×
София Парламентарни избори 2023 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Весела, Калина, Лена, Приключваме Промяната


Весела, Калина, Лена, Приключваме Промяната
Разбира се, във всяка друга държава – дори не само в такава от ЕС, изнесеното днес трябваше да е придружено от съответните арести
30 Май 2023, Вторник, 19:40 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Подкрепени и поощрени от президента, впоследствие те се обърнаха срещу него, но дойде денят за разплата

Днешният ден вероятно приключи Промяната. На извънредно заседание в Народното събрание днес осем министри участваха на парламентарен контрол.

Сред тях беше и служебният заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Какво научихме?

Откраднатите пари за бежанци

Служебният вътрешен министър е внесъл сигнал в прокуратурата срещу кабинета Петков за нарушения при изразходването на средствата за украинските бежанци. Демерджиев заяви: "За сравним период от редовния кабинет са похарчени 150 млн. лева, а от слугебното правителство  са похарчени 43 млн. лева. Това предизвика извършването на проверка от Националния оперативен щаб, такава проверка беше направена и от Министерството на туризма. За съжаление бяха констатирани редица пропуски, нарушения, включително и на изисквания на нормативни актове, включително и създаващи опасност да се върнат европейски средства, с които е финансиран този процес. Вероятно са финансирани така наречените "мъртви души" - хора, които само по документи се намират в определени хотели".

Нека сметнем – почти 110 млн. лева, похарчени за мъртви души, тоест прибрани в нечий джоб. Чий джоб – реторичен въпрос – дали е лично този на Кирил Петков, дали е на Асен Василев, или на някой, който е близък до ПП – няма особено значение. Касае се за милиони, откраднати от помощите за бежанците, които са ни дадени от ЕС. Този скандал вероятно ще излезе извън пределите на страната, а Урсула фон дер Лайен може би повече никога няма да каже на ушенце на Петков: „Само не ме цитирай”.

Разбира се, освен Кирил Петков, тук обяснения пред прокуратурата трябва да даде и Калина Константинова – вицепремиер по ефективното управление и отговорник по програмите за подпомагането на украинските бежанци у нас в кабинета му, като по думите на Демерджиев парите са разплащани чрез Министерството на туризма.  В рамките на 5 месеца Константинова е изхарчила 150 милиона лева, като за същия период тази година служебното правителство е изхарчило над 3 пъти по-малко. "24 физически лица са получили средства, а те са свързани с 24 дружества, което е доста интересно. Над 93 млн. лева са изплатени по протоколи, в които не е ясно кой е бил подпомогнат", каза още Демерджиев.

След встъпването си в длъжност на 2 август 2022 г. вътрешният министър е поел ръководството на програмите за подпомагане на украинските бежанци. Тогава е установил и нарушенията.  "Най-стресиращият факт е, че са финансирани т. нар. мъртви души, които уж се намират в хотелите", каза той.

Скандалът с Весела Чернева

Отново в Народното събрание и отново днес председателят на ДАНС обяви, че е имало теч на информация от български институции към РСМ. „Въпросът е чувствителен и няма да мога да отговоря, тъй като по случая има образувано досъдебно производство. Установен е случай, в който съветник на министър-председателя към онзи момент е съгласувал позициите на външно министерство с гражданин на РСМ“, обясни Пламен Тончев. Според публичната информация вероятно се визира външнополитическият съветник на Петков - Весела Чернева.

В отговор на въпроси на депутатите Тончев допълни, че "последният редовен кабинет (тоест кабинета "Петков") не е обслужвал националния интерес, а не е имало как въпросният съветник на премиера да е извършвал тези действия без разрешението на своя ръководител" ( тогавашният министър-председателя Кирил Петков). Вече има образувано досъдебно производство срещу Чернева по глава първа от НК, като казано напълно разбираемо за всеки, тя е извършила държавна измяна. Държавна измяна!

Името на Чернева беше замесено още миналата година в опити за лобиране и водене на паралелна политика с РСМ. "Министър на външните работи в сянка", както беше по-популярна, а заемащата тогава длъжността на министър на външните работи - Теодора Генчовска, още тогава каза, че: „На 5 април (2022г – бел.авт.) Весела Чернева, съветник на Кирил Петков, изпрати нова рамкова позиция, която по-скоро променя националната позиция и изключва договора за приятелство и добросъседство с Република Северна Македония от 2017 г.”

Самата Генчовска, на изслушване в Народното събрание, заяви и че Петков води паралелна външна политика за Северна Македония, чиято цел е да бъде вдигнато ветото. „Външнополитическият екип на премиера Кирил Петков има сериозни различия по темата Северна Македония спрямо националната позиция“. Три месеца по-късно Генчовска отново потвърди думите си – „Петков води паралелна външна политика, чиято цел е да бъде вдигнато ветото”, добавяйки, че „Екипите на премиера продължават по различен начин да саботират процеса. Провеждат разговори с нашите партньори от Европейския съюз. Ние се опитваме наистина чисто професионално, формално да водим тези разговори, но пак научаваме по страничен начин, че се водят и паралелни разговори от съветници на премиера".

Скандалът с Лена Бориславова

После в отговор на въпрос на Хамид Хамид от ДПС, шефът на ДАНС разобличи и Лена Бориславова. Тончев каза, че тя, в качеството си на шеф на кабинета на бившия премиер Кирил Петков, е взела документ с гриф "Секретно", свързан с "Турски поток", надраскала е насоки по него и го е предала на журналиста от "Бърд" Атанас Чобанов. Информацията била филтрирана така, че да съдържа материали само за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и за президента Румен Радев.

Още на 29.10.22 стана ясно, че бившата говорителка на Кирил Петков е обект на наказателното производство в Националното следствие за изнасяне на държавна тайна.
Направена е и графологична експертиза, която безспорно доказва, че Бориславова е драскала с химикал върху документите, за да насочва Чобанов как да удари Румен Радев и Бойко Борисов и да ги „опакова“ като руски агенти.
Ако се докаже вината и, тя може да бъде осъдена за престъпление по чл. 357 от Наказателния кодекс, гласящ: Чл. 357. (1) „Който разгласи информация, представляваща държавна тайна, която му е била поверена или станала известна по служба или работа, както и този, който разгласи такава информация, като съзнава, че от това може да последват вреди за интересите на Република България, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години”.

Радев и Промяната

Подкрепени и поощрявани от президента, впоследствие обърнали се срещу него, днес явно е дошъл и денят за разплата с тях. Съдейки по службите и институциите, изнесли данни за измамите и държавната измяна, извършена от кабинета Петков, в частност от него и някои негови министри, а именно Министерство на вътрешните работи и Държавна агенция „Национална сигурност”, вероятно самият Румен Радев е натиснал бутона delete. Това обаче не прави действията им по-малко вредни за страната ни. Продължаваме Промяната, начело с Кирил Петков и Асен Василев, барабар с Лена Бориславова, Весела Чернева, Калина Константинова, Даниел Лорер и прочее, са токсична формация. Туморно образувание, което изсмуква и малкото останали сили в България. Радев носи основна вина за всичките им действия, защото без него те не бяха възможни. Вероятно нямаше да се стигне и до днешния ден, ако след изтеклите записи не се разбра, че те окончателно се опитват да се еманципират от него, завладявайки и службите, които са под негова опека.

А докато Радев им вади кирливите ризи, те от своя страна провеждат протест пред Президентството. Но и за това е късно. Защото съвсем доскоро всички бяха едно цяло, опитващо се да изчегърта политическите си опоненти от управлението. И Румен Радев беше техният президент, архитектът на коалицията, разумният.

Разбира се, във всяка друга страна – дори не само в такава от ЕС, тези данни щяха да са придружени и от съответните арести. Мигновено. Но ние сме в България, а тук въпросните все още са в коалиция с една друга партия – ДБ, както се надяват да сформират правителство и с трета – ГЕРБ. Ако въпросните две партии, както и лидерите им, все още имат капка останал разсъдък, моментално трябва да приключат колаборацията си с тях – първите, оттегляйки се от общата коалиция, вторите – като категорично заявят, че с национални предатели няма как да се състави кабинет.

Ако не, това вероятно би означавало подписването на смъртните присъди на партиите им.


В категории: Политика


Флагман.БГ Синът на Динев става барета Синът на Динев става барета 30/09/2023, Събота 16:41 10
15
Коментара по темата
15.
Ах
31.05.2023 09:15:39
3
19
Искам да задам един въпрос на защитниците на Кирчо и Гейкокорчо?!
Защо до ден днешен няма отговор от изявленият лъжец Кирчо и Кокорчо къде и за какво се изхарчиха 9 милиарда лв?
Защо винаги избягват тоя въпрос и стават нервни?!Тия измамници заедно и шафрантиите от пп трябва да бъдат разстреляни публично и да се излъчва по всички тв!!
14.
Някой
31.05.2023 07:03:01
32
12
Гнусните измислици срещу тези млади хора продължават. Безмозъчни руззки сценарии целящи очерняне и пропаганда. Мафията квичи и пищи с всички сили и медии. Затова сме на 118-то място по свобода на словото. Четем и слушаме само измислици. Гнусна държава с гнусна мафия и гнусно прост народ харесващ да тъне в собствената си помия.
13.
GP
31.05.2023 02:03:05
3
8
Вики мисълта пак се разписа
12.
до малкия тъп коментар №6
31.05.2023 01:41:32
14
7
Убийствено надежден източник, хахаха, парцала труд! Истината е, че Кирил Петков сам е прекратил посещението си в Братислава, заради събитията тук, в България! Ако това са ви източниците на информация (по-скоро за манипулация) сте за съжаление!
11.
XX
30.05.2023 23:04:22
6
7
Аз имам голямо просветление и затова много я разбирам политиката, икономиката, квантовата механика, черните дупки и квазарите. Всички ги знам -Калина, Лена, Весела. Вечер до Старата поща редовно пия чисто мъжко мляко заедно с другите джендъри. Мечтая да прибера млад надарен украинци.
10.
XX
30.05.2023 22:32:56
8
13
В случая системата е заплашена и върви подмяна на пионките. Оня идва тези дни от сащ да сглобава схеми и дава инструкции.
Само пълен неграмотен про'с'так може да си мисли, че нещо се променя.
9.
XX
30.05.2023 22:29:11
23
10
Долна история на гнусаря Радев.
Първо, защо министерствата и службите са мълчали до сега за злоупотребите. Редно е и те дабъдат разследвани!
Второ, Калина незнамсикоя може да уговаря каквото си идка, но има Парламент, избран от 90те % неграмотни евроатлантически про'с'таци, който гласува. Ако Парламентът одобри догонора, значи жената си е свършила добре работата.
Да не забравяме и сътрудничеството и с партньорите от ЕС на които 90% искат да слугуват.
Трето, защо тези договори да са секретни и скрити от хората у нас, когато господарите ог Е и НАТО ги знаят в подробности.
Четвърто, в НИТО ЕДНА страна на ЕС такива данни не биха довели до арест, освен ако системата не е заплашена. В ЕС убиват водещи политици и учени седмица преди избори; ако системата е заплашена.
8.
Марин
30.05.2023 22:06:10
7
33
А нещо за имунитета на Кирчо, Рашков, Кокорчо ? Досъдебно производство за Ленчето, Калина , Весела Чернева ?
7.
хубаво написано
30.05.2023 20:19:35
8
26
А тази Фон Дер нещо си не я ли разследват за схемата с ваксините?
6.
малък факт, но говори много
30.05.2023 20:00:49
9
31
Кирил Петков отпадна от програмата на форума по сигурността в Братислава
https://trud.bg/кирил-петков-отпадна-от-програмата-на-форума-по-сигурността-в-братислава/
5.
"Барселонагейт"
30.05.2023 20:00:11
4
23
Прокуратурата иска имунитета на Бойко Борисов за "Барселонагейт"
https://trud.bg/прокуратурата-поиска-имунитета-на-бойко-борисов/
Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов - бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание, съобщават от държавното обвинение.
Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител /пране на пари/, обясняват от прокуратурата.
"От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина", пише още в съобщението.
4.
РеZидента Радев
30.05.2023 19:52:53
5
25
Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.
3.
Много Мирише на ДС
30.05.2023 19:50:00
3
33
Аре стига сте ни занимавали с ченгеджийски похвати на всеки е вече ясно какви ги дипли бившите от ДС.....
2.
д
30.05.2023 19:45:44
16
30
Викинце пак ли ти любов моя, айде да сменяш професията вече, че си срам за копчетата дето натискаш
1.
Флегми,
30.05.2023 19:45:33
6
38
Току-що прокуратурата е поискала имунитета на лицето Методиев Магнитски. Флегми, нещо?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тръмп: Ще застреляме всеки крадец (ВИДЕО) Тръмп: Ще застреляме всеки крадец (ВИДЕО) Вместо икономически национализъм, либералите ни предлагат ултраляв марксизъм Тя беше тв звезда, а днес е най-обикновена врачка Тя беше тв звезда, а днес е най-обикновена врачка Трансформацията е настъпила през януари, когато претърпя тежка операция на коляното Българите са купувачи на 80 % от баклавата в Одрин и 50 % от козметиката Българите са купувачи на 80 % от баклавата в Одрин и 50 % от козметиката Когато идват в Одрин, българите харчат между 1000 и 1500 лева за ден, изчислили са съседите  Това левче от соца вече струва два бона Това левче от соца вече струва два бона . Еднолевката е извадена от обращение в края на 1996 г., като дотогава българските пари са били обезпечени със злато Прадядо й беше комунистически диктатор, а тя е моден дизайнер и стяга сватба Прадядо й беше комунистически диктатор, а тя е моден дизайнер и стяга сватба След като завърши моден дизайн в престижния институт „Марангони“ в Италия, Андреа се върна в България и тръгна по стъпките на своята майка Щастливо събитие до дни очаква панелист на Гала Щастливо събитие до дни очаква панелист на Гала Георги Блажев скоро ще стане татко Да се забрани на руски автомобили да влизат в България, настоява Делян Пеевски Да се забрани на руски автомобили да влизат в България, настоява Делян Пеевски Депутатът обръща внимание на министрите, че изпълнението на всички решения на ЕК е от ключово значение за присъединяването на България към Шенген Как се издържа този участник от Игри на волята Как се издържа този участник от Игри на волята Елвиса се издържа с печалбите от играта, а не от родителите си, както на няколко пъти натъртиха други участници в рuалитито Областният управител на Бургас Пламен Янев търси ново решение за пропадащата крайбрежна алея към кв."Сарафово" Областният управител на Бургас Пламен Янев търси ново решение за пропадащата крайбрежна алея към кв."Сарафово" Трябва да убедим министъра на туризма, че този проект е важен за региона, каза Пламен Янев Помощта при бедствия зависи от общините, обявиха от социалното министерство Помощта при бедствия зависи от общините, обявиха от социалното министерство Казаното от министерството е важно в контекст на неясноти на местно ниво из страната относно темпа на средствата
Защо правителството на САЩ може да спре работа до 24 часа Защо правителството на САЩ може да спре работа до 24 часа До подобна ситуация се стига, когато Конгресът не успее да приеме някаква част от финансовото законодателство Мелания Тръмп предоговори брачното си споразумение Мелания Тръмп предоговори брачното си споразумение Насред слуховете за развод, които датират от години, към момента все пак е ясно – дори и да се случи това, бившата президентша ще излезе по-богата и уверена от разлъката Най-малко шестима са загинали при страшна катастрофа с автобус Най-малко шестима са загинали при страшна катастрофа с автобус На мястото на инцидента са изпратени много полицейски екипи, пожарникари, линейки Защо в СССР убиват откривателя на изкуствената кръв Защо в СССР убиват откривателя на изкуствената кръв Феликс Белоярцев създава животоспасяващия перфторан 18 кандидат кметове вече победиха – нямат конкурент 18 кандидат кметове вече победиха – нямат конкурент Повечето от тях са издигнати от ДПС, има и от местна коалиция, в която са ГЕРБ, “Обединени земеделци” и “Консервативна България” ООН се готви за 120 хиляди бежанци в Армения ООН се готви за 120 хиляди бежанци в Армения Президентът на Азербайджан Илхам Алиев обеща да гарантира безопасността на арменците в Карабах, но каза, че неговият "железен юмрук" е оставил идеята за независимост на региона в историята Затварят за туристи една от световните топ забележителности Затварят за туристи една от световните топ забележителности Посещенията на Храма на кондора и Храма на Слънцето, както и Интиуатана, изваяна каменна структура, свещена за инките, са "временно затворени за посетители" B ĸaĸви вaлyти ocнoвнo ce paзплaщa Pycия пpи външнaтa cи тъpгoвия B ĸaĸви вaлyти ocнoвнo ce paзплaщa Pycия пpи външнaтa cи тъpгoвия Oт миниcтepcтвoтo yтoчнявaт, чe ocнoвнaтa вaлyтa пpи външнo-тъpгoвcĸитe paзплaщaния cи ocтaвa pyблaтa Гърция не помни такова наводнение: Водата в равнината Лариса е над 6 метра Гърция не помни такова наводнение: Водата в равнината Лариса е над 6 метра Много райони са без ток и вода, "Елиас" се оказа по-разрушителна от "Даниел" Футболист виси на мост, заплашва да се самоубие Футболист виси на мост, заплашва да се самоубие 22-годишният френски полузащитник пристигна в клуба от Локомотив Москва през 2022 година срещу сумата от 12 милиона евро
Емил СОКОЛОВ, политолог: Емил СОКОЛОВ, политолог: Хекимян ще трябва да отговори какво са му предложили и колко са му платили Виц на деня Виц на деня - Днес поставих ултиматум на началника си - или ми вдига заплатата, или напускам.
- Е, и какво?
- Ами, поспорихме и стигнахме до компромис... Той няма да ми вдигне заплатата, а аз няма да напускам.
Виц на деня Виц на деня Закон на алибито:
Ако кажеш на шефа си, че си закъснял, защото си спукал гума, на следващата сутрин ще спукаш гума.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Най-сигурният начин да заставите жена си да ви слуша внимателно е да говорите на сън.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече