Рецепта за най-вкусните катми по родопски
Автентична рецепта от кърджалийския край
Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско.
Необходими продуки:
брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.
В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.
Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.
Сервираме топли.
Живия Нострадамус направи тежко предсказание за Путин за 2026 г.
Последният мач на Джон Сина: Краят на легендата в WWE
Измамници обещават изцеление от диабет в Бачковския манастир, 30 души са подмамени
Бърза млечна баклава готова за 30 минути
Стрелба в университет в САЩ, двама студенти са убити, осем са в критично състояние
Краставиците на борсата струват 4,20 за килограм, по магазините минаха 5 лева
Задържаха петима в Германия, подозират ги, че са планирали нападение на коледен базар
Румънският президент: Готови сме да отвърнем, ако Русия ни атакува
Лекарят на Матю Пери осъден на едва 2,5 години затвор за незаконно снабдяване с кетамин
Албена Вулева изненада с коренно променена визия, качила е доста кила
Слънчево време в повечето райони, мъгли преди обяд и слаб вятър ще определят днешния ден
Българската червена чушка - един от 12-те суперпродукта, които пазят зрението
