×
София Парламентарни избори 2023 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Искат постоянен арест за дрогирания шофьор, убил жена в аварийната лента
  • САЩ предлагат 5 милиона долара за информация, свързана с ужасяващо убийство
  • Украински дрон удари руска електрическа станция
  • Лудогорец записва най-лошия старт в историята си след равенството с Локо ПД
  • Остров Пукет инвестира 4 млрд. USD в инфраструктура
  • Дрогираният шофьор, убил жена на АМ „Тракия“, дал положителна проба и за алкохол
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изберете своя пакет изследвания от профилактичните кампании на „ЛИНА”


Изберете своя пакет изследвания от профилактичните кампании на „ЛИНА”
Mесечните кампании важат във всеки от самостоятелните филиали на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол
02 Юни 2023, Петък, 09:37 ч.
Автор: Флагман.Бг

Лабораторията е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента.

И през месец юни медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага голям брой изследвания на намалени цени. Част от показателите са по идея на пациентите, които гласуваха в онлайн анкетата на сайта на „ЛИНА”. Те посочиха като най-желани анализи: щитовидни хормони, HOMA индекс, TSH, гликиран хемоглобин и изследвания за анемия.

„За нас мнението на пациентите е от водещо значение, затова се обръщаме към тях с молба да се включват активно в анкетата. Тя ще ни помогне в подготовката и на следващите ни профилактични кампании”, заявяват от „ЛИНА”. В анкетата можете да гласувате тук.

Mесечните кампании важат във всеки от самостоятелните филиали на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Предварително записване на час или направление от лекар НЕ са необходими. Таксата манипулация е 2 лв.

Актуални профилактични кампании май – юни 2023

Пакет „Метаболитен – основен” на намалена цена от 34.50 лв. на 27.00 лв.

Включва: кръвна захар, пикочна киселина, холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, АсАТ, АлАТ и TSH. Подходящ е за проследяване на метаболитния баланс на организма. В него има изследвания за бъбреци, добър и лош холестерол и хормон за функцията на щитовидната жлеза. Препоръчително е да се извършва сутрин на гладно и преди приема на кафе и напитки с кофеин.

Пакет „Метаболитен – разширен” на намалена цена от 104.50 лв. на 76.00 лв.

И тук отново има: кръвна захар, пикочна киселина, холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, АсАТ, АлАТ, TSH , като са добавени още: урея, креатинин, ГГТ, FT4, Anti – TPO, HOMA индекс, HbA1c (гликиран хемоглобин). Разширеният пакет е подходящ за контрол на диабета и превенция на усложненията от това заболяване, тъй като включва индекс инсулинова резистентност, гликиран хемоглобин, както и анализи за черния дроб и още един хормон за щитовидната жлеза. Отново е препоръчително да се извършва сутрин на гладно и преди приема на кафе и напитки с кофеин.

Желязодефицитна анемия на намалена цена от 29.30 лв. на 23.00 лв

Пакетът предлага: пълна кръвна картина с 16 показателя, желязо и ferritin. Подходящ е както за възрастни, така и за деца със съмнения за желязодефицитна анемия. Изследването се извършва сутрин на гладно. Препоръчително е две седмици предварително да не са приемани медикаменти и/или хранителни добавки с желязо.

Анемия – разширен на намалена цена от 69.30 лв. на 58.00 лв.

В разширения пакет към пълната кръвна картина с 16 показателя, желязо и ferritin са добавени още: фолиева киселина и витамин В12. Това помага в разграничаването на вида на съответната анемия - желязодефицитна или в резултат на недостиг на витамин В12 и фолиева киселина. Две седмици преди изследването е желателно да НЕ са приемани медикаменти и/или хранителни добавки със съдържание на желязо, фолиева киселина и витамин B12. Друго важно условие, което трябва да се спазва за получаване на коректен резултат, е да бъде извършено сутрин на гладно.

Комплекс магнезий и витамин D на намалена цена от 29.50 лв. на 23.00 лв.

Защо да изберем тази комбинация? Витамин D е важен за здравината на костите и зъбите, за доброто функциониране на имунната система, нервната система, мозъка и за регулиране нивата на инсулин. Има роля и при превенцията на диабет от тип 1. От своя страна магнезият отговаря за доброто състояние на сърдечносъдовата система и за добрия тонус на мускулите. Изследванията се извършват сутрин на гладно, като хранителни добавки и медикаменти, съдържащи магнезий, трябва да се преустановят поне 10 дни преди изследването

Щитовидни хормони по избор от: FT3; FT4; TSH всеки на намалена индивидуална цена от 12.00 лв. на 7.00 лв. Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

От състоянието на щитовидната жлеза може да зависи много – как изглеждаме, как се чувстваме, какви съпътстващи заболявания може да отключим. Именно поради тази причина е добре профилактично да изследваме хормоните, които я регулират. Едни от основните са: FT3, FT4 и TSH. Препоръчително е изследванията да се правят сутрин на гладно и преди приема на кафе и напитки с кофеин.

Полов хормон по избор от: LH; FSH; Progesterone; Testosterone; Estradiol; Prolactin всеки на намалена индивидуална цена от 14 лв. на 10 лв.; DHEA/S на намалена цена от 17.00 лв. на 14.00 лв. и антимюлеров хормон на намалена цена от 46.00 лв. на 39.00 лв. Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

Тези анализи са подходящи при проблеми с менструалния цикъл, при подготовка за ин витро процедура или планиране на бременност. Част от хормоните се изследват в точно определен ден от месечния цикъл при жените. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а Progesterone - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става сутрин до 11 ч., когато нивата му са най-високи.

DHEA/S е стероиден хормон, произвеждан основно от надбъбречните жлези. Неговите стойности са важен показател при диагностицирането на причините за нередовен менструален цикъл, засилено окосмяване при жените, поликистоза на яйчниците и не на последно място при диагностицирането на някои наследствени нарушения в синтезата на хормоните на надбъбречните жлези. За жени - изследването е добре да се направи 1 седмица преди или 1 седмица след менструалния цикъл. Приемът на стероидни хормони, някои медикаменти както и добавки, съдържащи DHEA/S, могат да повлияят резултата.

Антимюлеровият хормон се използва за оценка на яйчниковия резерв. Той е най-добрият биохимичен маркер за функцията на яйчниците, тъй като се секретира от малките растящи фоликули като по този начин отразява и запаса на яйчниците от тях. С възрастта AMH постепенно намалява и е неоткриваем при менопауза. Така той е ранен и надежден индикатор за влошена яйчникова функция и ориентир за настъпване на менопауза. По нивата му може да се съди за броя на яйцеклетките, които биха могли да бъдат извлечени след стимулация. За разлика от FSH, АМН може да бъде измерен по всяко време от менструалния цикъл и показва минимални междуциклична вариабилност.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

ДНК – предразположение към тромбоза – разширен на намалена цена от 184.00 лв. на 145.00 лв.

Този пакет е предназначен за откриване на генетични мутации, които имат отношение към повишената съсирваемост на кръвта. В него има и няколко генетични варианта, които са свързани с намалена склонност към образуване на тромби.

Какво точно открива изследването?

Мутация в ген за Prothrombin G20210A, мутация в ген за Фактор V Leiden, алелна специфичност на PAI - 1 4G/5G, мутация-MTHFR C677T, мутация MTHFR A1298C, фактор XIII ( F XIII ) G103T, фактор VII (проконвертин) G10976 A, FGB (фибриноген) G455A, ITGA2 (интегрин а2) C807T, INTGB3 (интегрин b3) T1565C.

Подходящо е за пациенти, които са имали тромботични инциденти преди 50-годишна възраст или запушване на необичайни места като чревните, мозъчните или чернодробните вени. Също и при повтарящи се тромбози, фамилна анамнеза за тромбоза, независимо от възрастта, спонтанни аборти, масивни хирургични интервенции, продължително обездвижване, превенция на тромботични усложнения при пациенти с малигнени процеси. За изследването се взема венозна кръв с антикоагулант ЕДТА, не е необходима специална подготовка, а резултатите са готови в рамките на 3 работни дни. Резултатите от изследването трябва да се интерпретират задължително от лекар - специалист, съвместно с други генетични, анамнестични, клинични и лабораторни данни.

Медицинска лаборатория „ЛИНА” е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента.


В категории: Здраве


България Всички новини
KЗK щe пpoвepявa пpoизвoдитeлитe нa "oвчe" cиpeнe "Димитъp Maджapoв" и "Caянa" KЗK щe пpoвepявa пpoизвoдитeлитe нa "oвчe" cиpeнe "Димитъp Maджapoв" и "Caянa" B тaзи вpъзĸa oт KЗK извъpшили пpeдвapитeлнo пpoyчвaнe, ĸaтo изиcĸaли инфopмaция и дoĸaзaтeлcтвa oт Бългapcĸa aгeнция пo бeзoпacнocт нa xpaнитe (БAБX) зa лaбopaтopни изcлeдвaния нa пpoдyĸтитe "oвчe cиpeнe" Какво прави Васил Найденов и защо се обясни в любов на мъж Какво прави Васил Найденов и защо се обясни в любов на мъж Васил Найденов бе гост във „Вечерното шоу“ с Георги Любенов по БНТ, а за изненада на всички се появи не кой да е, а самият Евгени Готвят протест в Бургас заради убитата на АМ „Тракия” Стела, зоват за справедливо наказание Готвят протест в Бургас заради убитата на АМ „Тракия” Стела, зоват за справедливо наказание Утре от 17 ч. се очаква стотици да поискат промяна в закона пред Бургаския окръжен съд Продават колата на Берлускони в Бургас Продават колата на Берлускони в Бургас Може да бъде доказано, че колата е била на легендарния политик  Анита на Рачков получи приз по сутиен Блондинката получи наградата за „Лице на брокерите в България Библиотеката на Бургас очаква рисуваните приказни герои на братята Пенко и Сотир Гелеви Библиотеката на Бургас очаква рисуваните приказни герои на братята Пенко и Сотир Гелеви Културата на рисуваните истории у нас тепърва има да се развива – казват те и непрестанно работят за това Тя е диско кралица от 80-те години, заряза мъжете, хвана си жена и идва в България Тя е диско кралица от 80-те години, заряза мъжете, хвана си жена и идва в България Тя ще пристигне у нас със своята законна съпруга – норвежката Линда Олсен, която е мениджър на турнетата ѝ Пожар затвори временно тунела на НДК Пожар затвори временно тунела на НДК Предполага се, че клошари са запалили предмети в подлеза Тя оздравя напълно, след като бе между живота и смъртта Тя оздравя напълно, след като бе между живота и смъртта Водещата получи остър перитонит в началото на месеца и по спешност бе приета за операция на корема в „Пирогов“ Хекимян се отказал от 30 000 лева заплата в  bTV заради 2900 лева като кмет Хекимян се отказал от 30 000 лева заплата в bTV заради 2900 лева като кмет Отделно журналистът получавал и голям годишен бонус
Гърция не помни такова наводнение: Водата в равнината Лариса е над 6 метра Гърция не помни такова наводнение: Водата в равнината Лариса е над 6 метра Много райони са без ток и вода, "Елиас" се оказа по-разрушителна от "Даниел" Футболист виси на мост, заплашва да се самоубие Футболист виси на мост, заплашва да се самоубие 22-годишният френски полузащитник пристигна в клуба от Локомотив Москва през 2022 година срещу сумата от 12 милиона евро Новият лидер на гръцката "Сириза" влиза в казармата Новият лидер на гръцката "Сириза" влиза в казармата „Ще бъде чест да отбия военната си служба,“ каза той в интервю за телевизия „Стар“ Жители на Волос намериха убежище в акостирал кораб Жители на Волос намериха убежище в акостирал кораб Хиляди останаха без ток и питейна вода за втора поредна вечер Путин се срещна с Кадиров в Кремъл Путин се срещна с Кадиров в Кремъл Путин предаде най-добрите си пожелания на войниците от Северния военен окръг от републиката, които героично се бият на фронтовата линия Този боксьор е на 92 години, но вижте какви юмруци раздаде на двама хулигани (ВИДЕО) Този боксьор е на 92 години, но вижте какви юмруци раздаде на двама хулигани (ВИДЕО) Във видеото се вижда как младежите се заяждат с дядото, неподозирайки за спортното му минало Хаос в Ирландия заради "Агнес", пътища са блокирани Хаос в Ирландия заради "Агнес", пътища са блокирани Бурята е първата от есенния сезон и връхлита Великобритания веднага след ураганите "Лий" и "Найджъл" Американци тръбят за пробив в руската отбранителна линия край Вербавое, ранените в агония Американци тръбят за пробив в руската отбранителна линия край Вербавое, ранените в агония Военен анализатор твърди, че тактиката на украинската армия е самоубийствена Обраха къщата на Серхио Рамос, децата му били вътре! Обраха къщата на Серхио Рамос, децата му били вътре! Крадците действали без насилие, не наранили никого и взели луксозни часовници, бижута, маркови дрехи и пари в брой, без да уточняват сумата на нито един от тях Продадоха шапката на Майкъл Джексън от танца с "лунната походка" за 77 640 евро Продадоха шапката на Майкъл Джексън от танца с "лунната походка" за 77 640 евро Подплатената с коприна вълнена федора, оценена на стойност между 60 000 и 100 000 евро, беше гвоздеят в програмата на търга
Емил СОКОЛОВ, политолог: Емил СОКОЛОВ, политолог: Хекимян ще трябва да отговори какво са му предложили и колко са му платили Виц на деня Виц на деня - Днес поставих ултиматум на началника си - или ми вдига заплатата, или напускам.
- Е, и какво?
- Ами, поспорихме и стигнахме до компромис... Той няма да ми вдигне заплатата, а аз няма да напускам.
Виц на деня Виц на деня Закон на алибито:
Ако кажеш на шефа си, че си закъснял, защото си спукал гума, на следващата сутрин ще спукаш гума.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Най-сигурният начин да заставите жена си да ви слуша внимателно е да говорите на сън.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече