×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Учителите са в стачна готовност, искат 30% ръст на заплатите


29 Май 2023, Понеделник, 18:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Преобладава искането увеличението да е от 1 януари 2023 година, по-малко са очакванията това да се случи от 1 юли

Повече от половината учители са готови за ефективна стачка, ако не получат увеличение на заплатите. Това е показало национално проучване, проведено от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ сред педагозите, предаде БНР.

Близо 70 на сто от участвалите в проучването очакват увеличение научителските заплати с 30 % след гласуване на бюджета за тази година, а ¼ от респондентите са съгласни и на 20% ръст.

Преобладава искането увеличението да е от 1 януари 2023 година, по-малко са очакванията това да се случи от 1 юли.

Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ :

"Ще се стигне до национална стачка, най-вероятно. Не говорим за никакви политически мотиви, говорим само за социални. За съжаление учителска стачка, погледнато и в недалечната ни история, блокира цялата държава.

Проучването сред учителите откроява 12 важни за системата приоритети. Първите три от тях са промяна на учебните планове и програми с нови, незабавни промени в училищния закон и стратегия за финансиране на образованието с 6% от БВП.


В категории: Просвета


13
Коментара
Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
13
Коментара по темата
13.
Нали всички искахте частно...
30.05.2023 13:30:18
0
1
.....сега се избивате за държавни служби и все ревете....
12.
Родител
29.05.2023 22:54:09
0
12
Не съм наясно какви комисионни вземат учителите за лагери, ама директорите яко бъркат в кацата. Прост пример-детето ми ще ходи на лагер от 5 юни във Вонеща вода. Събраха им по 280лв. отдавна, а чак днеско директорката на великото училище Братя Миладинови е пуснала обявление в сайта, че търси фирма на най-ниска цена да организира този и много други лагери. Направете си изводите сами!
11.
Петър
29.05.2023 21:41:28
3
16
НАП малко да се раздвижи и да каже колко учители плащат данъци за частни уроци! Нито един! Затова ли искат увеличение, че си претупват работата в училище. Да не говорим за екскурзиите и лагерите и комисионните ,които вземат от фирмите. Все се оплакват и реват, Само за тях ли има инфлация? Само сега по веме на матурите и 24 май им се събраха по 10 почивни дни. Заплатите да се обвържат с качеството им на работа !
10.
Ойт
29.05.2023 21:20:05
1
19
Предлагам следното:
Нека учениците покажат, че нивото им се е покачило и тогава да им вдигнат заплатите! Не може резултатите в образованието да са под нулата, а да искат по-големи заплати. Вярно е, че почти всичко идва от родителите, които в повечето случаи са селяндури - чалгари, но и даскалите са не по-различни!
9.
Не се наядахте бе
29.05.2023 20:33:28
3
25
Има хора,чиито заплати не са мръднали с 1 лев от години, учителите всяка година реват и им ги вдигат, и сега пак реват. На какво отгоре питам аз, учат децата качествено ли, преработиха ли се?
8.
RE-1
29.05.2023 19:51:34
1
13
До №6.
Това не е професия, а диагноза.
7.
Правилно
29.05.2023 19:50:43
2
23
Е да искат увеличение. Те толкова добре се справят със задачата младото поколение да е все по неграмотно и глупаво за да може да се управлява лесно. Затова да им се увеличат заплатите 100 процента.
6.
Ойт
29.05.2023 19:17:35
4
23
Даскалиците са толкова прости и нагли, че думи нямам. А, забравих, че са и много еВливи!
5.
Хахаха
29.05.2023 19:00:06
4
29
И аз съм в стачна готовност от 3 години и аз искам 30% увеличение. Да не би само за учителите да има инфлация? Всички сме потърпевши, ама едни знаят само да реват и лятото да се чудят на Бяло или на Черно море да се кекерят и на коя планина да се изкачат....а за данък частен урок и 1 лев не внасят.
4.
Ха
29.05.2023 18:52:34
10
37
56 работни дни отпуск, два пъти начислен клас квалификация, два пъти годишно диференцирано заплащане, старши, главен учител - пари от горе, пари за дрехи - без фактура и т.н. Най лакомото и нахално съсловие, и как не, нали всяка власт е готова да ги купи. Пу!
3.
...
29.05.2023 18:35:46
8
35
Изкарват достатъчно от частни уроци! Че и данъци не плащат! Стига мрънкахте, ами вземете най-накрая да си вършите работата! В тази държава вече дори не се знае кои на на дъното по производителност и постижения!!! То не бяха полицаи, военни, лекари... учители! За титлата "търтей на държавата" има голяма борба!
2.
възмутена
29.05.2023 18:35:11
1
24
Подкрепа не вижда ли в какво състояние е държавата! Мафия!
1.
Учител
29.05.2023 18:03:11
0
21
Учителите знаят ли, че са в стачна готовност?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори