×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съюзът на съдиите поиска отстраняване на Гешев, Сарафов и Тодоров


Съюзът на съдиите поиска отстраняване на Гешев, Сарафов и Тодоров
Само отстраняването на едни лица и избиранетона други по същите критерии и процедури, не може да реши дълбоките системни проблеми на съдебната власт
17 Май 2023, Сряда, 10:52 ч.
Автор: Флагман.БГ

"Не се уронва, а направо се унищожава авторитетът на съдебната власт", пишат от там в официална позиция

 

Висшият съдебен съвет да отстрани незабавно Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров от постовете им в прокуратурата. Това призова Съюзът на съдиите в България. Организацията призовава всички членове на ВСС също да освободят постовете си и да бъде извършена проверка от Инспектората към ВСС.

В позиция до медиите от съюза пишат, че „многократно, недвусмислено и аргументирано сме заявявали, включително преди избора на Иван Гешев за главен прокурор, че същият е абсолютно непригоден за този пост поради пълната липса на необходимите съгласно закона професионални и нравствени качества“.

Развитията от последните дни не допринасят за укрепването на авторитета на съдебната власт, а напротив – „сами по себе си се превръщат в демонстративно доказателство за тежко накърнената независимост на съдебната власт, което дискредитира способността ѝ да устоява на политически, партийни и личностни въздействия“, се казва в позицията.

Съдиите посочват също, че след взрива до кортежа на Иван Гешев ВСС категорично е отхвърлил идеята да обсъди случилото се, но на 12 май – след като кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел заяви намерението си да иска оставката на Гешев и беше подкрепена от ДПС – в част от мнозинството е настъпила „магическа и радикална промяна“, предава Би Ти Ви.

„Иван Гешев показа завидни театрални умения, късайки оставката си пред журналисти и разкривайки разговори, договорки, обвързаности, дори чувства на обида от „предателството“ на политици и политически партии. Цялото драматично изложение на Иван Гешев беше несъмнено политическо и лично, показващо, че длъжността му и цялата съдебна власт се използват само като инструмент на тези амбиции“, посочват от съюза.

„Вече не може да се говори само за уронване авторитета на съдебната власт. Не се уронва, а се унищожава авторитетът на съдебната власт от лица, непритежаващи професионални и нравствени качества за заемане на каквато и да било длъжност в съдебната система. Очевидно е, че само отстраняването на едни лица и избирането (назначаването) на други по същите критерии и процедури, не е в състояние да реши дълбоките системни проблеми на съдебната власт“, допълват от съюза.

 


В категории: Темида


Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
12
Коментара по темата
12.
Гарван Гарванов, око невади
18.05.2023 00:19:23
0
1
За бедните няма прошка, за милиони няма закони
11.
Глух
17.05.2023 13:47:03
0
4
Не ги слушайте всички в едно гърне пърдят.
10.
???
17.05.2023 13:17:30
0
9
Напълно съгласен. На Гешев му разчистиха пътя. Нямаше конкуренция за поста. Но те така ги правят нещата. Затова сме на това дередже. За да се оправи една къща трябва първо да се разрушка яко. Дано се случи. Сарафов, разбира се, е същата стока. Смях буди обаче действието по команда на прокурорите. Тежки зависимости! От кого ли?! Мисля е очевидно!
9.
Haha
17.05.2023 13:13:19
1
5
А така кирливите ризки на вън .
Дано следващия главен да има малко съвест и топки .
8.
Ха ха
17.05.2023 13:06:31
1
11
Мандатност в Съд и Прокуратура, това е истинската реформа в съдебната система,
Съдия или прокурор до пенсия , назначат се
братя , сестри деца и метреси, тези бъдещи съпруги и така им се осигурява стандарт , място в обществото
7.
ССБ - Съюз на Слугите на Бойкикев
17.05.2023 12:47:28
17
12
Те тези са храненици на кръгът "Капитал".
6.
Дааааа
17.05.2023 12:36:03
1
21
Съюзът на съдиите също е мафиотска съдийска корумпирана структура ! В затвора всички
5.
!!!!!!!!!!!!
17.05.2023 12:33:00
1
18
Аз пък искам оставката и съд за всички НЕбългарски съдии поне от 20 години насам. За нас българите те са престъпници като престъпниците които НЕ вкарват в затворите, включително и тези в парламента. Всички ъези съдии са виновни за цялата престъпност в България включително и на 99 % от " журналистите " соросоиди, фашистки пропагандатори
4.
Значи
17.05.2023 11:36:37
1
16
все още Гешев не се е обадил на някои от тези съдии да ги попита "Защо така, за какво, нали знаеш, че всичко това не са верни работи? Докато , нали знаеш, за теб има тук една папка само с верни работи ?!"
И да чуе насреща, ама аз не бях съгласен, ама ме накараха...!
3.
Хейтър
17.05.2023 11:17:51
0
36
Реформата трябва да почне с тотално овършаване и на прокурори и на съдии - и двете съсловия не правят нищо, свързано с желания резултат от съдебната система - СПРАВЕДЛИВОСТ. Корумпета и наглеци - едните пускат убийци с условни присъди, другите въобще отказват да образуват досъдебно производство "по собствена съвест".
2.
Някой си
17.05.2023 11:09:08
1
41
А съдиите дали са наясно колко разработки има срещу тях и далаверите им прокуратурата?!
И какъв заек може да изскочи от там?
Тия смешни присъди, които издават, цирковете с внезапно разболяващите се подсъдими пускани на свобода под гаранция и домашен арест дали се постановяват безплатно или срещу солидна сума под масата?
1.
Аз казах
17.05.2023 11:03:21
8
30
Браво на съдиите! Реформата в съдебната система задължително трябва да започне от Прокуратурата.Това много отдавна го знам, като човек свързан със системата.И тримата трябва да бъдат отстранени, както и да се избере нов ВСС.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори