×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гешев поиска имунитета на Бойко Борисов


Гешев поиска имунитета на Бойко Борисов
Главният прокурор иска имунитета на Борисов, който обаче обяви, че няма да си го даде доброволно - топката е в НС
Ключови думи: прокуратура, ГЕРБ
02 Юни 2023, Петък, 17:09 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

От прокуратурата са подготвили обвинение срещу бившия премиер заради "Барселонагейт"

Иван Гешев поиска имунитета на Бойко Борисов.

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-то Народно събрание (НС) искане за сваляне на имунитета на народен представител и бивш министър-председател Б.Б. по предложение на Софийската градска прокуратура, съобщават от държавното обвинение. 

В предложението на наблюдаващия прокурор от СГП се посочва, че по делото е необходимо да бъдат извършени действия по разследването, включително и привличане в качеството на обвиняем, които са с характер да засегнат правната сфера на народния представител.

С решение на ЦИК от 08.04.2023 г. Б.Б. е обявен за народен представител и след полагане на клетва на 12.04.2023 г. се явява лице с имунитет.

Съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възбуждането на наказателно преследване срещу народен представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Б.Б., се посочва още в прессъобщението. 

Припомняме, че на 30 май от държавното обвинение съобщиха, че СГП е предложила на главния прокурор да внесе мотивирано искане до НС за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Борисов. 

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител /пране на пари/. От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, бе посочено в съобщението. 

Прокурор бе предложил на главния прокурор да поиска имунитета и на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Изненадващо обаче Иван Гешев не се съгласи и върна искането като недобре мотивирано. 

Явно не така стоят нещата с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той заяви, че няма да се откаже доброволно от имунитета си. Така решението по казуса трябва да вземе Народното събрание (НС). 

 


В категории: Политика


16
Коментара по темата
16.
Кофти, че той не го дава
02.06.2023 22:48:29
2
7
Гешев поиска имунитета на Борисов, а Борисов не си го дава. И май не се очертава парламента да гласува сваляне на имутите, защото най-вероятно е договорен като част от сделката за правителство
15.
Поморие
02.06.2023 21:56:58
0
7
Да не забравите Поморие????
Там има материали събрани достатъчно.
14.
Бай Тодор
02.06.2023 21:15:56
0
5
Нали беше само администратор, как взема такива решения?
13.
леля чичо
02.06.2023 20:55:10
3
15
помня че Сидеров си даде имунитета доброволно, а бойчето е абсолютна мърша , нищо мъжко няма в това боклуче, стана малко напечено и опръска калника
12.
Фостатаааа фончо
02.06.2023 19:46:50
3
27
Е щом тулупа мисли, че е невинен да си даде доброволно имунитета. Ако се опъва значи е затънал дълбоко в лайн*.
11.
Великан
02.06.2023 18:19:50
0
11
Гешев свали картите, по-точно, Борисов го принуди.
6 месеца косъм не падна от главите на тия сбърканяци от ПП-ДБ.
За какво ти е такъв главен? Реформа...
10.
До Иван Гешев
02.06.2023 18:03:43
1
18
Разследвай как и по какъв начин си образува обвиненията прокурор д-р Иван Иванов от СРП. Кой му дава указания как и на КОЙ да повдига скалъпени обвинения. Престъпници, протежета всичките ПЕПИ ЕВРОТО.
Искаш да хванеш Петьо Петров Еврото, почни от неговите слуги, адвокат ВЕЛИМИР АТАНСОВ, д-р прокурор ИВАН ИВАНОВ от СРП и продължавай към ВКП, хайде честито на прокурорската мафия.
9.
I love USA
02.06.2023 18:02:43
24
6
Тихо, русороби! Ще ядете американския х.й и ще мълчите! ГЕРБ и ПП-ДБ ще изведат страната по пътя на евроатлантизма.
Бойко Борисов нищо лошо не е направил и никой няма да го пипа, особено Гешев, когото ще сменим с някой послушен. Може да сложим Барни Ръбъл за нов главен прокурор, напълно подходящ е.
Важното е фатмака да бъде махнат от властта, други нищо няма значение, особено шибаните русофили, които са мнозинство в тази територия.
8.
Haha
02.06.2023 17:45:46
2
21
Гешев иска Борисоф не дава .
Политиците са недосегаеми !
7.
Даниела
02.06.2023 17:39:43
1
27
Кирил Петков вчера пред медиите:
"Няма да позволим прокуратурата да се използва като бухалка срещу господин Борисов."
Толкоз...
6.
До 1
02.06.2023 17:38:35
0
15
Надявай се. Това е театрална сценка по изпирането.
Защо чакаха до днес когато вече имат съгласуване за правителство? Нали целта е Герб да гласуват подкрепа за министри на ПП а ПП ще гласуват да не му се сваля имунитета на бб или ще бавят това гласуване до новите избори.
Вижте само как ревът нямало приет бюджет, те са в парламента от 12 април, не е нужно да има избрано правителство за да приемат бюджет, или поне да продължат срока на предния, но нарочно влачат нещата.
Ще питаш защо влачат, ами Германия е вече в рецесия, вероятно българия е в рецесия преди това, затова и преди няколко дни министъра на финансите внесе в парламента искане да му разрешат да харчи от държавния резерв.
5.
А дано, ама надали
02.06.2023 17:30:24
0
12
Вдъхни всекиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.
4.
Бойко Борисов
02.06.2023 17:21:31
3
33
Ще ми пръднете на к.ра!
Няма да си дам имунитета сам, а благодарение на новите ми приятели- Киро и Христо, никога няма да може да ми вземете имунитета и с гласуване в Народното събрание! Пак ви го нахаках на два ката!
3.
Позьор
02.06.2023 17:21:08
7
30
На гешев, който доскоро ги пазеше, кой ще му заведе дело за укриване на престъпления на тези на които сега иска имунитета?
2.
Walter White
02.06.2023 17:19:22
3
33
Спокойно , младите се взеха (ПП и Герб) , а и ходиха да целуват ръка Пеефффски , та нека си изкарат медения месец поне ...
1.
Az
02.06.2023 17:14:11
10
49
БРАВО БРАВО БРАВО
ТИКВАТА В ПАНДИЗА,КЪДЕТО МУ Е
МЯСТОТО...МАМИЦАТА МУ МАФИОТСКА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори