Рецепта за най-вкусните катми по родопски
Автентична рецепта от кърджалийския край
Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско.
Необходими продуки:
брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.
В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.
Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.
Сервираме топли.
Полето на парите се отваря за тези 3 знака от понеделник
Роналдо и Джорджина си купиха две вили на красив остров, далеч от хората
Митничар се заклещи между два автомобила на ГКПП Капитан Андреево-Капъкуле
Ето как да направите най-сочните постни чушки за Бъдни вечер
Коледа събужда смелостта да отворим сърцето си и да си хванем гадже
Как да различим фалшивите евробанкноти
ЕК одобри да получим близо €1,5 млрд. от третия транш по ПВУ
Гюлсерен от „Твоят мой живот“ избра да живее на село! Кара трактор и се грижи за животните
Арестуваха Грета Тунберг в Лондон
Наум Шопов пак е водещ на „Ергенът“, тръгва с жената
Правителството одобри финансова подкрепа за Украйна по плана на Европа
2026 носи невероятен късмет и щастие на 2 зодии
