Рецепта за макарони с кайма на фурна
Вкусно и сочно ястие за тази вечер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
макарони - 400 г
кайма - 500 г
лук - 1 глава
чесън - 2 скилидки
домати - 300 г от консерва
кашкавал - 200 г
сол
черен пипер
риган - на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме макароните в подсолена вода. През това време нарязваме лука и чесъна и запържваме в олио, добавяме каймата, докато побелее. След това консервата домати и подправките. Варим 5-6 минути. Отцеждаме макароните и ги слагаме в тавичка.
Добавяме сместа с кайма и разбъркваме добре. Печем макароните с кайма около 20 минути и малко преди да е готово, поръсваме с настъргания кашкавал и леко запичаме. Макарони с кайма на фурна са вкусно и сочно ястие за тази вечер.
Как да си приготвим сок от орехи и защо е полезен
Климатични бежанци ни заливат през 2026-та, а умните градове стават стандарт
След кошмара в Истанбул: Още 25 човека се натровиха от храна в заведение
Климатични бежанци ни заливат през 2026-та, а умните градове стават стандарт
Бойко Борисов: Планът на САЩ за Украйна е добра основа за мир
1 млрд. лв. харчат българите за почивка на море, половината - за храна
Вместо маркови обувки жена получи парче дърво от онлайн магазин
