Рецепта за най-вкусните катми по родопски
Автентична рецепта от кърджалийския край
Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско.
Необходими продуки:
брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.
В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.
Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.
Сервираме топли.
Борисов: Днес ще направя тест, за да разберем дали работя с Пеевски
Русия чака отговора на САЩ: Кремъл мълчи, а светът гадае
Екшън с дрога в София, замесени са част от най-буйните мъже от протеста
Как се празнува Никулден по света-от шарената традиция в Бургас до сватбени ритуали в Италия
Синдикатът на МВР след трагедията на Северната тангента и решение на съда: Животът на колегата ни 5 000 лева ли струва
Църквата почита светец - строил болници и манастири, налице са много народни вярвания за 5 декември
Кабинетът "Желязков" пред шести вот на недоверие, от ПП зоват за нов масов протест
В 4 области е обявен жълт код за значителни валежи, по морето духа силен вятър, в планините времето е люто
Каква е пътната обстановка в България на 5 декември, какви са основните ограничения за Бургаска област
3 основни правила за щастлива и стабилна връзка
Министър Тахов: "Магазин за хората" ще обхване цялата страна през 2026 година
Почина обичан български кмет
