Рецепта за най-вкусните катми по родопски
Автентична рецепта от кърджалийския край
Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско.
Необходими продуки:
брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.
В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.
Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.
Сервираме топли.
„Това е моят път“-звездите, които открито говорят за избора да нямат деца
Щастлива развръзка с драмата с 4 деца в София
Вода от кладенец допринесе за дълголетието на 130-годишния Йончо
Голям екшън с 4 деца в София
Ето с какво да заменим месото по време на Коледните пости
Много българи допускат голяма здравна грешка
Кои са най-честите причини за плача на бебето
Ще се изненадате колко незаконни сметища има в България
Почина Царя на баничките
Гърция и Украйна договориха транзит на американски газ през България
Алена защитаваше идеята, че съдбата и характерът могат да се разберат чрез звездната карта
Ето как да организираме най-оптимално отпуските си по празниците
