Рецепта за черешова пита - едно интересно изкушение
Страхотен сладкиш със свеж черешов вкус
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
олио - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр. (10 г)
захар - 1 ч.ч.
брашно - колкото поеме
череши - за плънката
пудра захар - за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват със захарта, сипва се олиото, а след това и млякото. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя на порции към сместа. Разбърква се добре и се изсипва намазана с олио и поръсена с брашно тава.
Слага се в предварително загрята умерена фурна, след 10-тина минута се изважда и се нареждат почистените от костилките череши. Връща се във фурната, за да се доизпече. Плодовият сладкиш се поръсва с пудра захар. Черешовата пита е готова.
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“
Синът на Джон Траволта има неочаквана връзка с наследниците на Елвис Пресли
Разкрита е тайната съставка, която прави питката за Бъдни вечер пухкава и мека
Внимание шофьори! Блокират глоби и услуги на МВР заради еврото
