Рецепта за най-вкусните катми по родопски
Автентична рецепта от кърджалийския край
Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско.
Необходими продуки:
брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.
В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.
Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.
Сервираме топли.
Мъж почина от бяс след трансплантация на бъбрек от заразен донор в САЩ
Попова от АМБ: препоръчва потребителите да избират българско месо, когато е налично
Протестна вълна в страната
Пада "тайната на заплата" заради директива на ЕС
Адел си призна: Мога да изпия 25 бутилки вино за една вечер и да остана напълно трезва
Верона въвежда входна такса за балкона на Жулиета в опит да овладее туристическия наплив
Как ще плащаме след полунощ на Нова Година?
Какво разкри Виктория Бекъм за съпруга си Дейвид Бекъм
Забраняват ли растителните бургери? ЕС в решаващи преговори
Литва обяви извънредно положение заради контрабандни балони от Беларус
Чудни вкусове с които да разнообразим вечерята за Бъдни вечер
Турция се топи
