Рецепта за пиле тандури
Традиционна индийска рецепта
Необходими продукти:
4 бр. пилешки гърди или бутчета, обезкостени и без кожата
4 с.л. подправка тандури на прах (подправката можете да намерите в индийски магазин за подправки)
сокът на 1 лимон
2 с.л. чесън на прах
1 с.л. куркума
1 с.л. гарам масала
1 с.л. лют едро смлян червен пипер
1/2 с.л. кимион
1/4 ч.ч. кисело мляко или сметана
сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Измийте и подсушете пилешкото. Мариновайте го в лимонов сок за 10 мин, добавете сол и пипер. Оставете да престои в микса от подправки.
2. Смесете всички сухи подправки. Опитайте и ако прецените, коригирайте количествата на вкус. След това смесете с киселото мляко или сметаната. Пилешкото трябва да е добре покрито от тази смес, така че ако е необходимо, добавете още кисело мляко или сметана. Оставете да престои поне 4 часа, но най-добре 8 или 24 ч.
3. При печене, запазете соса от маринатата, за да намазвате с него пилешкото. Може да използвате скара или барбекю
 
													 
													 
													 
													 
													 
															 
															 
															 
															 
															 Хаос евро/лев в 00:00 часа на Нова година
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Хаос евро/лев в 00:00 часа на Нова година
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 Тя умря, но посмъртните й мемоари разтресоха цял свят
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Тя умря, но посмъртните й мемоари разтресоха цял свят
													
													
																													 
															 
															 Празник на тиквата оцветява есента в Бургас!
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Празник на тиквата оцветява есента в Бургас!
													
													
																													 
															 
														 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
															 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										