Рецепта за черешова пита - едно интересно изкушение
Страхотен сладкиш със свеж черешов вкус
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
олио - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр. (10 г)
захар - 1 ч.ч.
брашно - колкото поеме
череши - за плънката
пудра захар - за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват със захарта, сипва се олиото, а след това и млякото. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя на порции към сместа. Разбърква се добре и се изсипва намазана с олио и поръсена с брашно тава.
Слага се в предварително загрята умерена фурна, след 10-тина минута се изважда и се нареждат почистените от костилките череши. Връща се във фурната, за да се доизпече. Плодовият сладкиш се поръсва с пудра захар. Черешовата пита е готова.
													
													
													
													
													
															
															
															
															
															
															
															
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Извънредна ситуация в АЕЦ "Козлодуй"
													
													
																													
															
															
															
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Застреляха кмет на публично място
													
													
																													
															
															
														
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
							
							
							
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										