×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мария Габриел взе решението за Гешев, обясни Борисов


Мария Габриел взе решението за Гешев, обясни Борисов
„Аз защо трябва да ви давам отговор как взимам решението... Няма да ви кажа как съм взел решението.“
17 Май 2023, Сряда, 10:11 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Подкрепила я цялата парламентарна група

„Решението го взе Мария Габриел с подкрепата на цялата парламентарна група.“ Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след въпрос на „Флагман“ той ли е взел решението да се поиска отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

Преди това обаче Борисов загатна, че инициативата е била негова. Той все пак не посмя да го признае директно.  

След въпрос на "Флагман" как точно са взели решението, лидерът на ГЕРБ се тросна: „Аз защо трябва да ви давам отговор как взимам решението... Няма да ви кажа как съм взел решението.“

Бойко Борисов остави без коментар припомнянето на думи на Иван Гешев. Главният прокурор намекна, че самият председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова е научила, че  се иска отстраняването на Гешев при самото публично обявяване на това от кандидат-премиера Мария Габриел. 

Преди това Борисов бе попитан знаели ли са останалите депутати от ГЕРБ, че Мария Габриел ще поиска оставката на Гешев. 

„Аз съм убеден, че които е трябвало да знаят... а това е цялата група за това нейно изявление. И то е в тона, който европейските партньори като комисар тя е слушала, тя е чула много разговори. Много неща бяха записани, включително за парите за Плана за възстановяване. И пак казвам – това е нейно лично право. Аз това, което съм поел ангажимент, е да приемем законите на Крум Зарков", изкоментира Бойко Борисов. 

"Вие видяхте - прокурорът, като говори, само за мене говори. Мисли, че ме страхува. Ама чакайте, аз съм бил главен секретар (на МВР) толкова години. Ако така се страхувам лесно...", заяви още лидерът на ГЕРБ по отношение на Гешев. 

"Само моето име - не ви ли направи впечатление. Само "Бойко, Бойко, Бойко". Айде бе, в тази държава... Ето затова Мария Габриел отговаря. Аз съм само на първия ред депутат и пак, пак, пак "Бойко, Бойко, Бойко". Стига", призова Борисов. 

След коментар от "Флагман", че е ясно, че той взима решенията, лидерът на ГЕРБ отсече: "Еми не е ясно! Еми казвам ви, че не е така!"

Лидерът на ГЕРБ заплаши, че ако не се състави правителство с първия мандат, няма да се състави и с втория. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
33
Коментара по темата
33.
До22
18.05.2023 14:23:40
0
0
Сигорно ще препоръчаш да се присъединят към лъжеиграчите Киро и Асен и да се затрием като държава и нация. Да не забравиш и ментора татко Петко.
32.
До13
18.05.2023 14:19:21
0
1
Може да си отговориш на този въпрос като погледнеш себе си. Бойко не може да се конкурира с Киро и Асен, които само за 7месеца успяха да откраднат и обеднят народа до шушка.
31.
Габи
18.05.2023 14:12:28
0
1
Лена трябваше да похвали своя шеф че излезе по-хитър от Борисов. Киро използва жена от своята партия за нещо много по-приятно. А колкото до Габриел-много се изложи. Уж много умна, еврокомисар, а направи най-големият гаф в ГЕРБ. Държавата потънала в невиждани проблеми тя решила да прави мили очи на безпринципните нарушители на законите и конституцията и да маха Гешев.
30.
bai kosta
17.05.2023 15:40:23
2
5
Бойко никога и за нищо не е виновен.Тези около него-да,но той НИКОГА.Запомнете това!
29.
Дон Бойко Корлеоне
17.05.2023 15:38:35
1
5
Бате гойко ти си мъж обичат те хората,от народна любов не моиш са отърва,рано или късно...
28.
Гешев
17.05.2023 14:47:59
1
4
Бойко казах ти избереш на чия страна си
Мафията или българските граждани
27.
Потресен
17.05.2023 13:58:39
3
17
Бойко си направи груб и неуместен майтап с кандидатурата на тази обучена в Брюксел, слугиня на всички джендъри съмнителна жена.
26.
Мафиотска партия
17.05.2023 13:27:01
3
10
Много форумци се чудят защо герболяка не отстрани Боко, който ги влече на дъното и 20 избори да спечелят пак не могат да направят правителство. Просто ги изнудва, защото за тези около него има много компромати. За тях, за семействата им, за обществени поръчки, с които са се облагодетелствали. Това за герберския елит. За чиновниците бях чел откровения на бивш гербер, който е работил в едно от министерствата - това на земеделието и то на средно ниво и после напуснал, споделяше за друг вид компромати. Каза, че дори на герберски сбирки и други събирания, били задължени да присъстват и да участват в нелицеприятни неща, били снимани, често в напитките им били слагани вещества, които ги карали да се държат разпуснато и неадекватно. Всичко било документирано. После откажи да слагаш подпис на някои документи и да одобряваш "точните"проекти.
25.
Пинокио
17.05.2023 12:39:09
3
22
Бойко Борисов: "Решението за Гешев го взе Мария Габриел с подкрепата на парламентарната група."

А?!

Измива си ръцете с бившата еврокомисарка ли? Не е много мъжко. Това пък да се криеш зад жени, като стане напечено, не го разбираме... Но взе да се превръща в мода.

Иначе Гешев не го "страхувал" Борисов, да си знаете.

И каква "парламентарна група", след като шефката на групата Десислава Атанасова очевидно не е знаела до последно? Това се разбра и от намеците на Гешев, и от реакцията на самата Атанасова с коментара: "Повече няма да си говоря с мъже, само с жени..."
24.
Боко истината
17.05.2023 12:32:28
2
10
Бившият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов припомни във фейсбука си любопитен момент от близкото минало. Той сподели стара снимка, на която показва препратен му от Бойко Борисов есемес.

Това е от времето, когато и Панов е част от ВСС, а съобщението гласи: "Лозан Панов отново предложи да ви викнем във ВСС по записите на двете каки. Не го приехме."

Тогава стана ясно, че този есемес е изпратен от член на Висшия съдебен съвет до Борисов, а след това лидерът на ГЕРБ го е препратил на Панов.

Публикацията на бившия шеф на ВКС противоречи с твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който през последните дни многократно заявява, че не познава членовете на ВСС и не се бърка в работата им.
23.
radio erevan:
17.05.2023 12:29:10
1
4
Obran komardjiya,sreshta sobstbenik na kazino i go pita: -Zashto dilara X,idva na masata za BJ,s naredeni karti i bez da gi burka zapo4va da razdava? Otgovor: -A tozi prestupnik,izobshto ne go poznavam. yaha-ha- ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha. shte padna ot smyah.
22.
Затвор за борисов и хунтата му
17.05.2023 11:56:00
15
70
Ако герб искат да продължат да съществуват, трябва да се отърват от лицето бойко и неколцина безсмислени и корумпирани индивида около него.
21.
Боец е Молец на Цецо КТБ-то
17.05.2023 11:49:50
71
29
Олигархията се връща в България за да ни доограби! Черепа се връща, Молеца Гошо Тъпото проправя път за връщане на Цецо Василев от Белград, остава Тренчев и Нексо да се завърнат при прокопи и картинката ще е комплектована!
Киро,Кокорко и цялата им крадлива, шуро-баджанашка компания да хванат Бойко за шлифера, че са на изхвъргачката!
Ако сега ПП не направят управление с Борисов, на следващите избори ще му се молят като трета политическа сила.
20.
Gerb Over
17.05.2023 11:49:37
26
66
Вече се досещате: Борисов е причина да няма кабинет вече няколко парламента поред.

Отстранете бившият премиер и нещата ще тръгнат. Без Борисов и още неколцина от тесния му кръг ще направи ГЕРБ приемлив партньор. Това няма да реши всички проблеми на страната, но ще е важна крачка в добра посока.

Това, което става на върха в прокуратурата и следствието е същото, което се спотайва зад завесата в ГЕРБ. Един ако проговори и ще се отприщи кален водопад по-голям от Ниагарския. И това ще се случи, ако не днес, след някоя и друга седмица.

ГЕРБ е заложник на неистовото желания на Борисов да се спаси от разследвания, досъдебни производства и съдебна зала. Колкото и да го стараят тези край него, няма да го опазят от закона. Защото няма той да е първото изключение в световната история.

Така че: Отстранете Бойко Борисов от политическите процеси в страната, изпратете го да лови риба, да храни с пържолки кучетата си и да рита футбол, ако другарчетата му все още искат да си играят с него…

Постсъветският мафиотско-олигархично-ченгесарски модел трябва да бъде разграден. Иначе България ще загине в тежки мъки.
19.
Краят на една мафиотска епоха
17.05.2023 11:40:07
1
21
До момента Борисов „постигна“ следното:

- Номинира за премиер Мария Габриел, без да се поинтересува калко котки има заровени в нейния заден двор (по Труман Капоти). Оказа се неподготвен – оказаха се много.

- Лиши България от еврокомисар – Габриел сама подаде оставка, а Урсула фон дер Лайен веднага я прие.

- Обяви война на главния прокурор Иван Гешев и получи твърд отговор, който го извади от равновесие. Гешев директно му заяви, че държи дела, които ще сринат Борисов.

- Оголи истината за това как властта от години се меси в правосъдната система и най-вече в прокуратурата, както и във Висшия съдебен съвет. Зад това всички видяха Борисов.

- С действията си отказа БСП от евентуална подкрепа за кабинет „Габриел“.

- Предизвика Гешев да изрази съмнения и недоволство от ДПС, които се присъединили към мнението за неговото отстраняване. Тоест, движението бе осветено за нещо, за което то не желае публичност.

- ГЕРБ изпада в международна изолация по причина, че лидерът на партията се оказа в центъра на разкритата мафиотизирана схема на зависимости между изпълнителна и прокурорска власт.

- Нанесе имиджов удар по ЕНП, която и без това още е под съмнение заради разследванията за корупция в нейните редици.

- Гласуващите за ГЕРБ изпаднаха в ступор от разкритията на Гешев, че Борисов заплашвал него и семейството му.
18.
Мнение
17.05.2023 11:30:37
20
59
Евро комисарката - от два стола, че на земята. Но така е, като вярва на приказки.
17.
Хахах
17.05.2023 11:25:04
21
64
Борисов е човек, който няма ценности, убеден съм, че е способен да изтипоса и дъщеря си пред парламента да е е.бат, за власт и пари.
16.
Някой си
17.05.2023 11:11:46
18
50
Аз все си мисля, че един футболист и го е прошепнал от зайчарника......
А бибитко, сложно става да отървеш кожата май?
15.
*********
17.05.2023 11:10:56
16
30
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
Бай Ставри
17.05.2023 11:08:04
16
53
Боци, чакам те, рожби!
13.
Пфууу
17.05.2023 11:06:31
17
69
Колко ли слабоумно, недъгаво и болно същество трябва да си, за да му вярваш на този озлобен нещастник след 12 години кражби, рекет и обедняване.
12.
Боец
17.05.2023 10:57:16
15
29
Гешев е звънял на подателя на сигнала за “Барселонагейт“
Няколко часа след като скъса публично оставката си, главният прокурор Иван Гешев е позвънил по телефона на лидера на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев, който е подател на сигнала за “Барселонагейт“. Това съобщи самият Георги Георгиев пред Mediapool.

Лидерът на БОЕЦ казва, че е бил в Съдебната палата в понеделник, за да поиска лично от Гешев обяснения за липсата на разултати по подадените сигнали от сдружението.

“Повече от час бяхме пред кабинета на Иван Гешев, за да поискаме обяснение за “Барселона гейт“, както и за сигналите, които сме подавали срещу самия Гешев – за КТБ, Жоси, Пеевски и всичко останало. Предавахме на живо във Фейсбук. След като се прибрах в офиса си, Иван Гешев ми се обади по телефона“, разказва Георгиев, но отказа да коментира съдържанието на разговора.

В коментар за Mediapool пресцентърът на прокуратурата съобщи, че Георги Георгиев първи е потърсил Гешев, а след това двамата дори са се разбрали за среща.


“Да, потърсих го лично в Съдебната палата, за да поискам обяснение. После той ми се обади по телефона. Няма никаква уговорка за среща“, обяснява лидерът на БОЕЦ.

По време на пресконференцията в понеделник Иван Гешев каза, че е отказал оферта, направена му от името на Бойко Борисов да става посланик и е разочарован от ДПС. Спомена, че прокурор му е споделил, че трябва да се прекрати делото "Барселонагейт", чиято централна мишена е Бойко Борисов.

Делото за къщата в Барселона започна след публикуване на анонимно видео във Фейсбук, което прави връзка между Бойко Борисов и бившата манекенка Борислава Йовчева, която живееше с детето си в къща в Барселона. Луксозният имот е купен от фирмата на баща ѝ, но парите са дошли от лица, които са свързвани с ГЕРБ. След подаден сигнал от БОЕЦ испанските власти проверяваха пране на пари и изпратиха справка до българската прокуратура. Случаят се мотае вече три години.

Обаждане от КПКОНПИ
Любопитното е, че десетина минути, след като Иван Гешев се е обадил на гражданския активист, Георгиев е получил обаждане от ръководството на антикорупционната комисия. Оттам са го търсили заради неговия сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу Иван Гешев.

По-рано Георги Георгиев сигнализира Върховната касационна прокуратура да провери евентуална инсценировка на атентата срещу главния прокурор, както и за данните за незаконен натиск върху разследването.

Любопитен детайл е, че върховната прокуратура е решила бързо да разпредели сигнала за проверка на КПКОНПИ, за която неофициално се говори, че е под влиянието на бившия премиер Бойко Борисов. Това може да означава, че кръгове във ВКП вече са извън контрола на главния прокурор.

Заради тези събития гражданският активист е провел и телефонни разговори с лидери на политически партии, но не пожела да съобщи кои.

На 16 май БОЕЦ публикува отворено писмо до парламентарната група на “Продължаваме промяната – Демократична България“, с което изиска от тях да поискат Бойко Борисов и Делян Пеевски да подадат оставки и да напуснат парламента.
11.
Боко рече
17.05.2023 10:43:14
25
63
Събрахме се и аз реших ....!
10.
Буци тъпото
17.05.2023 10:35:51
28
66
Надали ще ти повярва Кешеф, че гаргамел с тикворантура от банкянския университет е взела такова решение. Това да не са твоите купени избиратели - дебили. По - добре говори с Менков да изградите някаква защита, че си пътник.
9.
*********
17.05.2023 10:33:30
48
32
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
загатнал
17.05.2023 10:31:36
27
45
че той поискал,ама тя решила...Пък се "троснал"...Какви факти има в това писание?
7.
Лъжльоооо, жалък си
17.05.2023 10:27:08
21
59
По думите на Гешев въпросната дама е заявила, че и тя е в шок и не знаела, че Мария Габриел ще обяви подобно нещо.

ПИК предположи, че Иван Гешев е визирал Десислава Атанасова, тъй като тя стоеше плътно до Мария Габриел.

На въпрос на медията ни по темата председателят на парламентарната група на ГЕРБ заяви:

„Знаете ли, напоследък се случва, че всички мъже, с които разговарям, изнасят някакви лични разговори публично. Това и с Денков се случи. Вече само с жени ще разговарям.“

Така Атанасова на практика потвърди за разговора си с Иван Гешев.
6.
До Гешев
17.05.2023 10:22:19
22
59
Натискай му "ентер-а" на тоя из.......
5.
Аааа
17.05.2023 10:20:54
18
63
Ами гледат щото покрай него се напълниха с пари Замине ли той, заминават и те. Затова
4.
Ggg
17.05.2023 10:19:53
28
72
Тая калинка, НЕдоктор по политическите науки сигурно и в тоалетната по поръчка влиза, ама аааайде, верваме ви!!!
3.
И сам не си вярваш тикво измислена
17.05.2023 10:19:48
13
72
Само дето деса атанасова каза на гешев, че го разбрала в момента в който габриел го обявила за сефте.
2.
Боко истината ми викат
17.05.2023 10:15:27
28
79
Пак не е виновен той. Тоя боклук ще завлече сумати народ на дъното заедно със себе си. И другите около него само гледат безпомощно.
1.
Банкялайф
17.05.2023 10:14:54
29
88
Тоя ще продаде и майка си, за да излезе ни лук ял, ни лук мирисал....Чудя се тия г*зоблизци покрай него с какъв акъл стоят на опашката и чакат да бъдат употребени от него?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори