Супа топчета като от едно време
Бон апети
Необходими продукти:
1 глава лук
1 малка червена чушка
1 морков
1 к.ч. ориз
1 картоф
250 г кайма
олио
сол
черен пипер - млян
магданоз
1 яйце
Начин на приготвяне:
На дъното на тенджера се слага олио и се запържват нарязаните на ситно лук, чушката и морковът. След това се добавят картофът и оризът, за да се запържат леко.
Налива се 1,5-2 литра вода. Докато водата завира, от каймата се правят малки топчета. Когато заври, топчетата се пускат във водата и супата се оставя 15-тина минути да ври, след което се добавя сол.
Изключва се котлонът и тенджерата се оставя за 15 минути с отворен капак, за да поизстине супата.
След като това стане, в отделна купичка се разбива яйце. С черпак 1-2 пъти се взима от чорбата и бавно и при непрекъснато бъркане се добавя към яйцето.
Разбърква се добре и всичко бавно се излива в тенджерата при супата, отново при непрекъснато бъркане. Накрая се добавят малко черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Пустиннa буря: най-важното преди Гран при на Катар във Формула 1
Тайната да живееш до 100 години на Дик Ван Дайк
Съдът реши: Коцето прибира 100 000 лева от МВР
Започна проверка за „плезещия се“ полицай от протеста срещу бюджета
Италия задължава всички скиори да носят каски
Ето го и българинът, който е национален герой в четири държави
Национален форум обединява в Бургаския държавен университет педагогически специалисти от цялата страна
Национален рибен фест „акостира“ в КТК „Ченгене скеле“ тази неделя
Трима души са задържани при вчерашния протест пред НС, а петима полицаи са пострадали
