Рецепта за най-вкусните катми по родопски
Автентична рецепта от кърджалийския край
Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско.
Необходими продуки:
брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.
В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.
Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.
Сервираме топли.
Бялото ни завладява от обемните пуловери до букле силуети
4 знака ще осъзнаят истинските си потребности към момента
Радостин Василев: Очаквайте изненади, сега е моментът Румен Радев да слезе на терен, очакваме го там
Фантастико остава в ръцете на семейството – Владимир Николов сложи край на спекулациите
Трафик с изчакване по маршрута София–Самоков заради укрепване на скатовете
Политолози: Протестите ускориха оставката, а правителството избяга ескалация в последния момент
Какво следва по Конституция след оставката на кабинета?
Варна посреща 2026 г. с Ищар - часова програма и силен музикален лайнъп
Брюксел съди България за нарушения в здравния сектор
КЗП ограничава игра, имитираща производство на наркотици, за лица под 18 г.
Българска схема с фалшиви чипове удари китайска фирма
