×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Атакуват руски градове с дронове, воден ад край Донецк след взрив на язовир


Атакуват руски градове с дронове, воден ад край Донецк след взрив на язовир
В Бердянкс е атакувано пристанището, а в руския град Краснодар е поразена антената на мобилен оператор
26 Май 2023, Петък, 07:26 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: УНiАН и Операция Z: Военкоры Русской Весны

Мощни екплозии в Краснодар и Бердянкс  

Мощни взривове разтърсиха окупирания Бердянск, Запорожка област, съобщава украинската информационна агенция УНiАН.

Изданието цитира телеграм каналът “Бердянск Сегодня”, който съобщава за вой на сирени от линейки след експлозията. Взривове се чули и в близост до село Осипенко, където е поразена къща. Атакувани са били пристанището и завода Азмол.

 

За ударите по Бердянск съобщава и телеграм каналът „Операция Z: Военкоры Русской Весны”. Най-вероятно експлозията е причинена от ракета Storm Shadow. Ударът е бил нанесен по порта. 

Взрив разтърси Бердянкс. Снимка: УНiАН

Електронното издание съобщава и за експлозия в руския град Краснодар, който е на много голямо разстояние от линията на фронта. 

 

„Врагът нанесе удар по областния град с безпилотен летателен апарат. Местни хора съобщават, че дронът-камикадзе е повредил сграда с телекомуникационна вишка на мобилен оператор на улица „Морска“, пише „Операция Z: Военкоры Русской Весны”.

Потоп след взрива на язовирната стена на Карловското водохранилище в Донецка област. Снимка: УНiАН

В същото време украинската агенция УНiАН съобщава за наводнение в Галициновка, след като руснаците взривили язовирната стена на Карловското водохранилище в Донецка област. 26 души са евакуирани, в това число и 8 деца. 

 

Междувременно БНТ информира, че войниците от руската частна армия "Вагнер" продължават да контролират централната част на Бахмут, докато в същото време в руските телеграм канали се разпространяват репортажи от руски журналисти от „освободения“ град.

 

Украинският заместник-министър на отбраната Хана Маляр съобщи, че паравоенната група е отстъпила позициите на руската войска в покрайнините на града.

Киев отрича Бахмут да е паднал. Според Маляр украинските части продължават да контролират малка част в югозападната част на града.

 

Военният експерт Борис Рожин пък твърди, че битката не е за Бахмут, а за укритията край село Клещеевка, но боевете там станали позиционни, след като руските бойци контраатакували и си върнали контрола на един от опорните пунктове. Продължават тежките сражения и за Хромово, западно от Бахмут, което все още е под контрола на Въоръжените сили на Украйна. 

 

От украинското източно командване съобщиха, че през последните дни руските атаки в района са намалели. Имало е само две сражения, информира БНТ. 

Според твърденията на "Вагнер" предаването на пълния контрол на Бахмут на руската армия трябва да завърши до 1 юни. Тогава обаче се очаква бойците от частната армия да заемат позиции на друго направление от фронта. 

В своя телеграм канал руският олигарх Евгений Пригожин, който е и собственик на ЧВК „Вагнер“ съобщи наскоро, че в Бахмут са унищожени 50 000 военни от Въоръжените сили на Украйна и са ранени още 70 000 войници. 

Загиналите от ЧВК „Вагнер“ бяха с 3,2 пъти по-малко, отколкото от ВСУ, а ранените – 2 пъти, твърди той.

„Съотношението между щурмуващата армия и защитаващата позициите си трябва да е 3:1, а най-добрия момент ние имахме 50 000 бойци, а противника – 82 000. От 50 000 затворници 20% загинаха, а още толкова бяха ранени“, разкри олигархът. 

„Целта в Артьомовск не беше града, а „Бахмутската месомелачка“. Ние унищожихме всички, които трябваше да бъдат ликвидирани. Изпълнихме си задачата“, добавя той.


В категории: Войната в Украйна


21
Коментара по темата
21.
Широка халка мая радная
26.05.2023 13:40:15
2
3
Ой що стали пак ни ебали
20.
SS
26.05.2023 12:39:45
9
13
Завършените идиоти са много и навсякъде, щом не само от територията, но и живеещи на запад, в развития и уреден свят, гласуват за нещастниците от иZZраждане и милеят за скапаната изостанала Кочина ПроZZия, но не отиват да живеят и работят там ... Скапаната Кочина е виновна за много злини, зловредно влияние и кражби у нас, но сега след като започне логичния и разпад, със сигурност нещата ще се подредят в полза да се от търсим от това лошо влияние и кражбите които всяка година ни струват милиарди изтичащи към Кочината.
19.
Капитан Морган
26.05.2023 12:17:18
13
15
Гражданската война е на прага на това, което се нарича руска федерация, а реално не е. Разпадът на отдавна овладяната от комунистическата мафия и службата й за сигурност КГБ псевдодържава е неизбежен, твърде необходим и полезен. Само завършен идиот може да мисли, че архаичната, тежко корумпирана и безнадеждно изостанала във всяко едно отношение русия може да спечели война. Колабирането на русия ще бъде крайно полезно за България, тъй като ще бъдат приключени основните и най-мощни канали за корупция, организирана престъпност, лобизъм, кражби на милиарди от енергийния сектор, бюджета и еврофондовете. Шанс за нормализация на България.
18.
УСПЕХ: Американска ракета Електрон изпрати в космо
26.05.2023 12:15:27
13
13
УСПЕХ: Американска ракета Електрон изпрати в космоса последните спътници от мисията на НАСА за изучаване на тропическите бури!
Тази нощ в 06:30 ч. българско време от космодрума на п-ов Махия в Нова Зеландия бе проведено изстрелване на частната американска ракета “Електрон”, произведена от фирмата Рокет Лаб. В орбита бяха позиционирани последните два спътника от програмата на НАСА за изучаване на тропическите бури на име TROPICS
Едните убиват хора с военни ракети,а другите изследват космоса в полза на човечеството.
Два свята ! Единият излишен !
17.
До 5
26.05.2023 11:54:29
6
5
Българите по това време са говорили и турски. Това не ги е направило по-малко българи.
16.
До 15
26.05.2023 11:53:58
7
10
По какво са номер 1 тия престъпници ?
По мокра поръчки?
По трафик на хора?
Трафик на оръжие?
Трафик на наркотици ?
Колко българи им пожелавате успех?
2 ,3-ма ?
15.
ХХ
26.05.2023 11:21:06
20
22
Вагнер са номер 1 в света, а българите пожелаваме успех на Русия в битката и с НАТО.
14.
Русия губи подкрепа в бившите съветски републики
26.05.2023 10:41:27
12
13
От началото на войната в Украйна през февруари 2022 г. Русия е загубила значителна част от подкрепата си в държави, които исторически са били част от нейната сфера на влияние. Неотдавнашен доклад на "Галъп" показва, че в много - но не всички - държави, които някога са били част от Съветския съюз, одобрението за руското ръководство между 2021 и 2022 г. е претърпяло удар, съобщава Евронюз. Това е в противоречие със стремежа на президента Владимир Путин да възстанови "руското господство".
13.
Mokaw
26.05.2023 09:58:54
23
23
Пичове наясно ли сте, че ако сега забраним на турците да говорят турски, да си празнуват обичаите и да ги тъпчем, тук ще стане военно положение. Ако в САЩ американците започнат да мачкат латиносите, да не могат да си говорят езика, да ги притискат, мачкат и там ще стане военно положение. Ако във Франция започнат да притискат, малтретират, гонят и мачкат африканците и другите - и там ще стане военно положение. Затова в Украйна е такова положението, защото украинците години наред мачкат руснаците, които живеят там, налагат им какво да искат, как да говорят, как да живеят - ако не изпълняват упражняват над тях насилие, бият ги и ги убиват. Про един протест, военните групировки като Азов направо бият, отвличат, рекетират и трепят.
12.
До 9
26.05.2023 09:26:24
17
27
Сега остава да кажеш,че и изборите в анексираните територии бяха демократични?
В Кремъл не съм бил и нямам желание.В Северна Корея също.
Други въпроси имаш ли ?
11.
11
26.05.2023 09:04:17
5
7
АЙДЕЕ БОЙЦИ НАПРЕД
10.
ХХ
26.05.2023 08:54:48
22
29
Всичко върви по план, обаче в Мариупол, Бердянск Сторм Шадоу съдраха военните бази и складове, в Луганск също, а руското ПВО е на зелена рецепта и често спи.
А защо, нищо за развед кораба Иван Хурст?
https://youtu.be/42EdqZ4ubdM
Воден дрон му цепна шкафа малко след като е преминал орез Босфора.
Роцките ривът че било натовска работа, а не украинска. Все НАТО им виновни. Воюват с НАТО във фантсзиите си и едновременно предупреждават НАТО, че с оръжейната помощ за Украйна, НАТО може да влезе в конфликт с тях-Русия.
Е нали воювате с НАТО бе москов психушка?
9.
до 6
26.05.2023 08:51:47
16
14
Ясно ! Ти си бил в Кремъл.

Нали точно те, мъжете от Луганск и Донецк вече 9 години са хванали оръжието и прориват своята кръв за своята земя.
Срещу хора родени и проливащи своята кръв за същата земя.

Класическа гражданска война.
8.
до 3 путлерската мастия!*
26.05.2023 08:42:14
13
12
*
7.
до 1 путлерската мастия!
26.05.2023 08:40:37
26
39
"Скапаната ни псевдодържава в ЕС"
Ми като ни е "скапана" държавата, чий го дървиш тука ве путлерски боклук?
Стягай чимоданите и марш към москала да въртиш тръби на гнома, мекере долно!
Тука се родил, научил се да пише и да чете на български и с цялото си нахалство нарежда, че държават му била "скапана"!
В такава празна кратуна може да има само едно, две неща!
Два пръста ГЬОН и няколо мухи л*йнарки, които с нетърпение биха излетели от кухата ти манерка при първа възможност!

Мощен и мазен КОР за теб и два за путлера, убиецът на жени, деца и старци!
роZпия КОНЕЦ!!
6.
До 3
26.05.2023 08:21:16
18
34
Нищо против обикновените руски хора.
Става въпрос за Кремълския режим и главоногите,които избиват наред в Украйна.
5.
Памет българска
26.05.2023 08:17:10
20
54
Пишат ми на лични да съм се била засрамила, щото ако не била Русия съм щяла да говоря турски, да нося фередже, да се казвам Айше, да бъда нечия трета жена и най-вече на тези, които твърдят, че България нямало да я има и цитирам:
"ами да го беше написала на турски, защото до днес щеше да говориш турски, ако не беше тази война".
___________________________________________________________
ИМАМ НЯКОЛКО ВЪПРОСА:
Кои са тези митични българи, които цели 500 години не проговориха турски, които си запазиха езика, обичаите, културата, религията, народната музика, шевиците и всичко българско, но ако не била Русия неминуемо са щели да проговорят турски?! Вие като празнувате Денят на будителите, знаете ли що е то ВЪЗРАЖДАНЕ?! Знаете ли, че българското се ВЪЗРАЖДА, с все по-голяма сила през 19-ти век, вместо постепенно да изчезва? Кои щяха да проговорят турски?
1.) Тези ли, които имаха 1500 училища и три гимназии за които плащаха от джоба си, те ли щяха да говорят на турски?
2.) Тези ли, които списваха 107 български вестника и няколко периодични списания?
3.) Тези ли, които през 19-ти век вдигат 43 въстания?
4.) Тези ли, които 500 години не само си запазиха религията, но и националната идентичност и 35 години не се задоволиха с това да са православни, ами се бориха почти 40 години за своя БЪЛГАРСКА Екзархия*, напук на Гърция и Русия?
5.) Тези ли, които при проведения плебисцит за създаването на Екзархията се САМООПРЕДЕЛЯТ като българи?
Да се подценяват предците ни, които 500 години са се запазили като нация и народ, с тая мантра "ако не бяха руснаците да ни освободят" е най-долната спекулация и неуважение с цел да се изтъкне приноса на Русия! Половин хилядолетие, цели 500 години сме си останали БЪЛГАРИ! И ако не беше дошла Русия, щяхме да си останем пак БЪЛГАРИ, които неминуемо щяха да извоюват правото си на независима държава. Парадокса е, че докато хора като вас рецитират "Балканджи Йово", в желанието си да докажат "робството", не се прекланят пред желязната му воля, ами изпадат в овча благодарност към Русия, щото на нея дължим запазването всичко българско! И какво излиза сега? На роба Балканджи Йово му отрязаха и двете ръце, отсякоха му и двете нозе, избодоха му и двете очи, но той не даде Яна на турска вяра! Сега, след 140 години, "гордите" му наследници благодарят на Русия, щото ако не била тя сме щели да ходим с фесове и фереджета!? Не, не Русия ни е запазила като народ, а ние самите сме се запазили! Балканджи Йово ви е запазил, а не "дядо Иван"!!!
И се научете да СЕ ГОРДЕЕТЕ С ТОЗИ ФАКТ, вместо да благодарите на Русия!
И да ви напомня, че при създаването на Българската Екзархия се извършва плебисцит в Македония, под контрола на турските власти и Вселенската гръцка патриаршия. Голяма част от Македония попада в границите на Българската екзархия, защото населението там се САМООПРЕДЕЛЯ като БЪЛГАРСКО! Създадени са Скопска, Охридска и Битолска епархии. Сега българите там се определят като македонци, заради политиката на "освободителката", на която 140 години ѝ правите метани!
4.
пешев
26.05.2023 08:15:55
12
31
мор за орките.каквото посееш,това ще пожънеш
3.
До 1
26.05.2023 08:12:44
43
31
Ти ги познаваш ли ?
Бил си в Луганск, Донецк или Херсон ли ?

Хора чиито родители живеят там.
Хора родени и израстнали там ти на стотици и стотици км от там ще им казваш какви да са.

Вчера се разминах с две бежанки, украйнки с малки деца. Децата си говореха помежду си на руски а майките им на украйнски.
След като се разминахме и майките помислиха, че не ги чуваме превключиха и те на руски.

Объркани, уплашени хора !

А ти, ти си гледай нас и скапаната ни псевдодържава в ЕС !
2.
Аз
26.05.2023 08:09:20
9
22
Военна цел ... антена на мобилен оператор!
1.
До Флагман
26.05.2023 08:02:23
42
47
Уважаема редакция,моля да назовавате нещата с точните им имена.Руски бойци няма там.Това руски фашисти.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" От администрацията призовават гражданите, гостите и приятелите на града да се присъединят към благотворителната акция За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари Доброто стои в основата на човешките отношения, заяви министърът на образованието Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Не е ясна причината да посегне на живота си Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“   Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Марияна израсна копие на майка си
Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори