×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Политолози вещаят политически апокалипсис, „промяната“ потъва заради преяждане с власт


Политолози вещаят политически апокалипсис, „промяната“ потъва заради преяждане с власт
Според политолозите Андрей Райчев и Петър Чолаков коалирането на ПП с ГЕРБ е грешка, която може да се окаже фатална за „промяната“
23 Май 2023, Вторник, 09:20 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

ПП правят сделка, срещу която получават една нестабилна власт, коментира Андрей Райчев, а Петър Чолаков припомни как Бени Ганц е направил същата грешка

Съставянето на правителство от две политически сили, чиито вождове са се клели, че няма да се съюзяват, е нещо съвършено безпринципно. „Продължаваме промяната“ правят сделка, срещу която получават една нестабилна власт, защото по всеки въпрос трябва да тичат при Бойко Борисов. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ политологът и социолог Андрей Райчев.

„Промяната“ ще имат власт на хартия и страшно напрежение. То е унищожително за тях. Не съм сигурен, че ще преживеят с това. Нарича се преяждане с власт“, обясни той.

„Бойко Борисов имаше една единствена цел и я реши сега. Той излезе от изолация. Този, който го арестува, му казва „ела, за да правим заедно правителство“. Целта му не беше властта, за разлика от „ПП-ДБ“, заяви социологът. 

„Кой ви каза, че след деветия месец ще има ротация? Това не му трябва. Тогава ще ни каже „тия са боклуци, за нищо не стават“ и ще има нови избори. Това се вижда с просто око, но те се решават на това“, добави той. 

„Промяната“ имаха две възможности – да направим техническо правителство и шести избори подред и някак си да изкарат до европейския вот. Втората беше „никога с вас, ако ще и 300 пъти да се явяваме на избори“, докато българският народ не ви изчегърта. Това бяха двете логични линии“, уточни Райчев. 

„Коя е главната последица от това, че България няма да ходи отново на избори? Това, че „Продължаваме промяната“ ще бъде подложена на чудовищно вътрешно напрежение, което няма да издържи. Ще се стигне дотам ДБ да взема (б.а. електрорат) от ПП. Второто е ръст на „Възраждане“, защото става нещо съвършено безпринципно“, прогнозира той.

Политологът доц. Петър Чолаков пък добави, че ужасът е за избирателите на „ПП-ДБ“, на които този нов управленски формат не им харесва. 

„Асен Василев беше казал, че ако тръгнат да управляват с ГЕРБ, „Възраждане“ става първа политическа сила. Може някой да е вземал хапчета за амнезия, но избирателите не са го забравили това“, заяви доцентът. 

„Той даде пример с Израел, където за Бенямин Нетаняху имало съмнение за корупция, а политическият му съперник Бени Ганц се клел, че никога няма да работи с корумпирани и след коалицията им, собствената му парламентарна група се сринала, подкрепата за него намаляла радикално“, припомня политологът. 

Идеята да се бори корупцията отвътре е изключително наивна, подчерта той.

Груба грешка е от страна на ПП стремежът да управляват, защото българският народ не им е дал това, каза пък Райчев. 

След като водещият Златимир Йочев коментира, че политиците се уповават на джентълменско споразумение, което вече съществува и около председателят на Народното събрание, политичекият PR Нидал Алгафари възкликна, че някой е пил хапчета за амнезия. 

„Със сигурност може същият експеримент да го повторим и начело на изпълнителната власт и хората в България започнаха да изкупуват от аптеките хапчетата за амнезия, защото започнахме да забравяме. Аз имам спомен, че някой хора говореха „ние никога и под никаква форма няма да направим правителство с участието на ГЕРБ, подкрепено от тази партия“, но в един момент това се случва“, добави той.

„Трябва да пием хапчета, защото някой бе арестуван, влачен през нощта от дома си. И това трябва да забравим, за да се случи нещо добро. Слава Богу, че някакъв разум надделя над алогичните действия на политиците през последните две години“, коментира Алгафари. 

„По този начин ще помогнат да нямаме вече служебен кабинет, който да не може да се справя със задачите, защото е окован от това, че няма Народно събрание и да тръгнат в някаква посока, която може и да е по-добра“, добави той.

Преподавателят по Конституционно право проф. Пламен Киров, който пръв лансира тезата за ротиращи министри, но с ирония, коментира как шегата му се е превърнала в реалност.

„Това потвърждава факта, че България е чудесна държава, защото непрекъснато се случват чудеса. Ще има обаче ротиращи правителства, а не ротиращи се премиери. Няма как единият да си смени мястото с другия. Оставката на министър-председателят в България влече след себе си тази на цялото правителство, което означава, че ще се мине отново през процедурата за сформиране на нов кабинет“, обясни професорът. 


В категории: Политика


Флагман.БГ Почина рок легенда Почина рок легенда 02/05/2024, Четвъртък 10:19 0
8
Коментара по темата
8.
Апокалипсис сега
23.05.2023 12:32:40
0
6
Лицето Бойко Методиев Борисов е вече политически труп.В следствие на това и вероятно предстоящи следствено-процесоални действия той отпада. Следва :
Три лобита в Герб започват безмилостна борба за надмощие.Това води до силни пропуквания и още по-силни турболенции
Следва логичен разпад и старт на лавина от разследващи съдебни дела.
7.
756329
23.05.2023 11:11:09
7
16
Лизаторите много ги заболя. Сега май от Асен Василев нищо няма да могат да вземат. То друго си беше при премиер ББ. А Промяната си изпълнява програмата-преди изборите казаха - втория да подкрепи първия. А втория се очакваше да е ББ. Значи пак без него не можеше. Само че ББ с помоща на хартиите стана първи. Е дори първи ще трябва да подкрепя ПП. Нещо да не е ясно. Всичко което ПП са обещавали става.
6.
Странно
23.05.2023 10:50:18
2
21
Аз си мислех,че точно Герб потъва заради разкритията на Главния прокурор срещу лицето Бойко Методиев Борисов
5.
Нидялко от пиГ реве пак
23.05.2023 10:42:58
1
13
Борисов няма да чуе нашия глас, той завинаги се е изгубил - предал е себе си, принципите си, дясното, консервативното, мъжкото, българското.
Подменен, уплашен, зависим човек, сянка на самия себе си. И легиони от хамелеони наоколо му.

Днес насъска НСО да ни гони със Соня Колтуклиева пред входа на ГЕРБ, да не притесняваме депутатите му...

Няма ненаказано добро.

Същите пазванти ме гонеха, докато висях пред портала на ГДНП, за да се уверя дали е жив в килията. И докато преследвах Кирил Петков за парапета, Солун и Джемкорп.

И понеже парадира какъв велик християнин е и обича да се кръсти като бабичка, както и да се кълне във внуците си...нека си знае, че ще му се върне. На друго място и от един друг съд, от който бягство няма. Присъдите там се издават без отсрочка и право на обжалване. Призовки праща само поруганата съвест.
4.
Мими
23.05.2023 10:17:20
0
19
На тия продажни папагали им е време да се опитат ! Абсолютни паразити !
3.
Мата Хари
23.05.2023 10:15:59
12
18
Каквото са казали тези "политолози", нищо не се е случило. Засега радевци, вграждане и др. такива елементи са елеминирани.
2.
Още един "независим " тъмен субект
23.05.2023 10:10:03
3
22
Социологията е платена наука .
1.
Хихи потъва
23.05.2023 10:02:26
8
24
Им руската хранилка за тва вият на умряло
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Според данните на Евростат през 2023 г. 7,1 на сто от заетите в страните от ЕС са се трудили повече часове на основното си работно място Земетресение разлюля български град Земетресение разлюля български град Трусът е в района на Пазарджик Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ 20 хил. евро на седмица струва лечението му, каза тя КЕВР реши: Газът поевтинява през май КЕВР реши: Газът поевтинява през май От дружеството информират, че предложената цена за май е със 7% по-ниска от действащата за предходния месец април
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори