×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-важното от интервюто на Доналд Тръмп по CNN


Най-важното от интервюто на Доналд Тръмп по CNN
„Ти си противен човек, само това мога да ти кажа”, обърна се бившият президент към журналистката, която му задава въпроси и го прекъсва нагло през 10 секунди, за да се изкаже по опорките
12 Май 2023, Петък, 21:33 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Темите обхваната „щурма на Капитолия”, фалшивите изборни резултати през 2020 г. и още много злободневни въпроси преди президентския вот догодина

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който ще участва в изборите за държавен глава догодина, се появи в пространно интервю по CNN, за да разговаря с журналистката Кейтлан Колинс. Това е първата му подобна изява през последната най-малко година и макар водещата да прекъсваше постоянно 76-годишният бизнесмен, той все пак успя очевидно да надделее в разразилата се дискусия.

Ето някои от най-добрите моменти от интервюто, в което Тръмп се доказа за пореден път като силен оратор и добър дебатьор и засенчи младата журналистка, опитваща да го постави в неудобна позиция с провокативни въпроси.

Изборите

„Още не сте признали изборния резултат от 2020 г., но в същото време в момента сте под активно разследване по обвинения, че сте опитал да отмените резултатите от въпросния вот. Първият ви мандат приключи със смъртоносния „щурм на Капитолия”. Защо американците отново да ви връщат в Белия дом?”, попита Колинс.

„Мисля, че като погледнете резултатите и това, което се случи по време на тези избори – освен ако не сте много глупав човек – ще видите какво се случи. Много хора – дори част от тези в настоящата публика – разбират колко нагласени бяха изборите. И е срамно, че трябваше да минем през това. Това е много лошо за страната ни. По целия свят гледаха и виждаха точно това, което всички видяха”, каза Тръмп.

6 януари

Колинс: Защо ви отне повече от 3 часа да кажете на протестиращите на 6 януари 2021 г. да се приберат у дома си?

Тръмп: Не мисля, че беше така (проверява си бележките). На 5 януари – един ден по-рано, си спомням, че казах „Моля ви подкрепяйте полицията и охраната в Капитолия. Те наистина са на страната на нашата държава. Бъдете мирни”.

Помилване на задържаните

Тръмп обеща, че ако стане пак президент ще помилва „много” от задържаните и в момента намиращи се зад решетки протестиращи от „щурма на Капитолия” от 6 януари 2021 г.

„Имам намерение да ги помилвам. Не мога да гарантирам за всеки от тях, защото няколко наистина явно са излезли извън контрол. Но, нали, като погледнете АНТИФА и какво правят с тях... а после към тези хора... И да, отговорът ми е, най-вероятно, ако стана президент, най-вероятно ще ги помилвам. Не бих казал голямата част от тях. Знаете, те напавиха много... и ще е много рано”, каза Тръмп в интервюто.

Ашли Бабит – убитата по време на „щурма”

Колинс: Повече от 140 полицаи бяха ранени на 6 януари...

Тръмп: Да, и човек на име Ашли Бабит беше убит. Знаете ли, тя беше убита и не трябваше да бъде убивана. А престъпникът, който я уби – нямаше причина да го прави.

Майк Пенс

Тръмп подхвана сериозно бившия вицепрезидент Майк Пенс, защото не е изпратил изборните резултати през 2020 г. към определени щати за повторно преброяване, настоявайки, че това е „грешка”.

„Адвокатът му е казал „Не можеш да мърдаш”. Дори резултатите да са абсолютно фалшифицирани, той може да каже „добре”, или да ги изпрати. И демократите, и РИНО-сите (републиканци, които не са достатъчно лоялни на Републиканската партия, бел.а.) си изиграха ролите. И изборите приключиха. Казали са му, че няма правомощията да го прави. И той ми каза на мен: „Не мога да го направя. Адвокатите ми казват, че не е позволено”. Адвокатите са били в грешка. Защото точно след изборите, всички те се срещнаха – и РИНО-сите и Демократите, и изградиха план и впоследствие приха закон, за да се подсигури, че бъдещите вицепрезиденти не могат да го правят оттук нататък. Това значи, че тогава е можело”, коментира Тръмп.

Войната в Украйна

Колинс опита да изправи Тръмп пред т.нар. „тест за чистота” – когато задаваш уж прост въпрос, на който ако събеседникът отговори директно, губи позицията си. Тя го попита „Искате ли Украйна, или искате Русия да победи?”
„Не мисля за „победа или загуба”. Мисля по-скоро да се реши конфликта, за да спрем да избивае всички тези хора. Ще реша конфликта за един ден, ако съм президент”.

Обвинения в изнасилване

Тръмп настояваше, че обвиненията в изнасилване от Е. Джийн Карол, която е финансирана от милиардерът Рийд Хофман, който мразни Тръмп и убедена да съди бившия президент от Джордж Конуей, е политическа „каскада”, предвидена да се появи малко преди изборите през 2024 г.

„Заради това, което се случва, те правят това, за да вмешателстват в изборите. Не мисля, че това ще отслаби женския ми електорат. Не мисля така, защото цялото нещо – само да ме разбереш. Готова ли си? Тази жена не съм я срещал. Не съм я виждал. Нямам идея коя е тя”, заяви бившият президент.

Котка или куче с името „Вагина”

За да илюстрира колко „откачена” е обвинтелката Карол, Тръмп обясни, че кучето ѝ, или котката, е било кръстено „Вагина”.

Инфлация

Запитан от публиката какво ще е първото нещо, което би направил, ако стане президент, за да реши проблема с растящите цени, Тръмп бе лаконичен:

„Копай, бебчо, копай!”. Той визира идеята, че по негово време САЩ е била напълно енергийно независима, а това се е променило за последните 3 години. „Справяхме се чудесно. Имахме най-добрата икономика в историята на страната, вероятно и на света. Независими енергийно бяхме. Щяхме да сме по-добре от Русия и Саудитска Арабия взети заедно и умножени по две. Имаме повече „течно злато” под краката си, отколкото която и да е друга нация. И тия тъпи глупаци прекратиха това. И цената скочи от по-малко от 1.70 долара за галон бензин до 5-6-7 и дори 9 долара. И сметките ви за ток скочиха. И това започна инфлацията. Хората сега плащат двойно и тройно за основни продукти като бекон”, каза Тръмп, аплодиран от публиката.

Противен човек

Кратък диалог:

Тръмп: ...преговарях с тях, те са екстремно леви, и ми тарашиха къщата. Не тарашиха къщата на Джо Байдън и сина му, не тарашиха Обама, а моята. (журналистката го прекъсва)
Колинс: Но въпросът е защо толкова време държахте тези документи, след като знаехте, че федералното правителство ги търсеше и дори имаше заповед...
Тръмп: Готова ли си? Мога ли да говоря? Имаш ли нещо против?
Колинс: Искам да отговорите.
Тръмп: Добре. Лесно е за отговор.
Колинс: Затова питам.
Тръмп: Много е лесно.. Ти си противен човек. Това мога да ти кажа.

Очаквано след интервюто левите в САЩ бяха „потресени” и „шокирани”, че изобщо някой дава трибуна на бившия президент да говори публично. Нищо, че той е най-очакваният кандидат за надпреварата през 2024 г. от Републиканската партия. Според държаните от демократите медии, няма как да се дава свобода на словото на някой, който не е сългасен с тяхното мнение и който открито им опонира.

 


В категории: Политика


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 1
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 2
8
Коментара по темата
8.
Fgh
13.05.2023 12:06:09
0
0
Дедо Тръмп не го слуша главата!
7.
.... До 1
13.05.2023 07:51:35
1
5
Явно, много добре сте запознат/а с качествата и приложението на вазелина , щом така в подробности ни обяснявате.
6.
SS
13.05.2023 07:45:45
2
1
ХОРА КОИТО НЕ СА ПОДГОТВЕНИ И НЯМАТ ПРЕДСТАВА ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС В СТАТИЯТА , ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАТ ПИШЕЙКИ ГЛУПОСТИ .
5.
Хохохихо
13.05.2023 07:37:08
1
13
„Ти си противен човек, само това мога да ти кажа”, обърна се бившият президент към журналистката, която му задава въпроси и го прекъсва нагло през 10 секунди, за да се изкаже по опорките
------
Хахахахахахаха
Как смее да го прекъсва и да му задава неудобни въпроси? Хаха
Не вижда ли че Баце у Бугария никой не го прекъсва? Опорки? Хохохохо
Флагман, гледайте и се учете как се правят интервюта и че не е нужно да се сервилничи на силните на деня. Всички помним Сачева какво я направи в едно интервю Тим Себастиян от DW
4.
До 3
13.05.2023 06:04:09
9
11
Ти по-скоро описваш себе си тъпо парче!
3.
Американският Бай Ганьо
13.05.2023 00:35:59
26
34
Абсолютен клоун!!!! Определена част от електората харесва такива, които да и правят шоу. Журналистката му задава съвсем резонни въпроси, a той не дава нито един конкретен отговор. Фалирал е многократно завличайки сумати народ и хазната. И това му интервю е тотал щет3eа. Само популистки послания и грозна обида вместо да отговори на съвсем прост въпрос. Без съмнение е човек, който няма уважение към другите и към жените, и който няма да се поколебае да им посегне стига да му се прииска.
2.
голяма лъжица
12.05.2023 22:34:03
8
27
не е за всяка уста.Това е Тръмп.
1.
Deep state
12.05.2023 22:01:40
18
25
По добре тоя,отколкото дядката-клонинга,ама света върви към батака,щете нещете и кой ще ви води е все тая,с вазелин по-малко боли...споко ще го поемете,повечето.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори