×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да започнете от нулата след развод


07 Юни 2023, Сряда, 21:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Браковете често се разпадат, защото само любовта не е достатъчна

След развода си струва да забравите миналото и да живеете за себе си, призовава Валери Гут, психолог и разработчик на концепцията за адаптивен интелект. В интервю за Lenta.ru той назовава начини да започнете живот от нулата след развод.

Психологът отбелязва, че браковете често се разпадат, защото само любовта не е достатъчна, важна е психологическата зрялост и на двамата партньори. Според него, ако бракът се случи поради желанието да прехвърлят домашните си проблеми върху партньора, да променят социалния статус и да получат финансова подкрепа, такъв брак неизбежно ще се разпадне, тъй като съпругът и съпругата няма да са готови за задължения.

Гут добавя, че в една връзка човек често става зависим от партньора, което може да се сравни с наркотична или никотинова зависимост. Ето защо преодоляването на раздялата може да бъде трудно.

Той отбелязва, че 683 хиляди двойки са се развели през 2022 г.

Гут подчертава, че по време на раздяла се различават същите психологически етапи, както при всяка загуба: шок, гняв, отричане, изблик на емоции, пазарене, депресия и приемане. В същото време е важно да не зацикляте на определен етап, а да преминавате през всяка стъпка последователно. Средно това може да отнеме от една до три години, предупреждава той.

„Трябва да си дадете време да приемете факта на раздялата. Ще отнеме месеци, за да свикнете с новите обстоятелства. По това време е важно да не блокирате възникващите емоции, да си позволите да излеете мъката, да изхвърлите негативна енергия не към обекта на вашето страдание например с помощта на спорта“, каза Гут .

Според него честите срещи с приятели и роднини ще помогнат за справяне с негативните емоции. Той призовава да не се страхувате да споделяте чувства и преживявания с хора, които могат да ви изслушат и подкрепят, тъй като социалното общуване е ефективен начин да не се обезсърчите след развода. В същото време обаче психологът съветва да избягвате комуникация с онези, които могат да ви изнервят с фразите: „Казах ти“, „Къде гледахте, когато се оженихте?“

Ако помощта на приятели не е достатъчна и не можете да се измъкнете от трудните преживявания, трябва да се свържете с психолог, добави Гут.

Психологът призовава да не забравяте, че животът не свършва с раздялата, защото рано или късно ще дойде време да планирате собственото си бъдеще, предава vesti.bg. В този случай можете да използвате техниката на положителна визуализация: фокусирайте се върху желанията, целите и плановете, като игнорирате негативните мисли. Гут насърчава, че ако се направи правилно, положителните промени в живота няма да закъснеят.

Той добавя, че всеки човек преживява загубата по свой начин, така че няма универсална рецепта как да преживеете правилно раздялата. Основното според него е да се отнасяте внимателно към себе си, да се стремите да постигнете емоционална зрялост и да останете отворени за помощ и подкрепа, тогава процесът на преминаване през развод може да бъде бърз и безболезнен.

Той заключва, че разтрогването на брака не е катастрофа, а възможност да се работи върху грешките и да се започне нов щастлив етап от живота.


В категории: Лайфстайл


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Стига
08.06.2023 12:14:03
0
0
Стига с тези разводи. Разводите са най-гадното нещо. Децата страдат много. Покрай тези разводи развиват и прикриват дълбоко вътре в себе си много комплекси и тъга, които след години си проличават и им пречат в живота. Семейството е най-важното в живота. То е дар от горе. Вместо развод се борете за семейството. Има толкова много брачни терапевти, консултации и прочие. Медийната среда трябва да говори повече за сплотяване на семейството а не за разводи.
1.
е,че то
08.06.2023 06:01:03
0
3
винаги, след развод се започва от нула.......какво толкова....???
само се чудите ,какви простотии да публикувате....???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Той е сравнително скъпа инвестиция – по голямата част от бизнеса все още се ориентира как да го приложи в своята работа, за да повиши продуктивността Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения От следващата учебна година в Колежа се разкриват три нови бакалавърски специалности – „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“ и „Туризъм и предприемачество“ Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Предходната администрация е натрупала 1.8 млн.лв. задължения, може да ни блокират сметките, алармира кметът Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Кастингът за следващия сезон на романтичното риалити стартира днес Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения
Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници 
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори