×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изберете своя пакет изследвания от профилактичните кампании на „ЛИНА”


Изберете своя пакет изследвания от профилактичните кампании на „ЛИНА”
Mесечните кампании важат във всеки от самостоятелните филиали на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол
02 Юни 2023, Петък, 09:37 ч.
Автор: Флагман.Бг

Лабораторията е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента.

И през месец юни медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага голям брой изследвания на намалени цени. Част от показателите са по идея на пациентите, които гласуваха в онлайн анкетата на сайта на „ЛИНА”. Те посочиха като най-желани анализи: щитовидни хормони, HOMA индекс, TSH, гликиран хемоглобин и изследвания за анемия.

„За нас мнението на пациентите е от водещо значение, затова се обръщаме към тях с молба да се включват активно в анкетата. Тя ще ни помогне в подготовката и на следващите ни профилактични кампании”, заявяват от „ЛИНА”. В анкетата можете да гласувате тук.

Mесечните кампании важат във всеки от самостоятелните филиали на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Предварително записване на час или направление от лекар НЕ са необходими. Таксата манипулация е 2 лв.

Актуални профилактични кампании май – юни 2023

Пакет „Метаболитен – основен” на намалена цена от 34.50 лв. на 27.00 лв.

Включва: кръвна захар, пикочна киселина, холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, АсАТ, АлАТ и TSH. Подходящ е за проследяване на метаболитния баланс на организма. В него има изследвания за бъбреци, добър и лош холестерол и хормон за функцията на щитовидната жлеза. Препоръчително е да се извършва сутрин на гладно и преди приема на кафе и напитки с кофеин.

Пакет „Метаболитен – разширен” на намалена цена от 104.50 лв. на 76.00 лв.

И тук отново има: кръвна захар, пикочна киселина, холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, АсАТ, АлАТ, TSH , като са добавени още: урея, креатинин, ГГТ, FT4, Anti – TPO, HOMA индекс, HbA1c (гликиран хемоглобин). Разширеният пакет е подходящ за контрол на диабета и превенция на усложненията от това заболяване, тъй като включва индекс инсулинова резистентност, гликиран хемоглобин, както и анализи за черния дроб и още един хормон за щитовидната жлеза. Отново е препоръчително да се извършва сутрин на гладно и преди приема на кафе и напитки с кофеин.

Желязодефицитна анемия на намалена цена от 29.30 лв. на 23.00 лв

Пакетът предлага: пълна кръвна картина с 16 показателя, желязо и ferritin. Подходящ е както за възрастни, така и за деца със съмнения за желязодефицитна анемия. Изследването се извършва сутрин на гладно. Препоръчително е две седмици предварително да не са приемани медикаменти и/или хранителни добавки с желязо.

Анемия – разширен на намалена цена от 69.30 лв. на 58.00 лв.

В разширения пакет към пълната кръвна картина с 16 показателя, желязо и ferritin са добавени още: фолиева киселина и витамин В12. Това помага в разграничаването на вида на съответната анемия - желязодефицитна или в резултат на недостиг на витамин В12 и фолиева киселина. Две седмици преди изследването е желателно да НЕ са приемани медикаменти и/или хранителни добавки със съдържание на желязо, фолиева киселина и витамин B12. Друго важно условие, което трябва да се спазва за получаване на коректен резултат, е да бъде извършено сутрин на гладно.

Комплекс магнезий и витамин D на намалена цена от 29.50 лв. на 23.00 лв.

Защо да изберем тази комбинация? Витамин D е важен за здравината на костите и зъбите, за доброто функциониране на имунната система, нервната система, мозъка и за регулиране нивата на инсулин. Има роля и при превенцията на диабет от тип 1. От своя страна магнезият отговаря за доброто състояние на сърдечносъдовата система и за добрия тонус на мускулите. Изследванията се извършват сутрин на гладно, като хранителни добавки и медикаменти, съдържащи магнезий, трябва да се преустановят поне 10 дни преди изследването

Щитовидни хормони по избор от: FT3; FT4; TSH всеки на намалена индивидуална цена от 12.00 лв. на 7.00 лв. Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

От състоянието на щитовидната жлеза може да зависи много – как изглеждаме, как се чувстваме, какви съпътстващи заболявания може да отключим. Именно поради тази причина е добре профилактично да изследваме хормоните, които я регулират. Едни от основните са: FT3, FT4 и TSH. Препоръчително е изследванията да се правят сутрин на гладно и преди приема на кафе и напитки с кофеин.

Полов хормон по избор от: LH; FSH; Progesterone; Testosterone; Estradiol; Prolactin всеки на намалена индивидуална цена от 14 лв. на 10 лв.; DHEA/S на намалена цена от 17.00 лв. на 14.00 лв. и антимюлеров хормон на намалена цена от 46.00 лв. на 39.00 лв. Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

Тези анализи са подходящи при проблеми с менструалния цикъл, при подготовка за ин витро процедура или планиране на бременност. Част от хормоните се изследват в точно определен ден от месечния цикъл при жените. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а Progesterone - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става сутрин до 11 ч., когато нивата му са най-високи.

DHEA/S е стероиден хормон, произвеждан основно от надбъбречните жлези. Неговите стойности са важен показател при диагностицирането на причините за нередовен менструален цикъл, засилено окосмяване при жените, поликистоза на яйчниците и не на последно място при диагностицирането на някои наследствени нарушения в синтезата на хормоните на надбъбречните жлези. За жени - изследването е добре да се направи 1 седмица преди или 1 седмица след менструалния цикъл. Приемът на стероидни хормони, някои медикаменти както и добавки, съдържащи DHEA/S, могат да повлияят резултата.

Антимюлеровият хормон се използва за оценка на яйчниковия резерв. Той е най-добрият биохимичен маркер за функцията на яйчниците, тъй като се секретира от малките растящи фоликули като по този начин отразява и запаса на яйчниците от тях. С възрастта AMH постепенно намалява и е неоткриваем при менопауза. Така той е ранен и надежден индикатор за влошена яйчникова функция и ориентир за настъпване на менопауза. По нивата му може да се съди за броя на яйцеклетките, които биха могли да бъдат извлечени след стимулация. За разлика от FSH, АМН може да бъде измерен по всяко време от менструалния цикъл и показва минимални междуциклична вариабилност.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

ДНК – предразположение към тромбоза – разширен на намалена цена от 184.00 лв. на 145.00 лв.

Този пакет е предназначен за откриване на генетични мутации, които имат отношение към повишената съсирваемост на кръвта. В него има и няколко генетични варианта, които са свързани с намалена склонност към образуване на тромби.

Какво точно открива изследването?

Мутация в ген за Prothrombin G20210A, мутация в ген за Фактор V Leiden, алелна специфичност на PAI - 1 4G/5G, мутация-MTHFR C677T, мутация MTHFR A1298C, фактор XIII ( F XIII ) G103T, фактор VII (проконвертин) G10976 A, FGB (фибриноген) G455A, ITGA2 (интегрин а2) C807T, INTGB3 (интегрин b3) T1565C.

Подходящо е за пациенти, които са имали тромботични инциденти преди 50-годишна възраст или запушване на необичайни места като чревните, мозъчните или чернодробните вени. Също и при повтарящи се тромбози, фамилна анамнеза за тромбоза, независимо от възрастта, спонтанни аборти, масивни хирургични интервенции, продължително обездвижване, превенция на тромботични усложнения при пациенти с малигнени процеси. За изследването се взема венозна кръв с антикоагулант ЕДТА, не е необходима специална подготовка, а резултатите са готови в рамките на 3 работни дни. Резултатите от изследването трябва да се интерпретират задължително от лекар - специалист, съвместно с други генетични, анамнестични, клинични и лабораторни данни.

Медицинска лаборатория „ЛИНА” е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента.


В категории: Здраве


Флагман.БГ Той се оказа мъж мечта Той се оказа мъж мечта 13/07/2024, Събота 22:00 2
Флагман.БГ Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия 13/07/2024, Събота 21:18 0
Флагман.БГ Това село има собствен аромат на билка Това село има собствен аромат на билка 13/07/2024, Събота 21:00 0
Флагман.БГ Германия е под порой Германия е под порой 13/07/2024, Събота 20:40 2
Флагман.БГ В този град времето днес беше непоносимо В този град времето днес беше непоносимо 13/07/2024, Събота 20:20 0
Флагман.БГ Юксел Кадриев побесня Юксел Кадриев побесня 13/07/2024, Събота 19:00 8
България Всички новини
Той се оказа мъж мечта Той се оказа мъж мечта Любовта му с Ива Бека се оказа по-силна от всичко Продават 5-звезден комплекс в Свети Влас за 15 млн. лева Продават 5-звезден комплекс в Свети Влас за 15 млн. лева Имотът се намира на брега на морето и е с площ над 9 квадратни метра Три еднотипни чешми вече работят в центъра на този град Три еднотипни чешми вече работят в центъра на този град От „Паркове и градини" призовават чешмите да не стават обект на вандализъм Наркобосовете Иво и Петър от Свети Влас заковани от ГДБОП Наркобосовете Иво и Петър от Свети Влас заковани от ГДБОП Уж безработните, но много богати млади мъже, са сочени за лидери на ОПГ-то Това село има собствен аромат на билка Това село има собствен аромат на билка В наши дни няма къща в това село, в която да не се отглежда чудната билка НАП започна здрави проверки по Южното Черноморие, инспектори влязоха в над 500 обекта НАП започна здрави проверки по Южното Черноморие, инспектори влязоха в над 500 обекта Най-честите нарушения са за неиздаване на фискален бон и разминаване между сумите, маркирани на касовия апарат и наличностите в касата В този град времето днес беше непоносимо В този град времето днес беше непоносимо Оранжев код за опасни жеги имаше днес в цялата страна, очаква се и утре Просяци и дрогирани младежи тормозят пловдивчани Просяци и дрогирани младежи тормозят пловдивчани В съседните магазини за техника много често са наблюдавали как мъже от ромски произход обикалят по паркингите и уж указват на шофьорите къде има свободно място, а после настояват "услугата" да им бъде платена Ходят ли истинските бургазлии на плаж, вижте анкетата на Флагман.бг Ходят ли истинските бургазлии на плаж, вижте анкетата на Флагман.бг Днес направихме един социален експеримент, за да развенчаем или потвърдим един мит Скандал между група мъже доведе до масов бой Скандал между група мъже доведе до масов бой Един човек е пострадал след скандал
Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия Барбора Крейчикова, която е смятана за специалист в играта на двойки, в каквато комбинация има седем триумфа в "Големия шлем", днес донесе втора поредна титла на своята странa Германия е под порой Германия е под порой Наводненията доведоха до временното затваряне на спешно отделение на болница, докато преливащи язовири причиниха допълнителни щети в някои жилищни райони 11 души загинаха заради свлачища във Виетнам 11 души загинаха заради свлачища във Виетнам Микробус бе затрупан с 16 души пътници в него Затвориха магистралата до Солун заради голям пожар Затвориха магистралата до Солун заради голям пожар Полицаи отклоняват пътуващите през селата около Серес, за да избегнат опасните участъци Ад в турски курорт, десетки пострадаха Ад в турски курорт, десетки пострадаха Туристически автобус, чиито спирачки отказали, се е спрял след като се блъснал в стена и рикоширал в 3 превозни средства 11-годишно момиче загина и 32 са ранени при катастрофа в Турция 11-годишно момиче загина и 32 са ранени при катастрофа в Турция Инцидентът с автобус е станал в южната част на страната Мислите, че българският парламентаризъм е ударил дъното? Я вижте американците Мислите, че българският парламентаризъм е ударил дъното? Я вижте американците Правилната адженда беше налагана по всякакви начини, обслужващите анализатори, медии, политици и полезни идиоти не щадяха нито сили, нито ресурси, а Байдън беше просто инструмент в ръцете им Заради жегите! Спират тировете в тези 6 области Заради жегите! Спират тировете в тези 6 области Решението е на АПИ Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори Ванеса е ученичка в Немската езикова гимназия „Гьоте“. Тя е първата световна шампионка за България в категория „Шоу“ Пожар на метри от лятната резиденция на Ахмед Доган Пожар на метри от лятната резиденция на Ахмед Доган Директорът на бургаската пожарна комисар Николай Николаев съобщи, че огънят е локализиран
Илхан АНДАЙ, анализатор Илхан АНДАЙ, анализатор Наследникът на Пеевски до Доган е с прякор на хищник - Вълка Виц на деня Виц на деня Блондинка се обажда на приятелка:
- Знаеш ли, вчера съвсем близо до нас откриха автомивка. Колко удобно! Мога и пеша да отида
Виц на деня Виц на деня След семеен скандал:
- Край, напускам те! Отивам си обратно при мама!
- Късно е, тя преди малко дойде тук. Напуснала баща ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една блондинка влязла в интернет и на успяла да излезе.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори