Рецепта за най-вкусните катми по родопски
Автентична рецепта от кърджалийския край
Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско.
Необходими продуки:
брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.
В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.
Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.
Сервираме топли.
Социалните работници в Бургас излязоха на протест-настояват за 20% увеличение заплатите
Фотографът Милуш Киряков дари част от изгревите си на Колежа по туризъм в Бургас
Десерт чудо и то само с три съставки
Путин изрази благодарност към Орбан за домакинството му за срещата на върха
Кметът на Варна от дома си: Моята свобода е ваша победа
Министерството на туризма открива най-големия форум за българско вино
Николай Дачев е новият директор на спортното училище в Бургас
Филип Виденов пак хванат зад волана след употреба на алкохол – очаква го обвинение за рецидив
Сигнал до Флагман: шофьор паркира където поиска - кой му позволява да нарушава правилата?
Дядо ме научи на тази чудна рецепта с кисело зеле
