×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Весела, Калина, Лена, Приключваме Промяната


Весела, Калина, Лена, Приключваме Промяната
Разбира се, във всяка друга държава – дори не само в такава от ЕС, изнесеното днес трябваше да е придружено от съответните арести
30 Май 2023, Вторник, 19:40 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Подкрепени и поощрени от президента, впоследствие те се обърнаха срещу него, но дойде денят за разплата

Днешният ден вероятно приключи Промяната. На извънредно заседание в Народното събрание днес осем министри участваха на парламентарен контрол.

Сред тях беше и служебният заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Какво научихме?

Откраднатите пари за бежанци

Служебният вътрешен министър е внесъл сигнал в прокуратурата срещу кабинета Петков за нарушения при изразходването на средствата за украинските бежанци. Демерджиев заяви: "За сравним период от редовния кабинет са похарчени 150 млн. лева, а от слугебното правителство  са похарчени 43 млн. лева. Това предизвика извършването на проверка от Националния оперативен щаб, такава проверка беше направена и от Министерството на туризма. За съжаление бяха констатирани редица пропуски, нарушения, включително и на изисквания на нормативни актове, включително и създаващи опасност да се върнат европейски средства, с които е финансиран този процес. Вероятно са финансирани така наречените "мъртви души" - хора, които само по документи се намират в определени хотели".

Нека сметнем – почти 110 млн. лева, похарчени за мъртви души, тоест прибрани в нечий джоб. Чий джоб – реторичен въпрос – дали е лично този на Кирил Петков, дали е на Асен Василев, или на някой, който е близък до ПП – няма особено значение. Касае се за милиони, откраднати от помощите за бежанците, които са ни дадени от ЕС. Този скандал вероятно ще излезе извън пределите на страната, а Урсула фон дер Лайен може би повече никога няма да каже на ушенце на Петков: „Само не ме цитирай”.

Разбира се, освен Кирил Петков, тук обяснения пред прокуратурата трябва да даде и Калина Константинова – вицепремиер по ефективното управление и отговорник по програмите за подпомагането на украинските бежанци у нас в кабинета му, като по думите на Демерджиев парите са разплащани чрез Министерството на туризма.  В рамките на 5 месеца Константинова е изхарчила 150 милиона лева, като за същия период тази година служебното правителство е изхарчило над 3 пъти по-малко. "24 физически лица са получили средства, а те са свързани с 24 дружества, което е доста интересно. Над 93 млн. лева са изплатени по протоколи, в които не е ясно кой е бил подпомогнат", каза още Демерджиев.

След встъпването си в длъжност на 2 август 2022 г. вътрешният министър е поел ръководството на програмите за подпомагане на украинските бежанци. Тогава е установил и нарушенията.  "Най-стресиращият факт е, че са финансирани т. нар. мъртви души, които уж се намират в хотелите", каза той.

Скандалът с Весела Чернева

Отново в Народното събрание и отново днес председателят на ДАНС обяви, че е имало теч на информация от български институции към РСМ. „Въпросът е чувствителен и няма да мога да отговоря, тъй като по случая има образувано досъдебно производство. Установен е случай, в който съветник на министър-председателя към онзи момент е съгласувал позициите на външно министерство с гражданин на РСМ“, обясни Пламен Тончев. Според публичната информация вероятно се визира външнополитическият съветник на Петков - Весела Чернева.

В отговор на въпроси на депутатите Тончев допълни, че "последният редовен кабинет (тоест кабинета "Петков") не е обслужвал националния интерес, а не е имало как въпросният съветник на премиера да е извършвал тези действия без разрешението на своя ръководител" ( тогавашният министър-председателя Кирил Петков). Вече има образувано досъдебно производство срещу Чернева по глава първа от НК, като казано напълно разбираемо за всеки, тя е извършила държавна измяна. Държавна измяна!

Името на Чернева беше замесено още миналата година в опити за лобиране и водене на паралелна политика с РСМ. "Министър на външните работи в сянка", както беше по-популярна, а заемащата тогава длъжността на министър на външните работи - Теодора Генчовска, още тогава каза, че: „На 5 април (2022г – бел.авт.) Весела Чернева, съветник на Кирил Петков, изпрати нова рамкова позиция, която по-скоро променя националната позиция и изключва договора за приятелство и добросъседство с Република Северна Македония от 2017 г.”

Самата Генчовска, на изслушване в Народното събрание, заяви и че Петков води паралелна външна политика за Северна Македония, чиято цел е да бъде вдигнато ветото. „Външнополитическият екип на премиера Кирил Петков има сериозни различия по темата Северна Македония спрямо националната позиция“. Три месеца по-късно Генчовска отново потвърди думите си – „Петков води паралелна външна политика, чиято цел е да бъде вдигнато ветото”, добавяйки, че „Екипите на премиера продължават по различен начин да саботират процеса. Провеждат разговори с нашите партньори от Европейския съюз. Ние се опитваме наистина чисто професионално, формално да водим тези разговори, но пак научаваме по страничен начин, че се водят и паралелни разговори от съветници на премиера".

Скандалът с Лена Бориславова

После в отговор на въпрос на Хамид Хамид от ДПС, шефът на ДАНС разобличи и Лена Бориславова. Тончев каза, че тя, в качеството си на шеф на кабинета на бившия премиер Кирил Петков, е взела документ с гриф "Секретно", свързан с "Турски поток", надраскала е насоки по него и го е предала на журналиста от "Бърд" Атанас Чобанов. Информацията била филтрирана така, че да съдържа материали само за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и за президента Румен Радев.

Още на 29.10.22 стана ясно, че бившата говорителка на Кирил Петков е обект на наказателното производство в Националното следствие за изнасяне на държавна тайна.
Направена е и графологична експертиза, която безспорно доказва, че Бориславова е драскала с химикал върху документите, за да насочва Чобанов как да удари Румен Радев и Бойко Борисов и да ги „опакова“ като руски агенти.
Ако се докаже вината и, тя може да бъде осъдена за престъпление по чл. 357 от Наказателния кодекс, гласящ: Чл. 357. (1) „Който разгласи информация, представляваща държавна тайна, която му е била поверена или станала известна по служба или работа, както и този, който разгласи такава информация, като съзнава, че от това може да последват вреди за интересите на Република България, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години”.

Радев и Промяната

Подкрепени и поощрявани от президента, впоследствие обърнали се срещу него, днес явно е дошъл и денят за разплата с тях. Съдейки по службите и институциите, изнесли данни за измамите и държавната измяна, извършена от кабинета Петков, в частност от него и някои негови министри, а именно Министерство на вътрешните работи и Държавна агенция „Национална сигурност”, вероятно самият Румен Радев е натиснал бутона delete. Това обаче не прави действията им по-малко вредни за страната ни. Продължаваме Промяната, начело с Кирил Петков и Асен Василев, барабар с Лена Бориславова, Весела Чернева, Калина Константинова, Даниел Лорер и прочее, са токсична формация. Туморно образувание, което изсмуква и малкото останали сили в България. Радев носи основна вина за всичките им действия, защото без него те не бяха възможни. Вероятно нямаше да се стигне и до днешния ден, ако след изтеклите записи не се разбра, че те окончателно се опитват да се еманципират от него, завладявайки и службите, които са под негова опека.

А докато Радев им вади кирливите ризи, те от своя страна провеждат протест пред Президентството. Но и за това е късно. Защото съвсем доскоро всички бяха едно цяло, опитващо се да изчегърта политическите си опоненти от управлението. И Румен Радев беше техният президент, архитектът на коалицията, разумният.

Разбира се, във всяка друга страна – дори не само в такава от ЕС, тези данни щяха да са придружени и от съответните арести. Мигновено. Но ние сме в България, а тук въпросните все още са в коалиция с една друга партия – ДБ, както се надяват да сформират правителство и с трета – ГЕРБ. Ако въпросните две партии, както и лидерите им, все още имат капка останал разсъдък, моментално трябва да приключат колаборацията си с тях – първите, оттегляйки се от общата коалиция, вторите – като категорично заявят, че с национални предатели няма как да се състави кабинет.

Ако не, това вероятно би означавало подписването на смъртните присъди на партиите им.


В категории: Политика


Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
15
Коментара по темата
15.
Ах
31.05.2023 09:15:39
3
19
Искам да задам един въпрос на защитниците на Кирчо и Гейкокорчо?!
Защо до ден днешен няма отговор от изявленият лъжец Кирчо и Кокорчо къде и за какво се изхарчиха 9 милиарда лв?
Защо винаги избягват тоя въпрос и стават нервни?!Тия измамници заедно и шафрантиите от пп трябва да бъдат разстреляни публично и да се излъчва по всички тв!!
14.
Някой
31.05.2023 07:03:01
32
12
Гнусните измислици срещу тези млади хора продължават. Безмозъчни руззки сценарии целящи очерняне и пропаганда. Мафията квичи и пищи с всички сили и медии. Затова сме на 118-то място по свобода на словото. Четем и слушаме само измислици. Гнусна държава с гнусна мафия и гнусно прост народ харесващ да тъне в собствената си помия.
13.
GP
31.05.2023 02:03:05
3
8
Вики мисълта пак се разписа
12.
до малкия тъп коментар №6
31.05.2023 01:41:32
14
7
Убийствено надежден източник, хахаха, парцала труд! Истината е, че Кирил Петков сам е прекратил посещението си в Братислава, заради събитията тук, в България! Ако това са ви източниците на информация (по-скоро за манипулация) сте за съжаление!
11.
XX
30.05.2023 23:04:22
6
7
Аз имам голямо просветление и затова много я разбирам политиката, икономиката, квантовата механика, черните дупки и квазарите. Всички ги знам -Калина, Лена, Весела. Вечер до Старата поща редовно пия чисто мъжко мляко заедно с другите джендъри. Мечтая да прибера млад надарен украинци.
10.
XX
30.05.2023 22:32:56
8
13
В случая системата е заплашена и върви подмяна на пионките. Оня идва тези дни от сащ да сглобава схеми и дава инструкции.
Само пълен неграмотен про'с'так може да си мисли, че нещо се променя.
9.
XX
30.05.2023 22:29:11
23
10
Долна история на гнусаря Радев.
Първо, защо министерствата и службите са мълчали до сега за злоупотребите. Редно е и те дабъдат разследвани!
Второ, Калина незнамсикоя може да уговаря каквото си идка, но има Парламент, избран от 90те % неграмотни евроатлантически про'с'таци, който гласува. Ако Парламентът одобри догонора, значи жената си е свършила добре работата.
Да не забравяме и сътрудничеството и с партньорите от ЕС на които 90% искат да слугуват.
Трето, защо тези договори да са секретни и скрити от хората у нас, когато господарите ог Е и НАТО ги знаят в подробности.
Четвърто, в НИТО ЕДНА страна на ЕС такива данни не биха довели до арест, освен ако системата не е заплашена. В ЕС убиват водещи политици и учени седмица преди избори; ако системата е заплашена.
8.
Марин
30.05.2023 22:06:10
7
33
А нещо за имунитета на Кирчо, Рашков, Кокорчо ? Досъдебно производство за Ленчето, Калина , Весела Чернева ?
7.
хубаво написано
30.05.2023 20:19:35
8
26
А тази Фон Дер нещо си не я ли разследват за схемата с ваксините?
6.
малък факт, но говори много
30.05.2023 20:00:49
9
31
Кирил Петков отпадна от програмата на форума по сигурността в Братислава
https://trud.bg/кирил-петков-отпадна-от-програмата-на-форума-по-сигурността-в-братислава/
5.
"Барселонагейт"
30.05.2023 20:00:11
4
23
Прокуратурата иска имунитета на Бойко Борисов за "Барселонагейт"
https://trud.bg/прокуратурата-поиска-имунитета-на-бойко-борисов/
Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов - бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание, съобщават от държавното обвинение.
Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител /пране на пари/, обясняват от прокуратурата.
"От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина", пише още в съобщението.
4.
РеZидента Радев
30.05.2023 19:52:53
5
25
Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.
3.
Много Мирише на ДС
30.05.2023 19:50:00
3
33
Аре стига сте ни занимавали с ченгеджийски похвати на всеки е вече ясно какви ги дипли бившите от ДС.....
2.
д
30.05.2023 19:45:44
16
30
Викинце пак ли ти любов моя, айде да сменяш професията вече, че си срам за копчетата дето натискаш
1.
Флегми,
30.05.2023 19:45:33
6
38
Току-що прокуратурата е поискала имунитета на лицето Методиев Магнитски. Флегми, нещо?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Пловдивският митрополит Николай пък ще си остане сивият кардинал, но аз съм тук, за да ги объркам, каза отец Иван  Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Отварачката бе засечена да шофира огромен джип „Кадилак” и то чисто нов, чиято цена е някъде към 300 бона Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори