×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Къде сбъркаха с опита за убийство на главния прокурор Гешев?


Къде сбъркаха с опита за убийство на главния прокурор Гешев?
Кой обаче има интерес от атаката срещу Иван Гешев
21 Май 2023, Неделя, 19:15 ч.
Автор: Александър УРУМОВ

Нека допуснем, че е инсценировка или постановка – кой както го харесва, със сигурност обаче са верни две неща

Нека допуснем, че атентатът не е целял физическото отстраняване на главния прокурор, както твърдят многобройни специалисти по всичко, включително взривни устройства.

Нека допуснем, че е инсценировка или постановка – кой както го харесва.

Със сигурност обаче са верни две неща.

Първо, атентатът е целял отстраняването на главния прокурор от поста му, без значение физически или юридически. Мутрите не подбират средства, особено политическите мутри – жив или мъртъв, Гешев им трябва извън кабинета на главния прокурор.

Второ, доказателство за горното твърдение е цялата медийна постановка, целият истеричен джендър-вой, който се изсипа върху главния прокурор в дните след атентата.

Така че ако някой е подготвил постановка с този несъмнен атентат, това не е Гешев. Подготвили са я тези, които оркестрираха последвалата истерична медийна кампания срещу главния прокурор.

Ако я беше подготвил той, тогава щеше да води инициативата, щеше да диктува темпото на събитията. И нямаше да изпадне няколко дни след атентата в онази видимо пасивна позиция, в която отсрещната страна пое инициативата. Все пак, всеки има право да бъде шокиран при опит за убийство срещу него.

Кой обаче има интерес от атаката срещу Иван Гешев? Повече от ясно е – това са припокриващи се кръгове от политици, мутри, политици-мутри, олигарси, соросоиди и олигарси-соросоиди.

Този престъпен сговор стана ясен от приказките за „конституционно мнозинство“, възможно само при обединяването на въпросните политици-мутри и олигарси-соросоиди.

И не само от приказките, но и от персоналното гласуване срещу главния прокурор – цели 191 гласа в парламента гласуваха „закона на Крум Зарков“, а всъщност, "законът на Сорос", целящ обсебването на позицията „главен прокурор“ и поставянето й в ръцете на местните му слуги, какъвто е Зарков.

Как така довчерашните врагове - мутри-политици, от една страна, и олигарси-соросоиди, от друга - плеснаха с ръце и се прегърнаха?

Каква чудна постановка само!

Всичко изглежда предрешено, всичко изглежда безпогрешно подредено.

И все пак, има една грешка.

Сгрешиха в преценката си за човека Иван Гешев. Страхливците си мислят, че всички са страхливци – и както те се страхуват от „Магницки“, така и главният прокурор ще се страхува от тях.

Когато човек помни откъде е тръгнал, това му дава сила.

Знам го по себе си. Помня откъде съм тръгнал. Знам за борбите на своя род, знам за подвига на моя предшественик Петлешков, горян жив за вяра и свобода. Наистина, такива примери дават сила.

Гешев многократно казва, че си спомня откъде е тръгнал – от македонския край; от какъв род произлиза – род на свещеници и войводи; как е стигнал до най-високата прокурорска позиция – от най-ниското стъпало като оперативен работник.

Поне ако е вярна публичната информация, която може да се намери в интернет.

Първият главен прокурор, изминал целият път на йерархията – от първото до последното стъпало.

Сигурно е означавала много подкрепата на излезлите по стълбите на Съдебната палата магистрати – всички заедно рамо до рамо публично в негова защита.

Иначе да – хихи-михи, платена либерална ехидност, кой как изглеждал от магистратите. Тези ехидни джендъри винаги са най-убави. Нищо че не знаят мъж ли са, или жена.

Това беше първата грешка на кукловодите – политици-мутри и олигарси-соросоиди - сбъркаха човека.

Втората грешка беше нетърпението им и убедеността им, че контролират нещата напълно. Да бяха изчакали да направят правителство, щом са толкова сигурни. И тогава вероятно щеше да им бъде по-лесно...

Само че се оказа, че „където дойде гордост, идва и срам“, както казва един най-мъдър древен цар.

Вместо Гешев да подаде оставка, на Габриел й подадоха оставката. Каква поредна футболна драма. Тъжно, но факт.

И то само заради глупашката самонадеяност на една мутра-политик и нетърпението му той лично да вземе главата на Гешев.

Какво получи обаче?

Получи главата на своя еврокомисар, и така остави България без еврокомисар в следващата повече от една година.

От многото акъл на този именит футболист, тенисист и народен артист.

Е, Гешев не падна – поне засега – но падна опорката как защитава ГЕРБ и ДПС. Ще видим оттук нататък какво предстои да пада.

Особено ако Гешев докаже намеренията си като българин с кураж, мъж с достойнство и прокурор с решителност – вероятно предстоят интересни дни и седмици. Меко казано, интересни.

Когато си казал А, трябва да кажеш и Б.

По тази логика Гешев трябва да се изправи срещу цялата политико-олигархична мафия, която мачка цялото общество през последните повече от 30 години.

Това им е проблемът на тези мафиоти – не обезлюдяването на България и демографската катастрофа, не обедняването на българите и съсипването на държавата, не: техният проблем е Гешев.

Тюхкат се за бюджета на страната, нямало да има пенсии, ах, но не гласуват национален бюджет, а гласуват „Закона Сорос“ срещу главния прокурор.

Това има значение за тях и за техния престъпен сговор, барабар с цялото ехидно либерално мейнстрийм хихикане – като възбудени люлючета, подскачащи покрай своите черни мирилаи, Елин Пелин го е описал.

Някои от тези американски „национални телевизии“ могат да вземат кадри от видеообмена и да покажат как такъв насочен взрив, дето „много плитка дупка оставил“ – как такъв точно насочен взрив пробива брониран „Хамър“. И то само с половин килограм тротилов еквивалент, а не с три килограма, както срещу Гешев.

Няма да покажат, разбира се.

Няма да покажат и какво остава от един неброниран автомобил, станал обект на насочен взрив – каквото антитерористично учение само седмица преди атентата са провеждали НСО и спецчасти на МВР. /Линк в коментарите/.

Вероятно трябва да се извини, че е останал жив, така се получава...

На кого да се извини обаче? Кои са поръчителите?

Предвид развитието след атентата и поведението на политическите играчи, логиката води към мутро-политическия кръг около Борисов.

Кой го изпълни технически? Добре е службите за сигурност да отговорят на този въпрос, този въпрос е към тях.

Добре е да докажат и кои са тези, които са „отделили неограничен ресурс за главата на Каскета“?

Отговорите предстоят, няма да останат в тайна. Няма нищо тайно, което да не стане явно.

Най-важният отговор обаче е отговорът на ето този въпрос:

Дали българското общество ще намери сили в себе си да подкрепи един главен прокурор, който направи заявка за война срещу мафията – война в защита на хората и на България.

Това е въпросът.

Отговорът предстои.

НАРОДЕ????


В категории: Темида , Политика


25
Коментара по темата
25.
Макиавели
22.05.2023 19:30:00
0
0
Да 11. Надявам се повече хора да схванат иронията в последното изречение от поста. За съжаление, само надежди.
24.
Макиавели айде
22.05.2023 19:22:50
0
0
Айде стига глупости. Ако са искали, да са го изгърмели досега 1000 пъти. Постановка отвсякъде. Във, да го ожалим, че и останалите играчи покрай....упс, около него.
23.
Лидка
22.05.2023 12:40:24
1
3
МагниЦки, сериозно? Гешеф, наеми по-грамотни да ти пишат статииет! И извади наяве всичко, с което разполагаш.
22.
Удари,Гешев
22.05.2023 10:54:59
1
5
Да се свършва с ОПГ Герб-Дпс
21.
Свако ви
22.05.2023 00:46:54
1
23
Мийнуайл, дългият,много прост чалгар сподели, че никой не го вика на преговори/ не го бръсне за слива / ,и вече не подкрепя мандата ,иска избори ,референдуми ,македонска космическа програма и прочие там от тъпните му.
Братя, очертава се мноЛ готЯн и вълнуващ понеделник !!
PS : 'ко ше има нещо избори- апелираме Стефан Кенеди Янев и Живкотабаков да се включват по активно в полит-социалния диалог ! Минимум с по една статия с усмихнати снимки и апели за СВЕТОВЕН МИР , СТАБИЛНОСТ И РРИЖА ЗА ЧОВЕКА.
Мерси !
20.
Abe
22.05.2023 00:09:01
9
6
Стига го писахте тоя бе.Никой не го е карал да става гл прокурор и нищо нее станало.Голямо.чудо вече .Сложили пиратки сигурно.Айде айде скривайте го.Като тее страх от мечки не ходи в гората
19.
Реалист
21.05.2023 23:30:15
4
16
Гешев беше сляп за Борисов до скоро - смени си мнението само когато беше лично засегнат.

Не ми го хвалете, но дано да е полезен.
18.
Кую
21.05.2023 23:16:08
1
5
Хора без работа...
17.
Свако ви
21.05.2023 22:59:55
1
10
Тоя така и не си прочете букварчетата. Така и не осмисли древният Римски принцип на десимацията, на децинтимацията. До тук трябваше да са паднали поне 5 глави ,па после да мислят с останалите 500 прокурора накъде.
Проблемът е негов.
16.
Перем им го в ненаситните човки!!!
21.05.2023 22:33:29
2
11
Едни и същи тегави филми вече колко години наред......бахтън!!!
Тиквуна и Пеевски главни сценаристи на един и същи филм с няколко тегави сезона-"Бушона изгоря!!!!.......за да бъде светлина".
Ама в таз тиквунска държава кандидати за бушони бол......кой от алчност,кой от простотия,кой от лични непреценени амбиции да бъде значим!!!.....и с една обща цел......за да свършат мръсната работа на онез гореспоменатите!!
А всички знаем каква е ролята на бушона....като изгори.......отива в коша!!!....и ще бъде заменен с поредния нов!!
15.
E
21.05.2023 22:07:46
7
16
Ако атентата е бил инсценировка или постановка (на който както му харесва, великодушно позволява автора на тази повърня), то очевидно е , че не е целял отстраняването на Гешев , а героизирането му !
От там нататък всичко изписано по-надолу просто не е вярно!
14.
Ех, Саше
21.05.2023 22:04:19
6
12
Умело си пропуснал най-голямото, очевадното несъответствие ....
За какъв дявол два часа преди бомбата е кацнал в България тайственият израелски експерт, който Гешев много е държал да "оцени" атентата ?!
На този въпрос който може да отговори, ще може да отговори и на много други такива !
13.
Мдааа
21.05.2023 22:03:45
2
6
Сюрреалистично творчество на Александър Урумов с псевдоним "Абел".
Рудолф Иванович Абел е името, което възприема при залавянето си и с което остава известен до края на живота си съветският разузнавач Уилям Генрихович Фишер Той е съветски шпионин в САЩ и от 1947 г. до залавянето му през 1957 г. живее в Ню Йорк под прикритието на художник на име Емил Голдфус.
Награди -Червено знаме, Орден „Ленин“ ,Червено знаме на труда ,Червена звезда.
Когато един приятел го пита с какво се занимава, отговорът е: „Аз съм музеен експонат“.
12.
Сандо
21.05.2023 21:59:58
10
1
Каскета го готвят за евро прокурор не се заблуждавайте от статията.гарван гарвано око не вади камоли на политик.И както излиза и герб с правителство е каскета на мястото се още дълго.Пореден епизод от сериала ама народа скоро ще полудее
11.
Браво
21.05.2023 21:20:04
18
12
Тази статия е обоснована на фактите и е истина който и да я е писал
За всички които все още не са прогледнали или неискат да прогледнат, Иван Гешев ще се бори до край защото има чисто сърце
Няма ДБ, няма ПП, няма ГЕРБ, няма БСП, няма ДПС ....... човека ни го каза
Тези фалшиви партии всичките са там само и единствено с една цел КРАЖБА от всички нас
И мафията в тяхно лице ще направи и невъзможното за да си осигури комфорта който има вече 30 години
10.
фадромата
21.05.2023 21:16:50
4
11
Сашко, стига си се пенил. Още другата седмица гешев ще си подвие куйрука и няма да чуеш нищо от него. Ще стане много кротък и диалогичен.
9.
Бай....
21.05.2023 20:17:05
5
28
A бе, Гешев беше назначен от разбойника Борисов, както и Цацаров. Борисов изпрати кавалите с които беше в комбина в Дубай, Белград и т.н. и така ще изпрати някъде Гешев. Гешев знае много неща за Тиквата!
8.
До 4 Кочо
21.05.2023 20:16:59
4
4
По ефтин от теб няма
7.
Шш
21.05.2023 20:13:45
5
19
Гешев ли я писа тази статия ? “МИЛИЯт” да го съжали човек този “герой”
6.
Diribek
21.05.2023 19:57:01
8
23
Като чета такива поръчкови пасквили и ясно виждам истината- сам си е направил атентата.
5.
DJAROa
21.05.2023 19:49:37
4
30
Разбойко....и ДПС имат най-голям интерес да го премахнат.....той знае ТВЪРДЕ МНОГО....щото ги пази откакто е сменил Цацаров....но те пак искат да сложат ТЕХЕН ЧОВЕК....Сарафов веднага тръгна да се изкарва жертва....а се надява да седне на неговото място.....Дано Черепа се върне да стане защитен свидетел....Той колко може да разкаже....Как е влизал с 1млн.евра по джобовете...в купюри по 500....при ПРката на Разбойко -Севда
4.
Кочо
21.05.2023 19:42:42
3
23
Евтини циркови артисти правят представление за пред раята и последните си мислят че е трябвало да бъде нещо по грандиозно като от цирка на 9/11 но уви каквато публиката такива и циркови те артисти :))
3.
Je pe se
21.05.2023 19:35:11
1
2
Sigurno enimemedov gi slagal teq na Patq
2.
И децата вече разбраха
21.05.2023 19:32:25
15
14
Изобщо не е инсценировка
Трябва да си изключителен тъпак за да си го причиниш
1.
R
21.05.2023 19:28:25
5
23
Така е стана ясно ,че мафията иска да го сплаши .! Дано не се окаже без топки Кефев .!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование
Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори