×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Експлозия разруши стената на язовир Нова Каховка


Експлозия разруши стената на язовир Нова Каховка
Кадри от дрон показват как с огромна скорост от язовир Нова Каховка се изливат тонове вода
06 Юни 2023, Вторник, 08:24 ч.
Автор: Флагман.БГ

Украинският президент Володимир Зеленски свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност

Експлозия разруши стената на язовир Нова Каховка в окупираната от Русия Херсонска област. Започнала е евакуация на населението в засегнатите над 80 населени места.

Кадри от дрон показват как с огромна скорост се изливат тонове вода. Очаква се ситуацията да стане критична в рамките на следващите часове. Южното командване на Украинските въоръжени сили обвини Русия за взрива. За разрушаване на язовирната стена и наводнения съобщава и контролираната от Кремъл агенция ТАСС.

Огромният язовир Нова Каховка блокира река Днепър нагоре по течението на Херсон. Градът е заплашен от хуманитарна катастрофа. Язовирът е източник на вода и за анексирания полуостров Крим, както и за АЕЦ "Запорожие". Украинският президент Володимир Зеленски свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност.


 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
16
Коментара по темата
16.
до бандеровец 11
06.06.2023 21:02:11
1
2
Това са заглавията от гръцки СМИ:
"Украинците взривиха язовир Каховка – Наводняват Херсон и спират водоснабдяването на Крим! (видео)
Украинците ще могат да атакуват след 72 часа районите на Херсон и Крим!"
https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/ektakto-oi-oukranoi-anatinaksan-to-fragma-tis-kakxovka-plimmyrizoun-tin-xersona-kai-ekopsan-tin-ydrodotisi-tis-krimaias-vinteo/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
"Защо беше взривен язовир Каховка - Ситуацията на Волендарския и Бахмутския фронт - Украинските загуби са големи
Киев спешно се нуждае от алтернативни „решения“, за да промени фактите срещу него"
https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/giati-anatinaxtike-to-fragma-tis-kakxovka-i-katastasi-sta-metopa-tou-voulentar-kai-tou-mpakxmout-megales-oi-oukranikes-apoleies/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
Руското министерство на отбраната: "Киев загуби 3715 души и 207 бронетранспортьора при контраатаката си - Какви са нашите загуби"
https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosiko-ypam-to-kievo-exase-3-715-andres-kai-207-thorakismena-stin-antepithesi-tou-poies-einai-oi-dikes-mas-apoleies/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
15.
No14
06.06.2023 20:56:22
1
1
Това не е война,това е сделка за земя, територия,влияние,природни и човешки ресурси
14.
Бенджамин Фулфорд
06.06.2023 20:50:27
1
4
Както отбеляза Бенджамин Фулфорд в седмичния си обзор:
Зеленски ще бъде разследван за „държавна измяна“ от украинското Държавно бюро за разследване
https://scotlandtoday-online.translate.goog/zelenskyy-to-be-investigated-for-high-treason-by-ukraines-state-bureau-of-investigation?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg
Не е изненадващо, че цялото тяло на Зеленски се тресеше странно по време на срещата с британския Сунак в Молдова. Това вероятно се дължи на страха от връщане в Киев, както и на симптомите на отказ от кокаин:
https://video.wordpress.com/embed/Whor59St
Украйна е световната столица на прането на пари, трафика на хора и отнемането на органи. На 14 април 2022г. украинският парламент прие закон 5610, който позволява на Украйна да изнася органи в чужбина. Тези закони бяха насърчавани от бившия действащ здравен министър Уляна Супрун и позволяваха на болници, затвори, военни части и сиропиталища да използват органите на всеки, за който се грижат, без тяхното съгласие.
Също така отбелязваме, че три четвърти от оръжията, изпратени в Украйна, се продават на международния черен пазар. Като пример можете да видите тук член на мексиканския картел, носещ противотанкова ракета Javelin, произведена в Съединените щати, която е била търгувана за наркотици, според мексикански източници.
https://benjaminfulford.net/wp-content/uploads/2023/06/cartels.webp
13.
Svako
06.06.2023 11:55:46
3
3
Други "източници в сянка " твърдят ,че унищожаването на стената е реципрочната на ядрен удар и им развързва ръцете.
Казано тетатет- дасвиданя кримский полуостров.
12.
Svako
06.06.2023 11:51:33
4
3
Това със взривената язовирна стена се отнася към чл. 56 от допълнителния Протокол на Женевската конвенция. Набори сме с тая Конвенция.
Цяла сутрин се дебатира в Европейския съвет - Шарл Мишел заяви, че унищожаването на гражданска инфраструктура ясно се квалифицира като военно престъпление и ЕС ще „изправи Русия пред правосъдието. Тоест - ще им се удържи кеш за нова стена.
Честито.
11.
За руския трол 9
06.06.2023 11:19:15
4
3
Я вземи да видиш видеото, преди да пишеш. Никъде по стената няма „разрушения по горната част на конструкцията“, както пишат в „достоверните“ ти цитати. Водноелектрическата централа липсва изцяло, като това може да стане само ако в нея е заложено огромно количество взривни вещества. Т.е. да е минирана, както отдаван се знаеше че е. Ясно е че руснаците са я взривили. Иначе щеше да има поне няколко неточни попадения и да се виждат повърхностни поражения от снарядите.
А относно “мръсните“ бомби, бъркаш украинците с руснаците. Те държат Запорожката АЕЦ и я подготвят за това.
10.
уточнение
06.06.2023 10:35:36
1
4
1. Дизайнът на хидравличната конструкция не позволява цялата маса вода да попадне в Днепър в даден момент, тя ще се оттича постепенно.
Все пак, в момента, нивото на водата при Нова Каховка се е повишило с 4 метра. Най-малко 80 населени места, които се намират надолу по течението на река Днепър, вече могат да попаднат в зоната на наводненията.
Според аварийните служби: 11 от 28 участъка са унищожени във водноелектрическата централа в Каховка.
Украинските бойци целят машинното отделение от цяла година, защото цивилните специалисти във водноелектрическата централа "Каховка" отдавна са заменени от руски военни инженери.
2. Няма заплаха от обезводняване на Севернокримския канал, тъй като главната станция на конструкцията се намира над язовира.
3. По-рано Володимир Рогов заяви, че разрушенията във водноелектрическата централа "Каховка" все още не представляват критична опасност за Запорожката АЕЦ, която също се снабдява от по-горно водохранилище.
9.
лъжите на Зеленски край нямат
06.06.2023 10:25:52
6
5
Руските СМИ уточняват: RT: Водноелектрическата централа "Каховка" беше ударена тази нощ, вероятно от РСЗО "Ольха".
Бойци от въоръжените сили на Украйна стреляха по водноелектрическата централа "Каховка" в нощта на 6 юни от ракетната система "Ольха". Украйна заплаши да взриви язовира миналата есен… една от причините руснаците да се изтеглят от Херсон м.г.
Ръководителят на администрацията на Новокаховка Владимир Леонтиев коментира разрушаването на водноелектрическата централа в Каховка. По думите му горната част на конструкцията е била разрушена по време на обстрел. "Имаше няколко попадения в два часа през нощта в горната част на водноелектрическата централа, където се намират сандорите, където директно се намират клапаните, и тя беше съборена". Леонтиев нарече "голямо щастие" това, че самият язовир устоя.
Също така според ФСБ: Украйна е подготвяла терористична атака на територията на Русия с помощта на "мръсни бомби. https://military.pravda.ru/news/1842672-ukraina_gotovila_grjaznuju_bombu/
8.
Urko
06.06.2023 10:13:36
1
0
Teq nisa u red
Sq 6e piqt fanta ot toaletnata
7.
Ясно е че руснаците са я взривили.
06.06.2023 09:11:47
8
12
1. Те държат контрола над стената. Украйна отдавна предупреди, че са я минирали.
2. Ако Украйна имаше сметка да я взриви, щеше да го направи преди да превземе Херсон, а не сега когато потопа ще затрудни контранастъплението им.
3. Пораженията са най-вече на територия контролирана от Украинците. Защо да си създават проблеми? Запада и да им даде пари за възстановяването, те едва ли ще са достатъчни.
4. Украйна няма нужда от тази криза. Тя планира да освободи своите територии, а Русия разбира че няма да ги бъде там. Малко им остава.
6.
Броненосеца Потьомкин
06.06.2023 09:11:28
9
5
Я сега да видим как плават леопардите... Хитро, а?
5.
До АЗ
06.06.2023 08:59:01
9
10
Ясно е кой! Който я държи. Вривовете са заложени в самата електростанция. Това с артилерийски обстрел нама как да стане.
4.
До 1
06.06.2023 08:57:02
20
14
Я си напъни мозъчето и се сети сам , кой има интерес язовира да бъде разрушен и Крим да остане без вода ?
А централата се охлажда не само от язовира, пък и в чий ръце е тя сега ?
Кой има интерес да се обяви хуманитарна катастрофа и да вземе още някой и друг транш парички?
3.
Страх ги тресе руснаците
06.06.2023 08:56:52
12
8
След нас ПОТОП...
2.
аз
06.06.2023 08:56:00
3
7
Кой я е взривил?
1.
Поредно доказателство
06.06.2023 08:41:12
15
22
по-тъпо племе от Руснаците ....няма
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори