×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Време е да изритаме ГЕРБ и присъдружните й партии обратно в дупката им


Време е да изритаме ГЕРБ и присъдружните й партии обратно в дупката им
Атанас Зафиров
21 Октомври 2011, Петък, 16:01 ч.
Автор: Бесове.бг

Управляващите сковаха България от страх няколко дни преди изборите, само БСП може да се противопостави

- Г-н Зафиров, БСП има реални шансове на национално ниво да изведе своята кандидат-президентска двойка Ивайло Калфин-Стефан Данаилов на балотаж. Това повдига ли духа на Столетницата в региона?

- Разбира се, че дава самочувствие, особено на фона на резултатите ни преди две години. Но тези проценти са следствие на упорита работа от нашите щабове, успешната кампания, която проведохме и разбира се – личните качества на нашите кандидати, които са с класи над основните си опоненти. Това, мисля го разбраха и най - заблудените апологети на властта. Друг е въпросът, че умишлено се внушава предопределеност на избора, в това число и на балотажа, която цели да накара хората да повярват, че е безсмислено да се гласува след като всичко е ясно предварително и по този начин да се неутрализира протестния вот, който е неминуем след това некадърно герберско управление.

- През изтеклия мандат имахте успешни кметове в общините Карнобат, Царево, Приморско, Айтос. Ще запазите ли позициите си в тези райони?

- Пропуснахте Камено, Малко Търново и Средец - там БСП също защитава успешни мандати. В тези седем общини гоним успех още на първи тур, при програма минимум - победата ни ще е на балотаж. Поне за четири общини съм убеден, че няма да има втори тур, а кандидатите на БСП ще спечелят още на 23 октомври. Стига, разбира се управляващите да не извършат грубо фалшифициране на изборните резултати, за което имаме определени притеснения и сигнали. Като цяло в страната се готви подмяна на вота на хората и груби манипулации с цел осигуряване победа на кандидатите на ГЕРБ на всяка цена, за което нееднократно сме сигнализирали през последните месеци. С приближаването на изборите сигналите зачестиха.

- Какви са тези сигнали, дайте пример?

- Не са един или два. Явлението е масово, особено в т.нар. „морски общини”, където явно залогът за управляващите е много голям. Една от предпоставките за манипулации е тоталното доминиране на ГЕРБ в секционните избирателни комисии. В Несебър например БСП няма нито едно председателско и секретарско място. Притеснителни са роднинските връзки между членовете на тези комисии и някои от кандидатите за кметове и съветници, инструкциите масово да се драскат бюлетините на опонентите, за да стават недействителни, както и съответните все по - изобретателни методи за това, опитите за купуване на цели секции, масовата вербовка на избиратели, било с пари, било с натурални продукти или дори дърва за огрев, натиска върху кандидатите на БСП и другите опозиционни партии, който някъде прерасна в саморазправа. В Созопол преди два дни потрошиха магазина на един от кандидатите ни за съветници, а заплахите и тормоза вече са ежедневие . Съберете всичко това и ще получите една отровена атмосфера, целяща стресиране на хората и отказ от правото им на глас, което при ниска избирателна активност обслужва интересите на ГЕРБ, прави купения глас ключов и като цяло дискредитира напълно демократичността на вота. Неслучайно огромен процент от хора – близо 50, отказват да отговарят на въпросите на социолозите за кого ще гласуват. Страх скова България няколко дни преди най-важният избор в новата ни история. Единствената партия, която има силата и куража да се противопостави ефективно на тези процеси е БСП .

- Защо решихте да заложите на Николай Димитров в Несебър и на Петър Златанов в Поморие, които са в нещо като кръгова отбрана – опозицията ще ги разкъса? Още повече, че в Поморие имахте верен свой активист – Янчо Славов?

- Не знам кое наричате кръгова отбрана, но аз съм свидетел как определени икономически кръгове под крилото на ГЕРБ хвърлят огромни ресурси, за да дискредитират нашите кандидати и да овладеят тези общини. Замисляли ли сте се как после тези хора ще си връщат похарчените средства. И аз съжалявам, че някои наши, както ги нарекохте активисти, станаха волни или неволни участници в опитите на ГЕРБ да провалят едни успешни мандати и да наложат корпоративните си интереси. Аз лично нямам никакво намерение да обслужвам чужди партийни централи и го казвам достатъчно ясно: всеки който тръгва срещу решението на мнозинството, всеки който си въобразява, че БСП е някаква табела, която може да закачи на собственото си политическо дюкянче, обслужва единствено и само интересите на враговете на БСП. Николай Димитров и Петър Златанов са успешни, ляво мислещи и работещи кметове и имат нашата еднозначна и безкористна подкрепа. Не сме искали нищо от тях, не сме им поставяли никакви условия, подкрепяме социалната политика която водят и им желаем успех, като се надяваме и нашите структури да дадат своя принос за него. В тези две общини партията загуби през последните години своето влияние и аз вярвам, че тези избори са началото на един процес по връщане на доверието. Листите ни са от изцяло нови, в голямата си част млади хора, в качествата на които вярвам напълно – вгледайте се в тях и ще видите новото, привлекателно лице на БСП.

- Мислите ли, че в оставащото едно денонощие до вота могат да се обърнат гласовете? В кои общини?

- В община Созопол имаме изключително интересна ситуация - очертава се балотаж между нашия кандидат Тихомир Янакиев и кандидата на ГЕРБ Панайот Рейзи, когото всички брояха за сигурен победител още на първи тур. 

 
БСП вложи всичките си усилия в предизборната кампания в Созопол, където хората разчитат Тихомир Янакиев (вляво) да разбие феодалния модел на Рейзи
Нещо повече - резултатите са доста близки, което прави балотажа абсолютно непредсказуем. Така че очаквам в последния ден натиска от управляващите върху избирателите да се засили – той и без това е станал почти непоносим. Аз от два дни обикалям непрекъснато в общината, срещнах се с много хора – промяната витае във въздуха, трябва само още малко вяра, че е възможна. Хората на Созопол и населените места не искат повече да бъдат лъгани и закрепостявани, гладът вече е по-силен от страха. Гласуваш за Рейзи – получаваш ГЕРБ, СДС, Бардуков, Германова, преписаната програма от 2007 година, празната хазна – всичко накуп. Моралът в политиката – кучета го яли. Срещу този подход, ние предлагаме нашият кандидат-кмет Янакиев и съветниците ни - млади, модерно мислещи хора, технократи и мениджъри. Изборът ще го направят хората на Созопол – имат още малко време.

- В Бургас БСП е подложена на огромен натиск – от една страна е ГЕРБ, от друга е НФСБ със своята мощна медия, има и партии на силни бизнесмени. Как се справяте в тази ситуация?

- Забравяте и истеричната Атака, която от известно време също има собствена телевизия, от която денонощно сипят жлъч и омраза. Това, че всички са срещу нас не е нещо ново – свикнали сме. Когато дебата е политически, с аргументи и платформи, сблъсък на идеи и ценности – нищо лошо, нека хората избират. Но опитите да се краде идентичност, да се навлиза в чуждо политическо пространство без всякаква основа, това е нещо, с което не можем да се примирим. Не може да се събудиш една сутрин и да установиш , че си станал ляво мислещ, защото видите ли имало ниша за такова говорене. Социалистическата партия и нейните кандидати са автентичната левица и основен опонент на развихрилата се крайнодясна, неолиберална олигархия. И забележете – тук не говоря за някакво криворазбрано сиромахомилство или финансови възможности. Става въпрос за манталитет, начин на мислене и поведение в обществото. Толкова за опонентите.

- На чии гласове разчитате?

- На гласовете на излъганите хора. Тези, на които обещаха европейско развитие, а дадоха празни хладилници. Впрочем, колко от гражданите на Бургас знаят, че кмета Николов е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ – новото Политбюро. И като такъв е съпричастен на всички безумия, които управляващите сътвориха за по-малко от две години. Нали е голям партиен бос – как защити работещите в Лукойл хиляди бургазлии в дните, когато се решаваше съдбата на предприятието и стотици семейства трепереха при мисълта, че могат да останат без препитание. Всеки ден сме свидетели на поне едно самоубийство в страната от отчаяние и безизходица – а ако това се беше случило и тук – кой щеше да носи моралната отговорност ? Бойко Борисов – или верните му бургаски лакеи ?

- Някои да успокои уплашените за работата си нефтохимици, голяма част от тях с по един или два заема към банки и едва свързващи двата края от аванс до заплата ?

- За онези няколко дни аз направих повече от двадесет срещи с работници и служители от рафинерията. Тяхните емоции бяха в широкия диапазон от гнева до примирението, че от обикновения човек нищо не зависи, а това което ги обединяваше беше страха – страха от загуба на работа, страхът от неспособността да посрещнат ежедневните си нужди, несигурността в утрешния ден. Те бяха единни и заради разочарованието от властта – държавната и местната, която независимо от крайния резултат превърна тези обикновени хора в съучастници в един непонятен и циничен сценарий! И питам аз - бургаският кмет винаги ли ще мълчи – както мълчеше, когато държавата на практика абдикира от бургаското пристанище с максимата - „Има заем, има проблем! Няма заем, няма проблем “ - така накратко може да се перифразира прочутата фраза, съгласно която отстраняването на проблема се състои в неговото ликвидиране. Става въпрос за отказът на българското правителство за усвояване на средствата по т.нар.”японски заем”, в размер на 37 млрд. японски йени /около 650 млн. лева/ предназначени за изграждане на контейнерни терминали в пристанища Варна и Бургас и този отказ преследвайки временни, нетрайни ефекти даде крайно негативно отражение върху бъдещото развитие на двата региона и на пристанищата в частност. Може би към бургаската рафинерия ще се подходи по същия начин – „Има рафинерия – има проблем! Няма рафинерия – няма проблем”. Сметката, както винаги я плаща обикновения гражданин. Е, от този обикновен гражданин ще поискаме доверие, за да ги накараме и те да платят поне една сметка.

- Готова ли е БСП днес – петък да направи прелом в съзнанието на избирателя?

- За този петък БСП се готви от две години – днес просто ще го кажем високо: повече така не може. Стига овчедушие, стига милиционерщина. Докараха ни до ръба – нататък е пропаст. Стига са ни управлявали неграмотни, алчни хора и физкултурници.

- Бургас е особено важен – най-важният сред богатите морски общини? Как ще върнете позицията на своята партия тук?

- БСП Бургас никога не е губила мощта си - да, партията беше като един позадрямал гигант, който се събуди и вече е трудно да бъде спрян. 


В Бургас симпатизанти на БСП препълниха залата на Операта за среща с лидера Сергей Станишев, те смятат, че единствено Столетницата може да спре ГЕРБ
Искаме политически реванш и на тези избори ще го получим ! Допуснахме грешки, мълчахме достатъчно дълго време, поехме чужди негативи – стига толкова. БСП била корумпирана, дясна, конформистка... Дотук с общите приказки – всеки който си позволи да сипе такива квалификации, или ще говори с имена и факти, или ще бъде обикновен лъжец и ще го гоним до дупка.

- Помагате ли на кандидат-кмета Павел Маринов, чиято задача никак не е лесна да налага своите технократски тези пред популисткото говорене?

- Павел Маринов проведе една изключително позитивна, човешка и ефективна кампания. Кампания с ясни, прицелени и конкретни послания. Контрапункт на скъпите, разточителни и тотални вербовки на основните ни опоненти. Според последното социологическо проучване, отива на балотаж с ГЕРБ и това показва, че хората са го разбрали и повярвали, а БСП остава единствената алтернатива на статуквото. Отсега призовавам всички мислещи хора, на които не им е безразлично как се харчат нашите пари и за които работата и здравето са по-важни от асфалта, да подкрепят човекът, който им показа, че може и по-добре ! А на онези, които побързаха да отпишат БСП Бургас - ще се видим на балотажа, само че ще сте зрители !


В категории: Опозиция , Политика


19
Коментара по темата
19.
Георги Стойков
22.10.2011 21:08:54
5
3
Ако искате наистина да кажете сбогом на Димитър Николов, гласувайте с номер 6 !
Това е единственият начин да накажете ГЕРБ в Бургас!
Не разпилявайте вота, така помагате на Николов.
Гласувайте за Валери Симеонов!
18.
belov
22.10.2011 12:39:47
9
4
Здравейте на всички !Аз от 5 години живея и работя извън България. Когато преди месец се прибрах в моя роден град Бургас преоткрих един изцяло нов и променен Бургас в положителен план .Колко е подобрена инфраструктурата, центъра, морската и още безброй неща .Едно голямо благодаря на тези хора ,които са направили от Бургас едно истинско бижу
17.
шут на 23
22.10.2011 10:55:51
11
0
На Карнобат кмета е много успешен, защото ви се отчита от комисионните, аман от такива дървени глави малко ви остана заминавате си, само в учебниците ще пише, че е имало една крадлива партия наречена БСП.
16.
8
22.10.2011 09:46:57
0
2
само 8 часа учим,само 8 часа спим,а останалите 8 гаджета въртим
15.
Крали Марко
22.10.2011 09:39:43
3
1
Защо така е напълнял?
14.
Помориец
21.10.2011 23:44:57
2
1
Да наречеш мандата на Петър Златанов в Поморие успешен е върха на наглостта! Цяло Поморие, включително и БСП-Поморие, не иска повече Петър Златанов да затрива общината, но инак тоз юнак разправя на поморийци колко успешен бил Златанов. Ти помориец ли бе драги господине че знаеш колко успешен е крадеца Златанов? Колко ви плати Златанов за да го подкрепите?
13.
Добрин Георгиев
21.10.2011 23:31:37
7
3
Виждате ли как опонентите на ГЕРБ правят избори , как оплюват и отричат хубавите неща и дават пари за черен PR ? По това ще ги познаете как искат да управляват – с манипулации ,с лъжи ,с това ,че ни занимават с дребнотемие. Така ли правим избори, когато става въпрос за бъдещето на Бургас ? Бургазлии не се печелят. Бургазлии могат да бъдат спечелени с кампания, която е,,аз съм за”защото всички ние сме за това нашият град Бургас да продължи да се развива като до сега благодарение на кмета Николов. Нека излезем на 23-ти и да подкрепим Димитър Николов с бюлетина номер 2.
12.
stefan
21.10.2011 23:26:56
5
0
Vzemi se skriiiiii Zafirov !!!ne stavash za nishto!
11.
Бургас-днес
21.10.2011 22:57:39
2
4
Браво на екипа за интервюто! Стойностно, реалистично, фактологично и добре аргументирано интервю.
10.
до бай Иван
21.10.2011 22:32:59
2
6
Бай Иване, не че заслужаваш с този просташки език, но все пак да ти кажа: Ако сам си е написал интервюто този мъж- евала. Интелегентно, умно, простраствено, задълбочено, вярно, човешко и твърдо с изразена позиция, ПРЕКРАСНО ИНТЕРВЮ! Човекът учен и можеш, НЕ ГОВЕДО, ша ма прощаваш.
9.
ало реалиста
21.10.2011 22:28:26
2
7
Когато БСП беше на власт на баба ти пенсията се увеличаваше по два пъти годишно, родителите ти имаха работа и заплатаа държавната хазна беше с излишък. Сега работа няма, пенсиите застопорени- пътя на Гърция! Това под вещото ръковоство на др. Б.Борисов и личната му партия ГЕРБ. Кое ти харесва? Аз ще гласувам с № 8.
8.
Бай Иван
21.10.2011 22:13:48
6
2
туй пък прасе кой го знае, само си написало интервюто
7.
сбогом ГЕРБ
21.10.2011 19:45:41
7
9
не на диктатурата, не на ГЕРБ.Кадафито падна, а ГЕРБ още налагат диктатура
6.
23 10 2011
21.10.2011 19:31:08
6
10
ето идва най-щастливият ден когато ти ще си далече,далече от мен .НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
5.
Коментатор
21.10.2011 18:58:39
8
8
Колкото и да им е тъжно на ГЕРБ,това са последните им часове управление в Община Бургас !!! На всеки според заслуженото,а те заслужават да бъдат изметени от властта с която преядоха.
4.
ей, реалист
21.10.2011 18:09:12
2
9
и ти ли искаш намаляване на заплатите? Или ГЕРБ тим плащат, за да пишеш малоумщини. Прав е Зафиров, ще се видим на балотаж и яко ви дупе...
3.
realist
21.10.2011 17:54:46
8
2
Ако БСП беше на власт сега щяхме да сме бетер гърция
2.
САРАФОВО
21.10.2011 17:20:39
10
5
Гладна кокошка просо сънува.
1.
Премяна
21.10.2011 17:17:13
9
4
Павел Маринов?!?Поредния излъскан социалист който е пропуснал казармата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Опитахме да щракнем на сладка раздумка и чаша кафе, в луксозно заведение на морския бряг, бивш и настоящ директор, но се разбягаха Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Едно от най-важните неща е персонализирането на терапевтичния подход в лечението на пациентите Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Опипвали я и са опитали да я целунат 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват Страната ни и на челна позиция по липса на вътрешна баня и тоалетна
Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори