Рецепта за най-вкусните катми по родопски
Автентична рецепта от кърджалийския край
Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско.
Необходими продуки:
брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.
В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.
Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.
Сервираме топли.
Защо продължаваме да избираме сходен тип партньори в любовта
Евродепутати: Колегите ни свикнаха, че в България се провеждат избори на шест месеца
Александър Сано: Оцелях по чудо в катастрофа край Бяла
Лекар: Никога не носете обувки вкъщи
Венета Райкова остана без ефир и доходи
Какво се случва със сметки, кредити, депозити, лизингови вноски и инвестиции с въвеждане на еврото
На какво е симптом събирането на границите на кръвното
Установиха до какво води прекомерната консумация на кафе при жените
Трик: Тайната рецепта за идеално печено пиле
Броени дни до Коледа: Ето как празниците могат да продължат 12 дни
През зимата вечеряйте в този час, категорични са учени
Удар на полицията: Нелегален тютюн за наргиле за над 100 хил. лв. открит в София, двама братя са задържани
