×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой кой е от прокурорите, които поискаха главата на Гешев


Кой кой е от прокурорите, които поискаха главата на Гешев
Главният прокурор Иван Гешев трябва да се прибере от САЩ на 15 май. Докато се върне в България е на път да бъде "свален"
Ключови думи: прокурори, гешев, флагман
12 Май 2023, Петък, 18:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Според шестимата кадровици Гешев е уронил престижа на съдебната власт, като е наредил мистичният израелски контратерорист да се включи в разследването на атентата

Шестима кадровици от Прокурорската колегия на ВСС поискаха главата на Иван Гешев, защото се намесил в разследването за атентата срещу автомобила му на 1 май. Това те сториха ден, след като кандидатът на ГЕРБ за премиер Мария Габриел съобщи, че едно от първите неща, които ще направи, е министърът на правосъдието в оглавяваното от нея правителство, е да поиска освобождаване на главния прокурор Иван Гешев от поста "за уронване на престижа на съдебната власт". Според шестимата кадровици Гешев е уронил престижа на съдебната власт като е наредил мистичният израелски контратерорист да се включи в разследването на атентата, пише 24 часа.   

Ето кои са кадровиците, подписали искането.

Единият е Георги Кузманов. Преди да стане член на ВСС той е магистрат в Апелативната прокуратура в Бургас. Бил е шеф на Бургаската районна прокуратура. Той е излъчен от прокурорската квота. 

Георги Кузманов

От прокурорската квота е и Огнян Дамянов, който преди кадровия орган е шеф на Окръжната прокуратура в Разград. Преди съвета цялата му професионална биография е свързана с магистратурата в Разград.

Огнян Дамянов

Останалите четирима са от парламентарната квота. 

Йордан Стоев - преди ВСС е зам.-шеф на Софийската апелативна прокуратура. Той е във  ВСС от квотата на Обединените патриоти, и по специално е номинация на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Йордан Стоев


Стоев е възпитаник на Академията на МВР, като преди това е завършил средното си образование в Пазарджик. Магистратската му кариера започва през 1994 г. като следовател в Столична следствена служба, като заема тази длъжност до 2000 г. В периода 2004-2006 г. е заместник директор на Столичната следствена служба. След това отива в Софийската апелативна прокуратура. 

През 2015 г.  стана известен като прокурорът потвърдил отказа на СГП да разследва депутата Делян Пеевски по сигнал на "Протестна мрежа". През 2012 г. беше кандидат за шеф на Софийската апелативна прокуратура, но не беше избран. В началото на 2017 г. отиде в Пловдив, за да участва в делото за отстраняването на тогавашния кмет на града Иван Тотев от длъжност, което прокуратурата загуби.

Подпис под искането за отстраняване на Гешев е сложила и Светлана Бошнакова. Тя е от парламентарната квота, номинация на БСП. Преди това е прокурор във Върховната касационна прокуратура. След ВСС ще се върне отново там. 

Светлана Бошнакова

От парламентарната квота са и другите две кадровички, поставили подпис под искането за махане на Гешев. Това са Калина Чапкънова, която е и говорител на Прокурорската колегия и Гергана Мутафова, бивша шефка на Пловдивската района прокуратура. Те са предложения на ГЕРБ.

Калина Чапкънова е може би е най-известна на аудиторията от шестимата. Тя е била два мандата шефка на  окръжната прокуратура в Бургас и наблюдаващ прокурор по делото "Сарафово". То се  смята за голям успех на държавното обвинение, въпреки че подсъдимите по него получиха доживотни присъди без замяна задочно, като изобщо не се знае дали помагачите на атентатора. В свои интервюта  преди години някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов е казвал, че бургаските депутати на ГЕРБ са препоръчали Чапкънова за ВСС. 

Калина Чапкънова

Подписала искането е и Гергана Мутафова, бивша шефка на пловдивската районна прокуратура. Преди да поеме районната прокуратура в Пловдив, тя оглавява районната прокуратура в Асеновград.

През 2017 г. Мутафова опита първо да влезе във ВСС от  прокурорската квота. Беше предложение на колегите си от Пловдивския апелативен район. След като не влезе от прокурорската квота, влезе от парламентарната по предложение на ГЕРБ.  

Гергана Мутафова

Ето какво пишат шестимата в своето предложение.  

Чуждият гражданин е представен на следователите, които извършват огледа и на директора на службата като „израелски експерт по контратероризъм, доведен по разпореждане на г-н Иван Гешев. Не им е предоставена информация за него (самоличност, заемана длъжност, опит и т.н.). Той не е държавен служител, нито е ангажиран с разследването по някакъв законен способ, няма и каквото и да е процесуално качество. Държавата Израел няма отношение към посещението му у нас. Въпреки това, по пряко разпореждане и преки устни указания на главния прокурор Иван Гешев, лицето, представено на разследващите органи като „израелски експерте допуснато на самото местопроизшествие, за да огледа непосредствено мястото на взрива“, изтъкват шестимата членове на ПК на ВСС.


В категории: Политика


Къде се женят най-много
Къде се женят най-много 30/04/2024, Вторник 18:00 0
8
Коментара по темата
8.
Ех
13.05.2023 12:02:49
0
1
Не е нужно да си Ломброзо , за да си наясно какво да очакваш от притежателите на тези физиономии.
7.
do 6
12.05.2023 21:02:45
1
17
значи тази Калинка се "сближава с правилните хора...Браво,Бравоте така стават хубавите работи, с връзки, а не със знания, опит,честност и т.н.. няма друг начин в БГ
6.
sss
12.05.2023 20:58:46
1
24
Калинка ВИНАГИ Е БИЛА СЪС СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ И ТАКА СИ ПРОДЪЛЖАВА.В ОПАСНА БЛИЗОСТ С БОБИ САРАФОВ ОТ ПРЕДИ ДА СТАНЕ ОКР.ПРОКУРОР , ЧЛЕН НА ВСС Я НАПРАВИ БАТЕ ВИ МИТКО НИКОЛОВ -КМЕТА СЛЪНЦЕ НА БУРГАС
5.
Кака ви
12.05.2023 19:09:45
1
37
Калина бе най-испълнителната сервитьорка в ЛаПиаца,и сега си е така-както и поръчат .
4.
Свако ви
12.05.2023 19:06:36
1
7
Абсолютно безсмислено инфо. Ако Тротила го закопчеят на някое летище, последно някой ше пита кво мисли еди коя си джоконда. Казвам от опит,около 20 годишен.
Сещам се в началото се шегувахме,че тия като в цирк си обличат някви роби,гласуват си някви неща- и след паспорт контрола на границата вече никой не ги отразява . Дойде време Тротила да прави заповед за арест,по Гърция, Сърбия, Испания и никой там да не му обръща никво внимание.
Прогноза- и по- зле ще стане.
3.
Народа
12.05.2023 19:04:22
1
43
Вчера протестираха в негова защита
Днес стана лош
Алоо, бъзикате ли се с нас ?
2.
Хищници
12.05.2023 19:01:58
1
10
:D
1.
Кую
12.05.2023 18:13:12
1
28
Много мас. Много.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Къде се женят най-много Къде се женят най-много Най-малко хора си казват "Горчиво" в Перник, показва доклад на националната статистика Нов фитнес влиза на бургаския пазар, преустройват част от подземния паркинг под пл."Св.св.Кирил и Методий" Нов фитнес влиза на бургаския пазар, преустройват част от подземния паркинг под пл."Св.св.Кирил и Методий" Крещящата неоходимост от тренировъчна зала в ЦГЧ в последните няколко години най-после ще бъде удовлетворена До 10 евро на квадрат в търговските паркове До 10 евро на квадрат в търговските паркове Средният размер на незаетите пространства в съществуващите търговски паркове е под 5% Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува на Гергьовден в Поморие Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува на Гергьовден в Поморие Преди концерта, в Манастир „Свети Георги” – Поморие ще бъде отслужена Света литургия Тя така и не се отдаде на заслужена почивка - месеци след напускането на кметския стол ще връхлети отново в политиката Тя така и не се отдаде на заслужена почивка - месеци след напускането на кметския стол ще връхлети отново в политиката В последните месеци Йорданка Фандъкова ръководеше сдружение ГЕРБ – гражданска организация, от която тръгна всъщност партията на Борисов В този български град почерня от полиция В този български град почерня от полиция Полицейските действия по опазване на обществения ред и сигурността на гражданите стартираха рано сутринта на 30 април в областния град Контрабандистът Марин Димитров предложил шестцифрена сума, за да си назначи полицейски шеф Контрабандистът Марин Димитров предложил шестцифрена сума, за да си назначи полицейски шеф Поиска да излезе от ареста, но Софийският апелативен съд го остави зад решетките „Лукойл Нефтохим Бургас” АД дари 300 000 лв. на Община Бургас, изграждат детска площадка в кв. Сарафово „Лукойл Нефтохим Бургас” АД дари 300 000 лв. на Община Бургас, изграждат детска площадка в кв. Сарафово Значителният принос към социалното и икономическо развитие на региона, в който оперираме, е в самото ДНК на нашето дружество, каза председателят на Управителния съвет на компанията Евгений Маняхин Емблематично бургаско училище ще празнува 155 години, вижте програмата Емблематично бургаско училище ще празнува 155 години, вижте програмата 155 години творим!“ е слоганът на събитието Празничен концерт на Михаела Маринова на външната сцена в квартал „Свети Георги“ Празничен концерт на Михаела Маринова на външната сцена в квартал „Свети Георги“ От 19.30 часа обичаната поп певица Михаела Маринова ще забавлява аудиторията с най-новите си хитове
Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Според германските власти събитието е организирано от човек на име Рахим Боатенг, който е свързан с „утвърдена екстремистка група“ "Мюслим Интерактив" Арестуваха кандидат-президент в САЩ Арестуваха кандидат-президент в САЩ Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протест
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори