×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разпитват Ивайла Бакалова за „Барселонагейт”, бившата „Мис България“ знаела много мръсни тайни


Разпитват Ивайла Бакалова за „Барселонагейт”, бившата „Мис България“ знаела много мръсни тайни
Бойко Станкушев разказа как в мрежите на Петьо Еврото и на Марто Нотариуса с участието на магистрати парите отиват от едно чекмедже в друго
31 Май 2023, Сряда, 08:29 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Проговори и бившата жена на Петьо Еврото, описа мрежата с участието на магистрати като тържище, в което се решават проблемите на хората

Днес ще се разпита ключов свидетел по делото „Барселонагейт– Ивайла Бакалова. Тя знае всичко и според мен ще каже истината, заяви директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в „Здравей, България“ по Нова телевизия. 

Той изтъкна, че бившата „Мис България“ познава хора, които са навързани най-отвътре с „Барселонагейт”.

„Важно е какво ще каже. Според мен ще каже истината, а каква е тя ... Трябва прокуратурата да верифицира и да даде или не ход. Няма връзка с „джуджета“ и други престъпни организации, които са изградени на принципите, на които си позиционираше агентурата на Държавна сигурност“, коментира Станкушев.

„След толкова приказки за „Барселонагейт“ изведнъж се размърдаха. Очевидно нещо е станало. Какво? Няма какво друго освен това, че прокуратурата вече не е толкова монолитна, единна, капсулирана...“, добави той. 

„Допускам и се надявам в нея да има прокурори, които някак си са се еманципирали от различни влияния. Едни като Сарафов се еманципират от Гешев, а колегите им – от други сили“, заяви Станкушев.

„Колко време трябва да се чака за превода от испански за „Барселонагейт“? Те знаят какво е. Дали в един момент е паднала протекцията, оказвана от някой друг? Може би от Гешев, защото това за него щеше да е много ценна разменна монета. Вероятно са извадили още нещо“, добави той.

„Има такива хора, на които нищо не се дава, но са зависими поради различни причини – срамни, несрамни, злоупотреби и т.н. Други пък се облагодетелстват“, изтъкна шефът на  Антикорупционния фонд.

„Това е една пиаца, на която всеки може да отиде и да предложи услугите си срещу нещо – било срещу помилване и унищожаване на нещо около биографията му, или за да изкара някакви пари, които може и да са свързани с откраднат бизнес“, добави той.

„Прокуратурата и следствието са инфектирани от прекалено много такива хора, които са работили за тези мрежи. Те основно са две – едната е на Марто Нотариуса, с когото засега никой не се е занимавал. Той е важен фактор, изградил мрежа за влияние, подобна на тази на Петьо Еврото“, обясни Станкушев. 

„Някой отива и казва, че е загазил и прокуратурата го е подпукала. Той пита какво да даде, за да излезе невинен. Парите се движат от едно чекмедже към друго, към трето ... Те стигат до много високи нива. Следствието може да замаже всичко и прокуратурата да каже, че няма факти“, добавя той.

Според него част от тези престъпни мрежи са били поне двама вътрешни министри от близкото минало. Той спомена името и на бившия депутат Яне Янев.

Любена Петрова проговори за мрежата на Петьо Еврото

В „Здравей, България“ бе излъчен откъс от интервю с бившата жена на Петьо Еврото – Любена Петрова, която описа мрежата, в която участват магистрати, като тържище за бъдеще, в което се решават проблемите на хората, а други се създават. На въпроса колко струва един магистрат обаче тя отговори с „а колко струва един човек“. 

Няма съмнение, че в „Осемте джуджета“ участват главният прокурор и заместника му, заяви Бойко Станкушев. Отдавна сме сигурни, добави той.

„Ние мониторираме магистрати, включително с влизане във физически контакт с Петьо Еврото. Те естествено се смеят и отричат. Когато пуснахме за „Осемте джуджета“ Гешев се подиграваше в ефир, че това са глупости. Той веднъж бе казал, че за него няма такъв случай, че не съществува мрежа за влияние, че няма тържище, а когато настояхме, заплаши, че ще ни съди“, заяви шефът на Антикорупционния фонд.

„Любена Павлова нищо не отрича. Добавена стойност може би ще даде в последствие, като види дали може напълно да се еманципира от тези, от които е била зависима и е безопасно за нея от гледна точка на нейното физическо оцеляване и на нейното детенце, както и на материалното й състояние. Тя е заможен човек и има какво да губи“, добави той.

"Петьо Еврото, който вече се издирва, стои върху планина от пари и може да си позволи всичко. Може дори да си плати, за да стане астронавт", коментира Станкушев. 

„Много хора, заемащи висши позиции в магистратурата, в МВР, в специалните служби до ниво министри и начина, по който се отнасяха дълго време, неофициалната коалиция ГЕРБ-ДПС, т.е. нямаха никакви проблеми... означава, че не им пречат. Това продължи много дълго време. Имало е омерта на средните и ниските нива да не се говори. Нито един прокурор не се опита да каже нищо през тези години“, добави той.

„Има доказани връзки между най-високото ниво в системата на МВР и едната, и другата криминални мрежи. Всички са били доволни и нахранени. Там прозират връзки между много високи нива – управленски и топ босове на наркоразпространителски мрежи. Между шефовете на големите „подземни“ корпорации като Таки, като Ами, Къро са съвсем друго нещо. Там се е стигало до настъпване на интереси или може би свиване на пазара. Отношенията им са се обострили, както стана преди един месец с тези между Гешев и Бойко Борисов“, подчерта директорът на фонда. 

„Не мога да кажа откъде е натиснато копчето за Къро. Бях ви казал, че почеркът е руски, но може някой нарочно да е имитирал това“, каза още той.


В категории: Темида


8
Коментара по темата
8.
*********
01.06.2023 08:20:36
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
руси
31.05.2023 16:25:18
0
3
Щом некакъв шеф на некакъв антикорупционен фонд твърди, че проститутките знаели много неща, значи е истина. Егати новините. Не ни трябва ни правителство ни парламент ни институции. Нищо. Слушаме само директори на водопади и специалисти по всичко. Последно си спомням имаше мнение от виден зъболекар за бомбата срещу Гешев. В нашата страна всички разбират от политика, футбол...........и се знае кой с коя се е........ А вече и кой с кой. Нали е модерно. Господи господи.....
6.
ГЕРБ ераст
31.05.2023 12:50:12
1
7
И сега като наизскачат едни ми ти "me too" -та....
Баце ша бие Доналд Тръмп по гушкане на мъни кенки‼️.....
5.
охохохо
31.05.2023 10:25:19
1
7
тая по цял ден да я пазпитам и обискирвам . те с такива прокурорите само . боко не го разпита журналя
4.
Ивчето
31.05.2023 10:08:58
3
21
най много и тя да се самообеси
3.
Българина
31.05.2023 09:50:54
6
19
Хех, и какво ще им каже Ивайла?
Ами - нищо.
2.
Абе този
31.05.2023 09:03:29
20
43
Голям фантазьор! Явно е гледал много филми! Обаче аз си спомням, как преди 89а като младо журналистче следваше тенденцията за прослава на БКП и дружбата със СССР за вечни времена! Добре че Валери го прибра в скат да му даде някой лев и да ме умре от глад! Когато човек има принципи, следва принципите си! Да се оправдаваш " ми тогава беше така" ама сега е демокрация някак не отива!
1.
Ко ?
31.05.2023 08:45:38
48
39
Бойко Станкушев е на заплата в американско НПО.
Арест, съд и затвор за Борисов, Петков, Василев и ла-бала Президента.
Няма невинни.
Всички са в кюпа на фалшифицираните избори.
Информационно обслужване кога ще го проверят ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори