много точно и обективно описано! Това се казва журналист!
1.
Е на тва е
07.06.2023 19:55:09
48
31
Добра статия, браво на автора!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори