×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Близо 1 тон контрабанден чай и подправки задържаха митническите служители на МП Лесово
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цивилни полицаи ще има в дискотеките в Слънчев бряг за баловете, с видеокамери ще следим показват ли се абитуриентите опасно от колите


Цивилни полицаи ще има в дискотеките в Слънчев бряг за баловете, с видеокамери ще следим показват ли се абитуриентите опасно от колите
Ще предприемем всички мерки за безопасност, но нека и родителите да посъветват децата си, че това е празник за тях и нека наистина си остане такъв, призова комисар Марин Димитров
18 Май 2023, Четвъртък, 10:31 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Авторът

Ще има полицейски екипи в самия трафик на колоните, които ще се движат към местата за празнуване, а снимки от видеорегистраторите нарушителите ще получават и впоследствие

За мерките на ОДМВР-Бургас по повод организацията на Балове 2023, както на и манифестацията на 24 май в Бургас, в която се очаква да се включат между 10 и 11 хиляди участници, Флагман.бг разговаря с комисар Марин Димитров, началник на Отдел "Охранителна полиция и КАТ".

Комисар Марин Димитров работи в системата на МВР от 1992 г. като полицай в тогавашния СПОР, впоследствие структурата променя името си на „Борба с масови безредици“, след това става „Специализирано подразделение за охрана на масови безредици“ и последно – Сектор „Специализирани полицейски сили“ (СПС), преди да заеме настоящата длъжност като началник на Отдел „Охранителна полиция и КАТ“. Общият му стаж в системата е 30 години, започнал е от най-ниското ниво и е преминал през всички йерархични стъпала в структурата. Бил е командир на отделение, инспектор, началник на група, началник на сектор СПС през последните 6 години. От около 8 месеца комисар Марин Димитров е на длъжността началник на Отдел "Охранителна полиция и КАТ". За нея той е одобрен от директора на ОДМВР-Бургас, който преценява, че именно Марин Димитров има визията, качествата и уменията да стане част от ръководството на Областната дирекция.

- Комисар Димитров, близо 1800 абитуриенти ще изпрати Бургас през следващата седмица, каква ще бъде организацията за Балове 2023 тази година?

- Все още обсъждаме в работен вариант цялостния план за охраната и обезпечаване на сигурността на Балове 2023, тъй като следващата седмица ще мине под техния знак. Както споменахте, близо 1800 са абитуриентите от 22 училища, но само в празничния ден 24 май ще имаме 18 училища, които ще проведат своите абитуриентски балове. Преди това на определени места в града ще има събиране на абитуриентите, които ще бъдат изпращани от своите близки, приятели и роднини, преди да потеглят към празненството. Основно мястото на провеждане на баловете е к. к. Слънчев бряг. Местата, където ще се събират самите абитуриенти, в по-голямата част са в Морската градина – терасата на Морското казино, Пантеона, пред паметника на Пушкин. Абитуриенти ще се събират пред хотел „България“ и на площад „Тройката“. Някои от училищата ще правят събиранията си и в училищните дворове.

По-важната част от организацията е след като завършващите се съберат и трябва да потеглят към Слънчев бряг, да бъде осигурено безопасното придвижване, без да пречат на останалите участници в движението. За извеждането на потока от автомобили от самия град редложихме охранителни мерки на междуинституционална среща в Община Бургас в понеделник. Съгласувахме с тях планирания маршрут за изтегляне, предвид, че движението по бул. „24 Черноморски пехотен полк“ е затворено за ремонт в участъка от ул. „Панайот Волов“ до ул. „Места“. Предложихме вариант, при който колоните с коли и автобуси на абитуриенти да преминава през бул. „Демокрация“, бул. „Стефан Стамболов“, кръговото на хотел „Мираж“, кръговото на „МЕТРО“ и Северния обход в посока Слънчев бряг.

Освен това следващата седмица изцяло е под знака на абитуриентските балове, но по никакъв начин не неглижираме самия празник 24 май, в който през деня ще се проведе манифестация, а очакваната численост досега не е била никога. Ще се включат между 10 и 11 хиляди участници. Това за нас е сериозно мероприятие, което ще обезпечим и ще предприемем всички превантивни мерки.

- Как ще се осъществява контролът на скоростта, с която ще се придвижват абитуриентите? Ще бъдат ли конвоирани от полицейски патрули в началото и в края на колоната от коли, както през минали години?

- Тази година сме предвидили други методи, като вкарваме полицейски екипи в самия трафик на колоните от автомобили, които ще се движат за Слънчев бряг. Те ще осъществяват линеен контрол – ще има униформени с патрулни автомобили, мотоциклетисти на „Пътна полиция“, но едновременно с това ще има и цивилни автомобили с видеорегистратори, които ще бъдат част от трафика и в реално време ще могат да документират и заснемат начина на шофиране и най-вече абитуриенти, които си позволяват да излизат от прозорците на автомобилите, да се показват през шибидаците и да се придвижват, неспазвайки правилата за безопасност.

Стационарни камери с автомобили и триноги ще бъдат разположени на четири точки по трасето от Северния обход до Слънчев бряг, за да контролират скоростта на движение на автомобилите. На възлови кръстовища и пешеходни пътеки в Бургас също е предвиден контрол, за да не пречат колоните от автомобили с абитуриенти на придвижването на останалите граждани да се движат спокойно и безопасно.

- По какъв начин ще става санкционирането на нарушителите?

- Санкциите са описани в Закона за движение по пътищата. Дори да не се вземе отношение в момента на извършване, впоследствие преглеждаме записите на видеорегистраторите и ще има санкции за нарушителите. В края на празненствата, когато очакваме да има хора, които ще тръгнат да се прибират обратно, контролът ще бъде по същия начин.

Ще има проверки за алкохол и наркотици както тук на тръгване, така и в Слънчев бряг, а след това и на прибиране от баловете. Част от училищата ще провеждат баловете в Бургас и отново ще бъдат под контрол.

- Какви мерки са предвидени в самия Слънчев бряг – там абитуриентите празнуват цяла нощ, понякога остават и две вечери?

- Обединили сме нещата от тръгването от Бургас, пътя до Слънчев бряг и другите места, където ще отседнат да нощуват, както и заведенията, в които на по-късен етап ще продължат веселбите. Колегите от РУ-Слънчев бряг, подпомогнати от ОДМВР-Бургас с екипи на СПС и Жандармерията, ще имаме засилено присъствие в Слънчев бряг. Цивилни служители от криминална полиция ще присъстват вътре или ще бъдат в близост до нощните заведения, за да осъществяват контрол или най-малкото – ако те станат преки свидетели на нещо нерегламентирано, да уведомяват униформените да вземат отношение на момента.

- Ще има ли внезапни проверки в някои от тези заведения?

- Не сме планирали такива. При нас тактиката на проверяване на самите заведения е по друг начин. Преди всичко разчитаме първо да влизат цивилни служители, които да придобиват информация вътре от самото място с конкретика – лица, места. Според подадената информация от тях, ако преценим, че трябва да влезем на проверка, ще имаме конкретна насоченост за определеното място и конкретните хора. Влизаме, извършваме проверка и вземаме отношение, ако е необходимо.

- А къде могат да паркират родителите, приятелите, близките, които придружават абитуриентите в Бургас?

- Училищните настоятелства са запознати с възможностите за всеки роднина и близък, изпращащ абитуриент, да го остави на мястото и да се изтегли по най-бързия начин, за да не се получава задръстване. Има възможност да се използва паркингът на ул. „Гурко“, който е в близост до местата на изпращането на абитуриентите. Кръстовищата по маршрута ще бъдат обезпечени с униформени, които да подпомагат придвижването, но нека това зависи и от самите родители.

- Какъв е Вашият съвет към абитуриентите и техните родители, за да протекат нормално празненствата им, без да се запознаят с Вашите служители и да се превърнат в нарушители на закона?

- Контролът, който ние ще осъществяваме, ние ще го направим, но разчитаме и на родителите и от тяхна страна предварително да посъветват децата си, че това е един празник за тях и нека наистина си остане празник.


В категории: Бургас


Флагман.БГ 6 нелепи мита за женската сексуалност 6 нелепи мита за женската сексуалност 26/02/2024, Понеделник 22:00 0
Флагман.БГ 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 26/02/2024, Понеделник 20:40 3
България Всички новини
6 нелепи мита за женската сексуалност 6 нелепи мита за женската сексуалност Ето кои са те  20 начина, по които мъжете изразяват любовта си без думи 20 начина, по които мъжете изразяват любовта си без думи Той влага мисъл и послание в подаръците, които ви прави Илко Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“ Илко Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“ Той ще управлява МБАЛ Поморие считано от 01.03.2024 г. до провеждането на конкурс, но не повече от шест месеца Мъжете от тези зодии умеят да четат мисли - внимавайте Мъжете от тези зодии умеят да четат мисли - внимавайте Ето кои са те  Рецепта за свинско в сладко-кисел сос Рецепта за свинско в сладко-кисел сос Искате да превърнете вечерята си в истинско кулинарно изживяване? Опитайте нашето вкусно предложение 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди Разберете колко много предимства имате Травъл влогъри и инфлуенсъри идват в Бургас за уникален фестивал Травъл влогъри и инфлуенсъри идват в Бургас за уникален фестивал Първият по рода си фестивал събира на едно място всички, за които домът на колела и почивката на открито са начин на живот Софка пропя опера на френски и италиански Софка пропя опера на френски и италиански Дирижира я маестро Йордан Камджалов Започна луда седмица - жега от плюс 22°С и слънце, но и студ и валежи от дъжд Започна луда седмица - жега от плюс 22°С и слънце, но и студ и валежи от дъжд В четвъртък и петък ни очаква чудесно време за разходки и туризъм Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. насам Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. насам За по-малко от 24 часа Слънцето е изхвърлило три вълни от X-клас
Рязане на пенис, уши и нос - от Балканите ли са най-бруталните екзекутори Рязане на пенис, уши и нос - от Балканите ли са най-бруталните екзекутори Зловещо убийство разтърси Виена, разследващите разпознаха "стила на балканската мафия" Лукашенко спечели нови избори в Беларус, явно ще управлява до края на живота си Лукашенко спечели нови избори в Беларус, явно ще управлява до края на живота си Гражданите на Беларус вчера избраха 110 депутати от Камарата на представителите на Народното събрание Интервюто на Тъкър Карлсън с Путин влиза в учебната програма в Русия Интервюто на Тъкър Карлсън с Путин влиза в учебната програма в Русия То ще учи децата да идентифицират надеждни източници на информация Какво се случи с този изпълнител в любим български град Какво се случи с този изпълнител в любим български град Очаквано под видеото на Устата коментарите започват да валят като из ведро, като според някои той си е изкарал доста добре в компанията на младите купонджии Навални е убит точно преди да бъде разменен Навални е убит точно преди да бъде разменен Преговорите за обмен на руски шпиони срещу политически затворници са били на финалната права Човек загина при пожар в център за бежанци в Германия Човек загина при пожар в център за бежанци в Германия Огънят вероятно е бил предизвикан от дете Почина главата на еврейската банкерска династия Ротшилд - лорд Джейкъб Ротшилд Почина главата на еврейската банкерска династия Ротшилд - лорд Джейкъб Ротшилд Той издъхна на 87-годишна възраст Изхвърлиха 160 тона украинска царевица от влак в Полша Изхвърлиха 160 тона украинска царевица от влак в Полша Фермерите протестират срещу вноса на евтини украински продукти Руската армия е овладяла по-добри позиции в близост до Авдеевка и Донецк Руската армия е овладяла по-добри позиции в близост до Авдеевка и Донецк  Окупаторите са изтласкали назад украинските сили близо до Клешчеевка, Дилеевка и Курдюмивка в Донецка област Американски летец се самозапали във Вашингтон заради войната в Газа Американски летец се самозапали във Вашингтон заради войната в Газа  Мъжът е бил отведен в болница в района, след като огънят бил угасен и състоянието му е критично
Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Пепи Еврото и Нотариуса вероятно са станали опасни за покровителите си Виц на деня Виц на деня - Ангелино, защо всички викат на малкия ти внук диплома? Няма ли си име?
- Има си, как да си няма, ама майка му, като отиде да следва в София, вместо с диплома, се върна с него!
Виц на деня Виц на деня
Бай Ганьо прави с*кс с французойка на плажа. Разгорещили се много, жената пъшка и вика на родния си език:
- Жули! Жули! Жули!
Бай Ганьо възмутено:
- Е как нема да жули като целио е у песък, ма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моля, не обиждайте участничките в "Ергенът". Все пак една е чичо на един мой познат!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори