Рецепта за най-вкусните катми по родопски
Автентична рецепта от кърджалийския край
Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско.
Необходими продуки:
брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.
В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.
Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.
Сервираме топли.
Ванеса Хъджънс отново майка на 36
Как ще купуваме винетки в евро и на какви цени
Max Fight 64 няма да е просто битка – ще бъде сцена за национално обединение
Почина съпругата на космонавта Георги Иванов
Жена купи от магазин за месо колбас, който се оказа пълен с червеи
Джиро Италия 2026 тръгва от Бургас
Как Майкъл Фейгън се промъкна до леглото на британската кралица - една невероятна история
От хазартната зависимост до пътя на промяната: Истинската история на пловдивско семейство
Станко е в неизвестност, издирват го в цяла България
Ванеса Хъджънс отново майка на 36
01/12/2025, Понеделник 09:55
0
Празник е! Има много народни обичаи
Любо Пенев е с рак на бъбреците, състоянието му е тежко
