×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жилищен блок в Киев в пламъци след ракетна атака, има загинали и ранени


Жилищен блок в Киев в пламъци след ракетна атака, има загинали и ранени
Два етажа от жилищна сграда в Киев горят. Кметът Кличко е наредил да бъдат евакуирани хората от блока, а военният анализатор Борис Рожин намекна, че отломките са от Пейтриът
30 Май 2023, Вторник, 07:23 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: УНiАН

Защо в Москва е спокойно, докато столицата на Украйна е атакувана? С този въпрос кметът Кличко се обърна към Залужни

Жилищен блок в Киев в пламъци след поредната ракетна атака. Има загинали и ранени, съобщава украинската информационна агенция УНiАН.

Тази нощ бе обявена въздушна тревога в Черниговска, Киевска, Житомирска, Черкаска и Кировоградска области. Киевската областна военна администрация предупреди за атаки с безпилотни летателни апарати.

За експлозиите в столицата съобщи и кметът Виталий Кличко, но не даде подробности.

В 02:55 ч . отломки от ракета паднаха в квартал Дарницки в Киев и възникна пожар. Кличко съобщи, че се е запалила къща. 

В 03:07 часа е била ранена 27-годишна жена в квартал Голосеевски. Тя е настанена в болница.

Експлозии е имало и в още два квартала на Киев, съобщава кметът Кличко. 

Отломки на ракета са паднали и върху лека кола, след което е възникнал пожар. Три автомобила пък са се запалили в квартал Печерски. 

Гори къща в Дарницки, съобщава Киевската областна военна администрация.

В 04:00 часа са били евакуирани жители на квартал Голосеевски заради пожар във висока сграда, има жертви. 

Градската администрация съобщава и за падане на отломки от ракета на територията на едно от промишлените предприятия, но информацията е предварителна и данните за разрушенията, а така също и за пострадалите се уточняват, пише УНiАН.

В 04:45 часа Кличко съобщи за още 20 евакуирани от къща в Голосеевския квартал. Един човек е починал, а лекарите се борят за живота на възрастна жена. На други двама е оказана медицинска помощ на място.

Според експертите от Киевската областна военна администрация по време на 17-та въздушна атака за месеца руските окупатори са използвали БПЛА "Шахед". Тя продължила почти три часа. По предварителни данни във въздушното пространство на Киев са унищожени повече от 20 безпилотни летателни апарата.

 

Междувременно руският телеграм канал „Операция Z: Военкоры Русской Весны” съобщи, че Москва също е била подложена на нападение с дронове тази сутрин. 

Трябва и жителите на Москва да разберат как се живее в такива условия година и половина, каза кметът на Киев Виталий Кличко

В същото време УНiАН съобщава, че кметът на Киев е възмутен от това, че в руската столица хората продължават да си живеят нормално, докато украинците постоянно страдат от атаките на Руската федерация.

 

След като му бе зададен въпроса защо руските нашественици все по-често атакуват Киев, той каза, че трябва да бъде попитан главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна ген. Валерий Залужний защо московчани си спинката спокойно по време на тези атаки срещу столицата на Украйна. 

 

В традиционното си вечерно обръщение пък украинския президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и БТА, каза, че американските системи за противоракетна отбрана "Пейтриът" ще гарантират 100% прехващане и ще изиграят своят роля в борбата с руската инвазия. 

"Когато системите "Пейтриът" в ръцете на украинците гарантират 100% прехващане на всяка руска ракета, терорът ще бъде победен", подчерта той.

 

Украинският лидер изтъкна, че с военни успехи "и с нашите системи "Пейтриът" ще продължим да се борим с Русия с всички нейни зли проявления".

Зеленски направи това си изявление след нощни и дневни атаки на Русия с ракети и дронове срещу Киев и други цели, отбелязва Ройтерс.

 




Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
26
Коментара по темата
26.
Nikito
30.05.2023 23:54:07
0
1
Виталий, тези оръжия дето ви ги дадоха приятелчетата от НАТО и USA нали си спомняш какво беше условието? Беше да не удряте цели в руската територия а ти искаш да не спят в Москва. Оня ден нахлухте в руска територия и направихте малко золуми в погранични градове и сега това е отговора. Знаеш също че с тези оръжия не можеш да удряш и Крим който също е руска територия. Ако случайно се объркаш макар че твоите "приятели" са ти го казали вече да не се бъркаш... да да ония там от Вашингтон та гледай да няма удари в руска територия че тоз Киев после поне 100 години няма да бъде обитаем.
25.
Имааа имааа
30.05.2023 13:16:29
2
1
По Рубльовка 25 дрона жуже у бункера а големците нагърмяни ривът жуже скрито от страх пометнал бил бременвн от Ердо Падишаха.
24.
То и в Москва има гърмежи
30.05.2023 11:49:25
2
4
Ама от Кремъл казаха, да вярват само на "Говорит Москва" и ако чуят гърмежи, те били само от свалени украински дронове. А ако видят дрон да поразява нещо в Москва изобщо да не вярват на очите си!
23.
Бай Димо
30.05.2023 11:33:37
2
6
Искам апартамент в Норилск, казан за самогон, 1500 рубли пенсия, един Москвич, календар на Путин и веднага отивам да се бия за майка Русия. Вадя куртката, вземам кухненски нож, слагам старите ватенки и съм готов. Ще видите как воюва пенсионер-алкохолик! Аз бях в казарма 3 години, през 70те!
22.
До 21
30.05.2023 11:22:24
6
4
И друго да ти кажа, че едно време имаше повече западни коли от сега.
6 милиона бяхме тираджиите и параходчиите. Лично аз имах първия лаптом още като бях на 2 години. В нашия блок, нямаше апартамент без лаптоп, климатик и итделно подове.
Знаеш ли мойто момче, че събота и неделя пътищата и КППтата бяха задръстени?
А, сега какво? Събират ми данък Байдън и компания! От сутрин до вечер Байдън. Е как няма един путиновил и русофил в България, а все Байдънофили.
Тоз Байдън, разведка бил, джудист бил, дават ми го сяда в изтребител и пори небесата, писле булид от Формула 1 сяда и цепи еееее, бактън беее!
Само Байдън и Ким Чен Ун, такива супермени.
21.
До 22
30.05.2023 11:19:44
1
6
Бе то ток нямаше тогава,ти за коли ми говориш.
20.
До 21
30.05.2023 11:11:22
4
3
Като искаш преди десети можеше да станеш Тираджия, да се изучиш и да станеш моряк. Тогава си купуваш кола без ред, включително Фиат, Мерцедес и Форд имаше. Но всички тогава, както и сега са примитиви и мързели. Нито на руснаците ми се слугува, нито на дебилите от Брюксел още по малко пък на Байдън и компания.
19.
Антикопейка
30.05.2023 10:54:32
7
8
Вика ми Костадинов , че сме били колония на САЩ.
Питам го — ти в коя американска фирма слугуваш?!
Колко американски коли те накараха да си купиш насила?
По времето на соца — за американски коли ли чакаше ред?!
На кого плащаш скъпото парно заради скъпия руски газ?!
Къде ти отиват паричките, когато зареждаш гориво в колата и то с най-висока надценка в Европа?!
А имаш ли избор?!
На кого плати 1 милиард за два реактора?!
Знаеш ли, че КТБ, от която източиха 4 милиарда лева, е руска банка, в която наливаха парите на българските държавни предприятия?!
Като си плащаш мобилния на БТК - руска собственост, на Виваком - руска собственост, къде ти отиват парите?!
Кой бетонира и завзе Черноморието ни, американците ли?!
Защо в България има 50 000 руски фирми, и почти нито една от тях не плаща данък!?!
Защо имат вече над 400 000 имота тук?!
Знаеш ли, че за 10 години Лукойл е декларирал тук приходи от над 60 милиарда лева и не е платил и стотинка данък печалба?
Като си купуваш цигари на Булгартабак, къде ти отиват паричките — при руските собственици или при американците?!
Знаеш ли, че над 30% от икономиката ни е в руски ръце?! Колко американски има?!
Та да ви кажа, има такива примати, които си вярват, че живеят в колония, защото са примати и роби по душа.
Утре такива примати няма и да се замислят защо децата им бягат на Запад, в държави, в които не е стъпвал руски ботуш, в които не упраляват мутри и крадци.
Няма да се замислят и защо утре няма да има кой да им припикае гроба, на който пише "Тук почива един русофил".
Други пък дори ще пратят детето си в САЩ, за да го направят колонист.
Като Корнелия примерно.
А познавам много такива хора, вярвайте ми.
Те са сред нас и те определят живота ни. Те ни теглят към блатото — беззъби с пречупен гръбнак.
Нищо, че държавата ни от 70 години се управлява от безродни русофилски мърши.
Те гласуват за тях, докато си дават последните пари на Лукойл и Газпром...
18.
Ком
30.05.2023 09:09:05
4
7
Ком, Бай Димо, Бай Пеньо, Сарафа, Динамо Кiив съм аз разбитОтзад копейкаджийски бот. Искам незабавно мръсната конякРом сган да се изреди на мен и мама. После и украинската и сирийската.
17.
*********
30.05.2023 09:07:23
6
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
Не на руското влияние
30.05.2023 09:06:31
8
8
Срещу България се провежда хибридна руска операция, чиято цел е тотално дестабилизиране на България и разделения вътре в ЕС.
15.
Сарафа
30.05.2023 09:01:20
9
12
Грам не ме ебе за Киев, Домбас и Момбас. Искам само НЕЗАБАВНО мръсната украинска сган да бъде разкарана от България!!! Ние монгали си имаме достатъчно! Марш от България, МЪРШИ НАГЛИ!!!
14.
Бай Пеньо
30.05.2023 08:56:53
8
7
Абе защо млъкнахме аннннаааЛрусоробите, нали уж нямаше Украйна, а пък 460 дни великата педофилармия драпа в Донбас? Щот един чеченец лумбуркаше мама ама поне да бях научил руския, та да не чакам на експерти по тв. Че така чаках и за Киев, Чернигов, Херсин, Луман, Изюм и после кат хукна виликата армия и загубих няколко баса. Хващах съ на бас за един шоколадМинети с един трикрак ром и сливицитиМипаднаха.
https://youtube.com/shorts/f0Nceplija8?feature=share
Ей на чеченеца на мама ми даде да гледам и ми вика че минетРусоробите сме по-тъпи и от талибаните. Защото по най-елементарна логика, цели и бърза победа може да гони този който напада. Ако си постигне целите, няма как нападнатия да постигне своите цели. Тюююююю мама изплющяна пък аз минетРусороба емпти като задните части на слона. Каква съдба.
13.
До 14
30.05.2023 08:55:14
3
18
Как ще завърши? За три дни превземаме Киев ли :-) Сещам се за една 50 км колона която стана на скраб. Къде са завоеванията на блядовската армия, разрушени жилищни сгради и убити цивилни? Що не ходиш да си.........
12.
Бай Пеньо
30.05.2023 08:48:07
18
10
Абе защо млъкнаха като мушнати гайди всички военни експерти, които всеки ден висяха по телевизиите да доказват колко близко до победата е великата украинска армия??!
На подобни статии като горната се кефят вече само тримата непълнолетни малоумника под мен!!!
На всички други отдавна е ясно как ще завърши всичко в Украйна!!
11.
Даааа
30.05.2023 08:40:33
9
18
Браво блиц. Бг пардон флагман. Верно ли митрофанова останала без гъз щото сте и го изблизали бг медиите
10.
Динамо Кiив
30.05.2023 08:39:44
17
15
Желанията на укрофилите НЕ са факти. Истината е, че Укристан бавно и безславно затъва. Никаква контра офанзива няма. Вагнер и руската армия смачкаха укропитеците. Бавно, методично и спокойно. Западната помощ се унищожава, американците се ослушват като мангусти. Имат укрите срок до септември да си върнат каквото ще си връщат (те нищо няма да си върнат де) и чичо Сам им е поставил ултиматум, че ако няма реални резултати, спира да налива милиарди в укро блатото. Накрая Наркомана ще бъде изоставен и принуден да ходи да търси мира.
9.
Ком
30.05.2023 08:35:13
9
8
Добре бееее, юркам въ беее! Много ясно че със 50 ракети и дронове и само 2-3 цивилни жертви, нищо не става. Укрите разпапуриха руски казарми бази и складове в Мариупол, Бердянск, Луганск. Думкат тила преди настъплението
https://youtu.be/mg3L63Gb0f0
Само в ударената база в Мариупол са стотици убити и ранени. За последните дни соц мрежите се напълниха с некролози на руски офицери. Нека оркостанските да бият по цивилните и да озлобяват още повече укр народ, а укрите да си трепят военните окупанти. Те укрите нали мислеха оркостанците за братя?
Ей ся вече никога няма да са братя и слабоумната кремлевска пропаганда, вече няма да им влияе. Жалко че трябваше да плащат с кръв, жертви, страдание, ама така е. Ако любителите на Роспия бяха заминали за Роспия, а не да викат Роспия в дома си, нямаше да има тази война. Защо оркостан не нападна Финландия, Швеция, Турция, Прибалтийските, ами точно укрите?
Оркостанци са силни там, където има болни мозъци живеещи в миналото и ССС Р, или още където има прокремълски зомбита, слабоволтови русфилустици.
8.
Българите от Украйна
30.05.2023 08:33:51
11
17
Българите от Украйна: Костадин Костадинов за нас е престъпник
25 Май 2023

Българите от Украйна: Костадин Костадинов за нас е престъпник. Това става ясно от Facebook публикация на украинската общност.

Посолството на Украйна осъди това, че Костадинов нарече “туристи” бягащите от войната

“Ние българите от Украйна , дружество «Българи от Херсонска област «Хан Кубрат»/ГО «Болгари Херсонщини ім. Хана Кубрата» , изразяваме възмущение от изказването на народния представител в парламента от партия «Възраждане» г-н Костадин Костадинов. Който обвинява украинския и българския народ в Украйна в фашизъм и екстремизъм в социалните мрежи и публични изявления, сее омраза и гнев в българското общество срещу хора от Украйна.
7.
До 5
30.05.2023 08:13:17
21
6
И майка ти смяташе, че съм кон, но ми каза, че харесва да я ръ.а магаре, та трябваше да се при тия само с устните и умения :)))
6.
Апостол
30.05.2023 08:07:26
25
15
Ракетна атака, бомбадировки - една жена ранена. Ебаси журналята! Мисирки!
5.
До 4
30.05.2023 08:06:30
12
25
Не си "ком", а кон!
И като такъв можеш само да преживяш!
Торба пълна с л@йн@ и метан!
4.
Ком
30.05.2023 08:03:20
32
15
Обожавам украинците!
Но ги предпочитам готови сготвени от ирански дрончета, защото съм демократ!
3.
рашистите
30.05.2023 07:57:39
22
37
искат Украинците да ги нападнат веднага.
Явно подготовката за нападението много ги плаши.
Сигурен съм, че плановете им няма да се реализират.
Дори самият факт, че използват ирански дронове, показва безсилието им.
Великата рашка армия няма свое оръжие!
Ще пукна от смях!
Хахахаааааааа!
Украйна ще победи!
2.
Бай Димо
30.05.2023 07:52:11
49
27
Удряй, Жужак! Мачкай нагло-саксонската чума и бандеровските им подлоги!
1.
Кремъл = тероризъм
30.05.2023 07:52:10
23
34
Руският фашизъм не е мит за съжаление .
Там умират хора.Ние тук сме за руски неутралитет.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов
„Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака 
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори