Рецепта за най-вкусните катми по родопски
Автентична рецепта от кърджалийския край
Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско.
Необходими продуки:
брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.
В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.
Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.
Сервираме топли.
Доживотен затвор за Веско Вълчинов, убил с чугунена гира Кристиян Пеев и разчленил трупа му
Жесток бой между трима мъже, 26-годишен е с отрязана кост
Тръмп в защита на Мъск: „ЕС върви в лоша посока“ след глобата от 120 млн. евро за X
Истината за сините кучета в Чернобил
Дядо Коледа пристига в Бургас на 19 декември: голямо празнично шоу и подаръци в Етнографския музей
8 г. затвор за бизнесмена, убил с БМВ-то си двама младежи край Пловдив
Легендата на ФК „Черноморец“ Панайот Димитров Костов - Пано Мотора, навършва 90 години
Цените на панелките растат, но рискът остава: Какво трябва да знаят купувачите
Катастрофален спад на обявите за работа – експертите предупреждават за трудно време
SOL Bar & Grill – новият фаворит на Бургас за фирмени коледни тържества през 2025
Защо е грешка да отлагате покупката на имот - цените тръгват нагоре
Младите лекари продължават протестите-бюджетът на НЗОК не дава гаранции, а проблемите се задълбочават
